Despre fidelitate sau de ce ne iubesc femeile?

Problemele de cuplu sunt complexe, cararile întortocheate. Unii încearca sa le dea de cap apelând la psihiatri, altii la bautura. Rezultatele nu sunt mereu satisfacatoare, întrebarile persista. Iata o întrebare de la care putem pleca: cum gestioneaza partenerii de cuplu problema fidelitatii, cum o pastreaza intacta de-a lungul anilor, cum o abandoneaza pe drum, din ce motive? Cu alte cuvinte, ce forte ne împing spre partenerul de cuplu, ce forte ne arunca în afara?

 Într-un film, frantuzesc din 1995, Fericirea este la tara, personajul principal, parizian, sastisit, ignorat si umilit de o nevasta ceva mai tânara, cu doua fete si cu o firma de capace de toaleta care e pe marginea falimentului, este confundat cu sotul unei femei, si ea cu doua fete, care disparuse de 26 de ani. Toata lumea îi sare în cap, acuzându-l de viata dubla, omul nu recunoaste, dar într-un târziu accepta sa o întâlneasca pe femeie, undeva într-o comuna din Jura.

 Aflati fata în fata, barbatul recunoaste ca el este sotul disparut, femeia îl recunoaste ca fiind sotul disparut, fetele îsi redescopera tatal disparut. Totul sub privirile celui mai bun prieten, interpretat de Eddy Mitchel. Într-un final, când totul merge perfect în familia „reunita”, iar prietenul se instaleaza în casa bunului sau prieten, alaturi de nevasta cu aere de cucoana, framântat de constiinta, barbatul recunoaste în fata sotiei ca nu este sotul disparut în urma cu 26 de ani.

 Femeia îi spune ca stie, dar ca l-a placut de la început si fetele la fel. Asa ca, fericirea ramâne la tara: cei doi „soti” traiesc o viata împlinita, cu iubire, respect si afectiune, fosta sotie gaseste în prietenul sotului, dragostea adevarata si toata lumea este fericita. Ideea este a „perechii perfecte”: când doi oameni, trecând fiecare prin experiente traumatizante, descopera ca sunt complementari cu partenerul lor, ca se potrivesc si ca nu mai pot trai unul fara celalalt.

Fericirea de a da cu mopul

 Si acum, lasând arta si trecând la „stiinta”, iata o concluzie descumpanitoare: stiti de ce însala femeile partenerii de cuplu? Un „studiu” recent ne spune ca „femeile sunt mai predispuse sa îi însele pe barbatii care nu pun umarul la treaba când vine vorba despre sarcinile gospodaresti!”

 Cercetarea, efectuata în Franta si la care au participat 10.000 de femei, abonate ale unui sit dedicat persoanelor casatorite si care au calcat strâmb în casnicie, sugereaza ca cel mai bun mod în care poate fi cucerita o femeie este prin a spala vasele si da cu aspiratorul! Circa 73% dintre membrele site-ului care au fost chestionate pe tema infidelitatii pretind ca au recurs la acest pas din cauza faptului ca partenerii lor de viata nu participau la activitatile din gospodarie, precum curatarea toaletei sau golirea masinii de spalat. Circa 86% dintre respondente au declarat ca au fost profund afectate de tendinta barbatilor lor de a evita sarcinile gospodaresti, iar 84% au spus ca au avut parte de certuri din aceasta cauza.

 Coplesite de situatie, au dorit sa uite de manusile de cauciuc în bratele altcuiva, sugereaza sondajul. Britanicii par a fi mai prevazatori: decât sa calce strâmb femeia, mai bine pun mâna pe aspirator! Ei se ocupa de 31% dintre treburile din gospodarie, potrivit unor cifre recente, petrec circa sase ore gatind, facând curatenie, spalând vase si calcând, în comparatie cu femeile care aloca 14 ore acestor activitati.

 Acest lucru nu înseamna, însa, ca situatia este ireparabila. Conform unui sondaj Ifop, realizat în 2014, 55% dintre barbatii din Franta si 32% dintre femeile din aceasta tara sunt necredinciosi partenerului de viata, iar infidelitatea este în crestere, însa francezii sunt campioni la iertat, mai arata sursa citata. Asadar, cu mop sau fara mop barbatii francezi nu scapa de femeile care vor sa calce strâmb. Dar nici ei nu merg întotdeauna drept…

http://www.revistamagazin.ro

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum