Un craniu „de extraterestru” a fost gasit în Peru

Un craniu alungit al unei mumii descoperite în Peru ar putea în sfârsit dovedi existenta extraterestrilor, scrie site-ul Daily Mail.

În orasul Andahuaylillas, din provincia sudica Quispicanchi, Peru, arheologii au descoperit doua seturi de ramasite, dintre care unul este aproape la fel de mare ca si corpul sau de doar 50 de centimetri. Acest craniu i-a derutat pe oamenii de stiinta (are forma triunghiulara).

„Are aproximativ 50 de centimetri in lungime, insa craniul nu are cu caracteristicile unui om. Iar cavitatile ochilor sunt prea mari. Partea inferioara a maxilarului nu exista la nicio rasa din lume. De asemenea, dintii nu sunt asemeni niciunei fiinte umane”, a explicat antropologul Renata Davila.

Specialisti în antropologie din Spania si Rusia au investigat ramasitele si au ajuns la o concluzia ca acest craniu „nu este al unei fiinte umane, deoarece trasaturile acestuia nu corespund nici unui grup etnic din lume”, însa vor continua cercetarile.

Un aspect interesant al craniului îl reprezinta o fontanela deschisa, sutura craniana deschisa înca neosificata, o caracteristica a copiilor aflati în primul an de viata. Pe lânga acest lucru, un altul la fel de ciudat este ca s-au gasit si doi molari mari, ce pot fi întâlniti doar la persoane mult mai în vârsta.

Ramasitile unui glob ocular supradimensional vor ajuta la determinarea ADN-ului genetic, si astfel se doreste rezolvarea acestei controverse.

Cea de-a doua mumie este de doar 30 de centimetri, însa este incompleta. Acesteia îi lipseste chipul, este învelita într-un strat asemanator placentei si este asezata în pozitia fatului.

O explicatie a descoperirii bizare ar fi aceea a deformarii artificiale a capului, ca parte dintr-un ritual al unui trib. Aceasta practica a alungirii craniului, care însemna afilierea la un grup sau originea statutului social, dateaza din urma cu 9.000 de ani.

Stilurile de modelare a craniului, practica întâlnita la diferite culturi din întreaga lume ca mayasii, nativii din America de Nord si aborigenii australieni, se împarte în trei categorii: plat, rotund sau conic.

Pentru a ajunge la forma dorita, capul era înfasurat strâns cu un material. În cazul aplatizarii craniului, capul era asezat între doua bucati de lemn. Tehnica era realizata de obicei la copii, atunci când craniul este cel mai flexibil. Materialul era asezat pe capul copilului dupa o luna de la nastere si tinut permanent, timp de sase luni.

Mumia este in prezent la Muzeul Ritos Andinos din localitatea mai sus amintita, aflata la sud-est de Lima.

 

Bogdan

Per aspera ad astra