vineri, decembrie 1, 2023
Insule de vis si locuri exotice

Saint Vincent si Grenadine ,insulele negre din Marea Caraibilor

Saint vincent si Grenadine , o destinatie de vis 

Acest mic grup de insule din Antilele Mici sunt o destinatie ideala pentru iubitorii de iahting si pentru scafandrii amatori .Totodata, numerosi americani bogati vin la odihna in acest colt retras de lume.

saint vincent si grenadine

Saint Vincent si Grenadine este unul dintre statele miniaturale din Marea Caraibilor ,situate in arcul Antilelor .Numeroase orase din Romania au mai multi locuitori ,decat intreaga populatie a acestui stat ( 389 de kilometri patrati si 111.000 de locuitori) .Insa, in ciuda aparentelor , tara este una dintre cele mai dens populate din America Latina ( 285 loc/kilometru patrat ) .Principala sursa de venituri a acestui stat din Marea Caraibilor este turismul ,iar aproape o treime dintre vizitatori sunt pasageri ai vaselor de lux ,care intreprind croaziere oceanice si arunca ancora ,din loc in loc , in porturile din Antile. Saint Vincent si Grenadine este totodata o tara a pavilionului de complezenta si a emisiunilor de timbre postale destinate colectionarilor .

Saint Vincent si Grenadine .Scurt istoric 

In partea sudica a Antilelor Mici ,se afla cateva insule mici , amplasate asemenea unui sirag de perle ,care alcatuiesc tanarul stat Saint Vincent si Grenadine .In total , exista 33 de insule .Pentru turisti ,cea mai accesibila dintre ele este Saint Vincent ,cea mai mare dintre ele . Cristofor Columb nu a zabovit mult timp pe acest petic de uscat unde, in timpul expeditiei din anul 1498 , localnicii i-au intampinat echipajul cu sageti otravite si cu sulite .Dupa cum s-a dovedit mai tarziu , amerindienii au fost foarte inspirati ,caci ,datorita acestei interventii ,cuceritorii europeni nu i-au mai deranjat timp de aproape doua secole .

saint vincent si grenadine ,insulele de vis din marea caraibilor

In anul 1675 ,in largul coastelor Insulei Saint Vincent s-a scufundat un vas cu sclavi .Cei care au supravietuit s-au amestecat cu populatia bastinasa .Urmasii lor ,”caraibienii negri ” ,au luptat mai tarziu impotriva colonizatorilor sositi pe aceste pamanturi .In final ,ei au fost insa supusi de britanici ,in anul 1795 ,si stramutati pe alte insule .Britanicii au controlat Saint Vincent si partea invecinata a Arhipelagului Grenadinelor pana in 1979 ,cand aceasta regiune a Marii Caraibilor a devenit stat independent .

saint vincent si grenadine ,un arhipelag din antilele mici

Populatia locala a fost nevoita sa lupte nu numai cu puterile colonizatoare ,dar si cu fortele turbate ale naturii .Vulcanul La Soufrire de pe Insula Saint Vincent ,cel mai mare si mai activ crater din arhipelag ,a erupt de patru ori in ultimii 200 de ani ,cel mai recent in 1979 .  Saint Vincent si Grenadine este situat intr-o regiune frecvent vizitata si de cicloanele tropicale ( din august pana in septembrie ) .

saint vincent si grenadine ,insulele negre din Marea Caraibilor

Departe de turismul de masa

Cea mai izbitoare diferenta dintre Saint Vincent si vecinele sale din Arhipelagul Grenadinelor este culoarea plajelor .Nisipul de pe insula principala este negru ,deoarece este format din resturi de lava rezultate in urma numeroaselor eruptii vulcanice .In schimb ,plajele din Insulele Grenadine sunt nespus de albe si seamana cu cele indeobste reproduse pe cartile postale din zona Marii Caraibilor.

saint vincent si grenadine , o destinatie exotica

Majoritatea turistilor nu sosesc insa aici pentru a face plaja si baie ,ci pentru a tine piept vanturilor specifice regiunii .Insulele Grenadine sunt considerate una dintre cele mai atragatoare zone ale lumii din punctul de vedere al navigatiei ,precum si un loc ideal pentru proaspetii capitani de iaht .Apele din jurul insulelor au o adancime constanta ,iar navigatorii mai speriosi se simt in siguranta vazand permanent uscatul la orizont . De asemenea trebuie precizat ca televiziunea aproape nu exista si ,amatorii de pescuti la mare adancime ,gasesc aici un loc ideal pentru a prinde pesti -spada precum si palamide -stiuca.

saint vincent si grenadine , insulele din Marea Caraibilor

Din fericire ,Insulele Grenadine nu sunt niciodata luate cu asalt de multimi de turisti ,deoarece accesul pana la ele este destul de dificil si necesita mult timp ( sunt multe insule de mici dimensiuni din Arhipelagul Grenadinelor propietatea privata a unor americani si europeni bogati ) .Bequia ,cea mai mare insula a arhipelagului , a dobadit o oarecare popularitate .Aici s-au stabilita, pe vremuri ,”inadaptatii ” si boemii bogati din Europa si America de Nord ,oameni care au trecut printr-o calatorie anevoioasa pentru a ajunge la destinatie si care formeaza in contemporaneitate o comunitate stabila si influenta .Prezenta lor s-a dovedit binefacatoare pentru Bequia .Insula, care, in trecut , a fost centrul pescuitului de balene din Marea Caraibilior ,se bucura acum de o liniste netulburata .

de vis

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum

%d blogeri au apreciat: