joi, mai 30, 2024
Enigmele istoriei

Cele mai mari enigme ale spatiului romanesc

Exista realitati palpabile, dar inexplicabile ori voit ignorate, deoarece a cunoaste adevarul despre ele ar rascoli din temelii mari teorii stiintifice si chiar cunoasterea a ceea ce suntem astazi. De aceea, in cele ce urmeaza ne limitam la a prezenta zece dintre cele mai mari enigme legate de spatiul românesc – descoperiri absolut socante si incredibile, confirmate de unii dintre cei mai de seama oameni de stiinta contemporani. Dar…de ce nu se vorbeste despre ele? Probabil pentru a nu crea o anume isterie nationala. Oricum le prezentam ca atare (pur si simplu informativ). Despre unele dintre ele am mai vorbit in cateva articole…

 – Cel mai vechi schelet de humanoid cunoscut la ora actuala a fost gasit în Vâlcea, supranumit „pescarul de la lacul Getic”, fiind datat la 1 milion de ani.

 – O civilizatie straveche, mai veche cu 1000 de ani decât cea sumeriana, este localizata în estul tarii, la Cucuteni

cele mai mari enigme ale spatiului romanesc

 – Tablitele cu scrierea de la Tartaria (reale si autentificate ca atare) sunt cu 1000 de ani mai vechi decât cele sumeriene.

 – Tablitele din Muntii Neamtului, de asemenea, sunt mai vechi decât tablitele sumeriene cu 1000 de ani.

 – Descoperirea din Masivul Sureanu, din 1990 – când s-a gasit un munte ticsit cu filoane de aur pur, de un metru lungime; lucru altfel inexistent pe planeta, caci aurul se gaseste numai în forma de minereu combinat cu alte nemetale, nu si în forma pura desavârsita. Se crede ca dacii cunosteau taina spirituala a aurului care este de fapt o lumina condensata 

 – O descoperire in Masivul Bucegi, din anul 2003 – 11 august: americanii si românii patrund sub masivul Bucegi si descopera o asa-zisa sala a proiectiilor cu holograme care au aratat istoria adevarata a Terrei, si de asemenea descopera „amfora cu aur monoatomic”, care duce la o inimaginabila longevitate (o persoana poate trai mii de ani în acelasi corp fizic, daca ar consuma asa ceva în anumite perioade precis stabilite).

 – Cel mai vechi cuptor de pe aceasta planeta, pentru topit metale, s-a gasit la Câmpeni; a fost atestat si vârsta evaluata la aproximativ 6000 de ani i.Hr.

 – La Sarmizegetusa – alt loc special, conform celor de la BBC – s-ar afla niste artefacte fabuloase sub amplasamentul cetatii (arhiva atlantilor!?).

sarmizegetusa regia

 – Artefactul de sub Masivul Ceahlau. Conform autorului Radu Cinamar, sub Ceahlau s-ar afla un artefact similar celui din Bucegi.

 – Padurea Baciu, de lânga Cluj-Napoca, este considerata „cea mai paranormala”,  despre ea vorbindu-se  pretutindeni in lume multe detalii socante.

Spuneam ca exista si puncte de vedere legate de astfel de descoperiri uluitoare, care apartin unor oameni de stiinta straini cunoscuti in intreaga lume. Iata doua citate din aprecierile unor personalitati straine din lumea cercetarii istorice, despre neamul românesc!

 – „Civilizatia s-a nascut acolo unde traieste astazi poporul român… raspândindu-se apoi atât spre Rasarit, cât si spre Apus(…) acum 13-15 mii de ani!” – William Schiller, arheolog american.

 – „Carpatii se afla într-o regiune a lumii unde este situat centrul european al celei mai vechi culturi cunoscute la ora actuala.” – dr. Daniel Ruzo, arheolog peruan.

 Încet, încet, se pare ca totusi cercetatorii istorici mondiali recunosc, multi chiar in mod explicit, ca primele fiinte umane au existat în Transilvania, cum sustine un document aflat in Biblioteca din Viena, despre trecutul fabulos al acestui teritoriu din spatiul numit si carpato-danubiano-pontic! Celebrii titani ai mitologie grecesti ,se pare ,  au existat in realitate si erau uriasii ce traiau pe aceste meleaguri ( celebrul schelet ,descoperit recent , confirma aceste supozitii ) .

 Dar cine ar avea interes sa demonstreze asemenea lucruri?

Revista Magazin

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum