O intrebare dificila: ”cat valorezi?”

Viata noastra  e asemeni unei piete: toti merg acolo ca sa-si faca cumparaturile de care au nevoie. Orice activitate a ta, orice gând, toate au un pret. Pretul începe de la valoarea ta în aceasta viata. Deci, cât valorezi?

Aici se aprinde lumina în vitrina principala, unde sunt expuse sentimentele (pozitive sau negative), timpul tau, jobul, relatiile, prietenii, hobby-urile. Din ce esti construit se stabileste valoarea ta, iar asta înseamna ca fiecare miscare a ta are un pret în aceasta piata si tu trebuie sa îl stabilesti. Pentru ce esti gata sa platesti?!

Deseori oamenii se plâng de munca lor, de relatiile lor, de felul în care arata… si totul este din cauza faptului ca ei nu pun pret pe nimic din toate acestea. Vrei tot mai mult, însa nu oferi nimic, ai un raft aproape gol.

Cum ai putea obtine mai mult?

Preturile tale nu corespund calitatii produsului pe care îl oferi sau poate ca produsul tau are defecte si, de fapt, nu ai ce sa oferi cumparatorului?

De exemplu: o relatie care se sfârseste, iar tu nu esti multumit cu acest lucru. Oricum esti nevoit sa platesti factura, dar nu ai bani destui. Deci, un ciclu se formeaza din cauza ca nu ai putut sa faci calculele corecte (cheltuieli si venituri) si sa te situezi in pozitia in care trebuie.

Indiferent de domeniu, vei avea un cumparator. Fiecare cumparator va dori sa obtina produse calitative la pret minim. Întreaba-ti cumparatorul ce-si doreste si ofera-i asta prin produsul tau… Munceste mult, apoi vei primi câstigul.

Daca întelegi ca te poti dezvolta si obtine ceva, studiaza-ti concurentii, analizeaza-le produsele, si, daca totul merge prost, schimba-ti produsul.  Nu spune ca valorezi mult, fara sa ai argumentele pe masura.

Nu putem plati pentru bine si rau, pentru ceea ce se petrece în aceasta piata, fara sa aflam ce pret vor avea toate acestea. Pretul trebuie sa îl simti, sa îl stabilesti când este cel mai ridicat si nu vei mai fi nevoit sa faci reduceri.

 

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum

%d blogeri au apreciat: