vineri, iulie 19, 2024
Enigmele istoriei

Asemanarea civilizatiilor : petroglifa din Australia

Petrloglifa din Australia ,o noua enigma 

De pe un site de conspiratii in limba olandeza, http://www.quofataferunt.com/, aflam despre o descoperire senzationala: gasirea unei petroglife egiptene intr-o pestera din Australia! Mai precis, in New South Wales din regiunea Hunter, nu foarte departe de marea citadela Sydney. Articolul este insotit de o poza in care recunoastem arta egipteana, sculptata pe acea piatra. Si mai ciudat e faptul ca „zeul egiptean” tine in mana o cruce, simbolul crestinismului…

Articolul ne mai precizeaza ca petroglifa nu este singulara, in acea pestera gasindu-se alte gravari in piatra, evident de origine egipteana. Incaperea in care s-a gasit petroglifa din imaginea de mai jos are intre 2 si 4 metri  inaltime, fiind extrem de greu de ajuns la ea. In acea zona se pare ca exista cel putin 250 de hieroglife.

petroglifa din australia

Daca descoperirea e autentica si nu cumva e o farsa facuta de cineva, atunci se confirma faptul ca la inceputurile omenirii a existat o unica civilizatie, care actiona pe toate continentele. Sa presupunem prin absurd ca descoperirea de mai sus ar fi o farsa.  Cum ramane cu celelalte descoperiri misterioase din Australia, care par a indica faptul ca pe acest continent a existat si o veche civilizatie egipteana?

 In 1931, profesorul de antropologie A. P. Elkin, de la Universitatea din Sydney a intrat in contact cu un trib de aborigeni, care nu se mai intalnisera pana atunci cu vreun om alb. Profesorul a fost uimit atunci cand batranii tribului l-au intampinat cu vechi semne de mana specifice masoneriei (se stie ca francmasoneria moderna isi are originile in vechiul Egipt). El a mai descoperit, de asemenea, ca aborigenii se inchinau la soare si aveau un cult al sarpelui, exact ca vechii egipteni. In plus, profesorul si-a dat seama mai tarziu ca multe din cuvintele vorbite de cei din trib aveau origine egipteana. Intreaga zona apartine faimoaselor picturi rupestre Wandjina. Conform legendei, Wandjina ar fi traversat Oceanul indian din Africa catre Australia.

 Langa raul Hawkesbury din Australia, o piatra foarte veche prezinta niste vizitatori ciudati pe continent, inclusiv oameni care arata asemenea egiptenilor.

 In zona centrala a New South Wales, exista un cult printre aborigeni, prin care era venerata o fiinta celesta, pe nume Biame. Biame avea rolul de a judeca sufletele, o functie foarte asemanatoare cu cea a lui Thoth din mitologia egipteana.

 Un gandac-scarabeu a fost sculptat in apropierea raului Neapan, din acelasi teritoriu australian New South Wales. Precum se stie, gandacul-scarabeu este un simbol stravechi egiptean.

 Un soare inaripat egiptean a fost gasit in anul 1950 pe o stanca din Australia.

 O mica statueta reprezentand o maimuta a fost gasita in trecatoarea Traveston de catre un muncitor pe nume Doug George. Se crede ca este o reprezentare a zeului egiptean Thoth, sub forma de maimuta.

 In Toowoomba au fost gasite 17 pietre de granit, cu inscriptii in limba feniciana. Pe unele pietre se puteau citi urmatoarele: „Zeii zeilor”, „Acesta e locul de venerare a lui Ra”. Ra era vechiul zeu egiptean al Soarelui.

Asadar, ce cauta aceste urme ale vechii civilizatii egiptene pe continentul australian, la mii de kilometri distanta?  Istoria veche ar trebui rescrisa…

 

 

Sursa : BBC history.Com

 

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum