Supereroi printre noi

Chiar daca personaje precum Batman, Superman, Spiderman, Ironman, par desprinse doar din imaginatia scenaristilor de la Hollywood, randurile urmatoare va vor demonstra ca asemenea oameni, ale caror capacitati frizeaza imposibilul, exista si in viata reala.

Omul-paratrasnet

 Ma Xiangang e un om pentru care fulgerul nu reprezinta mare lucru: el poate rezista la descarcarile electrice fara sa simta durerea. Si-a descoperit intamplator aceasta putere, reparand un televizor aflat in priza, fara sa se curenteze. De atunci, e un invitat-vedeta al emisiunilor TV, in care dovedeste ca nu s-a inventat curentul electric capabil sa-l doboare. Dimpotriva, spune ca se simte mult mai „vioi” dupa ce sutele de volti trec prin el. Nu incercati asta acasa!

Dean Karnazes
Dean Karnazes

Omul fara splina

 Il cheama Dean Karnazes si e supranumit „americanul care nu oboseste niciodata”. A alergat 50 de maratoane, in 50 de state americane, in 50 de zile consecutive. Recordul lui absolut este de a alerga 500 km fara oprire, timp de trei zile si trei nopti, un record care probabil ar fi fost si mai bun daca reprezentantii Guinness Book n-ar fi motivat ca sunt prea obositi ca sa-l mai urmareasca alergand. Studiile medicale au demonstrat ca el are mai mult sange in sistemul circulator decat o persoana obisnuita, iar muschii lui nu se uzeaza la efort, ci dimpotriva, se revigoreaza – ca un perpetuum mobile.

Omul-calculator

 E suficient ca Stephen Wiltshire sa priveasca imaginea unui oras pentru a o putea reproduce ulterior, cladire cu cladire, din memorie. Desi diagnosticat cu autism in copilarie, el strabate lumea de 25 de ani, realizand crochiuri in creion ale celor mai celebre orase. Pentru a intra in Cartea Recordurilor, el a facut o tura cu elicopterul, deasupra orasului New York, apoi a desenat toate cladirile vazute de sus, cu o acuratete uluitoare.

Omul-antigel

 Olandezul Wim Hof este invulnerabil la frig. Poate inota in apa rece ca gheata, poate sta in Siberia zile intregi si rezista ingropat in blocuri de gheata. Performanta lui cea mai mediatizata? A escaladat Everestul descult si imbracat doar cu o pereche de bermude!

Revista Magazin

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum