vineri, aprilie 19, 2024
Astronomie

Astronomii au descoperit cel mai mare obiect din Univers

Astronomii au descoperit cel mai MARE obiect din Univers. El a fost denumit „The BOSS Great Wall”Astronomii au descoperit cel mai mare obiect din Univers

Sistemul are o masa de peste 10.000 de ori mai mare fata de cea a Caii Lactee.

Astronomii spanioli au anuntat descoperirea celui mai mare obiect din Univers. Acesta a fost denumit „The BOSS Great Wall” si consta dintr-un grup de superclustere întins pe o distanta de circa 1 miliard de ani-lumina.

Numele noului sistem nu semnifica neaparat marimea lui, ci este abrevierea termenului „Baryon Oscilation Spectroscopic Survey”. Acesta este format dintr-un lant de superclustere interconectate aflat la circa 4,5-6,5 miliarde de ani-lumina fata de Terra.

Megastructura a fost descoperita de o echipa de specialisti din cadrul Insitutului de Astrofizica din Insulele Canare. Cercetatorii au aflat ca The Boss Great Wall are o masa de peste 10.000 de ori mai mare fata de cea a Caii Lactee, fiind compus din numai putin de 830 de galaxii separate.Astronomii au descoperit cel mai mare obiect din Univers (2)

Exista voci care sustin ca sistemul identificat de astronomii spanioli nu ar trebui sa fie considerat o structura propriu-zisa. În acest sens, este adus ca argument principal faptul ca superclusterele care fac parte din The Boss Great Wall nu ar fi, de fapt, interconectate.

Noul sistem stelar descoperit îi va ajuta pe oamenii de stiinta sa înteleaga mai bine cum arata Universul la scurt timp dupa producerea Big Bang-ului. Mai mult decât atât, specialistii spanioli se  asteapta sa identifice noi structuri de acest tip, de dimensiuni mult mai mari, în demersul lor de explorare a spatiului cosmic.

Sursa: sciencealert.com

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum