X-Men, oameni cu abilitati incredibile

Cu siguranta ca multi au luat contact cu lumea supereroilor vizionând filme precum X-men sau Spiderman, dar în mod cert putini stiu despre incredibilele abilitati supranaturale ascunse de corpul uman. Vom prezenta o serie de supereroi moderni care sunt o dovada vie a complexitatii fiintei umane.

Tânarul Ben Underwoodtaught este orb, ambii sai ochii au fost scosi din cauza cancerului atunci când avea 3 ani. Cu toate acestea, el joaca baschet, se plimba pe o bicicleta si traieste o viata destul de normala. A învatat singur sa utilizeze ecolocatia pentru a naviga în jurul lumii. Nu are nevoie de vreun câine-ghid si nici de mâini. Foloseste sunetul. Ben face un sunet click scurt, care ricoseaza înapoi din obiecte. Uimitor, urechile receptioneaza ecourile pentru ca el sa stie unde sunt obiectele. Alte exemple notabile de persoane care folosesc ecolocatia sunt James Holman si Daniel Kish.

X-Men oameni cu abilitati incredibile

De cinci ori detinator al Guiness World Record, Rubberboy (Baiatul din cauciuc) este recunoscut drept cel mai flexibil om în viata si cel mai faimos contorsionist. El a participat la multe meciuri de baschet si baseball profesionist si a luat parte la The Tonight Show, Oprah Winfrey, Ripley Belive it or Not, Cirque du Soleil, Discovery Channel, Men in Black 2, Carnivale HBO, CSI, Americanii au talent si altele. Acesta îsi disloca bratele si se strecoara printr-o racheta de tenis (fara fire). Este capabil sa faca rasuciri si acrobatii unice în lume.

Artistul francez Michel Lotito s-a nascut în 1950 si este cunoscut drept un consumator de lucruri nedigerabile. Oamenii îl numesc Monsieur Mangetout (Domnul Manânca-de-toate). Printre performantele lui Lotito se numara consumul de metal, sticla, cauciuc si asa mai departe din obiecte precum biciclete, televizoare, un avion Cessna 150, dar si obiecte mai mici care sunt dezasamblate si înghitite. Aeronava a luat aproximativ doi ani pentru a fi „mâncata”, respectiv din 1978-1980.

X-Men
Rubberboy

Acesta a început sa manânce material neobisnuit în timp ce era copil si a iesit sa îsi etaleze în public abilitatile din 1966. Lotito nu sufera de multe ori de efectele negative cauzate de dieta lui, chiar daca înghite materiale cosiderate, de obicei, otravitoare. El poate consuma aproximativ un kilogram de material pe zi. Înainte de ”masa” bea ulei mineral, iar în timpul mesei bea cantitati considerabile de apa. Se pare ca are stomacul si intestinele au peretii de o grosime dubla decât cele normale si acizi digestivi neobisnuit de puternici, permitându-i sa digere o anumita parte a meselor la care consuma metale.

Liew Thow Lin, un antreprenor pensionar în vârsta de 70 de ani din Malaezia a fost recent în atentia mass-media dupa ce a tras o masina o distanta de 20 de metri prin intermediul unui lant conectat la o placa de fier lipita de stomac sau. Barbatul sustine ca si-a descoperit capacitatea uimitoare de a-si ”lipi” „magnetic” obiecte de corp. Dupa ce a citit un articol despre o familie din Taiwan care avea o astfel de putere, acesta a povestit ca a luat mai multe obiecte de fier, si le-a pus pe abdomen iar, spre surprinderea sa, toate obiectele, inclusiv un fier de calcat, ramâneau lipite de corp fara sa cada. Dat fiind faptul ca aceasta abilitate a fost mostenita de trei dintre fiii sai si de doi dintre nepoti, a înteles ca este vorba de o abilitate ereditara.

X-men ,abilitati incredibile
Michel Lotito

Thai Ngoc, în vârsta de 64 de ani, sustine ca nu a mai putut dormi noaptea dupa un puseu de febra avut în 1973. Pâna în prezent are „la activ” peste 11.000 de nopti consecutive nedormite. „Nu stiu daca insomnia mi-a afectat sanatatea sau nu. Sunt înca sanatos si pot lucra în mod normal ca si altii”, a declarat Ngoc. Sotia acestuia sustine ca Ngoc obisnuia sa doarma bine, dar acum „nici macar lichiorul nu-l poate pune jos”. Ea a explicat ca, atunci când Ngoc a fost supus unui examen medical, doctorii i-au dat un aviz favorabil de sanatate, semnalând numai o scadere minora a functiei hepatice.

Tim Cridland nu pare sa simta durerea la fel ca restul oamenilor. El a uimit lumea înfigându-si ace în brate fara sa para în vreun fel afectat si acum pune în scena un act terifiant pentru publicul din SUA. Testele stiintifice au aratat ca Tim poate suporta dureri mult mai mari decât cele normale. El explica faptul ca, prin folosirea mintii asupra materiei, este capabil sa îsi înfiga ace mari prin corp si poate suporta caldura si temperaturi scazute extreme – dar pentru a face acest lucru în conditii de siguranta, a studiat intensiv anatomia umana, pentru ca daca si-ar atinge o artera, lucru acesta s-ar putea dovedi a fi fatal.

Iubitorul de animale Kevin Richardson spune ca se bazeaza pe instinct pentru a câstiga inimile felinelor mari si de a forma o legatura apropiata cu acestea. El poate petrece noaptea ghemuit lânga ele, fara nici cea mai mica teama de a fi atacat. Magia lui nu functioneaza doar pentru lei, ci si pentru alte animale, cum ar fi gheparzi, leoparzi si chiar hiene. Leii sunt favoritii sai.

Pe Wim Hof par sa nu îl afecteze temperaturile extreme. În 2009 el a alergat la un maraton, purtand doar pantaloni scurti si o sapca, fara pantofi, la temperaturi de -20 de grade Celsius. El detine Guinness World Record pentru cea mai lunga baie de gheata, de aproape doua ore. În 2011, acesta a alergat la un maraton înfruntând temperaturi de 40 de grade Celsius fara sa bea o picatura de apa.

iceman-wim-hof-sitting-on-ice
Wim Hof

Daniel Tammet este un savant care se pare ca sufera de sindromul Asperger, o forma de autism înalt functional. El a recitat din memorie primele 22.000 de cifre dupa virgula care defineste cifra Pi, în mai putin de cinci ore. Potrivit relatarilor, el vorbeste 10 limbi. Spre exemplu a învatat sa vorbeasca limba islandeza într-o singura saptamâna.

Derek Paravicini este un savant orb si un acelasi timp si un fenomen muzical. El s-a nascut extrem de prematur, la aproape jumatate din durata unei sarcini normale. Ca rezultat al terapiei cu oxigen din acel moment, ochii lui au devenit non-functionali, iar creierul sau în curs de dezvoltare a fost afectat, provocându-i dizabilitati severe de învatare, si autism. Crescând, Paravicini a învatat sa cânte la pian si a demonstrat ca avea un talent extraordinar pentru muzica. El are o ureche muzicala de exceptie si poate cânta o piesa dupa ce o asculta o singura data. Totodata, este foarte priceput în improvizatie si poate crea piese instantaneu.

stephenwiltshire_468x314
Stephen Wiltshire

Stephen Wiltshire este un artist si savant care sufera de autism moderat, având în acelasi timp o memorie uimitoare. Poreclit „Aparatul de fotografiat uman”, el a câstigat notorietate la nivel mondial pentru ca a realizat desene panoramice masive ale oraselor mari, cum ar fi Tokyo, Roma, Hong Kong, Frankfurt, Madrid, Dubai, Ierusalim si Londra cu detalii uluitoare si precizie extrema, dupa ce a facut doar scurte plimbari cu elicopterul deasupra lor.

Orlando Serrell a devenit savant dupa ce la vârsta de zece ani a fost lovit pe partea stânga a capului de o minge de baseball. Dupa ce a cazut la pamânt, s-a ridicat si a continuat sa joace, dar în urma incidentului a avut o durere de cap care a durat o perioada lunga de timp. În cele din urma, durerile de cap au încetat, dar Serrell a observat repede ca a devenit capabil sa faca calcule de o complexitate uimitoare. El îsi poate aminti, de asemenea, unde a fost, ce a facut si cum a fost vremea în fiecare zi care a trecut de la acel incident.

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum