marți, iulie 16, 2024
Starea de veghe

Evolutie sau hazard?

Evolutie sau hazard ? Omul a aparut din intamplare?

In Antichitate s-a intuit ca lumea vie trebuie sa fie rezultatul unei evolutii de la simplu la comlex . O teorie inchegata in acest sens avem ,insa, abia odata cu Lamarck si apoi cu Darwin . Pana in prezent conceptiile in stiinta au suferit multe schimbari si teoria evolutiei nu a fost exceptata . Ca atare astazi de la Darwin pastram doar ideea selectiei naturale ,iar modernii, indeosebi prin Jacques Monod ,au adaugat si ideea mutatiilor genetice creatoare de noi forme evolutive ,care s-ar face absolut din intamplare ,prin hazard .

evolutie sau hazard

Neodarwinistii secolului al XX-lea au inlocuit Creatorul teologilor cu zeul „Hazard „. Omul ,  asa cum il cunoastem astazi ,  nu  ar  fi   decat    rezultatul   intamplarii   si   al     selectiei     naturale .Intamplarea ar fi operat mutatii in informatia sa genetica ,iar selectia naturala ,prin procesul de adaptare , a pastrat formele favorabile ,inlaturand pe  cele nefavorabile sau nesemnificative pentru evolutie …

Totul in Univers este o intamplare ,un hazard .Lumea ,asa cum o stim , creierul nostru ,asa cum il avem ,gandirea ,marile idei ,marile trairi ,marile sperante si iluzii , marile sentimente ,marile creatii nu sunt decat rodul intamplarii . Atat . Omul s-a trezit dintr-o data singur in ” imensitatea indiferenta a Universului ” ,in care a picat din intamplare ,” Univers care este surd la muzica sa ,indiferent la sperantele sale ,ca si la suferintele sau crimele sale ” .

Dar daca cineva a intervenit in acest hazard ? Daca omul este o intamplare ,in cele din urma fericita ?

omul ,evolutie sau hazard

Conform unei teorii mai recente , o radiatie venita din Cosmos ,o radiatie nucleara din   Pamant ,sau diversi compusi chimici au provocat o mutatie genetica favorabila sau nefavorabila .Sub presiunea selectiei naturale mutatiile favorabile s-au transmis urmasilor ,aparand noi forme adaptate mediului .Dar radiatiile cosmice nu vin oricum . Terra le opune un adevarat scut de aparare prin campul magnetic propiu .Acest camp scade in intensitate prin fenomenul de deplasare a polilor magnetici sau de inversiune geomagnetica. In ultimele 3-4 milioane de ani ,aceste fenomene s-ar fi petrecut de 4 ori .

In conditiile unei radioactivitati crescute ar fi aparut, in Africa , prima specie de hominizi cu mers biped si creier mai dezvoltat decat al maimutei ,Homo habilis . Acesta a trait in perioada in care polii magnetici ai Pamantului erau invers decat azi . La o noua schimbare a polilor ,lui Homo habilis ii ia locul Homo erectus ,apoi omul de Neanderthal ,urmat de Homo sapiens ,omul actual ,acum circa 40.000 de ani .

radiatiile solare

Opinia mea este ca teoria nu sta in picioare ,iar omul este rezultatul ” unui experiment  genetic” .Cine si de ce l-a facut ? Urmarind mitologia universala ajung la concluzia ca fiecare natie in parte are un Creator si o Creatoare universali , un Arbore primordial ,un Munte sacru , un paradis originar ,un pacat primordial etc…

Evolutie sau hazard ? Raspunsul  inca se lasa asteptat …

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum