Un vechi regat, pierdut in timp, a fost descoperit in peninsula Anatolia

Arheologii de la universitatile Pavia si New York au descoperit in regiunea Anatolia din Turcia un vechi regat, pierdut in timp, care se numeste Tuwana. Acesta era situat intre regatul frigian si Imperiul Asirian, fiind o punte de legatura intre Europa si Asia.

Numeroase sapaturi arheologice sunt in curs de desfasurare intr-un sit imens din regiunea Anatolia din Turcia, care va scoate la iveala un regat vechi si bogat, uitat de timp, cunoscut sub numele de Tuwana, informeaza ANSA med.un-vechi-regat-pierdut-in-timp-a-fost-descoperit-in-peninsula-anatolia

Vestea a fost anuntata de catre Lorenzo d’Alfonso, un arheolog italian care conduce cercetarile, impreuna cu arheologi de la Universitatea Pavia si de la Universitatea New York, intr-o conferinta de presa desfasurata la Istanbul.

„Aceasta descoperire din epoca pre-clasica trebuie continuata in sudul Cappadochiei, la Kinik Hoyuk, un sit istoric de la inceputul primului mileniu i.Hr.”, a spus savantul. Zona face parte din regatul uitat, Tuwana, cunoscut pana in prezent doar din scrierile hieroglife si din alte surse ale Imperiului Asirian, dar niciodata nu a fost studiat de catre arheologi. „Exista un sit complet intact, care a fost lasat neatins. Incercam sa intelegem carei civilizatii a apartinut si ce rol a avut in regiune”, a declarat d’Alfonso.

„Situl a fost descoperit de sapaturile efectuate de mai multi colegi, dar importanta sa a aparut in campania pe care am condus-o. Sudul Cappadochiei este important deoarece a fost pasajul ce unea Estul si Vestul, intre Europa si Asia.

In esenta, este una dintre cele mai importante punti de legatura din lume, din timpul perioadei respective”, a spus arheologul Italian.

Tuwana a fost un stat situat intre regatul frigian si Imperiul Asirian si „acesta este motivul pentru care a fost deosebit de bogat”.

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum

%d blogeri au apreciat: