Cuisoarele, condimentul de Craciun cu proprietati vindecatoare

Cuisoarele sunt adesea asociate cu retetele de Craciun, cum ar fi vinul fiert si prajitura de Craciun si nu sunt folosite pe larg in cultura sau bucataria noastra in afara perioadei de sarbatori. Totusi, cuisoarele au beneficii de sanatate de care te poti bucura tot anul.

Cuisoarele sunt originare din Indonezia, dar regiunea cu cea mai mare productie este Zanzibarul din Africa de Est.

Cuisoarele sunt mugurii florilor nedeschise de culoare roz ai arborilor permanent verzi de cuisoare. Mugurii sunt uscati pana capata culoarea maronie si au un exterior dur, dar partea carnoasa contine un compus uleios bogat in eugenol. Eugenolul are proprietati antivirale, antifungice, antiseptice, anestezice si anti-inflamatorii.

Cuisoarele au fost folosite de peste 2000 de ani pentru tulburari digestive, pentru a trata durerile de dinti, artrita, si de asemenea pentru alinarea poftei de alcool la alcolici.

S-a descoperit ca eugenolul poate de asemenea sa previna toxicitatea datorata poluantilor din mediul inconjurator, precum tetraclorura de carbon, si sa previna cancerele tractului digestiv.

Cuisoarele sunt o buna sursa de minerale esentiale pentru sanatate

Cuisoarele sunt o buna sursa de manganseleniumagneziuacizi grasi omega-3vitamina K, fibra si vitamina C.

Manganul este un element care joaca multe roluri esentiale in corp.

Ajuta la metabolizarea proteinelor si activarea enzimelor necesare corpului pentru a utiliza vitamina B1(tiamina) si vitamina C si este necesar pentru functionarea normala a sistemului nervos. Manganul mai este implicat in formarea hormonului tiroxina din glanda tiroida si in producerea hormonilor sexuali. Manganul mai lucreaza si ca antioxidant pentru a preveni cancerul si bolile cardiace.

Seleniul ajuta pielea sa se vindece dupa vatamari datorate arsurilor. Proprietatile antioxidante ale seleniului regenereaza continutul corporal de vitamina E si C si intarzie imbatranirea pielii. Imbunatateste raspusul imunitar al corpului impotriva infectiilor bacteriene si virale, impotriva celulelor canceroase, a virusului herpetic, a leziunilor herpetice si zonei zoster. Unul dintre beneficiile nutritionale majore ale seleniului este schimbarea nivelelor de HDL (colesterol bun) si LDL (colesterol rau) pentru o inima sanatoasa

Cuisoarele utilizate ca ceai, in mancare sau aplicate ca o pasta pe zona afectata pot ajuta prin alinarea durerii, a indigestiilor, a balonarii si a simptomelor asociate cu racelile si gripa, cum ar fi congestia, durerile de cap, cele articulare, slabiciunea musculara si tusea.

Cuisoarele ar fi mai bine cumparate ingregi decat pudra; uleiurile din cuisoare pot fi vazute cu usurinta cand acestea sunt presate, iar cea mai buna calitate poate fi gasita in magazinele de produse sanatoase si cele de condimente. Cuisoarele bune vor contine un capat rotund in interiorul coroanei mugurelui si vor pluti vertical in apa, in timp ce cele trecute vor pluti orizontal.

De asemenea pot fi utilizate pentru improspatarea respiratiei si pentru imbunatatirea digestiei dupa o masa copioasa sau dupa ce consumi usturoi sau ceapa. Doua cuisoare mestecate indelung asigura o respiratie proaspata pentru cateva ore.

Sursele pentru acest articol includ:

whfoods.com
antioxidants-for-health-and-longevity.com
nutrition-and-you.com

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum