Pietrele Vishap, artefactele misterioase din Armenia

Legate de legendele despre serpi si reptile uriase, exista niste artefacte deosebite: pietrele Vishap din Armenia. Acestea reprezinta una dintre cele mai interesante taine ale arheologiei armene. pietrele-vishap-artefactele-misterioase-din-armeniaAstazi, aproape toate pietrele Vishap sunt devastate. Datarea exacta a acestor megaliti prezinta anumite dificultati. În imediata apropiere a acestor artefacte vechi enigmatice nu exista resturi de asezari antice sau alte fosile; de asemenea, unele vishape au fost acoperite ulterior cu desene de cruci. Oricum, ele sunt vechi de milenii întregi.

Adevaratul lor nume vechi este “vishapakahr”, derivat din cuvântul armean “vishap” care înseamna “sarpe/dragon” si “kahr” care înseamna “piatra”. Adica “piatra serpilor”. Aceste figuri misterioase sculptate în piatra, sub forma de trabuc, au înaltimi cuprinse între 3 si 7 metri. Desi ele se gasesc în Armenia, pietre asemanatoare s-au mai descoperit în Mongolia, Caucaz si în alte tari asiatice centrale.

Legendele antice spun ca un frumos si puternic “vishap” traieste pe Muntele Ararat si pe alti munti înalti, dar ca el poate coborî în mod neasteptat si în lacuri. Capabil de operatiuni subacvatice, Vishap-ul poate sa dispara sub apa si apoi sa urce rapid spre cer. pietrele-vishap-artefactele-misterioase-din-armenia-2Ascuns în nori, Vishap-ul poate aparea brusc, sa atace si sa ucida instantaneu, maturând totul în drum. Cu timpul, imaginea traditionala a Vishap-ului s-a schimbat, iar miturile din întreaga lume cu privire la aceasta “creatura” au devenit sinonime cu spiritele rele si dragonii.

Cu toate acestea, din cele mai multe surse antice, aflam ca dragonii nu au fost creaturi mitologice, ci mai degraba masini vechi de zbor, folosite de zeii din cer, pentru a se deplasa pe Pamânt sau pentru a lupta împotriva dusmanilor lor. De aceea, figurinele de piatra din Armenia pot descrie piloti extraterestri ale unor aparate de zbor puternice la care au fost martori locuitorii antici din Armenia, “tara muntoasa unde zeii locuiesc”.

http://www.ancient-origins.net

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum