duminică, aprilie 14, 2024
Enigmele istoriei

Ruinele megalitice, de pe muntele Shoria din Rusia, contrazic istoria oficiala

O descoperire incredibila,  facuta de curand în Rusia, ameninta sa zguduie teoriile conventionale despre istoria planetei (din nou).

Pe muntele Shoria în sudul Siberiei, cercetatorii au descoperit un zid  masiv de pietre de granit. Unele dintre aceste pietre de granit gigantice sunt estimate sa cantareasca mai mult de 3.000 de tone, si dupa cum veti vedea, multe dintre ele au fost taiate „cu suprafete plane, unghiuri drepte si colturi ascutite”.

Nimic de o asemenea amploare nu  a fost  descoperit înainte. Cea mai mare piatra  gasita la ruinele megalitice de la Baalbek, Liban, nu cantareste  mai mult de 1.500 de tone.

Intrebarea este: cum pe Terra, in epoca preistorica, a taiat cineva 3.000 de pietre  de granit cantarind mii de tone, cu o precizie extrema, transportandu-le pe munte si aranjandu-le, cu  o precizie milimetrica?

Conform   versiunii  acceptata de istorie, ar fi imposibil pentru oamenii preistorici (asa- zisi „preistorici”)  avand o  tehnologie foarte limitata sa realizeze  un astfel de lucru. Cu siguranta istoria ne va oferi noi surprize si va contrazice din ce in ce mai mult versiunea oficiala …

Ani de zile, istoricii si arheologii au fost  uimiti de pietrele, incredibil de mari, gasite la Baalbek.  

Unele dintre aceste pietre din Rusia sunt, potrivit relatarilor, de doua ori mai masive. Inutil sa spunem ca o multime de oameni de stiinta sunt foarte incantati de aceasta descoperire.

Iata ce scrie „Mysterious Univers”:

„Împatimitii de istorie alternativa  vor gasi interesant ceea ce vom relata in randurile urmatoare.

 Un vechi site „super-megalitic” a fost gasit în Muntii Siberieni. Recent descoperit  în Gornaya Shoria (Muntele Shoria) în sudul Siberiei, acest site este format din blocuri imense de piatra, care pare a fi granit, cu suprafete plane, unghiuri drepte si colturi ascutite.

Rusia nu este straina de situri antice megalitice, cum ar fi Arkaim  (Stonehenge din Rusia), sau Manpupuner, pentru a numi doar doua. Descoperirea de la Shoria este unica deoarece, daca sunt  facute de om, blocurile utilizate aici sunt, fara îndoiala, cele mai mari  lucrate vreodata de mâna omului.”

Prima expeditie pentru a studia aceste pietre a fost  în urma cu doar câteva luni. Înainte de aceasta expeditie, nu au existat fotografii cunoscute ale acestor pietre megalitice. Arheologul John Jensen este intrigat de aceste ruine antice si a scris pe blog-ul sau personal: 

„Super megaliti s-au gasit si fotografiat pentru prima data de catre Georgy Sidorov la o expeditie recenta in  Siberia de Sud. Nu exista masuratori exacte, inca. La scara descrisa de cercetatori, acesti megaliti sunt mult mai mari (de pana la 2 la 3 ori ) decât cei  mai mari megaliti cunoscuti in  lume. (Exemplu: „piatra femeii insarcinate” de la Baalbek, Liban, cantareste aproximativ 1.260 tone). Unii din acesti megaliti ar putea cântari cu usurinta de la 3.000 pâna la 4.000 de tone.”

 Un alt lucru foarte neobisnuit la aceste pietre este ca deregleaza instrumentele de masurare ale arheologilor. Ceea ce urmeaza este un fragment dintr-o poveste a unei  o surse de stiri ruse:

„Unele evenimente  întâmplate în timpul expeditiei de toamna ar putea fi, probabil, numite mistice.  Compasul geologilor   s-a comportat foarte ciudat.  Pentru un motiv necunoscut sagetile lor au fost abatute de megaliti.  

Ce ar putea însemna acest fapt? Este cat se poate de  clar  ca au dat peste un fenomen inexplicabil al câmpului geomagnetic al Pamantului. Ar putea fi aceasta o ramasita a unei  tehnologii antigravitationale vechi?”

 Desigur, mult mai multe cercetari  trebuie sa fie facute pe acest site. Nimeni nu stie cine a taiat  aceste pietre sau cat de vechi sunt. Jensen considera ca acestea provin  „din negura pre-istoriei”.

 Contructorii acestor pietre,  metodele lor, scopul si semnificatia sunt  pure speculatii. Ce stim cu siguranta este faptul ca asa-zisa noastra „preistorie” este mult mai bogata decat putem noi banui…

Aceste pietre vor  ramâne un mister nerezolvat pentru un timp foarte lung. Este  clar  ca, în conformitate cu versiunea oficiala  a istoriei, ele nu ar trebui sa fie acolo. Desigur ca nu sunt singurele…

 

Save

Save

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum