Care este scopul celui de-al treilea ochi?

Toate fiintele umane au ceea ce este numit un ochi vestigial (nefolosit) în creierul lor. Acest ochi are o structura similara cu cea a ochilor nostri externi, cu tesuturi retiniene si este sensibil la lumina.

Acest ochi, cunoscut sub numele de glanda pineala sau corpul pineal, a fost mult discutat în filosofie si medicina. Aici gasiti câteva explicatii asupra rolului jucat de acest ochi în creierul vostru – de la functia sa ca un “al treilea ochi” care poate percepe lucrurile pe care nu le puteam vedea cu ochii nostri externi pâna la rolul sau în producerea de melatonina si alte substante.

1. Grecul Galen spune ca este doar o glanda

În secolul al 2-lea, proeminentul doctor grec Galen din Pergam a fost primul care a descris glanda pineala. El a spus, precum în cazul altor glande, functia acesteia este de a sustine vasele de sânge.

El a respins gândirea predominanta a timpului sau, pe care a descris-o: unii considera ca acest corp pineal reglementeaza pasajul pneumei psihice (un material despre care se crede a fi vehiculul senzatiei) asa cum un esofag normalizeaza deplasarea mâncarii catre stomac.

Viziunea lui Galen a ramas în mare parte necontestata timp de multe secole.

2. Descartes considera corpul pineal a fi locul unde se afla sufletul, gândul

Corpul pineal a jucat un rol important pentru renumitul filosof francez al secolului al 17-lea, René Descartes.

Descartes a vazut corpul pineal ca fiind originea gândului. El a spus ca este singura parte a creierul care este unica, neduplicata în interiorul creierului. El a spus ca trebuie sa fie, astfel, locul unde sunt centralizate toate informatiile – un loc în care constiinta noastra poate procesa informatii într-o singura locatie si de unde constiinta noastra poate trimite toate mesajele catre restul creierului si trupului.

“Din moment ce este unica parte solida din întregul creier care este solitara, inevitabil trebuie sa fie locul unde exista bunul simt, adica, cu alte cuvinte, unde exista gândurile”, a scris el, conform Enciclopediei Stanford de Filosofie.

Întelegerea sa asupra locatiei precise a corpului pineal în creier a fost gresita dar descrierea lui Descartes asupra naturii sale unice si singulare a fost corecta.

Aceasta viziune a fost sustinuta si s-a regasit în multe discipline spirituale.

În unele filozofii estice, corpul pineal se aliniaza cu locatia celei de-a 7-a chakre, un punct cheie pentru constiinta si iluminarea la înalt nivel, sau întelegerea unor tarâmuri mai înalte.

3. Cel de-al treilea ochi

Multi oameni au asociat corpul pineal cu cel de-al treilea ochi cunoscut în multe religii si practici spirituale de milenii.

Într-o autobiografie scrisa de calugarul tibetan Lobsang Rampa în anii 1950, numita “Cel de-al treilea ochi”, Rampa descris cum cel de-al treilea ochi al sau a fost deschis prin operatie de practicantii unei stiinte tibetane ezoterice.

Editorii scriu într-o prefata a cartii ca ei au trimis transcrierea la aproape 20 de experti, si: “Opiniile lor au fost atât de contradictorii încât nu a reiesit niciun rezultat pozitiv. Unii s-au îndoit de acuratetea unei sectiunii, altii de o alta; ce era respins de un expert era acceptat fara îndoiala de un altul.”

Ei au scris: “Noi consideram ca din loc în loc el [calugarul] depaseste granitele credibilitatii vestice, desi viziunile vestice asupra subiectului tratat aici de fata cu greu pot fi decisive.”

Editorii continua: “Lobsang Rampa a furnizat dovezi documentate ca el detine diplome medicale ale Universitatii Chungking si în acele documente el este descris ca un Lama al Manastirii Potala din Lhasa. Numeroasele conversatii personale pe care le-am avut cu el ne-au aratat ca este un om cu puteri si realizari neobisnuite.”

Rampa descrie cum a fost supus unei operatii în punctul situat deasupra radacinii nasului sau, unde se afla situat pasajul catre cel de-al treilea ochi sau corpul pineal.

Apoi el a manifestat abilitati speciale de perceptie pe care nu le-a avut înainte.

4. Centrul pentru producerea de melatonina

În anii 1950, savantii au descoperit ca acest corp pineal, considerat a fi vestigial, are o functie perceptibila. Corpul pineal simte lumina si produce melatonina.

Melatonina este o substanta care influenteaza sistemul imunitar si de reproducere si este de asemenea un antioxidant, însemnând ca poate fi eficienta în lupta contra cancerului si pentru reducerea efectelor îmbatrânirii. Corpul pineal produce melatonina într-un mediu luminos si opreste productia de melatonina într-un mediu întunecat.

Unii au legat functia corpului pineal în aceasta privinta de întelegerea corpului pineal ca un centru de control situat în creier. Acest centru proceseaza informatiile externe si controleaza ritmurile importante din organism.

La fel ca în cazul multor parti ale creierului uman, cunoasterea definitorie a corpului pineal are înca lipsuri.

epochtimes-romania

Bogdan

Per aspera ad astra