vineri, septembrie 22, 2023
Sacrul si profanul

Cei 8 nemuritori din religia taoista

Cei 8 nemuritori sunt sfintii protectori din religia taoista .Se crede ca imaginile lor sunt aducatoare de noroc.Lumea acestora este o lume a magiei si a supranaturalului ,care aduce siguranta celor ce ii invita in casa lor .Acesti sfinti pazesc fiecare una din cele opt directii ,astfel incat prezenta lor aduce noroc ,bogatie, respect ,compasiune si generozitate .Sa-i vedem care sunt …

Han Xiang Zi 

Directia sa este sud-estul ,elementul sau fiind lemnul .Este expert al misterelor raiului si un maestru al celor Cinci Faze ale Energiei .Cele cinci funde ale rebei sale sunt simbolul succesului sau in combinarea energiilor Yin si Yang intr-o singura energie originala .Este infatisat adesea cu un buchet de flori ,cantand la un flaut si fiind urcat pe un bou.

cei 8 nemuritori ai religiei taoiste

Han Zhong Li

han zhong li ,sfantul taoist

Directia acestui sfant este estul ,iar elementul sau tot lemnul .Este infatisat ca avand barba si fiind imbracat sumar .Parul sau este strans in doua spirale de fiecare parte a capului .Simbolul sau este evantaiul , pe care-l foloseste sa readuca la viata sufletele celor morti recent .Are peste 1800 de ani .Este urcat pe un Chi Lin ,un animal mitic sacru al taoistilor . 

Chao Guo Jiu 

Directia sa este nord-estul ,avand ca element pamantul .Este unul din cei doi frati regali a caror sora a fost o imparateasa Sung .Ca simbol are castanietele ,pe care le foloseste intr-un ritm relaxant ,usurand meditatia si ajutandu-l sa calatoreasca prin Univers .Este infatisat ca fiind urcat pe un Pi Yao ,al carui spirit il ajuta sa dezvaluie secretele Tao  ale imortalitatii .Este asemenea unui protector puternic care te pazeste fara ca macar sa banui ceva .

cei 8 sfinti taoisti

Zhang Guo Lao 

Directia sa este nordul ,iar elementul sau este apa . Simbolul sau este un tub ce contine baghete sau pene de foenix ,pe care le foloseste pentru a pevedea norocul sau ghinionul . Imaginea sa trebuie plasata in dormitoarele  caselor pentru ca are grija de copii .

zhangguolao1

Lan Chai He 

Directia sa este nord-vestul ,elementul sau fiind metalul .Ele este cel mai tanar dintre cei 8 nemuritori .Simbolurile sale sunt plantele si ramurile copacilor ,asociate cu longevitatea . Acesta este urcat pe un elefant ,simbol al intelepciunii ,puterii si prudentei .Prezenta sa va aduce veselie si va atrage persoane frumoase din punct de vedere moral in toate casele unde va fi instalat .

cei 8 nemuritori din religia taoista

Lee Tie Guai 

Directia lui Lee Tie Guai este sudul iar elementul sau este focul .Este infatisat ca fiind un cersetor cu o carja de fier si un toiag magic .Simbolurile sale sunt toiagul si tigva .Este expert in cele Cinci Faze ale Energiei ,combinand cu succes energia Yin si Yang ,putand metamorfoza materia ,inventand medicamente si potiuni din tigva sa .Sfantul ii ajuta pe cei care au nevoie de bani si pe cei ce se recupereaza dupa o boala .Se transforma ,ocazional, in dragon zburand catre Rai si se intoarce frecvent pe Pamant cand este chemat .

li tieguai

He Xian Gu 

Directia sa este sud-vestul ,elementul fiind pamantul .Taoistii cred ca ea ( o Nemuritoare ) este inca in viata dar are peste 1400 de ani .A devenit nemuritoare la 14 ani cand  i-a fost oferita pretioasa Piersica a Imortalitatii .Este infatisata tinand un boboc de lotus magic ,floarea stralucirii divine ,care simbolizeaza puterea si puritatea sa .   He    Xian    Gu   sta    pe o    caprioara ,simbolul longevitatii energetice si ii ajuta pe cei aflati in situatii disperate.

he xian gu .o sfanta tao

Lee Dong Bin 

Directia acestuia este vestul ,elementul sau fiind metalul .Este mereu infatisat avand o sabie magica cu doua taisuri pentru uciderea demonilor ,prinsa in spatele sau .Aceasta sabie are puteri supranaturale si i-a fost data sfantului de un dragon .Il face sa fie invizibil pentru spiritele malefice si-i da posibilitatea de a se ascunde in Rai .Este cunoscut popular ca Stramosul Lee. Se crede ca a petrecut 400 de ani pe Pamant ,reaparand in mod periodic .Se poate comunica cu el prin intermediul meditatiei .

lee dong bin

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum

%d blogeri au apreciat: