sâmbătă, aprilie 20, 2024
Istoria ca o poveste

Ocultismul lui Hitler

Printre teoriile aberante cu care Hitler si nazismul si-au sustinut abominabilele crime impotriva umanitatii – si in primul rand holocaustul – se numara si unele ideologii esoterice si idei oculte propagate intens spre finele secolului al XIX-lea si inceputul secolului al XX-lea. Odata cu insusirea de catre Hitler a unor notiuni care faceau din el un „erou salvator”, nazismul si mai ales antisemitismul au dobandit treptat formele unei criminalitati greu de imaginat pana atunci.

„Soarele Negru” si „Centrul lumii noi”

 Unul dintre ideologii ocultismului german din veacul al XX-lea care l-a influentat in mod special pe Adolf Hitler a fost Dietrich Eckart, cofondatorul Partidului Muncitorilor Germani, care a evoluat in Partidul Nazist (Partidul National Socialist German al Muncitorilor). Acest Eckart l-a intalnit pe ratatul „artist” Hitler in 1919, cand i-a descoperit narcisismul maladiv si, dupa „Puciul de la berarie” din 1923. Hitler a fost arestat timp de doar noua luni – timp in care i-a dictat lui Rudolf Hess manuscrisul „Mein Kampf”.Svastica, simbolul preluat din Antichitate de catre bolsevici si apoi de catre nazisti-tpt

 Ideologia lui Hitler fusese deja conturata, propaganda nazista facand apologia „rasei superioare”, antisemitismului etc. Insa Eckart i-a inoculat lui Hitler ideea ca este un personaj mesianic dedus din ideile ocultismului german asupra arianismului si ca trebuie sa deprinda calitati precum: increderea in sine, auto-proiectie manipulatorie, oratorie hiper-persuasiva, vocabular de baza al emotiilor colective etc. Viitorul führer si criminal autor de genocid devenea din ce in mai convins ca Germania infranta in Primul Razboi Mondial va renaste datorita lui…

 Unul dintre simbolurile oculte cu care criminalii nazisti incercau sa se „legitimeze” a fost „Soarele Negru”. Simbolul ezoteric exista (reprezentat de un mozaic) in Castelul Wewenburg (din North-Rhine Westfalia) din secolul al XVII-lea. Simbolul soarelui era, in conceptia mistica a nazistilor, compus din trei zvastici: a rasaritului, a zenitului si a asezarii.

 O alta interpretare total aiuristica era urmatoarea: Soarele negru era compus din douasprezece semne runice „Sig”, adica „victoria”. Aceste semne erau considerate emblema arianismului si de fapt, in conceptia lor, cele 12 semne erau „Doisprezece cavaleri SS”! Astfel de bazaconii erau propagate de nazism, cautand sa justifice abominabilele crime comise impotriva umanitatii. Trebuie mentionat ca Hitler il desemnase pe Heinrich Himmler ca lider al SS, dar si cu propaganda.

 Iar Himmler alesese Castelul Wewenburd drept sediu al ocultismului nazist (un fel de scoala de cadre). Si asta pentru prezenta mozaicului numit „Soarele negru” care ii conferea stabilimentului rangul de „Centru al lumii noi”. Aberatiile mistice ale nazistilor au mers pana acolo, incat Himmler a inventat si un fel de insemn de onoare al ofiterilor SS, numit „Inelul capului mortii”. Cu alt prilej, vom vorbi si despre cautarile nazistilor in Tibet, unde sperau sa afle „radacini ale teoriilor arianismului”.

Lasitatea lui Himmler

 Odiosul propagandist al holocaustului si al „superioritatii de rasa” (el a infiintat primul lagar de concentrare de la Dachau, in 1933), un fanatic al „solutiei finale”, s-a milogit zadarnic sa fie crutat si „sa nu fie considerat nazist”. Arestat, el s-a sinucis si nu a mai ajuns la Procesul de la Nüremberg.

http://www.revistamagazin.ro

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum