luni, decembrie 11, 2023
Enigmele istorieiMisterele umanitatii

Misteriosul rege Pakal si profetiile sale

„Inainte de aceasta lume totul era in asteptare, totul era calm, tacut, nemiscat, linistit, iar nemarginirea cerului era pustie… Apoi a venit Cuvantul”, asa incepe Popol Vuh, una dintre putinele scrieri ramase de la vechea civilizatie maya.

Arheologul Alberto Ruz descoperea in 1952 mormantul regelui Pakal.

creatia din popol vuh

Vizionarul Jose Arguelles a fost primul care a deslusit profetia existenta pe basorelieful lui Pakal.

Acest Pakal a fost un principe maya care a stapanit in Palenque, in secolul al VII-lea d.Hr.

Palatul sau abandonat a fost descoperit in jungla inalta a Peninsulei Yucatan, construit deasupra unui templu mai vechi, practica ocazionala la mayasi.

Pe piatra mormantului se afla doua liste cu regii din Palenque si datele nasterii, mortii si proclamarii ca regi. Cadavrul din mormant are o inaltime mai mare decat cea a mayasilor de azi si a fost identificat, in 1952, ca fiind al unui barbat de 40 de ani.

Aici apar cateva neconcordante.

Pakal s-a nascut la 22 martie in anul 603 d.Hr., incoronat la 12 ani si 125 de zile si a murit la varsta de 80 de ani si 158 de zile. Cadavrul a mai fost cercetat in 1974, iar datele din 1952 au fost confirmate.

Un artist a reconstruit cu ajutorul placutelor de jad trasaturile persoanei din mormant si a stabilit ca forma nasului este cu totul neobisnuita pentru rasele umane cunoscute.

Cea mai spectaculoasa dintre ipoteze este ca printul ar fi fost rapit de extraterestri si adus inapoi dupa cateva decenii, de aceea varsta sa este de fapt 80 de ani, iar a ramasitelor de numai 40. Mayasii nu incoronau un nou rege cat timp cel vechi se afla inca in viata.

BASORELIEFUL. 

In timpul unor sapaturi arheologice in Peninsula Yucatan, savantul Maurice Cotterey descopera si el „mesajele” zeului-rege Pakal, care a lasat omenirii profetia, talmacita de Jose Arguelles, ca la finalul Marelui Ciclu Maya al Creatiei si Distrugerii, va avea loc o catastrofa, a cincea de pe Pamant, de necomparat cu potopul lui Noe.

In viziunea maya, pana atunci  oamenii ar strabate „al 5-lea cerc solar”, fiecare cerc incheindu-se cu o catastrofa.

Uitandu-ne in jur, constatam ca profetiile lui Pakal nu sunt departe de adevar: pamantul, aerul si apa sunt poluate, iar razboaiele, foametea si epidemiile ne inconjoara. Timpul se grabeste spre Sfarsitul care va permite unui nou ciclu sa reinceapa. Sunt insa lucruri care depasesc puterea noastra de intelegere.

Va veni sfarsitul lumii?  

Pentru mayasi Apocalipsa insemna Revelatie. „Invatatura profetica crestina este una dintre cele mai apropiate de nivelul actual de intelegere al umanitatii. In Biblie se spune ca graul va fi separat de neghina. Aceasta triere deja se desfasoara sub ochii nostri”, afirma si savantul W.H. Church.

sarcofagul lui Pakal cel Mare

INTRE O LUME SI ALTA. 

Locuitorii primei lumi au construit marile orase, azi ruine. Lumea lor a fost distrusa de potopul universal cunoscut ca haiyococab.

Cea de-a doua lume, locuita de oameni numiti dzolob sau pacatosi, a sfarsit din cauza unui al doilea potop.

A urmat cea de-a treia lume, cea a mayasilor, si ea devastata de apa, printr-un potop numit scufundare. Dupa acest al treilea potop, spune Popol Vuh, o opera a carei vechime nu se cunoaste, care ne vorbeste despre existenta altor lumi inaintea celei actuale, lumea maya a inceput sa fie locuita de un amestec de popoare din intreaga peninsula. Dar si aceasta, cred ei, va fi in cele din urma distrusa de potop.

REVELATIA ADEVARULUI.

In Calendarul Maya, cel mai precis de pe Terra, cea de-a Cincea Lume se sfarseste in 1987. A Sasea Lume a inceput in 2012. Timpul dintre cele doua Lumi, se numeste  Apocalipsa sau Revelatie. De fapt aceasta este „vestitul” sfarsit al lumii prezis de  acest calendar.

Vechii mayasi spun ca, incepand cu 2012,  va fi revelat Adevarul, si nu Sfarsitul Lumii. Vom depasi tehnologia si necesitatea Banului; Terra si intreg Sistemul Solar se vor sincroniza cu Galaxia si intregul Univers.

In Timpul dintre Lumi, oamenii isi schimba felul de a gandi, atitudinea, iar deciziile se vor baza ori pe Iubire, ori pe Frica.

Alegerea trebuie sa fie Iubirea, sa urmam Intuitia, Inima si sa ne inconjuram de oameni care gandesc pozitiv.

Marea Schimbare  afecteaza ciclul veghe-somn si reglarea imunitara a organismului.

Posibile efecte ale Schimbarii mai sunt: migrenele, visele intense, sensibilitatea corpului uman ca rezultat al vibratiilor noi, mai inalte, abilitatile intuitive si de vindecare, marturie vie stand multimea de bioterapeuti aparuta in ultimul timp, activarea capacitatilor latente ale fiintelor, nou-nascutii avand capacitate telepatica marita.

In privinta vechii civilizatii maya oamenii de stiinta nu si-au spus ultimul cuvant.

Dupa arheologi si lingvisti, a venit acum randul astronomilor si matematicienilor sa cerceteze vestigiile acestei culturi, cu ciudateniile si contradictiile ei. Ruinele arhitectilor maya sunt astazi printre cele mai cautate obiective turistice din America Centrala.

CI - caracol
Caracolul

DOUA SISTEME EFICIENTE
Calendarul maya avea doua sisteme eficiente de calcul.

Primul se baza pe anul de 260 de zile, din 20 de semne repetate de 13 ori.

Este „calendarul scurt” sau „venusian”.

Al doilea uza de 18 semne, care aveau o luna de 20 de zile, deci o perioada de 360 de zile, la care se se adaugau 5 zile complementare, numite uayeb.

Este asa-zisul „calendar lung”, caruia mayasi ii spuneau tun. Cele 5 zile uayeb erau socotite nefaste, improprii muncii.

PORTILE DIMENSIONALE

Pe teritoriile maya au fost descoperite multe porti dimensionale, initial folosite pentru calatoriile pe orizontala spre alte locuri tridimensionale ale planetei si spre diferite timpuri (viitor sau trecut). Unele, ca Palenque, Quirigua, Copan si Tikas au fost folosite pentru calatoriile spre alte locuri din galaxie sau chiar in interiorul pamantului.

CARACOLUL SAU „MELCUL”

Caracolul sau „melcul”, monument cu arhitectura ciudata din Chichen-Itza, este o cladire circulara, cu deschizaturi spre cele patru puncte cardinale.

In peretele unui coridor circular se afla alte patru deschizaturi mai mici orientate spre N-V, N-E, S-V, S-E. Aceasta cladire servea preotilor maya drept observator astronomic.

hitory.com ;BBC history .com

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum

%d