Aokigahara, padurea blestemata de la poalele muntelui Fuji

Nu vorbim chiar despre o „minune”, ci mai degraba despre o ciudatenie care, totusi, fascineaza multa lume. Aokigahara este o padure situata la poalele muntelui sfânt al japonezilor, Fuji, cunoscuta si sub numele de Jukai („Marea de arbori”).

aokigahara-padurea-blestemata-de-la-poalele-muntelui-fujiEa adaposteste nenumarate fenomene paranormale, însa reputatia principala, pentru care nimeni nu a reusit înca sa dea o explicatie acceptabila, provine din faptul ca aici se înregistreaza un numar incredibil de ridicat de morti, în special prin sinucidere. De aceea, Aokigahara este considerata blestemata.

În cautarea ultimei carari…

 Cea mai terifianta caracteristica a acestei paduri ramâne totusi legata de oamenii care-si gasesc sfârsitul în ea, ceea ce o plaseaza pe locul al doilea în lume ca numar de sinucideri, dupa Golden Gate Bridge. Fireste ca niciodata nu se cunoaste numarul exact al victimelor disperarii, deoarece salbaticia unor zone face imposibila gasirea tuturor cadavrelor. La fiecare sfârsit de octombrie ziarele publica însa statisticile oficiale, care de regula indica o crestere a ratei suicidare în zona.

 Un astfel de grafic porneste de pilda de la 73 de cazuri în 1998, pentru a urca la 78 în 2002, urmând un salt macabru la 105 cazuri în 2003 (la nivelul întregii Japonii, numai în ianuarie 2009 se înregistrau însa 2645 de sinucideri)! aokigahara-padurea-blestemata-de-la-poalele-muntelui-fuji-2Din cauza acestui inexplicabil fenomen pe care unii îl considera un adevarat flagel, multi japonezi refuza chiar si sa pronunte numele padurii blestemate.

Acolo unde arborii sunt vii

 Oricât ar parea de bizar, nebunia sinuciderilor din Aokigahara a fost amplificata si din pacate stimulata la modul foarte concret de câtiva scriitori niponi care au publicat romane centrate pe ideea „locului ideal pentru a muri” ori a „ghidului complet al suicidului”, descriind cu lux de amanunte locuri din padure si metode de operare preluate direct din realitatea faptelor petrecute aici de-a lungul anilor.

Profund animisti, niponii leaga de obicei aceste morti violente de blesteme, motiv pentru care sufletele neodihnite ale sinucigasilor (yurei) li se arata frecvent curajosilor ce se aventureaza pe cararile padurii. Spiritistii considera ca pâna si trunchiurile copacilor sunt impregnate cu o energie malefica acumulata de-a lungul veacurilor. aokigahara-padurea-blestemata-de-la-poalele-muntelui-fuji-3Mai mult, chiar si persoanele lucide declara deseori ca arborii dau impresia ca sunt fiinte vii.

 Acestea exercita o fascinatie morbida asupra muritorilor, atragându-i aici si nemailasându-le cale de scapare.

O veche superstitie, în care oamenii cred neconditionat, face ca daca cineva gaseste un cadavru sa îl depuna într-o încapere special rezervata acestui scop si apoi sa îl pazeasca pe durata noptii urmatoare.

În cazul parasirii ramasitelor pamântesti, yurei care îl „locuieste” va urla si îl va teroriza pe omul imprudent, pâna când acesta îsi va pierde mintile.

 Combinatie perfecta între o veritabila avalansa de fenomene paranormale si nebunia umana, padurea Aokigahara se spune ca e locul ideal unde poti întâlni, fie si fara voie, un yurei, un semn al mortii, sa simti în ceafa suflul ei înghetat.

Revista Magazin

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum

%d blogeri au apreciat: