Cum a disparut zborul Air France 447 din 2009?

Cum a disparut zborul Air France 447 din 2009? O noua teorie a conspiratiei.

In seara zilei de 31 mai 2009, zborul Air France 447 a decolat de pe aeroportul international Galeao din Rio de Janeiro, indreptandu-se spre Paris, Franta. Nu a mai ajuns niciodata. Un echipaj de 12 persoane si 216 pasageri, inclusiv 72 cetateni francezi si 59 de brazilieni.

Toate legaturile cu avionul s-au intrerupt cand acesta s-a apropiat de marginea zonei aeriene de supraveghere radar a Braziliei, deasupra Oceanului Atlantic.

Autoritatile au dat vina pe vremea rea, in special pe existenta mai multor furtuni, si pe deteriorarea, cu efecte catastrofale, a sistemelor de bord.  

Exista teorii mai sinistre privind disparitia avionului.

Una dintre teorii afirma ca guvernul SUA s-a aflat in spatele prabusirii zborului Air France 447. Se presupune ca avionul a fost ras de pe cer de un nou laser aeropurtat care era testat de oficialii militari din SUA dornici sa demonstreze capacitatea celei mai proaspete inventii a lor in fata unei sceptice administratii Obama.

Eficienta acestei arme explica de ce a fost nevoie de zile intregi de cautari pentru a gasi vreo urma a epavei si a cadavrelor si de ce nu au fost gasite cutiile negre!!!

S-a speculat ca guvernul SUA a avut nevoie de cateva zile si de promisiunea unor ajutoare suplimentare in combaterea problemelor economice pentru a convinge partea braziliana sa intre in jocul sau.

Aceasta stratagema ar explica de ce autoritatile braziliene, care afirmasera initial ca reperasera epava avionului disparut, s-au razgandit brusc in legatura cu originea resturilor pe care le gasisera. Ulterior au declarat ca era imposibil ca acestea sa fi apartinut avionului.

Unii adepti ai conspiratiilor sugereaza chiar ca pasagerii nu s-au imbarcat niciodata in acel avion disparut, pentru ca acesta era sortit sa fie utilizat drept tinta de antrenament.

In schimb, cei care isi cumparasera bilete la acest zbor au fost trimisi in ascuns la minele de carbuni din Colorado, de catre guvernul SUA, pentru a da o mana de ajutor la suplimentarea productiei intr-o perioada de recesiune economica grava in tara.

E posibil oare ca intarzierea cu care a fost gasita presupusa epava sa fi constituit o masura de siguranta impotriva unor eventuale probleme aparute initial in legatura cu acet plan?

Sau poate ca zborul Air France 447 a fost deturnat de un nou tip de pirati africani, alungati din mediul Africii de Vest de concurenta in crestere si de interventiile militare straine tot mai ostile?

Pilotii ar fi putut fi obligati sa zboare la altitudini mici pentru a nu fi detectari de radar si obligati sa aterizeze undeva de-a lungul coastei africane, in tara nimanui. Avionul se indrepta spre spatiul aerian controlat de Senegal cand a disparut.

Au existat afirmatii conform carora disparitia avionului s-a produs in urma unei aliante provizorii intre cartelurile de droguri din regiune si personaje dubioase din guvern.

Scopul acestora ar fi fost de a-l elimina pe pasagerul Pablo Dreyfus, expert argentinian in lupta impotriva contrabandei cu arme, ale carui pledoarii zgomotoase pentru intensificarea controlului asupra comertului ilicit de arme si droguri le facea zile negre traficantilor de droguri si politicienilor fara scrupule din America de Sud.

Imaginile originale apartin BEA si pilot.ro

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum

%d blogeri au apreciat: