vineri, aprilie 19, 2024
Lumea contemporana si problemele ei

Apocalipsa vine, Apocalipsa trece…

O zicalã spune cã trebuie sã privesti apusul de soare cu nostalgie pentru cã nu se stie dacã maine Pãmantul va mai exista. Ideea Apocalipsei este incã vie, in ciuda prezicerilor de tot felul. Prinsi intre sarbatorile de Pasti si mini vacanta de 1 Mai, adica intre cozonaci si oua rosii si gratare stropite cu bere, aproape ca am uitat ca era cat pe aici sa nu mai prindem un nou rasarit de Soare pe Pamant, o noua zi de luni, si asta din cauza ca prezicatorii Sfarsitului lumii nu dorm, indiferent de secole, ci sunt mereu in alerta, gata sa faca anunturile fatidice pe care doar ei stiu cum le nascocesc.

 David Meade e un Dumnezeu al apocalipselor, dupa cum il prezinta Jeanna Bryner de la site-ul LiveScience, un performer al anunturilor despre Sfarsitul lumii.  Cu o saptamana inainte de Sfantul Gheorghe, el a anuntat ca exact pe 23 aprilie 2018 este inceputul sfarsitului pentru pamanteni. Pe ce se baza profetia lui? Pe faptul ca in acea zi, Soarele, Luna si planeta Jupiter se aliniau in constelatia Fecioarei, o aliniere ce urma sa conduca la un dezastru cosmic, povestita in Vechiul Testament.

 Lasam la o parte ca, din pacate, cele trei corpuri ceresti nu se aliniau in constelatia cu pricina, de vreme ce Jupiter, pe data de 23 aprilie 2018 nu se afla in constelatia Fecioarei, ci in Balanta. Soarele se alinia in constelatia Capricorn, iar Luna poposea in constelatia Gemenilor, dupa cum prezinta site-ul The Sky Live.

Textul biblic nu face minuni

 Dar ce spune textul biblic de care s-a folosit Meade? In capitolul Revelatii 12, 1-5, scrie astfel:  Si s-a aratat o mare minune in cer; o femeie imbracata cu soarele, si luna sub picioarele ei, si pe capul ei o coroana cu douasprezece stele;

 Si, fiind insarcinata, a strigat, fiind in travaliu si in chin ca sa nasca.

 Mai departe, s-a aratat o mare minune pe cer, „un mare dragon rosu, avand sapte capete si zece coarne si pe capetele sale sapte coroane”. Acel dragon a stat „in picioare inaintea femeii care era gata sa nasca, pentru ca sa ii manance copilul imediat ce va fi nascut”. In aceste conditii vitrege, femeia a nascut „un copil de parte barbateasca, ce a fost nascut pentru a conduce toate natiunile cu un toiag de fier”. Acel copil era dictatorul care urma sa aduca sfarsitul lumii. Plecand de la aceasta poveste, Meade a facut o adevarata gimnastica numerica si cosmica pentru a ajunge la data apocalipsei, careia, dupa cum se vede, i-am supravietuit: 23 aprilie 2018.

 Culmea este ca exact acelasi pasaj biblic a fost folosit de Meade pentru previziunea de anul trecut, cand a anuntat ca sfarsitul lumii urma sa prabuseasca cerul peste noi exact in ziua de 23 septembrie. Dupa cum am aflat cu totii, nici atunci n-a fost sfarsitul lumii. Au urmat alte calcule, apoi, in acest an rezultatul a fost diferit; ultima zi a Omenirii urma sa fie 23 aprilie. N-a fost sa fie nici acum!

 Nu se stie cate lucruri i-a revelat textul biblic amintit lui Meade, dar omul se fi putut inspira de la un predecesor al sau, un alt prezicator al Sfarsitului lumii, predicatorul baptist William Miller care, printre alte date fatale, a anuntat Apocalipsa tot de Sfantul Gheorghe, 23 aprilie, dar pentru anul 1843!

 Si tot asa cum atunci cand nu se gasesc explicatii pentru lucrurile inexplicabile se apeleaza la extraterestri, ei au facut piramidele, sferele de piatra din Costa Rica, desenele de la Nazca etc., tot asa este scoasa de la naftalina eterna si inexistenta Planeta X, aducatoarea de Apocalipsa atunci cand nu exista alte idei!

Planeta de la naftalina

 23 aprilie 2018 este in viziunea lui Meade, doar inceputul sfarsitului, pamantenii vor mai putea admira apusul soarelui doar pana in octombrie cand catastrofa cosmica se va produce o data cu aparitia neverosimilei Planete X care va trece pe langa Pamant.

Trecerea Planetei X, sau Nibiru, toata lumea a citit asta in ziare, aduce o catastrofa (eruptii vulcanice planetare) care va culmina cu venirea pe Pamant a lui Iisus, bazata tot pe scrierile biblice, in Cartea Revelatiilor. Problema cu aceasta parte a predictiilor lui Meade este in primul rand faptul ca Planeta X este o fictiune, tot asa cum este si personajul shakespearian Hamlet, care n-are cum sa vina prin Bucuresti, nici macar la shopping! Asta chiar daca astronomii tot cauta o planeta pe la marginea Sistemul nostru solar, „cea de-a 9-a planeta”.

 Sa amintim ca Nibiru este copilul lui Nancy Lieder care a fluturat ideea acestei planete in anii 90. Sa nu uitam, printre alte explicatii ale esuarii Apocalipsei mayase din 2012 a fost si faptul ca Nibiru nu s-a aratat, asa cum se prezicea.

 Mai este si o problema cu textul biblic al Revelatiilor. Dupa cum declara Allen Kerkeslager, profesor de religie comparata veche la Universitatea St. Joseph din Philadelphia, pentru LiveScience in luna martie, „autorul Revelatiilor s-a inselat in predictiile sale, asa incat nici textul respectiv, nicio alta carte antica nu sunt relevante pentru a sustine ca au prevazut viitorul”.

 Asa ca, ramane mereu in picioare constatarea, care nu a esuat pana acum niciodata, ca povestea cu Sfarsitul lumii este o gogorita! Nu ramane decat sa va uram o zi de luni fericita!

Revista Magazin

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum