vineri, iulie 19, 2024
Misterele umanitatii

Locuri secrete de pe Terra

Exista in lume multe locuri asupra carora planeaza inca mistere si din acest motiv, au starnit, de-a lungul timpului, fantezia amatorilor de teorii conspirative dar si din cauza unor secrete bine pazite de autoritati, la care „muritorii de rand” nu au acces. 

Cele mai fascinante si inaccesibile asemenea locuri, dupa cum sustine site-ul italian zingarate.com ar fi: White’s Gentlemen’s Club din Anglia, Club 33 din America, Area 51, Camera 39, Ise Grand Shrine, Centrul de operatiuni de urgenta Mount Weather, Metro 2 si localitatea Mezhgorye din Rusia.

Mistere si intrebari fara raspuns

 De pe lista locurilor ce trebuie sa stea departe de ochii curiosilor dar si ai specialistilor, altii decat cei autorizati, nu putea sa lipseasca Area 51 (Zona 51), aflata pe teritoriul statului Nevada, acolo unde se gasesc cele mai secrete baze ale armatei americane.

Zona 51 se gaseste la circa 133 km nord-nord-est de faimosul oras Las Vegas si este considerata o enclava indepartata a bazei militare aeriene de pe malul sudic al lacului sarat secat Groom Lake.

Construita intre anii 1940-1950, din 1954 aici sunt testate cele mai avansate tehnologii ale armatei americane. Zona 51 a devenit „celebra” prin experimentele cu bombe atomice, testarea aparatelor de zbor de ultima generatie dar si pentru secretizarea documentelor si activitatii din aceasta zona.

locuri secrete de pe Terra

 Un alt loc misterios ar fi Centrul pentru operatiuni de urgenta Mount Weather infiintat in 1950, in timpul razboiului rece.

Locul este destinat si astazi operatiunilor de urgenta in caz de dezastre locale, pentru ca de acolo pot fi controlate retelele de comunicatii.

Se crede ca Mount Weather ar fi de fapt, un oras subteran, prevazut cu strazi, spitale, cladiri pentru birouri, cafenele si chiar sistem de televiziune.

 RAF (Royal Air Force) Menwith Hill este o alta zona interzisa, fiind o baza militara britanica cu legaturi la reteaua globala de spionaj Echelon si este considerata cea mai mare statie de monitorizare electronica din lume. Zona este marcata de o padure de antene satelit si este strict interzisa.

Cluburi exclusiviste

 Din cate se pare, cel mai secretos club este situat in celebrul parc Disneyland.

Fondatorul sau, Walt Disney a simtit nevoia sa amenajeze un loc unde sa poata primi oaspetii si sponsorii dar, din pacate, cand Club 33 a devenit o realitate, in anul 1967, creatorul sau nu l-a putut vedea deoarece decedase cu cinci luni inainte de inaugurare.

Astazi, Club 33 functioneaza ca un club privat exclusivist unde membrii alesi pe „spranceana” se pot bucura de bauturi alese si bucate pe masura.

In 2007 lista de asteptare a celor ce doreau sa devina membrii era veche de… 14 ani. Nimeni nu stie cum poate deveni membru in acest club.

club 33 disneyland

 Un alt club, la fel de exclusivist se gaseste in Londra si se numeste White’s Gentlemen’s Club, fondat in 1639 de italianul Francesco Bianco, cu gandul de a promova ciocolata calda, bautura proaspat descoperita pe atunci.

Insa, la scurt timp, locul a devenit club privat iar cu timpul s-a transformat intr-un club unde accesul femeilor este interzis. Clubul este faimos deoarece aici se fac tot felul de pariuri bizare, dintre care a ramas celebru, pariul in valoare de 3700 de lire sterline pentru „picatura de ploaie care aluneca mai repede pe fereastra”. E ceva nu!?

Continuam sa va prezentam alte cateva locuri din lume unde accesul „muritorilor de rand” este strict interzis.

Faptul ca nu pot fi vizitate a creat in jurul lor nenumarate scenarii iar imaginatia unora a „inflorit”. Interzis este orasul Mezhgorye din Rusia, Metro 2 din aceeasi tara, Camera 39 din Coreea de Nord, Ise Grande Shrine din Japonia si cine stie cate asemenea locuri vor mai fi existand pe Planeta!

Ise Grand Shrine

 Este locul cel mai sacru din Japonia si, dupa cum se presupune, ar fi alcatuit din peste 100 de altare fiind cunoscut sub denumirea de Altarul Ise Grand dedicat Zeitei Soarelui Amaterasu.

Altarul principal este cel mai important si dateaza din anul 4 i.H, dar, la fiecare 20 de ani e demolat si reconstruit, in conformitate cu ideea Shinto a mortii si a renasterii. In acest altar, au acces doar preotul sau preoteasa, cu conditia ca acestia sa faca parte din familia imperiala japoneza.

locuri sacre din japonia

Camera 39

Dupa cum se presupune, in acest birou isi are sediul una dintre cele mai misterioase organizatii din lume a carei misiune ar fi aceea de a obtine sustinere straina pentru regimul din Coreea de Nord.

Potrivit expertilor, banii obtinuti din afaceri necurate sunt folositi pentru a cumpara loialitatea oficialilor de rang inalt.

Metro-2 din Moscova

 Se crede ca ar fi un sistem de linii de metrou, paralele cu metroul public din Moscova si ca ar fi fost construit pe vremea lui Stalin. Chiar daca niciodata nu a fost confirmata sau infirmata existenta acestei dubluri a metroului moscovit, se zvoneste ca s-ar gasi la o adancime cuprinsa intre 50 si 200 m si ar uni Kremlinul cu aeroportul Vnukovo, cu sediul Serviciului Federal de Securitate si cu un mic orasel subteran, Ramenki. Si daca tot este secret, nimeni nu poate spune nimic mai mult sau ca l-a vizitat.

metro 2 din moscova-locuri secrete de pe terra

Orasul Mezhgorye

Situata in Republica Bashkortostan din Rusia langa Muntele Yamantau, aceasta localitate ar ascunde un adevarat proiect subteran in caz de razboi nuclear.

Aici, si chiar sub Muntele Yamantau, ar fi adapostite cele mai mari secrete ale Rusiei. Cunoscuta si sub numele de Ufa-105, asezarea a trezit suspiciuni si intrebari dar raspunsurile au fost mereu altele. Potrivit sursei Dreyc.com, proiectul de sub Muntele Yamantau a fost asociat cu asa-zisa „Mana Moarta”, adica aici ar fi puterea de comanda nucleara si sistemul de control al rachetelor strategice.Mezhgorye

Locuri secrete si la Vatican

Majoritatea locurilor din micul stat, inclusiv turnuri, apartamente, laboratoare de restaurare, morminte sau arhive nu pot fi vizitate fara un pasaport special dat de Vatican

Printre locurile secrete ale Vaticanului amintim: Biroul Papal, cu vedere spre Piata Sf. Petru, Depozitul de sub Vatican unde Garda Elvetiana, cea mai mica armata din lume, isi tine munitia, Croitoria Vaticanului, Buncarul care gazduieste arhivele secrete, formate din 80 kilometri de rafturi ce contin artefacte de valoare inestimabila, Turnul Vantului, construit in 1580, Grotele de sub Basilica Sf. Petru, presupusul mormant al Sfantului Petru si Camera Lacrimilor.

Poate mai sunt si alte locuri unde ochii curiosilor nu pot patrunde, de aceea, fascinatia si imaginatia unora este debordanta.

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum