vineri, martie 29, 2024
Psihologie

Modifica setarile subcontientului si iti vei modifica viata

Subconstientul tau este setat pe „automat” si acest lucru stabileste destinul tau si genereaza reactiile tale la tot ceea ce se intampla in jurul tau. Daca iti vei modifica setarile, iti vei modifica viata. Simplu de spus, greu de facut. Exista doua probleme. Iata care sunt ele:

Problema nr. 1: nu stii ce „setari” ai

Ca sa întelegi, îti voi explica printr-un exemplu: Mihai are probleme cu fetele. Îi este frica sa faca cunostinta cu ele. Daca totusi reuseste sa cunoasca pe cineva, atunci el se comporta în asa hal încât fetele fug din viata lui. Însa, în acelasi timp, el sustine ca ceva se schimba în viata lui.

 Mai departe lucrurile merg la fel de prost. Pentru ca el calca în fiecare zi pe aceeasi grebla. Daca ar fi fost o grebla reala ar fi avut nevoie de ajutorul unui medic pentru a scapa de durerile de cap. Însa eroul nostru este încapatânat. El nici nu vrea sa se analizeze pe el, sa-si analizeze comportamentul, gândirea, si nici nu vrea sa faca vreo schimbare si sa rezolve aceasta problema.

Problema nr. 2: Daca stii ca unele „setari” sunt gresite, atunci încerci sa le ignori si te prefaci ca ele nu exista

Înca un exemplu: L-am urmarit mult timp pe Mihai si am identificat anumite „setari” gresite în comportamentul lui care îl împiedica sa-si gaseasca iubirea. I le-am zis. El a luat pozitia de aparare si nu recunoaste ca responsabilitatea pentru esec sta, de fapt, pe umerii lui.

Daca unei persoane nu îi ajung bani, atunci subconstientul lui actioneaza gresit în tot ceea ce tine de bani. Daca are probleme de sanatate – subconstientul lui actioneaza gresit si aici. Tot ce ramâne este sa gasim toate aceste „setari” gresite si sa le remaniem.

Exista metode verificate capabile sa îndeparteze aceste deficiente. De fapt, este destul sa recunoastem existenta lor, sa le identificam si sa le eliminam.

Pentru a obtine rezultate noi, avem nevoie de: cunostinte noi, iar pentru ele avem nevoie de motivatie. Pentru rezultate mai bune si o victorie incontestabila asupra subconstientului nostru avem nevoie de control si de un mediu pozitiv.

1. Cunostinte noi

Pe Internet gasesti o sumedenie de autori si înca mai multe metode efective de a-ti schimba subconstientul. Trebuie nu doar sa citesti cartile, dar sa le faci instrumente care sa îti schimbe viata. Acest lucru este posibil. Îti garantez.

2. Motivatie

Lumea e construita în asa fel, încât tot ce se întâmpla în viata noastra se întâmpla dupa un anumit ciclu: ziua este precedata de noapte, iarna de vara etc… Acestea sunt fenomene normale si trebuie întelese si acceptate.

S-ar putea sa ai nevoie de o pauza pentru ca organismul tau sa se stabilizeze si sa adune energie pentru urmatorul „salt”. Cel mai important este sa nu lasi mâinile jos. Sa nu te dai batut si astfel rezultatul nu se va lasa mult timp asteptat.

3. Controlul

Ai nevoie de cineva care niciodata nu va râde de tine atunci când ai decis sa faci schimbari în viata. Din contra, el sau ea te vor ajuta sa îti îmbunatatesti munca si sa nu te dai batut de la primele greutati întâlnite.

El sau ea nu trebuie sa te compatimeasca. El sau ea, asemeni unui antrenor din sport, vor trebui sa te înteleaga, sa te sustina si sa te inspire.

4. Mediu pozitiv

Schimbând mediul în care traiesti, îti vei schimba comportamentul. Schimbându-ti comportamentul vei putea sa te astepti la rezultate frumoase în aproape toate sferele de activitate.

Însa aici apare o problema – mediul în care traiesc familia, rudele, prietenii sau colegii de la munca nu se schimba si vor actiona dupa metoda veche. Efectul muncii asupra subconstientului tau se poate pierde din cauza legaturii permanente cu anturajul vechi.

Cum rezolvam aceasta problema? Participa activ la formarea cercului de cunostinte, cauta oameni care te vor trage dupa ei în sus si evita oamenii care te vor influenta negativ.

Schimbarile sunt dureroase, însa posibile. Acum ai destule cunostinte pentru a face primul pas.

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum