miercuri, iunie 19, 2024
Misterele umanitatii

Legenda tablitelor de smarald ale lui Thoth

Foarte multi au auzit de Tablitele de Smarald ale lui Thoth.
Se presupune ca in ele ar fi ascunsa intelepciunea Universului, modul cum a luat nastere Cosmosul, aparitia omului pe Terra, aparitia civilizatiilor, enigmele fiintei umane…
Originalele au fost cautate de alchimisti, de oameni de stiinta, de initiati, de ocultisti. Nu s-au gasit, pana acum. Se presupune ca sunt ascunse sub Marea Piramida de la Giseh. Ce a ajuns la noi sunt fragmente scrise mult, mult mai tarziu. Inainte de a reda parerea unui cercetator de paranormal se impun cateva precizari:
 
Primul este acela ca au existat in istoria omenirii doua personaje cu numele de THOTH, si nu o singura persoana in intrupari (reincarnari) diferite, asa cum cred multi.
 
legenda tablitelor de smaraldPrimul a fost THOTH ATLANTUL- zeu egiptean denumit si „Zeul Intelepciunii”, si care dupa scufundarea Atlantidei a fost trimis pe pamant de catre Zeul RA-adica Creatorul Divin, dar si nume dat Zeului Soare – pentru ca acesta sa dea mai departe oamenilor intelepciunea pe care o dobandise, si pentru ca aceasta sa nu se piarda peste vremuri.
Lui i se atribuie construirea Marii Piramide (de la Gizeh), care ar fi fost construita deasupra salii Amenti-adica locul de trecere a sufletului in lumea  de dincolo, un fel de sala a Judecatii de Apoi, si unde a depozitat aceste documente, desemnand cativa paznici de incredere spre a le pazi.
Mai tarziu, descendentii acelor paznici au devenit preoti si au la scos la iveala documentele (Tablitele de Smarald), facandu-le publice.
Al doilea a fost HERMES TRISMEGISTUL – adica „Inteleptul De Trei Ori Mare”, un preot egiptean care a jucat un rol foarte important in spiritualitatea egipteana, dar si a lumii, in general, el fiind un canal al lui THOTH ATLANTUL, dar si al altor entitati, precum Arhanghelul Rafael.

In al doilea rand, exista doua lucrari hermetice ce fac referire la Tablitele de Smarald, si anume:

1-TABLITELE DE SMARALD – care contin 15 puncte si apartin lui THOTH ALTLANTUL

2-TABLA DE SMARALD sau TABULA SMARAGDINA – care contine 13 puncte si apartine lui HERMES TRISMEGISTUL.

Informatiile prezentate in prima lucrare se regasec si intr-a doua, si asta pentru ca THOTH ALTLANTUL a reprezentat pentru HERMES TRISMEGISTUL o entitate sfatuitoare in timpul diverselor sale reincarnari, ajutandu-l astfel sa dezvaluie unele invataturi ale Zeului RA.

Cele doua lucrari se adreseaza Fiilor Intelepciunii, dezvaluindu-le mistere ale alchimiei (exterioare si interioare).

Legenda tablitelor de smarald ale lui Thoth 

Istoria tablitelor tradusa in urmatoarele pagini pare ciudata si trece dincolo de credintele oamenilor de stiinta moderni.
Vechimea tablitelor este incredibila (36 000 ani i.Hr.), iar autorul lor este THOTH, un preot-rege atlant care a fondat o colonie in Egiptul antic dupa scufundarea tarii-mama, Atlantida.
thoth cel intelept
El este cel care a construit Marea Piramida de la Gizeh, in mod eronat atribuita lui Kheops. In aceasta el a incorporat cunostintele intelepciunii antice si tot acolo a pus la pastrare in siguranta inscrisuri si instrumente din vechea Atlantida. 
 
Vreme de aproape 16 000 de ani el a condus stravechea rasa a Egiptului, intre 52 000 i.Hr. pana in 36 000 i.Hr. La acea vreme, stravechea rasa barbara din care faceau parte el si adeptii lui, se ridicase la un inalt grad de civilizatie. 
 
Thoth era nemuritor deoarece invinsese moartea, trecand in celelalte planuri de existenta la dorinta, prin dematerializare.
Intelepciunea lui imensa l-a facut conducator peste diferite colonii atlante, inclusiv peste cele din America de Sud si Centrala. 
 
Cand a sosit timpul sa paraseasca Egiptul, a ridicat Marea Piramida deasupra Marii Sali din Amenti. Acolo a depozitat documentele si a desemnat pe cei mai de incredere oameni ai sai sa le pazeasca.
Mai tarziu, descendentii acelor paznici au devenit preotii Piramidei, cei care l-au zeificat pe Toth declarandu-l Zeul Intelepciunii. Conform legendei, Sala din Amenti a devenit „lumea de dincolo”, sala zeilor, pe unde trecea sufletul pentru judecata de dupa moarte. 
 
In ultimele secole, spiritul lui Thoth a trecut in corpurile oamenilor in maniera descrisa de tablite. Ca atare el s-a incarnat de trei ori, ultima oara fiind cunoscut ca HERMES – de trei ori nascutul. 
 
 
legenda tablitelor de smarald ale lui thoth cel intelept
Tablitele traduse in aceasta lucrare sunt zece la numar si au fost lasate in Marea Piramida in grija preotilor. Cele zece tablite sunt impartite in 15 parti, de dragul conventiei. 
 
Ultimele doua sunt atat de importante, incat este interzisa prezentarea lor publicului larg in prezent. Totusi continutul celorlalte dezvaluie secrete care se vor dovedi de o inestimabila valoare pentru cei care le vor cerceta cu seriozitate. 
 
Ele ar trebui citite nu o data ci de o suta de ori pentru ca doar asa ar putea fi dezvaluit adevaratul inteles. O citire superficiala ar oferi cateva sclipiri de frumusete dar un studiu atent va deschide caile intelepciunii celui ce cauta.
 
 
Cu aproximativ 1 300 de ani i.Hr. Egiptul, vechiul KHEM, era in mare fierbere iar multe delegatii de preoti au fost trimise in diferite parti ale lumii. Printre acestea s-au numarat si preotii Piramidei care au purtat cu ei tablitele de smarald ca pe un talisman. Cu ajutorul tablitelor ei puteau exercita o anumita autoritate asupra preotilor din celelalte colonii atlante.
 
Legenda spune ca aceste tablite imputerniceau pe purtator cu autoritatea lui Thoth.
 
Grupul de preoti care detineau tablitele au emigrat in America de Sud. Aici i-au gasit pe Mayasi, un popor infloritor, care isi aminteau mult din intelepciunea straveche.
 
Preotii s-au statornicit in acele locuri. In secolul X mayasii colonizasera peninsula Yucatan iar tablitele au fost asezate sub altarul unuia din templele inchinate zeului Soare. Dupa cucerirea mayasilor de catre spanioli, orasele au fost abandonate iar comorile au ramas ascunse si uitate in temple.
 
Trebuie sa se inteleaga ca Marea Piramida a fost si este inca un Templu de initiere. Isus, Solomon, Apolonius si multi altii s-au numarat printre cei initiati aici.
Scriitorul (care este in continua legatura cu Marea Camera Alba din Piramida) a primit instructiuni sa recupereze si sa aduca inapoi in Marea Piramida tablitele stravechi.
 
templul secret
Acest lucru s-a realizat.
Inainte de a le inapoia i s-a acordat permisiunea sa le traduca si sa pastreze o copie a intelepciunii inscrisa pe tablite. Evenimentul a fost posibil in 1925 si abia acum s-a acordat permisiunea de a fi publicate.
E posibil ca unii sa zambeasca ironic. Totusi cercetatorul atent va citi printre randuri si va descoperi intelepciunea ascunsa in ele.
 
Daca Lumina se afla in interiorul tau, informatia cuprinsa in tablite va gasi in tine un ecou.
 
Sunt 12 tablite din smarald verde, facute dintr-o substanta transmutata alchimic. Sunt foarte rezistente la orice element si substanta. Mai exact structura atomica si celulara fiind fixa ea nu permite nici o schimbare.
Din aceasta cauza tablitele contrazic legea ionizarii referitoare la corpurile fizice. Pe ele sunt gravate caractere din vechea limba atlanta. Acestea reactioneaza la undele cerebrale emise de creierul celui ce citeste, eliberand vibratia mentala asociata in mintea cititorului. Tablitele sunt prinse intre ele cu inele facute dintr-un aliaj de culoarea aurului, suspendate de o tija din acelasi material. 
 
Pe intelepciunea continuta in aceste tablite se bazeaza misterele stravechi. Pentru cel ce citeste cu mintea si ochii deschisi, intelepciunea personala se va multiplica de 100 de ori.
 
Citeste! Crezi sau nu, citeste iar vibratia tablitelor va trezi „ceva” in tine. In paginile urmatoare voi dezvalui cateva enigme putin cunoscute chiar de catre slujitorii adevarului.
 
tablitele de smarald ,cheia universului
Cautarea omului in dorinta de a intelege legile care-i guverneaza viata este nesfarsita.
Cu toate acestea el nu a reusit sa treaca de valul care apara planurile superioare de viziunea lui materiala asupra vietii si adevarului. Adevarul este gata sa fie asimilat de catre cei care-si largesc propria viziune intorcandu-se catre ei insisi si nu cautand in afara lor adevarul. In linistea simturilor materiale se gaseste cheia intelepciunii. Cel ce vorbeste nu stie; cel ce stie nu vorbeste!
 
Legile supreme nu pot fi rostite. Ele exista ca o entitate pe caile care transced toate simbolurile sau cuvintele din lumea materiala. Simbolurile nu sunt decat niste Chei cu care se deschid usi ce conduc spre adevaruri. De multe ori usa nu poate fi deschisa deoarece cheia pare atat de mareata incat lucrurile care se afla in spatele ei nu pot fi vazute.
 
Daca reusim sa intelegem ca toate cheile, toate simbolurile materiale sunt manifestari, prelungiri ale unei Legi Supreme si a Adevarului, ne vom dezvolta o viziune ce ne va permite sa trecem dincolo de val.
 
 
Legea care guverneaza miscarea Planetelor nu este mai imuabila decat Legea care guverneaza manifestarea omului in aceasta lume. Una dintre cele mai importante Legi este Legea responsabila de formarea omului ca fiinta materiala.
 
Maretul scop al scolilor initiatice din toate timpurile a fost sa dezvaluie functionalitatile Legii care leaga omul material de omul spiritual.
Legatura dintre omul material si omul spiritual este omul intelectual deoarece mintea are atat calitati materiale cat si spirituale. Cel care aspira la cunostinte elevate trebuie sa-si dezvolte latura intelectuala a firii lui pentru a-si intari credinta ca poate sa-si concentreze toate fortele fiintei lui catre si in planul pe care-l doreste.
 
Marea cautare a Luminii, a Vietii si a Iubirii incepe in primul rand din planul material. Condusa catre planul ultim, scopul ei final este fuziunea completa cu Constiinta Universala.
Asezarea fundatiei in planul material este primul pas. Abia apoi vine si scopul suprem al realizarii spirituale. In paginile urmatoare se ofera o interpretare a tablitelor de smarald si a intelesurilor lor secrete.
In mesajul lui Thoth sunt ascunse multe sensuri care nu transpar la suprafata cu usurinta. Lumina invataturii va deschide noi perspective de intelegere.
 
„Citeste si Fii intelept” doar daca Lumina constiintei tale trezeste in tine intelegerea care este o calitate innascuta a sufletului!
 

Tablitele de smarald 

Tablita I -Istoria lui Thoth Atlantul 

Eu, THOTH, atlantul, maestrul secretelor
paznicul documentelor, atotputernic rege, magician
traind din generatie in generatie,
pregatindu-ma sa cobor in salile din Amenti,
am scris spre a-i indruma
pe cei care vor veni dupa mine,
aceste documente ale atotputernicei intelepciuni a Marii Atlantide.
In marele oras din KEOR, pe insula UNDAL,
intr-un timp foarte indepartat, am inceput aceasta incarnare.
Preaputernicii atlanti au trait si au murit altfel
decat o fac oamenii din epoca de acum,
din eon in eon si-au reinnoit viata
in Salile din Amenti unde raul vietii curge etern.
De o suta de ori cate zece
am coborat pe intunecatul drum ce duce spre lumina,
si de tot atatea ori am urcat din
intuneric spre lumina cu forte si puteri reinnoite.
Acum inca o data voi cobori
iar cei din KHEM (Egiptul antic, n.tr.)
nu vor mai sti de mine.
Dar intr-un timp ce nu s-a nascut inca ma voi ridica din nou,
preaputernic, cerand socoteala
celor ramasi in urma.
Atunci sa va feriti, voi cei din KHEM,
invatatura de mi-ati fi tradat,
caci arunca-va-voi
in intunericul cavernelor de unde ati venit.
Sa nu-mi tradati secretele
oamenilor nordului
oamenilor sudului
ori blestemul meu se va abate asupra voastra.
Nu uitati sa luati aminte la cuvintele mele
pentru ca sigur ma voi reintoarce
si voi cere de la voi ceea ce paziti.
Da, chiar si de dincolo de timp
si de moarte ma voi intoarce,
rasplatind sau pedepsind
dupa loialitatea fiecaruia.
Maret fost-a poporul meu in timpuri apuse,
maret dincolo de intelegerea
oamenilor ce-s acum in jurul meu;
avand stiinta intelepciunii celor de demult,
cautand departe in inima infinitatii
cunostinte ce apartineau tineretii Pamantului.
Intelepti eram datorita intelepciunii
Copiilor Luminii care traiau printre noi.
Puternici eram datorita puterii ce venea
din focul etern.
Iar mai presus de toate, cel mai important intre
copiii omului era tatal meu, THOTME,
paznicul marelui templu,
punte intre Copiii Luminii
care locuiau in templu si
rasele de oameni care populau cele zece insule.
Sol, dupa Trei,
al Locuitorului din UNAL,
vorbind Regilor
cu o voce careia trebuia sa i te supui.
Crescut-am acolo pana la maturitate,
fiind invatat de tatal meu misterele stravechi,
pana cand, in timp, crescu in mine focul intelepciunii,
iar acesta se transforma intr-o flacara ce ma consuma.
N-am dorit altceva decat atingerea intelepciunii.
Pana cand intr-o mareata zi porunca veni de la
Locuitorul Templului, sa fiu adus in fata lui.
Putini erau aceia intre copiii omului
ce privisera acea fata si traisera apoi,
caci Copiii Luminii nu sunt precum fiii omului
cand nu sunt incarnati intr-un corp fizic.
Ales fost-am dintre fiii omului,
educat de catre Locuitor astfel ca
telurile lui sa fie indeplinite,
teluri nenascute inca in pantecul timpului.
Epoci intregi am locuit in Templu,
acumuland din ce in ce mai multa intelepciune,
pana cand si eu m-am apropiat de lumina trimisa de marele foc.
Mi-a aratat calea spre Amenti,
lumea de dincolo unde sta marele rege pe tronul sau.
Adanc m-am plecat in semn de respect in fata Maestrilor Vietii
si a Maestrilor Mortii, primind in dar Cheia Vietii.
Eliberat eram de Salile din Amenti, alungand moartea din cercul vietii.
Departe spre stele calatorit-am pana cand spatiul si timpul au disparut.
Dupa ce sorbit-am cu nesat din cupa intelepciunii,
am privit in sufletele oamenilor unde-am descoperit
mistere si mai mari si m-am bucurat.
Caci doar in Cautarea Adevarului putea Sufletul meu
sa se linisteasca si flacara din mine sa se stinga.
De-a lungul epocilor am trait,
urmarindu-i pe cei din jurul meu gustand din cupa mortii
si intorcandu-se apoi in lumina vietii.
Treptat, din Regatele Atlantidei se raspandira valuri
de constiinta contopite cu mine,
pentru ca apoi ele sa fie inlocuite de semintele unei stele inferioare.
Supunandu-se legii, cuvantul Maestrului crescu ca o floare.
Inspre intunericul din strafunduri se indreptara gandurile Atlantilor,
Pana cand, in sfarsit in aceasta manie sosi din AGWANTI, 
Locuitorul, (cuvantul Agwanti nu are un echivalent in limba engleza; inseamna o stare de detasare. n.tr.) rostind Cuvantul, chemand puterea.
Adanc in inima Pamantului, fiii din Amenti auzira,
si auzind produsera preschimbarea florii focului
care arde etern, il transformara folosind LOGOS-ul,
pana cand marele foc isi schimba directia.
Peste lume se napustira atunci marile ape,
innecand si scufundand,
schimband echilibrul Pamantului
pana cand doar Templul Luminii mai ramase
intreg pe marele munte de pe insula UNDAL
care se ridica dintre ape,
doar cativa mai traiau
salvati de furia apelor.
Ma chema apoi Maestrul, zicand:
Aduna-mi poporul.
Du-i departe peste ape cu ajutorul celor ce te-am invatat,
pana vei ajunge pe pamantul barbarilor parosi,
ce locuiesc in pesteri, in desert.
Acolo urmeaza planul pe care il stii deja.
Adunatu-mi-am atunci poporul si
am intrat in marea nava a Maestrului.
In sus ne-am ridicat dimineata.
Intunecat sub noi se vedea Templul.
Brusc peste el napustitu-s-au apele.
Disparut de pe suprafata Pamantului,
pana cand vremea va sosi, era maretul Templu.
Foarte repede ne-am indreptat spre soarele diminetii,
pana cand sub noi se intinse taramul copiilor din KHEM.
Maniosi, ne-au intampinat cu maciuci si suliti,
pe care le agitau in aer, dorind sa injunghie si chiar sa-i distruga
pe fiii Atlantidei.
Atunci ridicatu-mi-am toiagul indreptand spre ei o raza vibratorie
care ii facu sa ramana nemiscati ca niste bucati de piatra de pe munte.
Apoi vorbitu-le-am cu o voce calma si pasnica, povestindu-le despre
puterea Atlantidei,
afirmand ca suntem copiii Soarelui si mesagerii lui.
Intimidatu-i-am apoi aratandu-le puterile mele magice
pana cand au ajuns sa se tarasca la picioarele mele 
cand s-au putut misca din nou.
Mult timp am locuit pe taramul numit KHEM, mult, mult timp.
Ascultand poruncile Maestrului, care desi doarme traieste de-a pururi,
am trimis de la mine pe Fiii Atlantidei, i-am trimis in toate zarile,
sperand ca din pantecul timpului intelepciunea poate reaparea in copiii ei.
Mult timp petrecut-am in KHEM,
facand lucruri marete cu ajutorul intelepciunii din mine.
In sus crescura spre lumina cunoasterii copiii din KHEM,
udati de ploile intelepciunii mele.
Deschis-am atunci drum spre Amenti ca sa-mi pot pastra puterile,
traind din epoca in epoca ca Soare al Atlantidei,
pazind intelepciunea, pastrand documentele.
Cativa dintre fiii KHEM-ului,
atragandu-i pe ceilalti in jurul lor,
crescura incet in forta Sufletului.
Acum, inca o data, cobor dintre ei in intunecatele sali din Amenti,
adanc in salile subterane, inaintea Maestrilor puterilor,
fata in fata inca o data cu Locuitorul.
Ridicat-am sus deasupra intrarii, o trecatoare, 
o poarta ce duce spre Amenti.
Putini ar avea curajul sa indrazneasca, putini trec poarta spre
intunericul din Amenti.
Ridicat-am deasupra intrarii, o puternica piramida,
folosind puterea ce intrece forta Pamantului (gravitatia, n.tr.).
Adanc, foarte adanc am asezat casa-de-forta sau camera,
din care am sculptat o trecatoare circulara ce ajunge 
aproape de mareata adunare.
Acolo in varf, am asezat cristalul, ce trimite raze spre „Timp-Spatiu”,
atragand forta din eter, si concentrand-o catre trecatoarea spre Amenti.
Construit-am si alte camere care par a fi goale,
totusi ascunse
in ele se afla cheile spre Amenti.
Cel ce cu curaj va porni spre taramurile intunecate
sa se purifice mai intai prin post indelungat.
Sa se intinda in sarcofagul de piatra din camera mea.
Apoi ii voi dezvalui marile mistere.
Curand se va indrepta spre locul unde il voi intampina,
chiar si in intunericul Pamantului il voi intampina, eu,
Thoth, Maestrul Intelepciunii, il voi intampina
si voi trai alaturi de el de-a pururi.
Construit-am Marea Piramida,
dupa modelul piramidei fortei Pamantului,
arzand etern astfel ca, si ea,
sa ramana de-a lungul secolelor.
In interiorul ei, am asezat cunoasterea despre „Stiinta-Magiei”
astfel ca sa pot fi aici cand ma reintorc din Amenti,
da, in timp ce dorm in Salile din Amenti,
Sufletul meu ce hoinareste liber se va reincarna,
va locui intre oameni in aceasta forma sau in alta. 
(Hermes-de trei ori nascutul)
Trimis pe Pamant al Locuitorului sunt,
indeplinindu-i poruncile astfel ca multi sa fie ridicati.
Acum ma intorc in Salile din Amenti,
lasand in urma ceva din intelepciunea mea.
Pastrati-o si urmati porunca Locuitorului:
Ridicati intotdeauna ochii spre lumina.
Cu siguranta, in timp, veti deveni una cu Maestrul,
Cu siguranta si pe buna dreptate sunteti una cu Maestrul,
Cu siguranta si pe buna dreptate sunteti una cu TOTUL.
Acum, plec de la voi.
Nu uitati poruncile mele,
pastrati-le si respectati-le,
iar eu voi fi cu voi,
ajutandu-va si indrumandu-va spre Lumina.
In fata mea se deschide poarta.
Cobor in intunericul noptii. 

Tablita II Salile din Amenti 

Adanc in inima pamantului se gasesc Salile din Amenti,
cu mult sub insulele scufundatei Atlantida,
Salile Mortilor si ale celor vii,
scaldate in focul infinitului TOT.
Intr-un timp foarte indepartat, pierdut in spatiu-timp,
Copiii Luminii au privit in jos catre lume.
Vazand copiii omului in sclavie legati de forta care venea de dedesupt
Au stiut ca doar eliberindu-se din aceasta sclavie
va putea omul sa se ridice de pe Pamant spre Soare.
Pe Pamant coborat-au si si-au creat corpuri,
asemanatoare cu cele ale oamenilor.
Maestrii au spus dupa aceasta transformare:
„Suntem cei formati din praf din spatiu, luand parte la viata din
infinitul TOT;
traim in lume ca si copiii omului, la fel ca si copiii omului si totusi
diferit.”
Apoi pentru a locui, adanc sub scoarta Pamantului,
au sapat spatii mari cu ajutorul puterii lor,
spatii diferite de cele ale copiilor omului.
Le-au inconjurat apoi cu forte si puteri, pentru a apara Salile Mortilor.
Unul langa altul au asezat apoi alte spatii, le-au umplut cu Viata si cu
lumina de deasupra. 
Construit-au apoi Salile din Amenti, pentru a putea locui acolo de-a pururi
sa traiasca plini de viata pana la sfarsitul eternitatii.
Treizeci si doi de copii erau,
Fii ai Luminilor care coborasera intre oameni,
Cautand sa elibereze din sclavia intunericului
Pe cei tintuiti de forta ce venea de dedesupt.
Adanc in Salile din Amenti crescu o floare, arzatoare, ce se marea,
alungand noaptea.
Asezata in centru, o raza puternica, datatoare
de Viata, de Lumina, umplandu-i de putere pe cei ce se apropiau de ea.
Asezat-au tronuri in jurul ei, treizeci si doua,
locuri pentru fiecare Copil al Luminii,
asezate astfel ca sa fie scaldati de ceea ce radia din floare, Viata din
eterna Lumina.
Acolo isi asezau de fiecare data primele corpuri create
pentru ca acestea sa fie umplute cu Spiritul Vietii.
O suta de ani din fiecare o mie trebuia
ca Lumina datatoare de Viata sa le lumineze corpurile.
Grabind, trezind Spiritul Vietii.
Acolo in acel cerc, din eon in eon, stau Marii Maestri,
ducand o viata necunoscuta oamenilor.
Acolo in Salile Vietii dorm ei,
liber curge Sufletul lor prin corpurile oamenilor.
La diferite intervale, in timp ce corpurile lor raman adormite,
ei se incarneaza in corpurile oamenilor.
Ii invata cum sa iasa din intuneric si ii indruma spre lumina.
Acolo in Sala Vietii, plina de intelepciunea lor,
necunoscuti raselor de oameni, traind dintotdeauna sub recele
foc al vietii, stau Copiii Luminii.
Exista momente cand se trezesc,
si se ridica din adancuri pentru a fi lumini calauzitoare intre oameni,
infiniti printre oamenii limitati.
Cel ce progresand a iesit din intuneric, s-a ridicat din noapte spre lumina,
este eliberat de Salile din Amenti, este eliberat de Floarea Luminii si a
Vietii.
Indrumat atunci de intelepciune si cunostintele acumulate,
va trece dintre oameni intre Maestrii Vietii. 
Acolo poate locui la fel ca si ceilalti Maestri, eliberat din sclavia
intunericului noptii.
Asezati in interiorul florii ce radiaza stau sapte
Maestri din Spatiu-Timpurile de deasupra noastra,
ajutand si calauzind prin infinita Intelepciune, calea prin timp a
copiilor omului.
Preaputernici si stranii sunt, invaluiti in puterea lor,
tacuti, atoatestiutori, atragand spre ei forta Vietii, 
diferiti si totusi una cu copiii omului.
Da, diferiti, si totusi Una cu Copiii Luminii.
Pastratori si pazitori ai fortei ce inrobeste omul,
pregatiti sa o slabeasca daca lumina a fost atinsa.
Primul si cel mai puternic, este Entitatea Ascunsa, Maestrul Maestrilor,
infinitul Noua, deasupra celorlalti de la fiecare Maestru al Ciclurilor;
Trei, Patru, Cinci si Sase, Sapte, Opt,
fiecare avand o misiune, fiecare cu fortele proprii,
calauzind, indrumand destinul omului.
Acolo stau, preaputernici, eliberati de orice timp si spatiu. 
Nu apartin acestei lumi si totusi inruditi cu ea,
Frati Mai Mari, ai copiilor omului.
Judecand si cantarind, cu ajutorul intelepciunii lor,
urmaresc inaintarea Luminii printre oameni.
Acolo, inaintea lor, am fost condus de catre Locuitor,
si l-am privit cum devine Una cu cel de deasupra.
Apoi din EL se auzi o voce spunand:
„Maret esti tu, Thoth, intre copiii omului.
liber esti de-acum de Salile din Amenti,
Maestru al Vietii intre copiii omului.
Nu vei mai gusta moartea decat daca vei voi,
vei sorbi doar Viata pana la capatul eternitatii,
De-acum ti-e Viata
de-a pururi la indemana.
De-acum veni-va Moartea doar la chemarea ta.
Poti locui sau pleca de aici dupa cum ti-e vrerea,
Liber este Amenti pentru Soarele omului.
Bucura-te de Viata in orice forma voiesti,
Copil al Luminii crescut intre oameni.
Alege ce vrei sa faci, caci toti trebuie sa trudeasca,
Sa nu te eliberezi niciodata de calea Luminii.
Un pas doar ai facut pe lungul drum spre inaltimi,
infinit este acum muntele Luminii.
Cu fiecare pas pe care-l faci muntele se-nalta;
inaintarea ta nu face decat sa-ndeparteze scopul.
Apropie-te intotdeauna de infinita Intelepciune,
si ca-nainte scopul se va indeparta.
Eliberat esti acum de Salile din Amenti
spre a merge alaturi de Maestrii lumii,
catre acelasi scop, lucrand impreuna,
pentru a aduce Lumina copiilor omului.”
Apoi dinspre tronul sau veni unul dintre Maestri,
ma lua de mana si ma conduse inainte,
prin toate Salile adanc ascunsului taram.
Ma conduse prin Salile din Amenti,
dezvaluindu-mi secretele necunoscute omului.
Prin coridoru-ntunecat, ma conduse in jos,
spre Sala unde sta intunecata Moarte.
Uriasa se-ntindea in fata mea mareata Sala,
inconjurata de-ntuneric dar totusi plina de Lumina.
In fata mea se ridica un tron intunecat,
Invaluita sedea pe el o silueta a noptii. 
Mai neagra decat noaptea statea acolo,
De-un negru ce-al noptii nu era.
In fata ei s-opri Maestrul, rostind
Cuvantul ce produce Viata:
„o, maestre al intunericului,
calauza pe drumul ce duce dinspre Viata spre Viata,
in fata ta aduc un Soare al diminetii.
Sa-l nu-l atingi vreodata cu puterea noptii.
Sa nu-i chemi flacara spre intunericul noptii.
Cunoaste-l si priveste-l, e fratele nostru
ce s-a ridicat din intuneric spre Lumina.
Elibereaza-i flacara din robie,
Ca libera sa arda in intunericul noptii.”
O mana ridica atunci silueta,
si o flacara aparu, devenind din ce in ce mai stralucitoare.
cu repeziciune dand cortina de-ntuneric la o parte,
scotand Sala din bezna noptii.
In spatiul mare din fata mea aparura,
luminite dupa luminite, de dupa valul noptii.
Nenumarate milioane topaiau in fata mea
unele arzand ca niste flori de foc.
Altele aruncau o lumina slaba ce abia se zarea din noapte.
Lumina unora scadea cu repeziciune;
a altora crestea doar dintr-o scanteie de lumina.
Fiecare era inconjurata de un palid val de intuneric,
dar totusi ardea cu o flacara ce nu putea fi niciodata stinsa.
Zburand de colo-colo precum licuricii primavara,
umpleau spatiul cu Lumina si cu Viata.
Atunci se auzi o voce, puternica si solemna, zicand:
„Acestea sunt lumini ce suflete sunt intre oameni,
crescand sau slabind in intensitate, existand de-a pururi,
schimbandu-se dar fiind vii, in moarte spre viata.
Dupa ce imbobocesc ca niste flori,
si ating punctul final al cresterii in viata,
repede trimit atunci valul intunericului
invaluindu-le si schimbandu-le in noi forme de viata.
Constant de-a lungul epocilor, crescand, devenind o alta flacara,
luminand intunericul cu si mai mare forta,
stinsa si totusi nestinsa de catre valul noptii.
Astfel creste sufletul omului de-a pururi
distrus dar totusi nedistrus de intunericul noptii.
Eu, Moartea, vin dar nu raman,
Caci viata exista dintotdeauna in TOTUL;
Doar un obstacol, sunt eu, pe drum,
Obstacol trecut cu repeziciune cu ajutorul luminii infinite.
Trezeste-te, O flacara ce arzi de-a pururi in interior,
Straluce si infrange valul noptii.”
Apoi in mijlocul vapailor in intuneric, crescu una ce
alunga noaptea, crescand, marindu-se
devenind si mai stralucitoare pana cand nu mai fu decat lumina.
Atunci vorbi calauza mea, vocea maestrului:
Priveste-ti propriul suflet cum creste in lumina,
eliberat acum de-a pururi de Maestrul noptii.
Prin multe spatii ma duse-apoi spatii unde se aflau secretele 
Copiilor Luminii;
secrete pe care omul nu le va afla poate niciodata pana cand
nu va deveni si el un Soare al Luminii.
Ma conduse inapoi spre Lumina
Din Sala Luminii.
Ingenuncheat-am acolo in fata marilor Maestri,
Maestri a TOATE.
Atunci vorbi EL, rostind cuvinte impresionante:
Ai fost eliberat de Salile din Amenti.
Alege ce vrei sa faci intre copiii omului.
Am vorbit si eu apoi:
O, mare maestru, permite-mi sa fiu invatator de oameni,
sa le arat calea pana vor deveni si ei lumini intre oameni;
eliberati de valul noptii care ii inconjura, arzand si luminand intre oameni.
Imi vorbi apoi vocea:
Mergi si asa sa fie dupa cum ti-e voia.
Stapan al propriului destin iti esti acum,
liber sa accepti sau sa refuzi.
Preia-ti puterea, preia-ti intelepciunea.
Ca o lumina straluceste intre copiii omului.
In sus ma conduse apoi Locuitorul.
Si am trait din nou intre copiii omului,
invatandu-i si aratandu-le cate ceva din intelepciunea mea;
Soare al Luminii, un foc intre oameni.
Acum pasesc din nou pe calea ce duce in jos, cautand lumina
in intunericul noptii.
Pastrati-mi documentele caci calauza vor fi pentru copiii omului.

Tablita III-Cheia Intelepciunii 

Eu, THOTH, atlantul,
ofer intelepciunea mea,
ofer cunostintele mele,
ofer puterea mea.
De buna voie le ofer copiilor omului.
Ofer in speranta ca si ei ar putea avea intelepciune
care sa straluceasca in lume din spatele valului noptii.
Intelepciunea este putere iar puterea este intelepciune,
impreuna completand intregul.
Omule, sa nu fii mandru de intelepciunea ta.
Discuta atat cu nestiutorul cat si cu inteleptul.
Daca vine la tine cineva plin de invatatura,
asculta-l cu mare atentie caci intelepciunea e totul.
Sa nu taci cand se vorbeste despre rau caci Adevarul ca si razele de soare
lumineaza totul.
Cel ce nu respecta legea va fi pedepsit, caci doar prin Lege
se elibereaza oamenii.
Nu trebuie sa te temi pentru ca frica este ceea ce leaga omul de intuneric.
Urmeaza-ti indemnul inimii in timpul vietii.
Fa mai mult decat ti se cere.
Cand ai acumulat bogatii,
Urmeaza-ti indemnul inimii
Caci toate acestea nu sunt de nici un folos daca inima ti-e istovita .
Asculta-ti inima cat mai mult.
Si sufletul se va bucura.
Cei ce sunt calauziti nu se ratacesc,
Dar cei ce s-au ratacit nu mai pot gasi calea cea dreapta.
Daca traiesti intre oameni, fa ca Iubirea sa fie totul pentru inima ta. 
Daca va veni cineva sa-ti ceara sfatul, lasa-l sa vorbeasca liber,
caci astfel lucrul pentru care a venit la tine poate fi infaptuit.
Daca se codeste sa-si deschida inima catre tine,
e pentru ca tu, cel ce judeca situatia, esti de vina.
Nu rosti vorbe nechibzuite si nici nu le asculta,
pentru ca acestea sunt spuse de cel ce nu este in armonie.
Nu le rosti nici tu, astfel ca cel din fata ta sa poata afla intelepciunea.
Tacerea e un mare castig. 
Nu castigi nimic vorbind foarte mult. 
Nu-ti ridica inima mai presus de cea a copiilor omului,
pentru ca sa nu ajunga mai jos decat praful chiar.
Daca vei ajunge mare intre oameni,
sa fii respectat pentru ceea ce stii si pentru blandete.
Daca vrei sa cunosti firea unui prieten, nu-i intreba tovarasii,
ci petrece catva timp doar cu el.
Discuta cu el, pune-i la incercare inima prin cuvintele lui
si prin purtarea lui.
Caci ce intra in magazie trebuie sa si iasa,
iar lucrurile ce-ti apartin trebuie impartasite si prietenului tau.
Invatatura e considerata de prost drept ignoranta,
iar lucrurile profitabile ii sunt daunatoare.
El traieste in moarte.
Si-aceasta-i este hrana.
Secrete exista in Cosmos ce odata dezvaluite umplu lumea cu lumina lor.
Cel ce-ar vrea sa se elibereze din sclavia intunericului
sa desparta mai intai materialul de imaterial, focul de pamant;
pentru ca se stie ca asa cum pamantul coboara spre pamant,
la fel si focul urca spre foc si devine una cu focul.
Cel ce cunoaste focul din sine va urca spre focul etern
si va trai in el de-a pururi.
Focul, focul interior, este cea mai puternica forta dintre toate,
pentru ca biruie totul si trece prin toate lucrurile de pe Pamant.
Omul se sprijina doar pe ceea ce rezista.
Pamantul trebuie sa-i reziste omului altfel acesta nu ar exista.
Nu toti ochii vad la fel, unul vede un obiect de o anume forma si culoare
iar altul, de o alta forma si culoare.
La fel si infinitul foc, ce-si schimba culorile,
nu e la fel de la o zi la alta.
Asa vorbesc eu, THOTH, despre intelepciunea mea,
caci un om e un foc ce arde stralucind in noapte; nu e stins niciodata de valul intunericului,
nu e niciodata stins de valul noptii.
In inimile oamenilor am privit cu ajutorul intelepciunii mele,
si am aflat ca nu s-au eliberat inca de lupta.
Elibereaza-ti focul, O frate al meu sau el va fi ingropat in umbra noptii!
Asculta omule aceasta intelepciune: unde inceteaza numele si forma?
Doar in constiinta, invizibila, o forta infinita ce radiaza stralucitor.
Formele pe care le creezi luminandu-ti
felul de a privi lumea sunt cu adevarat efecte ce urmeaza cauza ta. 
Omul este o stea incatusata intr-un corp, pana cand, la sfarsit
se elibereaza prin propria lupta.
Doar prin efort si truda steaua din tine
va inflori intr-o noua viata.
Cel ce stie inceputul tuturor lucrurilor,
isi elibereaza steaua din taramul noptii.
Aminteste-ti, omule, ca tot ce exista e doar o alta forma
a ceea ce nu exista.
Orice forma de viata trece in alta forma de viata
iar tu nu faci exceptie de la aceasta lege.
Respecta Legea, caci totul e Lege.
Nu cauta ce nu tine de Lege, caci asa ceva exista doar in iluzia simturilor.
Intelepciunea vine in intampinarea tuturor copiii ei
asa cum ei vin in intampinarea ei.
De-a lungul epocilor, lumina a fost ascunsa.
Trezeste-te, omule, si fii intelept.
Adanc in misterele vietii am calatorit, cautand cele ascunse.
Asculta, omule, si fii intelept.
Departe, sub scoarta pamantului, in Salile din Amenti,
Secrete ascunse oamenilor am vazut.
Ades am trecut prin coridorul bine ascuns,
si am privit Lumina care este Viata pentru oameni.
Acolo, sub florile Vietii nesfarsite,
cautat-am in inimile si secretele oamenilor.
Aflat-am ca omul nu face decat sa traiasca in intuneric,
lumina marelui foc fiindu-i ascunsa in sine.
Inaintea Maestrilor din ascunsul Amenti
am acumulat intelepciunea pe care o dau oamenilor.
Maestri sunt ei, ai Intelepciunii Secrete,
adusa din viitorul sfarsitului infinitatii.
Sapte sunt, Maestrii din Amenti,
mai presus de Copiii Diminetii,
Sori ai ciclurilor, Maestri ai Intelepciunii.
Nu sunt la fel ca si copiii omului?
TREI, PATRU, CINCI SI SASE, SAPTE
OPT, NOUA sunt titlurile Maestrilor oamenilor.
Departe de viitor, fara forma si totusi in formare
au venit ei ca invatatori ai copiilor omului.
Traiesc de-a pururi, fara sa faca parte totusi dintre cei vii,
nelegati de viata si liberi de moarte.
Conduc dintotdeauna cu infinita-ntelepciune,
legati si totusi nelegati de intunecatele Sali ale Mortii.
Au viata-n ei dar care nu este viata,
eliberati de toate sunt Maestrii TOTULUI.
De la ei a venit Logos-ul, instrumente ei ale puterii nemasurate.
Mareata este infatisarea lor, si totusi ascunsa in micime,
formata de ceea ce se formeaza, cunoscuta si totusi nestiuta.
TREI pastreaza cheile tuturor magiilor ascunse,
creator este el al Salilor Mortilor;
trimitand putere, invaluit in intuneric,
legand sufletele copiilor omului;
trimitand intunericul, legand forta sufletului;
conducator al negativului pentru copiii omului.
PATRU e cel ce sloboade puterea.
Maestru al Vietii este pentru copiii omului.
Lumina ii e corpul, flacara ii este infatisarea,
eliberator de suflete pentru copii omului.
CINCI este stapanul, Maestrul tuturor magiilor –
Cheia Cuvantului ce rasuna printre oameni.
SASE este Maestrul Luminii, drumul ascuns,
Cararea sufletelor copiilor oamenilor.
SAPTE este Maestrul vastitatii,
Stapanul Spatiului si cheia Timpurilor.
OPT este cel ce comanda progresul;
Cantareste si echilibreaza calatoria omului.
NOUA este tatal, maret la randu-i in infatisare,
Formandu-se si schimbandu-se din ceea ce nu are forma.
Gandeste-te cu mare atentie la simbolurile pe care ti le-am dat.
Chei sunt ele, desi sunt ascunse oamenilor.
Nazuieste oricand spre inalt, Suflet al diminetii,
Intoarce-ti gandurile spre Lumina si Viata.
Descopera in simbolurile pe care ti le-am dat,
lumina pe drumul ce porneste din viata si se termina in viata.
Cauta cu intelepciune.
Intoarce-ti gandurile spre interiorul tau.
Nu-ti inchide mintea florii Luminii.
Asaza-ti in corp o imagine faurita din ganduri.
Gandeste-te la numerele care te conduc spre Viata.
Curata este cararea pentru cel ce are intelepciune.
Deschide usa Imparatiei Luminii.
Revarsa-ti flacara ca un Soare al diminetii ce esti,
Indeparteaza intunericul si traieste in lumina zilei.
Priveste-te, omule! Ca parte a fiintei tale
Cei Sapte care sunt dar nu sunt ce par a fi.
Deschisu-mi-am, omule, intelepciunea,.
Urmeaza drumul pe care primul am pasit.
Maestri ai Intelepciunii,
SOARE al LUMINII MATINALE si al VIETII pentru copiii omului.

Tablita IV-Cel nascut in Spatiu 

Asculta, omule, vocea intelepciunii,
Asculta vocea lui THOTH, atlantul.
De buna voie iti ofer intelepciunea mea,
Adunata din spatiul si timpul acestui ciclu;
Stapan al misterelor, SOARE al diminetii,
Traind de-a pururi, un copil al LUMINII,
Stralucind ca o stea a diminetii.
THOTH invatatorul de oameni, invatator al TOTULUI.
Cu mult timp in urma, in copilaria mea,
Priveam stelele din de mult ingropata Atlantida,
Si visam la misterele ce se ascundeau departe, deasupra oamenilor.
Atunci crescu in inima mea o mare dorinta de a cuceri drumul
ce ducea catre stele.
An dupa an, am cautat intelepciunea, cunostinte noi, urmand calea,
Pana cand SUFLETUL meu, trudit, s-a eliberat din stransoare
si a plecat departe.
Eliberat eram de legatura pamant-om.
Eliberat de corp, am tasnit in noapte.
Deschis era, in sfarsit, si pentru mine spatiul stelar. 
Eliberat din stransoarea noptii eram.
Acum puteam cauta intelepciune la marginile spatiului,
Departe de cunoasterea omului limitat.
Departe, in spatiu, calatori liber SUFLETUL meu
In infinitatea cercului luminii. 
Ciudate, dincolo de intelegere, erau unele planete,
Gigantice, cum omul nici nu poate visa.
Totusi gasit-am Legea, in toata frumusetea ei, ce se facea simtita
Pe si printre acele planete asa cum se face simtita printre oameni.
Prin frumusetea infinitatii calatori sufletul meu,
Departe in spatiu am zburat cu gandul.
M-am odihnit pe o planeta frumoasa
Al carei aer era plin de sunete armonioase.
Forme erau acolo, miscandu-se in Ordine,
Marete si maiestuoase precum stelele noptii;
Urcand in armonie, echilibru ordonat,
Simboluri ale Cosmicului, si ale Legii.
Pe langa multe stele trecut-am in calatoria mea,
Si pe langa multe rase de oameni
Unii urcand ca stele ale diminetii
Altii cazand spre intunericul noptii.
Fiecare din ei se luptau sa se ridice,
Urcand spre inaltimi si sondand abisurile,
Ajungand uneori pe taramuri luminoase,
Trecand prin intuneric ca sa iasa la Lumina.
Sa stii, omule, ca Lumina este mostenirea ta.
Intunericul e doar un val.
Inchisa in inima ta se afla lumina eterna,
Asteptand sa fie eliberata pentru a cuceri,
Asteptand sa rupa valul noptii.
Am descoperit cativa din cei ce cucerisera eterul.
Eliberati de spatiu dar totusi oameni erau.
Folosind forta care sta la baza TUTUROR lucrurilor,
Departe in spatiu construit-au o planeta,
Condusa de forta ce curge prin TOT;
Concentrand, transformand eterul in forme
Care cresteau dupa vrerea lor.
Depasisera in stiinta toate rasele,
Aveau o intelepciune nemasurata, erau fii ai stelelor.
Indelung am stat si le-am admirat intelepciunea.
Au creat din eter orase
Marete din trandafiri si aur. 
Ci mult timp in urma, ei cucerisera eterul,
Se eliberasera din stransoare
Se gandeau doar la o imagine iar aceasta era rapid creata.
Mai departe pleca sufletul meu prin Cosmos,
Vazand lucruri si noi dar si vechi;
Invatand ca omul este cu adevarat un fiu al spatiului,
Un Soare intre Sori, un copil al stelelor.
Sa stii, omule, ca tot ce ai, este una cu stelele.
Corpul tau nu e decat o planeta
Invartindu-se in jurul stelei din centrul sistemului planetar.
Dupa ce vei obtine lumina intelepciunii totale,
Liber vei fi sa stralucesti in eter
Vei fi unul din Sorii ce lumineaza intunericul exterior
Unul din copiii spatiului ce creste in Lumina.
Asa precum stelele isi pierd cu timpul stralucirea,
Lumina lor revenind la mareata sursa,
La fel, omule, trece sufletul
Lasand in urma intunericul noptii.
Format din eterul primordial, plin de stralucirea ce curge dinspre sursa,
Legat de eterul ce il inconjoara
Straluce de-a pururi pana cand se elibereaza in sfarsit.
Ridica-ti flacara din intuneric, lasa-n urma noaptea si liber vei fi.
Calatorit-am prin spatiu-timp,
Stiind ca in sfarsit sufletul meu era liber,
Stiind ca in sfarsit pot urma intelepciunea.
Pana cand, in cele din urma am trecut intr-un plan,
Ascuns cunoasterii, necunoscut intelepciunii,
O prelungire dincolo de tot ceea ce stim noi.
Avand aceasta cunoastere, omule,
Sufletul meu a fost si mai fericit,
Pentru ca acum eram liber.
Asculta, fiu al spatiului,
Asculta-mi intelepciunea:
Afla ca si tu vei fi liber.
Asculta-mi inca o data intelepciunea, omule,
Caci ascultand si tu poti trai si fi liber.
Nu esti ceva pamantean ci fiu al Infinitei Lumini Cosmice.
Nu mai stii de unde vii, omule?
Nu stii ca esti cu adevarat Lumina?
Soare al Maretului Soare, dobandind intelepciune
Vei constientiza legatura ta cu Lumina.
Tie iti ofer acum cunoastere,
Libertatea de a pasi pe aceeasi cale pe care am mers si eu,
Aratandu-ti cum prin zbuciumul meu
Am pasit pe calea ce duce spre stele.
Asculta, omule, si constientizeaza-ti legaturile,
Afla cum sa te eliberezi.
Din mijlocul intunericului te vei ridica, vei fi una cu Lumina si cu stelele.
Urmeaza intotdeauna calea intelepciunii.
Doar asa te poti ridica.
Destinul omului il conduce dintotdeauna inainte
Spre Curbele Infinitului TOT.
Afla, omule, ca tot spatiul este supus ordinii.
Doar prin Ordine poti fi Una cu TOTUL.
Ordinea si echilibrul sunt Legile Cosmosului.
Respecta-le si vei fi Una cu TOTUL.
Cel ce va urma cararea intelepciunii,
Trebuie sa fie deschis florii vietii,
Sa-si extinda constiinta dincolo de intuneric,
Sa curga prin timp si spatiu spre TOT.
Profund, in liniste trebuie sa ramai pana cand, in sfarsit
Te vei elibera de dorinte,
De dorinta de a vorbi in tacerea in care te afli.
Elibereaza-te prin tacere de legatura cuvintelor.
Abstinenta de la mancare pana cand ai invins
Dorinta de a manca, aceasta subjuga sufletul.
Atunci asaza-te in intuneric.
Inchide ochii ca sa nu mai vezi razele Luminii.
Centreaza-ti forta sufletului in locul constiintei,
Si elibereaza-l de robia noptii.
Asaza-ti in minte imaginea pe care o doresti.
Imagineaza-ti locul pe care ai vrea sa-l vezi.
Vibreaza inainte si inapoi cu forta ta.
Desfa-ti sufletul din legaturile noptii.
Cu toata puterea trebuie sa scuturi
Pana cand sufletul tau va fi eliberat in sfarsit.
Atotputernica mai presus de cuvinte este flacara Cosmica,
Ce sade in planuri necunoscute omului;
Atotputernica si echilibrata, miscandu-se in Ordine,
Muzica plina de armonie, dincolo de om.
Vorbind prin muzica, cantand prin intermediul culorilor,
Flacara ce arde de la inceputul TOTULUI Etern.
Scanteie din aceasta flacara sunteti, copiii mei,
Arzand in culori vii si traind prin muzica.
Asculta vocea si vei fi liber.
Constiinta eliberata fuzioneaza cu cea Cosmica,
Cu Ordinea si Legea TOTULUI.
Sa nu te indoiesti, omule, ca din intuneric,
Lumina va straluci in continuare ca un simbol al TOTULUI.
Spune aceasta rugaciune daca vrei sa obtii intelepciunea.
Roaga-te ca Lumina sa inunde TOTUL.
Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in
Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea.
Cand ti-ai eliberat sufletul din robie, sa stii ca pentru tine
nu mai exista intuneric.
Prin spatiu vei putea cauta intelepciune descatusat de trup.
Liber zboara in lumina diminetii,
Sufletule, spre taramurile Luminii. Misca-te in Ordine,
In Armonie, eliberat vei fi impreuna cu Copiii Luminii.
Cauta si cunoaste, Cheia mea spre Intelepciune.
Astfel, omule, vei fi liber cu siguranta. 

Tablita V-Locuitorul din Unal 

Asculta, omule, vocea intelepciunii,
Asculta vocea lui THOTH, atlantul.
De buna voie iti ofer intelepciunea mea,
Adunata din spatiul si timpul acestui ciclu;
Stapan al misterelor, SOARE al diminetii,
Traind de-a pururi, un copil al LUMINII,
Stralucind ca o stea a diminetii.
THOTH invatatorul de oameni, invatator al TOTULUI.
Cu mult timp in urma, in copilaria mea,
Priveam stelele din de mult ingropata Atlantida,
Si visam la misterele ce se ascundeau departe, deasupra oamenilor.
Atunci crescu in inima mea o mare dorinta de a cuceri drumul
ce ducea catre stele.
An dupa an, am cautat intelepciunea, cunostinte noi, urmand calea,
Pana cand SUFLETUL meu, trudit, s-a eliberat din stransoare
si a plecat departe.
Eliberat eram de legatura pamant-om.
Eliberat de corp, am tasnit in noapte.
Deschis era, in sfarsit, si pentru mine spatiul stelar. 
Eliberat din stransoarea noptii eram.
Acum puteam cauta intelepciune la marginile spatiului,
Departe de cunoasterea omului limitat.
Departe, in spatiu, calatori liber SUFLETUL meu
In infinitatea cercului luminii. 
Ciudate, dincolo de intelegere, erau unele planete,
Gigantice, cum omul nici nu poate visa.
Totusi gasit-am Legea, in toata frumusetea ei, ce se facea simtita
Pe si printre acele planete asa cum se face simtita printre oameni.
Prin frumusetea infinitatii calatori sufletul meu,
Departe in spatiu am zburat cu gandul.
M-am odihnit pe o planeta frumoasa
Al carei aer era plin de sunete armonioase.
Forme erau acolo, miscandu-se in Ordine,
Marete si maiestuoase precum stelele noptii;
Urcand in armonie, echilibru ordonat,
Simboluri ale Cosmicului, si ale Legii.
Pe langa multe stele trecut-am in calatoria mea,
Si pe langa multe rase de oameni
Unii urcand ca stele ale diminetii
Altii cazand spre intunericul noptii.
Fiecare din ei se luptau sa se ridice,
Urcand spre inaltimi si sondand abisurile,
Ajungand uneori pe taramuri luminoase,
Trecand prin intuneric ca sa iasa la Lumina.
Sa stii, omule, ca Lumina este mostenirea ta.
Intunericul e doar un val.
Inchisa in inima ta se afla lumina eterna,
Asteptand sa fie eliberata pentru a cuceri,
Asteptand sa rupa valul noptii.
Am descoperit cativa din cei ce cucerisera eterul.
Eliberati de spatiu dar totusi oameni erau.
Folosind forta care sta la baza TUTUROR lucrurilor,
Departe in spatiu construit-au o planeta,
Condusa de forta ce curge prin TOT;
Concentrand, transformand eterul in forme
Care cresteau dupa vrerea lor.
Depasisera in stiinta toate rasele,
Aveau o intelepciune nemasurata, erau fii ai stelelor.
Indelung am stat si le-am admirat intelepciunea.
Au creat din eter orase
Marete din trandafiri si aur. 
Ci mult timp in urma, ei cucerisera eterul,
Se eliberasera din stransoare
Se gandeau doar la o imagine iar aceasta era rapid creata.
Mai departe pleca sufletul meu prin Cosmos,
Vazand lucruri si noi dar si vechi;
Invatand ca omul este cu adevarat un fiu al spatiului,
Un Soare intre Sori, un copil al stelelor.
Sa stii, omule, ca tot ce ai, este una cu stelele.
Corpul tau nu e decat o planeta
Invartindu-se in jurul stelei din centrul sistemului planetar.
Dupa ce vei obtine lumina intelepciunii totale,
Liber vei fi sa stralucesti in eter
Vei fi unul din Sorii ce lumineaza intunericul exterior
Unul din copiii spatiului ce creste in Lumina.
Asa precum stelele isi pierd cu timpul stralucirea,
Lumina lor revenind la mareata sursa,
La fel, omule, trece sufletul
Lasand in urma intunericul noptii.
Format din eterul primordial, plin de stralucirea ce curge dinspre sursa,
Legat de eterul ce il inconjoara
Straluce de-a pururi pana cand se elibereaza in sfarsit.
Ridica-ti flacara din intuneric, lasa-n urma noaptea si liber vei fi.
Calatorit-am prin spatiu-timp,
Stiind ca in sfarsit sufletul meu era liber,
Stiind ca in sfarsit pot urma intelepciunea.
Pana cand, in cele din urma am trecut intr-un plan,
Ascuns cunoasterii, necunoscut intelepciunii,
O prelungire dincolo de tot ceea ce stim noi.
Avand aceasta cunoastere, omule,
Sufletul meu a fost si mai fericit,
Pentru ca acum eram liber.
Asculta, fiu al spatiului,
Asculta-mi intelepciunea:
Afla ca si tu vei fi liber.
Asculta-mi inca o data intelepciunea, omule,
Caci ascultand si tu poti trai si fi liber.
Nu esti ceva pamantean ci fiu al Infinitei Lumini Cosmice.
Nu mai stii de unde vii, omule?
Nu stii ca esti cu adevarat Lumina?
Soare al Maretului Soare, dobandind intelepciune
Vei constientiza legatura ta cu Lumina.
Tie iti ofer acum cunoastere,
Libertatea de a pasi pe aceeasi cale pe care am mers si eu,
Aratandu-ti cum prin zbuciumul meu
Am pasit pe calea ce duce spre stele.
Asculta, omule, si constientizeaza-ti legaturile,
Afla cum sa te eliberezi.
Din mijlocul intunericului te vei ridica, vei fi una cu Lumina si cu stelele.
Urmeaza intotdeauna calea intelepciunii.
Doar asa te poti ridica.
Destinul omului il conduce dintotdeauna inainte
Spre Curbele Infinitului TOT.
Afla, omule, ca tot spatiul este supus ordinii.
Doar prin Ordine poti fi Una cu TOTUL.
Ordinea si echilibrul sunt Legile Cosmosului.
Respecta-le si vei fi Una cu TOTUL.
Cel ce va urma cararea intelepciunii,
Trebuie sa fie deschis florii vietii,
Sa-si extinda constiinta dincolo de intuneric,
Sa curga prin timp si spatiu spre TOT.
Profund, in liniste trebuie sa ramai pana cand, in sfarsit
Te vei elibera de dorinte,
De dorinta de a vorbi in tacerea in care te afli.
Elibereaza-te prin tacere de legatura cuvintelor.
Abstinenta de la mancare pana cand ai invins
Dorinta de a manca, aceasta subjuga sufletul.
Atunci asaza-te in intuneric.
Inchide ochii ca sa nu mai vezi razele Luminii.
Centreaza-ti forta sufletului in locul constiintei,
Si elibereaza-l de robia noptii.
Asaza-ti in minte imaginea pe care o doresti.
Imagineaza-ti locul pe care ai vrea sa-l vezi.
Vibreaza inainte si inapoi cu forta ta.
Desfa-ti sufletul din legaturile noptii.
Cu toata puterea trebuie sa scuturi
Pana cand sufletul tau va fi eliberat in sfarsit.
Atotputernica mai presus de cuvinte este flacara Cosmica,
Ce sade in planuri necunoscute omului;
Atotputernica si echilibrata, miscandu-se in Ordine,
Muzica plina de armonie, dincolo de om.
Vorbind prin muzica, cantand prin intermediul culorilor,
Flacara ce arde de la inceputul TOTULUI Etern.
Scanteie din aceasta flacara sunteti, copiii mei,
Arzand in culori vii si traind prin muzica.
Asculta vocea si vei fi liber.
Constiinta eliberata fuzioneaza cu cea Cosmica,
Cu Ordinea si Legea TOTULUI.
Sa nu te indoiesti, omule, ca din intuneric,
Lumina va straluci in continuare ca un simbol al TOTULUI.
Spune aceasta rugaciune daca vrei sa obtii intelepciunea.
Roaga-te ca Lumina sa inunde TOTUL.
Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in
Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea.
Cand ti-ai eliberat sufletul din robie, sa stii ca pentru tine
nu mai exista intuneric.
Prin spatiu vei putea cauta intelepciune descatusat de trup.
Liber zboara in lumina diminetii,
Sufletule, spre taramurile Luminii. Misca-te in Ordine,
In Armonie, eliberat vei fi impreuna cu Copiii Luminii.
Cauta si cunoaste, Cheia mea spre Intelepciune.
Astfel, omule, vei fi liber cu siguranta. 

Tablita VI-Cheia Magiei 

Asculta, omule, la intelepciunea magiei,
Ia aminte la uitata invatatura a puterilor.
Acum mult timp, pe vremea primului om,
O lupta a inceput intre intuneric si lumina.
Atunci, oamenii, ca si acum, 
Aveau in ei deopotriva lumina si intuneric;
In timp ce in unii, intunericul iadului domnea,
Altora lumina le umplea sufletul.
Da, o lupta dusa in vremuri de demult,
Eterna batalie dintre intuneric si lumina.
Cu violenta purtata de-a lungul epocilor,
Folosind forte ciudate, necunoscute omului.
Initiati au fost invaluiti in intuneric,
Luptand intotdeauna impotriva luminii;
Dar sunt si altii care, plini de lumina,
Au infrant intotdeauna intunericul noptii.
Oriunde te-ai afla in epoci si planuri,
Cu siguranta vei afla de lupta cu noaptea.
Cu multe epoci in urma, SORII Diminetii
Au coborat si au descoperit lumea acoperita de noapte.
Acolo, in trecut, a inceput lupta, eterna lupta dintre Intuneric si Lumina.
Multi erau atunci cuprinsi atat de mult de intuneric
Incat abia mai licarea in ei lumina prin noapte.
Unii dintre ei erau maestri ai intunericului, ce cautau
Sa umple tot cu intunericul lor:
Cautat-au sa ii atraga si pe altii in noaptea lor.
Cu violenta se impotriveau maestrilor luminii:
Luptau cu indarjire din intunericul noptii
Cautand sa stranga si mai mult catusele,
Lanturile ce-i legau pe oameni de intunericul noptii.
Se foloseau intotdeauna de magia intunericului,
Adusa de forta intunericului.
Magie ce invaluia sufletul omului in intuneric.
Uniti si ascultand porunca, FRATII INTUNERICULUI,
De-a lungul epocilor, opusi copiilor oamenilor.
Umbland intotdeauna in secret, pe ascuns,
Cunoscuti si totusi nedescoperiti de copiii omului.
Dintotdeauna, au mers si au lucrat in intuneric,
Ascunzandu-se de lumina in bezna noptii.
In tacere si in secret isi foloseau puterea,
Inrobind si legand sufletele oamenilor.
Nevazuti veneau si tot asa plecau.
Omul, in ignoranta lui, II cheama de dedesubt.
Intunecata e calea pe care merg FRATII INTUNERICULUI,
Neagra precum intunericul nu precum noaptea,
Calatorind pe Pamant vin in visele oamenilor.
Au capatat putere din intunericul ce-i inconjoara
Sa cheme alti locuitori din afara planului lor,
Prin modalitati ce sunt ascunse omului.
FRATII INTUNERICULUI ajung pana in mintea omului.
In jur ei isi tes valul noptii lor.
Astfel, atat cat vietuieste,
Acel suflet traieste inlantuit,
Legat de catusele VALULUI noptii.
Puternici sunt in cunoasterea interzisa
Interzisa deoarece e una cu noaptea.
Asculta, batrane, si ia aminte la avertismentul meu:
Elibereaza-te de robia noptii.
Nu-ti ceda sufletul FRATILOR INTUNERICULUI.
Indreapta-ti fata intotdeauna spre Lumina.
Nu stii, omule, ca durerea ta,
Se datoreaza doar Valului noptii.
Da, omule, ia aminte la avertismentul meu:
Priveste intotdeauna inspre sus,
Intoarceti sufletul spre LUMINA.
FRATII INTUNERICULUI isi cauta fratii
Cei care au mers pe calea LUMINII.
Caci stiu prea bine ca cei ce-au calatorit
Departe spre Soare pasind pe calea LUMINII
Au si mai mare putere
Sa aduca intunericul asupra copiilor LUMINII.
Asculta, omule, pe cel ce vine la tine.
Dar cantareste cu grija daca vorbele lui sunt din LUMINA.
Caci multi sunt cei ce merg in LUMINA INTUNECATA
Si care nu sunt totusi copiii LUMINII.
E usor sa le urmezi calea,
Usor sa urmezi calea pe care te conduc ei.
Dar asculta, omule, avertismentul meu:
Lumina vine doar la cel ce cauta.
Dificila e calea ce duce la INTELEPCIUNE,
Dificila e calea ce duce spre LUMINA.
Piedici multe vei gasi in calea ta
Si multi munti de catarat spre LUMINA.
Sa stii, omule, ca cel ce va razbi, se va elibera pe calea Luminii.
Caci trebuie sa stii, omule, ca in cele din urma lumina trebuie sa razbata
Iar intunericul si noaptea sa fie izgonite de Lumina.
Asculta, omule, si ia aminte la aceasta intelepciune;
Ca si intunericul, la fel e si LUMINA.
Cand intunericul va fi izgonit iar toate Valurile vor fi rupte,
Din intuneric va straluci LUMINA.
Asa cum printre oameni exista FRATII INTUNERICULUI
Tot asa exista si FRATII LUMINII.
Opusi FRATILOR INTUNERICULUI,
Cautand sa elibereze oamenii din noapte.
Puteri au ei, preaputernici.
Cunosc LEGEA iar planetele li se supun.
Intotdeauna lucreaza in armonie si ordine,
Eliberand sufletul omului din robia noptii.
Secreti si ascunsi, umbla si ei.
Necunoscuti sunt copiilor oamenilor.
Au luptat dintotdeauna cu FRATII INTUNECATI,
Au invins si inving si timpul fara sfarsit.
LUMINA va fi intotdeauna stapana,
Gonind intunericul noptii.
Omule, asculta ce-ti spun:
Copiii Luminii vor fi intotdeauna alaturi de tine.
Stapani ai puterii SOARELUI,
Nevazuti dar paznici ai oamenilor.
Deschisa tuturor e calea lor,
Deschisa tie, cel ce vei pasi in LUMINA.
Eliberati sunt EI din INTUNECATUL AMENTI,
Eliberati din toate SALILE, unde VIATA domneste suprem.
SORI sunt ei si MAESTRI ai diminetii,
Copii ai Luminii care stralucesc printre oameni.
Seamana cu omenii dar nu sunt ca ei,
Pentru ca in trecut nu au fost niciodata despartiti.
Au fost UNUL in eterna UNICITATE,
In tot spatiul de la inceputul timpului.
Au daruit omului secrete
Care sa-l pazeasca si sa-l protejeze de orice rau.
Cel ce va dori sa mearga pe calea maestrului,
Trebuie sa se elibereze din robia intunericului.
Trebuie sa cucereasca ceea ce nu are forma,
Si sa cucereasca iluzia fricii.
Cunoscand trebuie sa afle toate secretele
Calatorind pe calea ce duce spre intuneric,
Si cu toate acestea trebuie sa aibe inaintea lui lumina telului sau.
Mari piedici va intampina in drumul lui,
Dar el sa se indrepte cu hotarare spre LUMINA SOARELUI.
Asculta, Omule, SOARELE este simbolul
LUMINII ce straluceste la capatul drumului tau.
Acum tie iti daruiesc secretele:
Acum pentru a infrunta forta intunericului,
Pentru a o infrunta si a infrange teama de noapte.
Doar stiind poti infrange,
Doar stiind poti avea LUMINA.
Acum iti transmit aceasta invatatura,
Stiuta de MAESTRI,
Stiinta ce infrange toate temerile de intuneric.
Foloseste intelepciunea pe care ti-am daruit-o.
Si STAPAN al FRATILOR NOPTII vei fi.
Cand vei simti ceva,
Ce te atrage mai aproape de poarta mai intunecata,
Priveste-ti sufletul si afla daca ceea ce simti vine din interiorul tau.
Daca vei descoperi intunericul in propriile-ti ganduri,
Izgoneste-le cat mai departe de mintea ta.
Trimite-ti prin corp un val de vibratie,
Neregulata la inceput si regulata apoi,
Pana cand te vei elibera.
Porneste VALUL DE FORTA in CENTRUL CREIERULUI tau.
Directioneaza-l sub forma de unde din cap spre picioare.
Dar daca vei descoperi ca sufletul tau nu e intunecat,
Asigura-te ca o forta e indreptata spre tine.
Doar prin cunoastere poti razbate.
Doar prin intelepciune poti spera sa te eliberezi.
Cunoasterea aduce intelepciune iar intelepciunea, putere.
Desavarseste-te si vei avea putere asupra tuturor lucrurilor.
Cauta mai intai un loc legat de intuneric.
Deseneaza un cerc in jurul tau.
Stai in picioare, drept, in mijlocul cercului.
Foloseste aceasta formula si vei fi liber.
Ridica-ti mainile spre spatiul intunecat de deasupra ta.
Inchide ochii si aduna LUMINA.
Cheama SPIRITUL LUMINII prin Spatiu-Timp
Folosind aceste cuvinte si vei fi liber:
„Umple-mi corpul, SPIRIT AL VIETII,
umple-mi corpul cu SPIRITUL LUMINII.
Vino din FLOAREA
Ce straluce in intuneric.
Vino din SALILE unde domnesc cei SAPTE MAESTRI.
Pe nume le spun, eu, CELOR SAPTE:
TREI, PATRU, CINCI,
Si SASE, SAPTE, OPT – Noua.
Pe nume ii chem sa ma ajute,
Sa ma elibereze si sa ma salveze din intunericul noptii:
UNTANAS, QUERTAS, CHIETAL,
Si GOYANA, HUERTAL, SEMVETA – ARDAL.
Pe nume ii implor,
Sa ma elibereze din intuneric
Si sa ma umple cu LUMINA.”
Sa stii, omule, ca dupa ce vei face asta,
Vei fi eliberat din catusele ce te leaga,
De fratii noptii.
Nu intelegi ca numele lor au puterea sa elibereze prin vibratie 
lanturile ce te leaga?
Foloseste-le la nevoie sa te eliberezi pe tine si pe fratele tau
Astfel ca si el sa iasa din intuneric.
Tu, omule, esti ajutorul fratelui tau.
Nu-l lasa in robia intunericului.
Tie iti daruiesc acum magia mea.
Ia-o si mergi pe calea LUMINII.
LUMINA tie, VIATA tie,
Fie ca SOARE sa fii in ciclurile ce urmeaza.

Tablita VII-Cei Sapte Maestri 

Ia aminte omule si asculta-mi Vocea.
Deschide-ti mintea-spatiu si soarbe din intelepciunea mea.
Intunecata e calea VIETII pe care pasesti.
Multe sunt capcanele care iti apar in cale.
Cauta intotdeauna sa capeti si mai multa intelepciune.
Gaseste-o iar ea iti va lumina drumul.
Omule, deschide-ti SUFLETUL COSMOSULUI,
Si lasa-l sa curga prin tine, una cu SUFLETUL tau.
LUMINA este vesnica iar intunericul este efemer.
Cauta de-a pururi, omule, LUMINA.
De fiecare data cand Lumina iti va umple fiinta
Intunericul va disparea curand din tine.
Deschideti-va sufletele FRATILOR LUMINII.
Dati-le voie sa intre si sa va umple cu LUMINA.
Ridicati-va ochii spre LUMINA cosmosului.
Indreptati-va intotdeauna fata spre tel.
Doar capatand lumina intregii intelepciuni,
Veti deveni una cu telul Infinitului.
Cautati intotdeauna Unicitatea eterna.
Cautati intotdeauna Lumina din Unu.
Asculta-mi Vocea, omule
Cantand cantecul Luminii si al Vietii
In orice spatiul, Lumina este predominanta,
Inconjurandu-i pe toti cu flamuri de foc.
Cautand intotdeauna in valul intunericului
Undeva vei gasi cu siguranta Lumina.
Ascunsa si ingropata, ratacita de cunoasterea omului,
Adanc in finit exista Infinitul.
Pierduta, dar prezenta, curgand prin orice,
Vietuind in TOT este CREIERUL INFINIT.
In toate spatiile, exista doar o SINGURA intelepcine.
Fara indoiala este UNA din UNUL.
Tot ceea ce exista apare din LUMINA, iar LUMINA apare din TOT.
Toata creatia se sprijina pe ORDINE:
LEGEA guverneaza spatiul unde exista INFINITUL.
Din echilibru provin marile cicluri,
Deplasandu-se in armonie spre sfarsitul Infinitului.
Sa stii, omule, ca departe in spatiu-timp,
Insusi INFINITUL se va transforma.
Ia aminte si asculta Vocea Intelepciunii:
Afla ca TOTUL se creaza din TOT in permanenta.
Afla ca prin timp poti urma intelepciunea
Si sa descoperi si mai multa lumina in calea ta.
Da, vei descoperi ca necautand, telul tau te va ocoli din zi in zi.
Cu mult timp in urma, in SALILE DIN AMENTI
Eu, Thoth, am stat in fata Maestrilor ciclurilor.
Preaputernici, atat ca forta cat si ca intelepciune nedezvaluita.
Condus de Locuitor, I-am vazut pentru prima data.
Mai apoi insa eliberat fiind, puteam sa intru in conclavul lor cand doream.
Ades am mers pe calea intunecoasa spre SALA unde LUMINA straluce de-a pururi.
Am aflat despre Maestrii ciclurilor, ce aduceau intelepciune 
din ciclurile trecute.
In acel ciclu EI se manifestau ca ghizi ai oamenilor
catre cunoasterea TOTULUI.
Sapte sunt la numar, atotputernici, transmitand prin mine
aceste cuvinte oamenilor.
Epoci la rand, am stat in fata lor ascultandu-le cuvintele ce nu rasunau.
Odata mi-au spus:
Omule, vrei sa capeti intelepciune?
Cauta in inima flacarii.
Vrei sa capeti cunostinte despre putere?
Cauta in inima flacarii.
Vrei sa fii una cu inima flacarii?
Cauta atunci in propria-ti flacara ascunsa in interiorul tau.
De multe ori vorbitu-mi-au,
Impartasindu-mi intelepciunea nu a acestei lumi;
Aratandu-mi noi cai spre lumina;
Impartasindu-mi intelepciunea adusa de deasupra.
Oferindu-mi cunoastere,
Invatandu-ma despre LEGE, despre ordinea TOTULUI.
Vorbitu-mi-au din nou, cei SAPTE, SPUNAND:
„De dincolo de timp venim, omule,
Calatorit-am de dincolo de SPATIU-TIMP,
Da, din locul unde se termina Infinitul.
Cand tu si fratii tai erati fara de forma,
Noi aveam deja forma din ordinea TOTULUI.
Nu suntem precum oamenii,
Desi odata fost-am oameni si noi.
Din Marele Vid ne-am nascut
In conformitate cu LEGEA.
Caci trebuie sa stii ca ceea ce e format
Cu adevarat, nu are forma, decat in ochii tai.
Iar apoi imi vorbira din nou cei SAPTE, zicand:
Copil al LUMINII, THOTH, esti liber, sa calatoresti pe calea luminoasa
Pana cand TOATE vor deveni UNU.”
Ne-am nascut in ordinea noastra:
TREI, PATRU, CINCI, SASE, SAPTE, OPT – NOUA.
Afla ca acestea sunt numerele ciclurilor din care am coborat catre oameni.
Fiecare avem aici o datorie de implinit;
Fiecare avem aici o forta de controlat.
Cu toate acestea suntem UNA cu SUFLETUL ciclului nostru.
Totusi si NOI cautam un tel.
Dincolo de intelegerea omului, Infinitul se intinde 
in ceva mai maret decat TOTUL.
Acolo, intr-un timp care nu e totusi timp, cu TOTI vom deveni UNUL
Cu ceva mai maret decat TOTUL.
Timpul si spatiul se misca in cercuri.
Cunoaste-le legea si vei fi si tu liber.
Da, liber fi-vei sa treci prin cicluri-
Sa treci de cei e pazesc usa.
Apoi imi vorbi al NOUALEA spunand:
Eon dupa eon am existat, necunoscand VIATA si negustand din moarte.
Caci afla, omule, ca departe in viitor, Viata si moartea 
se vor contopi cu TOTUL.
Fiecare atat de perfect echilibrand pe celalalt
Niciunul neexistand in Unicitatea TOTULUI.
In oamenii acestui ciclu, forta vietii este raspandita,
Dar viata in dezvoltarea ei devine una cu TOTUL.
Aici, ma manifest in acest ciclu al vostru,
Dar in acelasi timp sunt si in viitorul timpului vostru.
Pentru mine timpul nu exista, caci in lumea mea timpul nu exista,
Caci fara forma suntem NOI.
Viata nu avem NOI dar totusi existam, mai deplin,
mai maret si mai liberi decat tine.
Omul e ca o flacara legata de un munte,
Dar NOI vom fi intotdeauna liberi in ciclul nostru.
Afla, omule, ca pe masura ce vei inainta in ciclul 
ce ti se intinde inainte-ti
Viata insati va trece in intuneric si doar esenta Sufletului va ramane.
Apoi imi vorbi Maestrul OPT, zicand:
Tot ce cunosti nu e decat o parte din putin.
Inca nu ai ajuns la Maretie.
Departe in spatiu unde LUMINA domneste
Venit-am si eu in LUMINA.
Forma capatat-am dar totusi nu ca tine.
Un corp de Lumina era forma mea fara de forma.
Nu cunosc VIATA si nici MOARTEA, dar sunt tousi Maestru a tot ce exista.
Cauta sa gasesti calea printre piedici.
Calatoreste pe drumul ce duce spre LUMINA.
Imi vorbi din nou NOUA, zicand:
Cauta sa gasesti calea spre infinit.
Nu e imposibil sa-ti dezvolti o constiinta superioara.
Caci atunci cand DOI va deveni UNUL Iar UNUL se va transforma in TOT,
Atunci vei sti ca bariera s-a ridicat, si ca te-ai eliberat de cale.
Dezvolta-te de la forma la fara de forma.
Si liber vei putea fi de cale.
Astfel, de-a lungul secolelor ascultat-am, invatand calea spre TOT.
Acum imi indrept gandurile spre TOT CE EXISTA.
Asculta si auzi cand te cheama.
LUMINA, atottriumfatoare, Una cu TOTUL si TOTUL cu UNUL,
Curgi spre mine prin canal.
Intra in mine ca sa ma pot elibera.
Contopeste-ma cu TOTUL, stralucind din intunecimea noptii.
Elibereaza-ma de tot spatiul-timp, elibereaza-ma de Valul noptii.
Eu, copilul LUMINII, poruncesc: eliberat din intuneric sa fiu.
Fara de forma sunt pentru Sufletul-Lumina, fara forma 
dar stralucind totusi luminos.
Stiu ca lanturile intunericului trebuie sa fie sfaramate
si sa cada in fata luminii.
Acum intelepciune iti ofer.
Liber poti fi, omule, traind in lumina si in stralucire.
Nu-ti intoarce fata de la Lumina.
Sufletul tau locuieste pe taramuri luminoase.
Esti copilul Luminii.
Indreapta-ti gandurile spre interior nu spre exterior.
Gaseste-ti Sufletul-Lumina din interiorul tau.
Afla ca tu esti MAESTRUL.
Totul vine din interior.
Indreapta-te spre taramurile luminii.
Indreapta-ti gandul spre Lumina.
Afla ca esti una cu Cosmosul, o flacara si un Copil al Luminii.
Acum insa te previn:
Nu-ti lasa gandul sa se indeparteze.
Sa stii ca lumina curge de-a pururi prin corpul tau.
Nu te indrepta spe FRATII INTUNECATI ce vin de la FRATII INTUNERICULUI.
Tine mereu ochii larg deschisi, si sufletul in acord cu Lumina.
Preia aceasta intelepciune si apleaca-te asupra ei cu atentie.
Asculta-mi Vocea si conformeaza-te.
Urmeaza calea spre lumina, si vei deveni UNA cu calea. 

Tablita VIII-Cheia secretului 

Tie, omule, ti-am oferit invatatura mea.
Tie ti-am oferit Lumina.
Asculta si primeste-mi intelepciunea
Adusa din spatiu, din planuri de dincoace si de dincolo.
Om nu sunt, caci m-am eliberat de dimensiuni si planuri.
In fiecare din acestea am alt corp.
In fiecare, imi schimb forma.
Acum stiu ca ce e fara forma e tot ce e din forma.
Mareata e intelepciunea celor Sapte.
Atotputernici sunt EI,
Se manifesta prin puterea lor,
Plini de forta de dincolo de timp si spatiu.
Asculta aceste cuvinte intelepte.
Asculta-le si transforma-le in ale tale.
Descopera in ele ce e fara forma.
Misterul nu e decat invatatura ascunsa.
Cunoaste-o si te vei desavarsi.
Gaseste intelepciunea adanc ingropata
Si devino stapanul intunericului si al Luminii.
Profunde sunt tainele ce te inconjoara,
Ascunse sunt secretele Celor Batrani.
Cauta printre CHEILE INTELEPCIUNII mele.
Vei gasi cu siguranta calea.
Poarta spre putere e tainica, dar cel care se desavarsesete o va primi.
Priveste spre LUMINA! Frate al meu.
Fii deschis si vei primi.
Grabeste pasul prin valea intunericului.
Triumfa asupra locuitorului noptii.
Indreapta-ti mereu ochii spre PLANUL LUMINII, si vei deveni UNA cu LUMINA.
Omul e in proces de transformare spre forme care nu sunt din aceasta lume.
Se dezvolta catre timpul fara de forma, un plan din ciclul superior.
Afla ca trebuie sa devii fara de forma inainte de a deveni LUMINA.
Asculta, omule, vocea mea, care iti povesteste despre caile Luminii,
Aratandu-ti calea spre desavarsire cand te vei contopi cu Lumina.
Cauta tainele din centrul Pamantului.
Invata LEGEA care exista, care tine stelele in echilibru
Prin forta cetii primordiale.
Cauta flacara VIETII PAMANTULUI.
Scalda-te in flacara ei.
Urmeaza calea pana cand si tu vei deveni o flacara.
Spune cuvinte fara sa le rostesti celor care locuiesc dedesubt.
Intra in templul luminat in albastru si scalda-te in focul vietii.
Afla, omule, ca esti o fiinta complexa, de pamant si foc.
Permite-i flacarii tale sa straluceasca cu putere.
Fii doar foc.
Intelepciunea e ascunsa in intuneric.
Cand vei fi luminat de flacara Sufletului,
Descopera intelepciunea si fii NASCUT DIN LUMINA,
Un Soare al Luminii fara forma.
Cauta si mai multa intelepciune.
Gaseste-o in inima flacarii.
Descopera asta doar prin truda iar Lumina se va revarsa in creierul tau.
Asculta-mi vocea si conformeaza-te.
Rupe Valurile intunericului.
Straluceste ca o LUMINA pe CALE.
Povestesc despre Stravechea Atlantida,
Povestesc despre zilele Regatului Umbrelor,
Povestesc despre venirea Copiilor umbrelor.
De foarte departe au fost ei chemati de catre intelepciunea pamantenilor,
Chemati cu scopul de a castiga mare putere.
Inainte ca Atlantida sa existe,
Erau oameni care explorau intunericul,
Folosind magia neagra pentru a chema fiinte din lumea de sub noi.
Au sosit astfel ele in acest ciclu.
Fara nici o alta vibratie, existand nevazute de catre copiii pamantenilor.
Puteau exista in forma doar prin sange.
Si puteau trai in lume doar prin om.
In epocile trecute au fost cucerite de catre Maestri,
Si conduse dedesubt in locul de unde venisera.
Dar cateva au reusit sa ramana, ascunse in spatii
si planuri necunoscute omului.
Au locuit in Atlantida ca umbre, aparand din cand in cand printre oameni.
Cand sange se oferea veneau sa locuiasca printre oameni.
Sub forma de oameni au aparut printre noi,
dar doar la infatisare erau oameni.
Cap de sarpe aveau de fapt dar oamenii ii vedeau la fel ca pe oameni.
S-au insinuat in Consilii, luand forme asemanatoare oamenilor.
Omorand prin puterea lor Stapanii regatelor,
Preluandu-le infatisarea si domnind peste oameni.
Doar prin magie pueau fi descoperiti.
Doar prin sunet li se putea vedea fata.
Cautat-au ei din Regatul umbrelor
Sa distruga omul si sa domneasca in locul lui.
Dar, afla omule, ca Maestrii erau atotputernici in magie,
In stare sa ridice Valul de pe chipul sarpelui, 
in stare sa-l trimita la locul lui.
Venit-au la om si invatatu-l-au secretul, 
CUVANTUL pe care doar un om il poate pronunta.
Repede apoi au ridicat Valul de pe fata sarpelui 
si l-au alungat dintre oameni.
Totusi, ai grija, sarpele traieste inca intr-un loc 
care se deschide uneori spre lume.
Nevazuti merg printre noi in locuri unde ritualurile au fost rostite.
Pe masura ce timpul se scurge, din nou vor lua infatisarea omului.
Chemati pot fi ei de maestrul care stie albul si negrul,
Doar maestrul alb insa ii poate controla
Si lega cat sunt sub forma de om.
Nu cauta regatul umbrelor, caci raul va aparea cu siguranta.
Caci doar maestrul luminii va trumfa asupra umbrei fricii.
Afla, fratele meu, ca teama e un mare obstacol.
Fii maestru al luminii intru toate, si umbra va disparea.
Asculta si ia aminte la intelepciunea mea, glasul LUMINII e limpede.
Nu cauta valea umbrei, iar LUMINA va aparea de la sine.
Asculta, omule, intelepciunea mea profunda.
Iti vorbesc de invataturi ascunse omului.
Departe fost-am in calatoria mea prin spatiu-timp,
Pana la capatul spatiului acestui ciclu.
Da, am aruncat o privire la PAZITORII Barierei,
Care il asteptau pe cel ce urma sa treaca de ei
In acel spatiu unde timpul nu exista,
Abia I-am simtit pe pazitorii ciclurilor.
Ei se misca doar in unghiuri.
Nu sunt eliberati de dimensiunile curbe.
Ciudati si inspaimantatori sunt PAZITORII Barierei.
Urmaresc constiinta pana la marginile spatiului.
Sa nu crezi ca vei scapa intrand in corp,
Caci ei urmaresc cu repeziciune Sufletul in unghiuri.
Doar cercul iti va oferi protectie, te va salva din ghearele
LOCUITORILOR IN UNGHIURI.
Odata, intr-un timp apus, m-am apropiat de mareata Bariera,
Si am vazut pe tarmurile unde timpul nu exista,
Formele fara de forma ale PAZITORILOR barierei.
Ascunsi dincolo de timp i-am descoperit;
Iar EI, simtindu-ma de la distanta, s-au ridicat, 
au scos un sunet ca de clopot
care a putut fi auzit din ciclu in ciclu 
si s-au deplasat prin spatiu catre sufletul meu.
Fugit-am atunci repede din calea lor,
inapoi de la capatul de neimaginat al timpului.
Dar ei m-au urmarit continuu, miscandu-se
in unghiuri ciudate necunoscute omului.
Pe tarmurile gri al capatului TIMPULUI-SPATIU am gasit PAZITORII Barierei,
Atacand Sufletul care incearca sa treaca dincolo de timp.
Am fugit in cercuri inapoi in corp.
Am fugit, dar cu repeziciune m-au urmarit si ei.
Devoratorii m-au urmarit, cautand prin unghiuri sa-mi mistuie Sufletul.
Afla, omule, ca Sufletul care provoaca Bariera poate fi inrobit
De catre PAZITORII de dincolo de timp,
tinut in robie pana cand acest ciclu se incheie
Si lasat in urma cand constiinta pleaca.
Intrat-am in corp.
Am creat cercuri ce nu au unghiuri,
Am creat forma care din forma mea a fost creata.
mi-am transformat corpul intr-un cerc
iar urmaritorii s-au pierdut in cercurile timpului.
Cu toate acestea, cand ies din corp, trebuie sa fiu prudent oricand
Sa nu ma misc in unghiuri caci altfel sufletul meu
poate sa nu mai fie niciodata liber.
Sa stii ca PAZITORII Barierei se misca doar in unghiuri
Si niciodata pe curbele spatiului.
Doar miscandu-te si tu in curbe poti scapa de ei,
Caci in unghiuri te vor putea urmari.
Omule, ia aminte la ce-ti spun:
Nu cauta sa deschizi poarta ce da dincolo de timp.
Putini sunt cei care au reusit sa treaca de Bariera
Catre LUMINA mai mare ce straluce dincolo.
Caci trebuie sa stii ca de-a pururi locuitorii
Cauta astfel de Suflete pentru a le inrobi.
Asculta si ia aminte, omule:
Cauta sa te misti nu in unghiuri ci in curbe,
Iar daca, in timp ce esti in afara corpului,
Auzi un sunet ca un latrat de caine de vanatoare
Rasunand clar, ca un clopot in fiinta ta, fugi inapoi in corp in cercuri.
Dupa ce ai intrat in forma in care locuiesti,
foloseste crucea si cercul combinandu-le.
Deschide gura si foloseste-ti Vocea.
Rosteste CUVANTUL si vei fi eliberat.
Doar cel care are LUMINA pe deplin poate spera sa treaca de pazitorii caii.
Iar apoi trebuie sa se miste in curbe si unghiuri ciudate
Care sunt formate in directii necunoscute omului.
Asculta si ia aminte, omule:
Nu incerca sa treci de pazitorii caii.
Mai degraba cauta sa-ti sporesti Lumina
si pregateste-te sa-ti continui drumul.
LUMINA este telul tau suprem, fratele meu.
Cauta si gaseste de-a pururi Lumina pe calea ta.

Tablita IX-Cheia libertatii spatiului 

Asculta-mi vocea, omule,
Ce te invata despre Intelepciunea si Lumina acestui ciclu;
Ce te invata cum sa alungi intunericul,
Ce te invata cum sa aduci Lumina in viata ta.
Cauta, omule, sa descoperi calea ce te duce spre VIATA eterna ca un SOARE.
Iesi de sub valul intunericului.
Cauta sa devii o Lumina in lume.
Fa din tine un vas pentru Lumina, o tinta pentru Soarele acestui spatiu.
Ridica-ti ochii catre Cosmos.
Ridica-ti ochii spre Lumina.
Rosteste cuvintele Locuitorului, cantul ce cheama Lumina.
Canta cantecul libertatii.
Canta cantecul Sufletului.
Creaza inalta vibratie care te va face UNA cu Intregul.
Fii una cu cosmosul.
Contopeste-te cu Lumina.
Fii un instrument al ordinii, o cale a LEGII pentru lume.
Omule, LUMINA ta este marea LUMINA, care straluce prin umbra carnii.
Trebuie sa te eliberezi de intuneric inainte de a te contopi cu LUMINA.
Umbrele intunericului te inconjoara.
Viata curge ca un suvoi prin tine.
Omule, trebuie sa te ridici iar corpul tau va pleca departe
Spre planurile care te inconjoara si care sunt totusi Una cu tine.
Priveste in jurul tau, omule.
Vezi-ti propria lumina reflectata.
Chiar si in intunericul din jurul tau
Lumina ta continua sa curga prin val.
Cauta de-a pururi intelepciunea.
Nu-i permite corpului tau sa te tradeze.
Stai in calea Luminii.
Alunga intunericul cu stralucirea ta.
Sa stii ca intelepciunea e vesnica.
Ea exista de cand a inceput TOTUL, faurind armonie din
Legea ce exista pe CALE.
Asculta, omule, la invatatura intelepciunii.
Asculta vocea ce vorbeste despre timpul trecut.
Iti voi dezvalui invataturi uitate,
iti voi povesti despre intelepciunea ascunsa in trecut,
Pierduta in mijlocul intunericului din jurul meu.
Sa stii, omule, ca tu esti intruchiparea tuturor lucrurilor.
Doar ca acest lucru a fost uitat, pierdut cand omul a fost inrobit,
Legat si ferecat in lanturile intunericului.
Cu foarte mult timp in urma, am renuntat la trup.
Am cutreierat liber prin imensitatea eterului,
Inconjurand unghiurile ce-l tineau pe om in robie.
Afla, omule, ca tu esti doar spirit.
Corpul nu inseamna nimic.
Sufletul e TOTUL.
Nu-i permite corpului tau sa fie o inchisoare.
Alunga intunericul si calatoreste in Lumina.
Renunta la trup, omule, si elibereaza-te,
fii cu adevarat o Lumina ce e UNA cu Lumina.
Cand te vei fi eliberat din robia intunericului
Si vei calatori in spatiu ca SOARE al LUMINII,
Atunci vei afla ca spatiul nu e nelimitat
Ci ca are granite sub forma de unghiuri si linii curbe.
Afla, omule, ca tot ceea ce exista
E doar o reprezentare a lucrurilor si mai marete care vor veni.
Materia este fluida si curge ca un fluviu,
Transformandu-se constant dintr-un lucru in altul.
Invatatura a existat de-a lungul epocilor;
Nu a fost niciodata schimbata, desi a fost ingropata in intuneric;
Nu s-a pierdut niciodata, desi a fost uitata de om.
Sa stii ca in spatiul in care locuiesti
Se afla alte spatii la fel de maret ca cel al tau,
Impletite prin centrul materiei tale
Dar totusi despartite in spatiile lor proprii.
Intr-un timp demult uitat, eu THOTH, am deschis poarta,
Am intrat in alte spatii si am aflat secretele ascunse.
Adanc in esenta materiei se afla ascunse multe secrete.
Noua sunt la numar dimensiunile ce se intrepatrund,
Si Noua sunt ciclurile spatiului.
Noua sunt difuziunile constiintei
Si Noua sunt lumile dintre lumi.
Da, Noua la numar sunt Maestrii ciclurilor
Care vin si de deasupra si de dedesubt.
Spatiul e plin de lucruri ascunse, caci spatiul e impartit de timp.
Cauta cheia catre timp-spatiu, si vei deschide poarta.
Sa stii ca prin spatiu-timp Constiinta exista cu siguranta.
Desi e ascunsa invataturii noastre ea exista totusi de-a pururi.
Cheia catre lumile din interiorul tau se gaseste doar in interiorul tau. 
Caci omul e poarta misterelor si cheia care este Una cu Unul.
Cauta in interiorul cercului.
Foloseste CUVANTUL pe care ti l-am dezvaluit.
Deschide poarta din interiorul tau, iar atunci cu siguranta vei trai si tu.
Omule, tu crezi ca traiesti, dar sa stii ca e doar viata in moarte.
Caci atata vreme cat esti legat de corpul tau,
pentru tine nu exista nici un fel de viata.
Doar Sufletul e liber sa calatoreasca prin spatiu,
si are o viata care e cu adevarat viata.
Restul nu e decat robie, o incatusare din care trebuie sa te eliberezi.
Nu gandi ca omul e nascut pe pamant, desi s-ar putea sa vina de pe pamant.
Omul e un spirit nascut in lumina.
Dar, daca nu stie acest lucru, nu poate fi liber niciodata.
Intunericul il inconjoara pe cel nascut in lumina.
Intunericul inrobeste Sufletul.
Doar cel ce cauta poate spera sa se elibereze.
Umbre te inconjoara, intunericul umple tot spatiul
Straluce, LUMINA a omului-suflet.
Umple intunericul spatiului.
Esti copilul MARII LUMINI amintesteti asta si vei fi liber.
Nu adasta in umbra.
Iesi din intunericul noptii Lumina, lasa-ti sufletul, tu SOARE NASCUT,
Sa se umple cu maretia Luminii, eliberat din lanturile intunericului,
Un Suflet care e UNU cu Lumina.
Tu esti cheia intregii intelepciuni.
In tine se afla tot timpul si spatiul.
Nu trai incatusat in intuneric.
Elibereaza-ti forma de Lumina din noapte.
Mareata Lumina ce umpli tot Cosmosul, curgi deplin catre om.
Fa din corpul lui o torta de lumina
care sa nu se stinga niciodata printre oameni.
Departe in trecut, cautat-am intelepciune, invataturi necunoscute omului.
Departe in trecut, am calatorit in spatiu acolo unde s-a nascut timpul.
Cautat-am intotdeauna si mai multa intelepciune
Pentru a o adauga la cea pe care o aveam deja.
Descoperit-am ca doar viitorul detinea intelepciunea pe care o cautam.
In jos, spre SALILE DIN AMENTI am calatorit,
intelepciune si mai multa cautand.
Intrebat-am MAESTRII CICLURILOR despre calea
spre intelepciunea pe care o cautam.
Le-am adresat aceasta intrebare:
Unde se afla sursa TOTULUI?
Raspunsu-mi-a in tonuri preaputernice Vocea MAESTRULUI NOUA:
Elibereaza-ti sufletul de corp si vino cu mine in LUMINA.
Iesit-am din corpul meu, O flacara palpaind in noapte.
Stat-am in fata MAESTRULUI, scaldat in focul VIETII.
Cuprins fost-am apoi de o forta, mai puternica de intelegerea omului.
Aruncat fost-am in Abis prin spatii necunoscute omului.
Vazut-am matritele Ordinii din haos si unghiurile noptii.
Vazut-am LUMINA, rasarind din Ordine si auzit-am vocea Luminii.
Vazut-am flacara Abisului, producand Ordine si Lumina.
Am vazut Ordinea nascandu-se din haos.
Am vazut Lumina raspandind Viata.
Apoi auzit-am vocea.
Asculta si intelege.
Flacara este sursa tuturor lucrurilor,
cea care contine toate lucrurile in stare latenta.
Ordinea care a emis Lumina este CUVANTUL iar din CUVANT,
SE NASTE VIATA si existenta tuturor lucrurilor.
Vocea vorbi din nou, spunand:
VIATA din tine este CUVANTUL.
Gaseste VIATA din tine si vei avea puterea sa folosesti CUVANTUL.
Indelung privit-am flacara-Lumina, revarsandu-se din Esenta Focului,
Realizand ca VIATA e ORDINE si ca omul e una cu focul.
M-am intors in trup si am stat din nou in fata celor Noua,
Ascultand vocea Ciclurilor, vibrand de putere au vorbit ei:
Afla, tu THOTH, ca VIATA nu e decat CUVANTUL FOCULUI.
VIATA pe care o tot cauti nu e decat CUVANTUL din Lume ca un foc.
Cauta calea spre CUVANT iar Puterile vor fi cu siguranta ale tale.
Intrebatu-l-am apoi pe Noua:
Maestre, arata-mi calea.
Calea spre intelepciune.
Arata-mi calea spre CUVANT.
Imi raspunse el, MAESTRUL NOUA:
Prin ORDINE vei gasi calea.
Nu ai vazut ca CUVANTUL se naste din Haos?
Nu ai vazut ca LUMINA se naste din FOC?
Cauta si in viata ta aceasta ordine.
Echilibreaza-ti si ordoneaza-ti viata.
Potoleste-ti Haosul emotiilor si vei avea ordine in VIATA.
ORDINEA nascuta din haos
Iti va aduce CUVANTUL SURSEI,
Iti va aduce puterea CICLURILOR,
Si va face din Sufletul tau o forta ce va traversa epocile,
Un SOARE perfect din Sursa.
Ascultat-am vocea iar cuvintele mi-au intrat adanc in suflet.
Dintotdeauna cautat-am ordinea care sa ma poata apropia de CUVANT.
Afla ca cel ce ajunge la el,
Trebuie sa fie mereu in ORDINE, 
pentru a putea folosi CUVANTUL,
Desi aceasta ordine nu a fost si nici nu poate fi vreodata.
Asculta aceste cuvinte, omule.
Fa-le parte din viata ta.
Cauta sa cuceresti aceasta ordine
Si Unul cu CUVANTUL vei deveni.
Straduieste-te sa obtii LUMINA pe calea Vietii.
Cauta sa fii Unul cu SOARELE/starea.
Cauta sa nu fii decat LUMINA.
Gandeste-te doar la Unicitatea Luminii cu corpul omului.
Afla ca totul e Ordine nascuta din Haosul nascut in lumina.

Tablita X-Cheia timpului 

Asculta, omule. Invata din intelepciunea mea.
Afla despre misterele adanc ascunse ale spatiului.
Afla despre GANDUL ce creste in abis,
Aducand Ordinea si Armonia in spatiu.
Afla, omule, ca tot ce exista fiinteaza doar datorita LEGII.
Cunoaste LEGEA si vei fi liber, nu vei mai fi niciodata inrobit de noapte.
Departe, in spatii ciudate, calatorit-am in adancul abisului timpului,
Pana cand mi s-a revelat totul.
Sa stii ca misterul e mister doar cand el e invatatura necunoscuta omului.
Dupa ce vei fi explorat toate misterele sufletului,
Invatatura si intelepciunea iti vor apartine cu siguranta.
Cauta sa inveti ca TIMPUL este secretul
Prin care te poti elibera din acest spatiu.
Indelung cautat-am eu, INTELEPCIUNE, intelepciunea;
Si voi continua sa caut pana la sfarsitul eternitatii
Caci stiu ca de-a pururi, se va indeparta de mine 
Telul pe care doresc sa-l ating.
Chiar si MAESTRII CILCURILOR stiu ca nu si-au atins scopul inca,
Caci cin intelepciunea lor ei stiu ca ADEVARUL se dezvolta neincetat.
Odata, intr-un timp trecut, m-am adresat Locuitorului.
L-am intrebat despre misterele timpului si spatiului.
I-am adresat intrebarea care clocotea in mine:
Maestre, ce e timpul?
Imi raspunse apoi, Maestrul:
Afla, Thoth, ca la inceput Exista VID si nefiinta,
O nefiinta fara spatiu si timp.
In acea nefiinta a aparut un gand, semnificativ, atottriumfator,
Care a umplut VIDUL.
Nu exista materie ci doar forta, o miscare, un vartej sau vibratie
A gandului semnificativ care a umplut VIDUL.
L-am intrebat pe Maestru:
Acest gand era etern?
Imi raspunse LOCUITORUL, zicand:
La inceput, gandul era etern
Iar pentru ca gandul sa poata fi etern, trebuia sa existe si timp.
Astfel ca in gandul atottriumfator aparu LEGEA TIMPULUI.
Da, timpul care exista in toate spatiile, care pluteste lin si ritmic
Care se afla de-a pururi intr-o stare fixa.
Timpul nu se schimba dar toate lucrurile se schimba in timp.
Pentru ca timpul e forta ce separa evenimentele.
Timpul nu se afla in miscare dar tu te misti in timp
Asa cum constiinta ta se misca intre evenimente.
Da, prin timp exista o existenta UNICA eterna.
Sa stii ca desi in timp esti despartit,
Esti totusi UNUL in toate timpurile existente.
Inceta atunci vocea LOCUITORULUI,
Iar eu plecat-am sa meditez asupra timpului.
Caci stiam ca acele cuvinte erau pline de intelepciune
Si ca ele erau o cale de a explora misterele timpului.
Ades am reflectat la cuvintele LOCUITORULUI.
Apoi cautat-am sa aflu secretul timpului.
Descoperit-am ca timpul se misca in unghiuri ciudate.
Totusi doar prin linii curbe puteam sa sper ca voi afla cheia
Ce-mi va permite sa am acces la timp-spatiu.
Descoperit-am ca doar miscandu-ma in sus iar apoi spre dreapta
Puteam sa ma eliberez din timpul miscarii.
Iesit-am din corp, si m-am deplasat cu miscari ce m-au schimbat in timp.
Ciudate privelisti am mai vazut in timpul calatoriilor mele,
Multe secrete mi s-au infatisat.
Da, vazut-am inceputul omului, am aflat din trecut ca nimic nu e nou.
Cauta, omule, sa afli calea ce duce prin spatii
Care sunt formate in timpul ce va veni.
Nu uita, omule, in timp ce cauti ca Lumina 
Este telul pe care doresti sa-l atingi.
Cauta Lumina pe calea ta iar telul tau va dura de-a pururi.
Nu-ti lasa sufletul sa se intoarca spre intuneric.
Sufletul sa-ti straluce, sa fii un Soare pe cale.
Afla stralucirea nemuritoare, iti vei gasi intotdeauna
Sufletul ascuns in Lumina,
Niciodata inrobit de intuneric, stralucind de-a pururi
Ca un Soare al Luminii.
Da, chiar daca e ascuns in intuneric sufletul tau,
O scanteie a flacarii adevarate exista.
Fii Unu cu cea mai mareata Lumina.
Descopera in SURSA, SFARSITUL telului tau.
Lumina e viata, caci fara mareata Lumina
Nimic nu poate exista vreodata.
Afla ca in toata materia formata,
Sufletul Luminii exista intotdeauna.
Da, chiar daca e ascunsa in intuneric 
Lumina primordiala exista intotdeauna.
O data am stat in SALILE DIN AMENTI
Si am ascultat vocea MAESTRILOR DIN AMENTI,
Rostind in tonuri ce rasunau in linistea de acolo,
Cuvinte atotputernice.
Au cantat cantecul ciclurilor,
Cuvintele ce deschid calea catre dincolo.
Da, am vazut marea cale deschisa 
Si am privit un moment catre dincolo.
Vazut-am miscarea ciclurilor, la fel de imense 
Pe cat putea transmite si gandul SURSEI.
Stiut-am atunci ca pana si Infinitul se misca
Catre acelasi final de negandit.
Vazut-am ca Cosmosul e Ordine si o parte a unei miscari
care se intinde in tot spatiul,
O parte a unei Ordini a Ordinilor,
Miscandu-se constant intr-o armonie a spatiului.
Vazut-am rotirea ciclurilor ca niste cercuri uriase pe cer.
Stiut-am atunci ca tot ceea ce are fiinta 
Creste pentru a intalni o alta fiinta
Intr-o indepartata grupare a spatiului si timpului.
Stiut-am atunci ca in Cuvinte se afla puteri 
Ce deschid planuri ascunse omului.
Ca chiar in cuvinte sta ascunsa cheia 
Ce va deschide calea spre ce e sus si jos.
Asculta, omule, acest cuvant pe care ti-l incredintez.
Foloseste-l si vei descoperi puterea din el cand il vei rosti.
Spune cuvantul: „ZIN-URU” si putere vei descoperi in el.
Totusi trebuie sa intelegi ca omul este
Din Lumina si ca Lumina este a omului.
Asculta, omule, despre un mister mai ciudat
Decat toate cate se afla sub Soare.
Afla, omule, ca tot spatiul e plin de lumi incluse in alte lumi;
Da, una intr-alta dar totusi despartite de Lege.
Pe cand ma aflam in cautarea intelepciunii, 
Am deschis poarta ce LE desparte de om.
Chemat-am din alte planuri ale existentei,
Una care era mai frumoasa decat fiicele oamenilor.
Da, am chemat-o din spatiu, sa straluce ca Lumina in lumea oamenilor.
Folosit-am toba Sarpelui.
Purtat-am roba rosie-aurie.
Pusu-mi-am pe cap coroana de Argint.
In jurul meu un cerc de cinabru stralucea.
Ridicatu-mi-am bratele si rostit invocatia
Ce deschide calea spre planurile de dincolo,
Strigat-am la MAESTRII SEMNELOR ce se aflau in caminele lor:
Maestri ai celor doua orizonturi, cei ce paziti cele trei porti,
Ce stati Unul la dreapta si Unul la stanga
In timp ce STEAUA urca pe tronul sau
Si domneste peste semnul lui.
Da, print intunecat din ARULU,
Deschide portile taramului intunecat, ascuns
Si elibereaz-o pe cea pe care o tii captiva.
Ascultati la mine, Maestri intunecati si Maestri Luminati,
Pe numele voastre secrete va numesc, 
Nume pe care le stiu si le pot pronunta,
Ascultati-ma si supuneti-va dorintei mele.
Aprins-am apoi cu flacara cercul din jurul meu si am strigat-O
In planurile-spatiu de dincolo.
Fiica a Luminii intoarce-te din ARULU.
De sapte ori cate sapte ori trecut-am prin foc.
Mancare nu am mancat.
Apa nu am baut.
Te chem din ARULU, din taramurile din EKERSHEGAL,
Te chem, doamna a Luminii.
Eliberata era acum de MAESTRII noptii,
Libera sa traiasca in Lumina Soarelui pamantean,
Libera sa traiasca ca si copil al Luminii.
Ascultati, copiii mei.
Magia este invatatura si nu e decat Lege.
Nu va temeti de puterea din voi caci ea se supune Legii
Ca si stelele de pe cer.
Sa stiti ca fara invatatura 
Intelepciunea este magica si nu vine din Lege.
Dar sa stiti ca prin invatatura
Va puteti apropia si mai mult de un loc in Soare.
Ascultati, copiii mei si urmati-mi invatatura.
Cautati continuu Lumina.
Straluciti in lumea oamenilor,
Fiti o Lumina ce va straluci printre oameni.
Urmati-mi si insusiti-va magia mea.
Sa stiti ca toata forta e a voastra daca doriti asta.
Nu va temeti de calea ce va duce spre invatatura,
Ci, dimpotriva, luminati calea intunecata.
Lumina iti apartine, omule, e la indemana ta.
Descatuseaza-te si vei fi liber.
Afla ca Sufletul tau traieste in sclavie
Incatusat de temeri care te fac rob.
Deschide ochii si priveste mareata LUMINA-SOLARA.
Nu te teme caci totul iti apartine.
Teama este precum MAESTRUL intunecatului ARULU
Pentru cel ce nu a infruntat niciodata teama intunericului.
Da, sa stii ca teama are o existenta
Creata de cei care sunt sclavii propriilor temeri.
Eliberati-va din sclavie, copiii mei,
Si pasiti in Lumina glorioasei zile.
Nu va indreptati niciodata gandurile spre intuneric
Si veti deveni cu siguranta UNA cu Lumina.
Omul nu e decat ce crede el ca e,
Un frate al intunericului sau un copil al Luminii.
Pasiti in Lumina, Copiii mei.
Pasiti pe calea ce duce spre Soare.
Asculta intelepciunea mea.
Foloseste cuvantul pe care ti l-am incredintat.
Foloseste-l si vei gasi cu siguranta putere
Si intelepciune si Lumina pentru a pasi pe cale.
Cauta si descopera cheia pe care ti-am incredintat-o
Si vei fi de-a pururi un Copil al Luminii.

Tablita XI-Cheia catre ce e SUS si JOS 

Ascultati si luati aminte, copii ai lui Khem,

La cuvintele pe care vi le incredintez si care va vor aduce Lumina.

Sa stiti, oamenilor, ca I-am cunoscut pe parintii vostri,

Da, parintii vostri de acum mult timp.

Fara sa cunosc moartea am trecut prin toate epocile,

Traind printre voi inca de la inceputuri.

M-am straduit intotdeauna sa va conduc spre Lumina Marelui Suflet,

Sa va scot din intunericul noptii.

Aflati voi, oameni in mijlocul carora pasesc,

Ca eu, Thoth, detin toata invatatura

Si toata intelepciunea cunoscute de oameni din cele mai vechi timpuri.

Pastrator fost-am al secretelor marelui popor,

Posesorul cheii ce duce spre viata.

V-am crescut, copiii mei, de cand va aflati 

In intunericul Zilelor de Demult.

Ascultati acum cuvintele mele pline de intelepciune.

Ascultati mesajul pe care vi-l aduc.

Ascultati cuvintele pe care vi le incredintez, si va veti ridica din intuneric spre Lumina.

Departe, in trecut, cand am venit prima data la voi,

V-am gasit ascunsi in pesteri.

Ridicatu-v-am prin puterea si intelepciunea mea

Pana cand ati inceput sa straluciti ca oameni intre oameni.

Da, v-am gasit fara de stiinta.

Doar cativa erati mai presus de animale.

V-am cultivat continuu scanteia constiintei voastre

Pana cand intr-un tarziu ati luminat ca oameni.

Va voi impartasi acum invatatura straveche 

Ce depaseste gandirea rasei voastre.

Aflati ca noi, cei din Marea Rasa

Am detinut si detinem inca cunostinte mai presus de cele ale omului.

Intelepciune pe care am primit-o de la popoarele nascute printre stele,

Intelepciune si invatatura dincolo de puterea de intelegere a omului.

Catre noi coborat-au maestrii intelepciunii

La fel de indepartati de noi precum sunt eu de voi.

Ascultati acum intelepciunea pe care vreau sa v-o impartasesc.

Folositi-o si liberi veti fi.

Sa stiti ca in piramida pe care am construit-o 

Sunt Cheile ce va vor arata Calea spre viata.

Da, trageti o linie de la marele chip pe care l-am construit,

Catre varful piramidei, construita ca o poarta.

Trageti inca o linie, opusa la acelasi unghi si directie.

Sapati si veti gasi ce am ascuns.

Acolo veti gasi intrarea subpamanteana

Catre secretele ascunse inainte ca voi sa deveniti oameni.

Va voi spune acum despre misterul ciclurilor

care se deplaseaza cu miscari ciudate pentru ce e finit,

caci infinite sunt ele dincolo de intelegerea omului.

Aflati ca sunt noua cicluri;

Da, noua deasupra si paisprezece dedesubt,

Deplasandu-se in armonie catre locul de contopire

Care va exista intr-un timp viitor.

Sa stiti ca Maestrii Ciclurilor sunt unitati de constiinta

Trimise sa uneasca Asta cu Totul.

Au cel mai inalt nivel de constiinta dintre toate Ciclurile,

Lucrand in armonie cu Legea.

EI stiu ca in timp totul va atinge perfectiunea,

Neamiexistand nimic deasupra si dedesubt, ci totul va fi Unu

Intr-un Infinit perfect, o armonie a tuturor in Unicitatea Totului.

Departe sub scoarta Pamantului in Salile din Amenti stau cei Sapte,

Maestri ai Ciclurilor,

Da, si inca unul, Maestrul de dedesubt.

Sa stiti totusi ca in Infinit nu exista nici sus nici jos.

Dar intotdeauna exista si va exista Unicitatea Tuturor

Cand totul va fi incheiat.

Ades am stat inaintea Maestrilor Totului.

Ades din fantana intelepciunii lor am baut si

Mi-am umplut atat corpul cat si Sufletul cu Lumina lor.

Povestitu-mi-au despre cicluri si despre Legea

Care le ofera ce trebuie pentru a exista.

Da, mi-a vorbit Maestrul Noua, zicand:

Thot, maret esti printre copiii Pamantului,

Dar exista secrete pe care nici tu nu le cunosti.

Stii ca ai venit dintr-un spatiu-timp inferior acestuia

Si stii ca vei calatori catre un spatiu-timp superior.

Dar putine stii despre secretele ce se ascund in ele,

Putine stii despre intelepciunea de dincolo.

Sa stii ca tu, ca intreg, in aceasta constiinta 

Nu esti decat o celula in proces de dezvoltare.

Constiinta de sub tine se dezvolta continuu

In sensuri diferite de cele pe care le cunosti.

Da, desi intr-un spatiu-timp inferior tie,

Ea se extinde in directii ce sunt diferite

De cele ale tale.

Caci trebuie sa stii ca ea evolueaza ca rezultat al dezvoltarii tale

Dar nu in acelasi fel in care te-ai dezvoltat tu.

Evolutia ta trecuta si prezenta au produs o cauza si un efect.

Nici o constiinta nu urmeaza calea celor dinaintea ei,

Caci astfel totul ar fi doar o repetitie, de prisos.

Fiecare constiinta, in ciclul in care exista

Isi urmeaza propria cale spre telul suprem.

Fiecare joaca un rol in Planul Cosmosului.

Fiecare joaca un rol catre telul suprem.

Cu cat e mai indepartat ciclul, cu atat e mai mare

Invatatura lui si capacitatea de a ingloba Legea in tot.

Afla ca in ciclurile inferioare noua

Tu te ocupi de partile mai mici ale Legii

In timp ce noi, cei din ciclul care se intinde la Infinit

Ne straduim sa construim o Lege mai mareata.

Fiecare are un rol de jucat in cicluri.

Fiecare trebuie sa-si desavarseasca opera.

Ciclul inferior tie nu ti-e inferior totusi

Ci e format doar pentru o nevoie ce exista.

Caci trebuie sa stii ca fantana intelepciunii 

Ce produce ciclurile cauta continuu

Sa afle noi puteri.

Sa stii ca invatatura se castiga doar prin practica,

Iar intelepciunea provine doar din invatatura

Si astfel sunt create ciclurile de catre Lege.

Sunt unelte cu ajutorul carora se obtine invatatura

Pentru Planul Legii care este Sursa Totului.

Ciclul inferior nu e cu adevarat inferior 

Ci doar diferit in spatiu si timp.

Constiinta de acolo lucreaza si testeaza 

Lucruri mai mici decat cele ce esti tu.

Si asa cum tu cultivi lucruri mai marete,

La fel deasupra ta sunt cei ce cultiva si ei

Ca si tine, alte legi.

Diferenta ce exista intre cicluri rezida doar

In capacitatea de a lucra cu Legea.

Noi, cei care existam in cicluri superioare celui al tau,
Suntem cei ce au aparut primii

Din Sursa si care au castigat, in trecerea prin Timp-spatiu, 

Capacitatea de a folosi

Legile Mai Marelui ce sunt mai presus de intelegerea omului.

Nimic nu e cu adevarat inferior tie

Ci doar se afla intr-o operatie diferita a Legii.

Priveste in sus sau in jos, vei gasi acelasi lucru.

Caci totul nu e decat o parte a Unicitatii care sta la baza Sursei Legii.

Constiinta care se afla sub tine este o parte a ta

Asa cum si noi suntem o parte din tine.

Tu, ca si copil nu ai avut invatatura pe care ai acumulat-o crescand.

Compara ciclurile cu omul in calatoria lui de la nastere la moarte

Si vei vedea in ciclul inferior tie copilul cu invatatura pe care o are;

Apoi priveste-te adult, avansand in invatatura pe masura ce timpul trece.

Priveste-ne si pe noi, copii ajunsi la maturitate

Cu invatatura si intelepciunea acumulate odata cu trecerea anilor.

La fel, Thoth, sunt si ciclurile constiintei,

Copii in diferite momente ale dezvoltarii,

Totusi toate provenind de la aceasi Sursa, Intelepciunea,

Si toate la Intelepciune reintorcandu-se.

Inceta apoi sa-mi vorbeasca El si se aseza

In linistea obisnuita Maestrilor.

Apoi imi vorbi din nou, zicand:

„Thoth, mult timp am petrecut Noi in Amenti,

Pazind flacara vietii din Sali.

Afla totusi ca suntem parte a Ciclurilor noastre cu Vederea noastra

Ajungand la ele si mai departe.

Da, stim ca din toate, nimic nu conteaza cu exceptia evolutiei

Datorate Sufletului nostru.

Stim ca carnea e efemera.

Lucrurile pe care oamenii le respecta nu inseamna nimic pentru noi.

Nu cautam nimic ce are legatura cu corpul

Ci doar cu starea de perfectiune a Sufletului.

Cand voi, oamenii, veti invata ca nimic 

In afara evolutiei Sufletului nu conteaza,

Abia atunci veti fi liberi cu adevarat din robie,

Liberi sa lucrati in armonie cu Legea.

Afla, omule, ca trebuie sa tintesti spre perfectiune,

Caci doar asa iti vei atinge scopul.

Desi ar trebui sa stii ca nimic nu e perfect,

Totusi ar trebui sa fie tinta si scopul tau.

Inceta din nou vocea lui Noua,

Iar cuvintele se scufundara in constiinta mea.

Acum, caut si mai multa intelepciune

Ca sa pot fi perfect in Lege cu Totul.

Curand cobor in Salile din Amenti 

Pentru a trai sub recea floare a vietii.

Tu, cel ce ai primit invatatura, nu ma vei mai vedea.

Totusi trai-voi de-a pururi in intelepciunea pe care ti-am oferit-o.

Tot ceea ce e omul, exista datorita intelepciunii lui.

Tot ceea ce va fi omul, e rezultatul cauzei lui.

Asculta-mi acum vocea si devino mai maret decat omul obisnuit.

Ridica-ti ochii, lasa Lumina sa-ti inunde fiinta,

Fii de-a pururi un Copil al Luminii.

Doar prin stradanii vei evolua catre Planul unde Lumina e Totul.

Fii maestrul tuturor celor ce te inconjoara.

Nu te lasa niciodata condus de efectele vietii tale.

Creaza apoi cauze si mai perfecte 

Iar in timp vei deveni un Soare al Luminii.

Liber, lasa-ti sufletul sa se inalte de-a pururi,

Eliberat din robia si lanturile noptii.

Ridica-ti ochii spre Soarele de pe cerul-spatiu.

Permite-i sa fie un simbol al vietii.

Aminteste-ti ca esti Lumina Mareata, perfect in sfera ta proprie,

Unde esti liber.

Nu cauta niciodata inspre intuneric.

Ridica-ti ochii spre spatiul de deasupra.

Libera lasa-ti flacara sa arda si vei fi un Copil al Luminii.

Tablita XII-Legea Cauzei si a Efectului si Cheia Profetiei 

Asculta, omule, cuvintele intelepciunii mele,
Asculta vocea lui Thoth, atlantul.
Stapanit-am Legea spatiului si timpului.
Cunostinte am acumulat despre timpul viitor.
Astfel stiu ca omul in miscarea lui prin spatiu-timp
Va fi de-a pururi Una cu Totul.
Sa stii, omule, ca viitorul e ca o carte deschisa
Pentru cel ce stie sa citeasca.
Fiecare efect va aduce cu sine si cauza lui
Caci fiecare efect provine din cauza primordiala.
Afla ca viitorul nu e fix sau stabil 
Ci variaza pe masura ce cauza produce efectul.
Cerceteaza cauza pe care o creezi,
Si vei descoperi cu siguranta ca totul e efect.
Asa ca omule, fii sigur ca efectele pe care le produci
Sunt intotdeauna cauzele unor efecte si mai perfecte.
Afla ca viitorul nu e fix ci ca el urmeaza
Vointa omului pe masura ce acesta se misca
Prin miscarile spatiului-timp catre telul unde incepe un timp nou.
Omul poate citi viitorul doar prin intermediul cauzelor care produc efecte.
Cauta in interiorul a ceea ce a produs cauza
Si vei descoperi cu siguranta efectele.
Asculta, omule, cand iti vorbesc despre viitor, 
Despre efectul ce urmeaza cauza.
Sa stii ca omul in calatoria lui spre lumina
Cauta de-a pururi sa se elibereze din noaptea ce-l inconjoara,
Precum umbrele ce inconjoara stelele pe cer si,
La fel ca si stelele de pe cerul-spatiu, si el
Va straluci din umbra noptii.
Destinul sau il va conduce mereu spre inainte
Pana va deveni Una cu Lumina.
Da, desi calea pe care o are de strabatut se afla in mijlocul umbrelor,
Inaintea lui straluce de-a pururi Marea Lumina.
Chiar daca intunecat ii va fi drumul va infrange
Umbrele ce zboara in jurul lui precum noaptea.
Departe in viitor, vad omul ca nascut din Lumina,
Eliberat de intunericul ce inrobeste Sufletul,
Traind in Lumina fara lanturile intunericului
Care sa acopere Lumina care e de fapt Lumina Sufletului sau.
Afla, omule, ca inainte de a realiza acest lucru
Multe umbre ale intunericului vor cadea asupra Luminii tale
Incercand sa stinga Lumina Sufletului care se zbate sa fie libera.
Mareata e lupta dintre Lumina si intuneric,
Veche de epoci si totusi noua intotdeauna.
Totusi, intr-un timp departe in viitor
Lumina va fi Totul iar intunericul va fi invins.
Asculta, omule, cuvintele mele pline de intelepciune.
Pregateste-te iar Lumina ta nu va fi umbrita.
Omul s-a ridicat si a decazut la fel
Cum noile valuri de constiinta curg dinspre marele
Abis de sub noi spre Soarele telului sau.
Voi, copii mei, v-ati ridicat de unde va aflati,
Adica cu putin deasupra animalelor,
Iar acum sunteti cei mai mareti dintre oameni.
Totusi inaintea voastra au fost altii mai mareti decat voi.
Si, la fel cum altii, inaintea voastra au decazut,
Si voi veti ajunge la un sfarsit.
Iar peste taramul unde locuiti acum,
Barbarii vor veni iar Lumina se va ridica.
Uitata va fi intelepciunea-straveche,
Dar va trai totusi ascunsa oamenilor.
Da, pe pamantul pe care il numiti Khem, rase vor aparea si vor disparea.
Uitati veti fi de copiii omului.
Voi va veti fi mutat intr-un spatiu-stelar dincolo de voi
Lasand in urma acest loc in care ati locuit.
Sufletul omului se misca mereu spre inainte,
Nefiind legat de nici o stea.
Ci indreptandu-se de-a pururi spre maretul tel
Unde se va contopi cu Lumina Totului.
Sa stiti ca veti merge mereu inainte, 
Impinsi de Legea cauzei si a efectului
Pana cand, in cele din urma, ambele vor deveni Unu.
Da, omule, dupa ce vei fi disparut,
Vor veni altii in locul unde ai trait tu.
Invatatura si intelepciunea vor fi uitate cu totul
Si doar amintirea Zeilor va supravietui.
Asa cum eu sunt pentru voi un Zeu datorita invataturii mele,
La fel si voi veti fi Zeii viitorului
Datorita invataturii voastre care va fi cu mult deasupra 
Celei pe care o vor avea ei.
Aflati totusi ca in toate epocile 
Omul va avea acces la Lege oricand doreste.
Epocile viitoare vor fi martorele reinvierii intelepciunii
Pentru cei care vor mosteni locul tau pe aceasta stea.
Ei, la randul lor, vor capata intelepciune
Si vor invata sa alunge intunericul cu ajutorul Luminii.
Mult vor trebui sa se zbata totusi de-a lungul epocilor
Pentru a se bucura de libertatea Luminii.
Apoi asupra omului se va abate marele razboi
Ce va cutremura Pamantul si il va indeparta de la drumul sau.
Da, iar apoi Fratii Intunecati
Vor incepe razboiul dintre Lumina si intuneric.
Cand omul va fi cucerit din nou oceanul
Si va zbura in aer cu aripi asemeni pasarilor;
Cand va fi invatat sa struneasca fulgerul,
Atunci va incepe timpul razboiului.
Mare va fi batalia, mare razboiul dintre intuneric si Lumina.
Natii se vor ridica impotriva natiilor
Folosind fortele intunericului ca sa distruga Pamantul.
Arme puternice vor nimici pamantenii
Pana cand jumatate din popoare vor disparea.
Atunci vor veni fiii Diminetii si vor decreta pentru copiii oamenilor:
Oameni, incetati lupta impotriva fratilor vostri.
Doar asa veti putea ajunge la Lumina.
Incetati cu neincrederea, fratii nostri,
Si urmati calea stiind ca e cea dreapta.
Atunci oamenii vor inceta lupta, frate contra frate si tata contra fiu.
Atunci se va ridica stravechea casa a poporului meu
Din locul ei, de sub undele intunecate ale oceanului.
Din acel moment va incepe Epoca Luminii
Iar toti oamenii vor cauta Lumina telului.
Atunci Fratii Luminii vor conduce oamenii.
Alungat fi-va intunericul noptii.
Da, copiii omului vor inainta spre marele tel.
Copii ai Luminii vor deveni.
Flacara flacarii vor fi de-a pururi Sufletele lor.
Invatatura si intelepciunea vor fi ale omului
In marea epoca caci el se va apropia de flacara nemuritoare,
Sursa intregii intelepciuni,
Locul inceputului care e Una cu sfarsitul tuturor lucrurilor.
Da, intr-un timp nenascut inca,
Toate vor deveni Una si Una va fi Totul.
Omul, o flacara perfecta a acestui Cosmos,
Va ajunge intr-un loc printre stele.
Da, va pleca chiar din acest spatiu-timp 
In altul aflat dincolo de stele.
Indelung m-ati ascultat, Copiii mei,
Indelung ati ascultat intelepciunea lui Thoth.
Acum plec dintre voi spre intuneric.
Acum ma indrept spre Salile din Amenti,
Ca sa locuiesc acolo in viitor cand Lumina
Va veni din nou la oameni.
Sa stiti totusi ca spiritul meu va fi de-a pururi cu voi,
Calauzindu-va pasii pe calea Luminii.
Pastrati cu grija secretele pe care vi le incredintez
Iar spiritul meu va va pazi cu siguranta de-a lungul vietii voastre.
Priviti tot timpul calea ce duce spre intelepciune.
Pastrati Lumina drept tel de-a pururi.
Nu va inlantuiti Sufletul in robia intunericului;
Lasati-l sa zboare liber spre stele.
Acum va las pentru a merge sa locuiesc in Amenti.
Fiti copiii mei in aceasta viata si in urmatoarea.
Va veni timpul cand si voi nu veti mai cunoaste moartea,
Traind de-a pururi ca o Lumina intre oameni.
Paziti intrarea in Salile din Amenti.
Paziti secretele pe care le-am ascuns printre voi.
Nu lasati intelepciunea sa ajunga la barbari.
Secreta sa o pastrati pentru cei ce cauta Lumina.
Acum plec.
Primiti binecuvantarea mea.
Urmati-mi calea si veti urma Lumina.
Armonizati-va Sufletul cu Marea Esenta.
Constiinta voastra sa fie Una cu Marea Lumina.
Chemati-ma atunci cand aveti cu adevarat nevoie de mine.
Rostiti-mi numele de trei ori la rand:
Chequetet, Arelich, Volmalites.

Tablita XIII-Cheia Vietii si a Mortii 

Asculta, omule, intelepciunea.

Asculta Cuvantul care te va umple de Viata.

Asculta Cuvantul care va alunga intunericul.

Asculta vocea care va alunga noaptea.

Secrete si intelepciune am oferit copiilor mei;

Invatatura si putere venite din vechime.

Nu stii ca totul se va deschide

Cand vei descoperi unicitatea tuturor lucrurilor?

Una vei deveni cu Maestrii Secretelor,

Cuceritori ai Mortii si Maestri ai Vietii.

Da, vei afla despre floarea din Amenti

Despre floarea vietii ce straluceste in Sali.

In Spirit vei ajunge in Salile din Amenti

Si vei aduce inapoi intelepciunea ce traieste in Lumina.

Sa stii ca poarta spre putere e secreta.

Sa stii ca poarta spre viata trece prin moarte.

Da, prin moarte dar nu asa cum stii tu moartea

Ci o moarte care e viata si care e foc si Lumina.

Doresti sa cunosti secretul adanc ascuns?

Priveste in sufletul tau unde se afla invatatura.

Afla ca in tine e ascuns secretul, Sursa vietii si a mortii.

Asculta omule, in timp ce-ti impartasesc secretul,

In timp ce iti revelez secretul celor vechi.

Adanc in inima Pamantului se afla floarea, Sursa Spiritului

Care tine totul in forma proprie.

Afla ca Pamantul e viu asa cum tu esti viu in propria-ti forma formata.

Floarea Vietii este precum propriul tau foc al Spiritului

Si curge prin Pamant

Asa precum al tau curge prin forma ta;

Daruind viata Pamantului si copiilor lui, 

Reinnoind Spiritul din forma in forma.

Acesta este Spiritul care este forma corpului tau,

Modelandu-se in propria lui forma.

Afla, omule, ca forma ta e duala,

Echilibrata in polaritate desi formata in propria forma.

Afla ca atunci cand Moartea se apropie cu repeziciune de tine,

Acest lucru se intampla doar pentru ca echilibrul tau este zdruncinat.

Se intampla doar pentru ca un pol s-a pierdut.

Sa stii ca secretul vietii din Amenti

Este secretul refacerii echilibrului polilor.

Tot ceea ce exista are forma

Si traieste datorita Spiritului vietii din poli.

Nu intelegi ca in sufletul Pamantului se afla echilibrul

Tuturor lucrurilor care exista

Si au fiinta pe suprafata lui?

Sursa Spirirului tau este atrasa din centrul pamantului

Caci in forma pe care o ai tu esti una cu Pamantul.

Cand vei fi invatat sa-ti pastrezi echilibrul propriu

Atunci vei atrage echilibrul Pamantului.

Vei exista atunci in acelasi timp cu Pamantul,

Schimbandu-ti forma doar cand se va schimba si Pamantul.

Nu vei mai cunoaste moartea ci vei fi una cu aceasta planeta,

Pastrandu-ti forma pana totul va disparea.

Asculta, omule, secretul pe care ti-l incredintez

Astfel incat nici tu sa nu mai cunosti schimbarea.

Asaza-te o ora in fiecare zi cu capul
Orientat spre locul unde se afla polul pozitiv (nord).

In fiecare zi timp de o ora capul tau 

Trebuie sa fie indreptat spre polul negativ (sud).

In timp ce capul e indreptat spre nord 

Pastreaza-ti mintea intre piept si cap.

Iar cand capul este indreptat spre sud, 

Pastreaza-ti gandurile intre piept si picioare.

Pastreaza-te in echilibru odata la sapte zile

Iar echilibrul tau va fi mai puternic ca oricand.

Da, daca esti batran, corpul tau se va simti revigorat

Iar puterea ta va deveni ca cea a unui tanar.

Acesta este secretul stiut de Maestri prin care tin la distanta Moartea.

Nu uita sa urmezi calea pe care ti-am aratat-o,

Caci atunci cand vei fi trecut de 100 de ani

Neglijand-o, vei atrage Moartea.

Asculta-mi cuvintele si urmeaza calea.

Pastreaza-ti echilibrul si traieste in viata.

Asculta-mi vocea, omule.

Asculta intelepciunea care te fereste de Moarte.

Cand la sfarsitul sarcinii incredintate 

Vei dori sa pleci din aceasta viata,

Treci in planul unde Sorii Diminetii 

Traiesc si fiinteaza ca si Copii ai Luminii.

Treci fara durere si fara regrete in planul unde exista Lumina eterna.

Mai intai intinde-te cu capul spre est.

Asaza-ti mainile suprapuse peste Sursa vietii tale (plexul solar).

Asaza-ti constiinta in centrul vietii.

Rasuceste-o si desparte-o spre nord si spre sud.

Trimite jumatate spre nord.

Iar cealalta jumatate spre sud.

Desfa-te din stransoarea fiintei tale

Iar din forma ta scanteia argintie isi va lua zborul

In sus spre Soarele diminetii,

Pentru a se uni cu Lumina de unde a izvorat.

Acolo va straluci pana cand dorinta se va crea.

Apoi se va intoarce intr-un loc si intr-o forma.

Afla omule ca astfel trec marile Suflete dupa voia lor,

Dintr-o viata in alta.

La fel se intampla si cu Avatarul

Care moare atunci cand doreste si traieste atunci cand doreste.

Asculta omule si soarbe din intelepciunea mea.

Invata secretul care e Stapanul Timpului.

Invata cum cei pe care ii numesti Maestri 

Sunt capabili sa-ti aminteasca vietile trecute.

Maret e secretul dar totusi usor de stapanit,

Dandu-ti astfel posibilitatea de a stapani timpul.

Cand moartea se va apropia de tine nu te teme, 

Aminteste-ti ca esti stapanul Mortii.

Relaxeaza-ti corpul, elimina orice tensiune.

Asaza-ti in inima flacara Sufletului tau.

Repede apoi indreapta-l spre resedinta triunghiului.

Asteapta un moment apoi indreapta-te spre tel.

Acesta, telul tau, este locul dintre sprancene,

Locul unde memoria vietii trebuie sa fie pastrata.

Pastreaza aici flacara, in lacasul creierului

Pana cand degetele mortii iti vor cuprinde Sufletul.

Astfel cand te vei petrece din viata,

Amintirile din acea viata vor trece si ele.

Atunci trecutul va fi una cu prezentul.

Astfel toate amintirile vor putea fi pastrate.

Vei fi liber de orice regres.

Lucrurile din trecut vor trai si in prezent. 

Tablita XIV -Suplimentar 

Ia aminte omule la profunda intelepciune ascunsa,

Pierduta pentru oameni inca in timpul Locuitorilor,

Pierduta si uitata de oamenii acestei epoci.

Afla ca acest Pamant nu e decat un portal,

Pazit de puteri necunoscute omului.

Maestrii Intunericului ascund intrarea ce duce spre taramul Paradisului.

Afla ca drumul spre sfera din Arulu

E presarat cu bariere ce se deschid doar celor nascuti din Lumina.

Pe Pamant, eu sunt pastratorul cheilor

Ce deschid portile catre Taramul Sacru.

Prin puterile ce sunt mai presus de mine, 

Hotarasc sa las aceste chei lumii omului.

Inainte sa plec, va ofer Secretele prin care 

Va puteti elibera din sclavia intunericului,

Prin care puteti scapa din incatusarea carnii ce v-a legat,

Si prin care puteti sa va ridicati din intuneric spre Lumina.

Afla ca sufletul trebuie sa fie curatat de tot ce e intunecat

Inainte de a putea intra pe portile ce duc spre Lumina.

Astfel, va las toate Secretele

Pentru ca ele sa poata fi oricand descoperite.

Da, desi omul poate cadea in intuneric,

Lumina va straluci de-a pururi ca o calauza.

Ascunsa in intuneric, invaluita in simboluri,

Calea spre portal va fi intotdeauna descoperita.

In viitor, omul va refuza sa accepte aceste secrete

Dar cel ce va cauta va gasi intotdeauna calea.

Ascultati cum va dezvalui Secretul,

Ascultati simbolurile Secretului pe care vi le-am incredintat.

Faceti din el o religie caci doar astfel esenta lui va dainui.

Exista doua zone intre aceasta viata si Suprema Viata,

Prin care calatoresc Sufletele care pleaca de pe acest Pamant;

Duat, caminul puterilor iluziei;

Sekhet Hetspet, Caminul Zeilor.

Osiris, simbolul pazitorului portalului,

Cel care intoarce din drum sufletele celor nedemni.

Dincolo se intinde sfera puterilor nascute din paradis,

Arulu, taramul unde au ajuns Inteleptii.

Acolo, cand imi voi incheia menirea printre oameni,

Voi merge sa ma alatur Inteleptilor din stravechiul meu camin.

Sapte sunt la numar casele celor Atotputernici;

Trei pazesc portile fiecarei case din intuneric;

Cincisprezece sunt caile ce duc spre Duat.

Doisprezece sunt caminele Maestrilor Iluziei,

Indreptate in patru directii, fiecare diferita.

Patruzeci si doua sunt marile puteri,

Care judeca Moartea ce cauta poarta.

Patru sunt Fiii lui Horus,

Doi sunt paznicii Estului si Vestului lui Isis,

Mama care isi apara copiii,

Regina lunii, reflectand Soarele.

Ba este esenta care traieste de-a pururi.

Ka este Umbra pe care omul o cunoaste drept viata.

Ba nu apare pana cand Ka nu se incarneaza.

Acestea sunt secretele ce trebuie pastrate de-a lungul epocilor.

Sunt chei catre viata si Moarte.

Ascultati acum secretul secretelor:

Aflati de cercul fara de inceput si fara de sfarsit,

Forma Celui ce e Una si in acelasi timp se afla in toate.

Ascultati-l, faceti ce va spune si astfel veti merge

Pe aceeasi cale pe care merg si eu.

Secret in Secret, si totusi fara de secret

Pentru cel nascut din Lumina,

Secretul tuturor lucrurilor vi-l voi dezvalui acum.

Voi infatisa un secret pentru initiat

Dar usa intelegerii lui va fi complet inchisa pentru profan.

Trei este secretul si vine din marele unu.

Ascultati iar Lumina va va scalda.

In preistorie, existau trei unitati.

In afara lor, nimic nu exista.

Acestea reprezinta echilibrul, sursa creatiei:

Un Dumnezeu, un Adevar, un punct al libertatii.

Cele trei provin din ceea ce formeaza echilibrul:

Toata viata, toata bunatatea, toata puterea.

Trei sunt calitatile lui Dumnezeu in caminul lui de Lumina:

Putere infinita, Intelepciune Infinita, Iubire Infinita.

Trei sunt puterile date Maestrilor:

De a transforma raul, de a sustine bunatatea,

De a folosi discernamantul.

Trei lucruri trebuie sa faca oricand Dumnezeu:

Sa-si manifeste puterea, intelepciunea si iubirea.

Trei sunt puterile ce creaza toate lucrurile:

Iubire Divina ce contine invatatura perfecta,

Intelepciune Divina ce cunoaste toate mijloacele posibile,

Putere Divina detinuta prin vointa unita a Iubirii si Intelepciunii Divine.

Trei sunt starile existentei:

Starea Luminii unde nu se afla decat Dumnezeu,

Si doar Dumnezeu poate sa o traverseze;

Starea de Haos in care toate lucrurile apar prin excelenta din moarte;

Starea de Constiinta in care toate lucrurile izvorasc din viata.

Toate lucrurile ce au viata se afla in trei stadii de existenta:

Haos sau moarte, libertate in omenie si fericire Paradisiaca.

Trei nevoi controleaza toate lucrurile:

Inceputul in Marea Profunzime, starea de haos, desavarsire cereasca.

Trei sunt caile sufletului:

Om, Libertate, Lumina.

Trei sunt obstacolele:

Lipsa stradaniei pentru a obtine invatatura;

Non atasamentul fata de Dumnezeu;

Atasamentul fata de rau.

Si in om se manifesta trei.

Trei sunt Regii puterilor din interior.

Trei sunt camerele secretelor,

Gasite si totusi nedescoperite in corpul omului.

Asculta acum despre cel ce s-a eliberat,

Liber e din stransoarea vietii sa mearga spre Lumina.

Cunoscand izvorul primordial, lumi i se vor deschide.

Da, nici macar Portile din Arulu nu-i vor fi inchise.

Ai grija insa, omule, ce vrei sa intri in Paradis.

Daca vei fi nedemn de acest lucru ar fi mai bine sa cazi in foc.

Afla ca cei curati trec prin flacara pura.

La fiecare rotatie a cerurilor ei se imbaiaza in fantanile Luminii.

Asculta omule acest secret:

Cu mult timp in urma, am locuit in Vechea Atlantida.

Acolo in Templu, am sorbit din Intelepciune,

Ce curgea ca dintr-o fantana de Lumina.

Locuitorul mi-a oferit cheia pentru a accede la Lumina din Marea lume.

Am stat in fata Celui Sfant ce sedea in mijlocul florii de foc.

Ascuns era de fulgere intunecate,

Caci altfel Sufletul meu ar fi fost spulberat de Glorie.

De la picioarele Tronului sau precum diamantul

Se rostogoleau patru rauri de foc din scaunelul pentru picioare,

Se rostogoleau prin canalele norilor spre lumea Omului.

Plin era locul cu Spirite Ceresti.

Minune a minunilor era palatul Instelat.

Deasupra cerului, precum un curcubeu de Foc si Raze de Lumina,

Erau formate spiritele.

Cantau gloriile Celui sfant.

Apoi din mijlocul Focului se auzi o voce:

Priveste Gloria Cauzei primordiale.

Am privit acea Lumina, ce era mai presus de orice intuneric,

Reflectata in propria-mi fiinta.

Am ajuns, asa cum se cuvenea, la Dumenzeul Dumnezeilor,

Spiritul-Soare, Suveranul sferelor Soarelui.

Exista unul, chiar Primul,

Ce nu are inceput,

Ce nu are sfarsit;

Care a creat toate lucrurile,

Care guverneaza totul,

Care e bun,

Care e drept,

Care ilumineaza,

Care sprijina.

Atunci dinspre tron, aparu o mare stralucire,

Inconjurandu-mi si ridicandu-mi sufletul prin puterea ei.

Cu repeziciune m-am miscat apoi prin spatiile Ceresti,

Mi s-a aratat secretul secretelor,

Mi s-a aratat inima Secreta a cosmosului.

Fost-am purtat spre taramul din Arulu,

Ajungand in fata Maestrilor din Caminele lor.

Deschis-au ei Usa pentru ca eu

Sa pot arunca o privire la haosul primordial.

S-anfiorat sufletul meu la vederea ororii,

Si s-a intors din oceanul de intuneric.

Apoi am inteles menirea barierelor,

Am inteles existenta Maestrilor din Arulu.

Doar ei cu echilibrul lor Infinit puteau sta in calea haosului.

Doar ei puteau pazi creatia lui Dumnezeu.

Apoi trecut-am de cercul celor opt.

Vazut-am toate sufletele care au invins intunericul.

Am vazut splendoarea Luminii in care locuiau.

Tanjit-am sa am si eu un loc in acel cerc 

Dar tanjit-am si dupa calea pe care am ales-o,

Atunci cand am ajuns in Salile din Amenti si mi-am ales menirea.

Trecut-am apoi din Salile din Arulu

Spre spatiul pamantesc unde se afla corpul meu.

M-am ridicat din pamantul in care ma odihneam.

Am stat in fata Locuitorului.

Am confirmat ca voi renunta la Dreptul meu

Pana cand imi voi incheia sarcina pe Pamant,

Pana cand Epoca intunericului va fi de domeniul trecutului.

Asculta omule, cuvintele pe care ti le incredintez.

In ele vei descoperi Esenta Vietii.

Inainte de a ma intoarce in Salile din Amenti, trebuie sa te invat

Secretul secretelor

Cum si tu te poti ridica spre Lumina.

Pastreaza-le si pazeste-le,

Ascunde-le in simboluri,

Astfel incat profanul sa rada si sa renunte.

In orice zona, da forma secretelor.

Fa calea sa fie dificil de parcurs.

Astfel cei slabi si nehotarati vor fi respinsi.

Astfel secretele vor fi ascunse si pazite,

Pastrate pana cand roata se va intoarce.

Prin epoci intunecate, asteptand si veghind,

Spiritul meu va ramane in taramul ascuns.

Cand cineva va trece toate incercarile din exterior,

Cheama-ma cu ajutorul cheii pe care o detii.

Atunci eu, Initiatorul, voi raspunde, 

Si voi veni din Salile Zeilor din Amenti.

Atunci il voi primi pe cel initiat

Si ii voi dezvalui cuvinte pline de putere.

Asculta si ia aminte la ce-ti spun:

Sa nu-mi aduci pe nimeni lipsit de intelepciune,

Cu inima impura sau care nu are un scop bine definit.

Altfel iti voi lua inapoi puterea 

De a ma chema din locul unde ma odihnesc.

Acum mergi si cheama-ti fratii

Ca sa pot astfel impartasi

Intelepciunea care sa-ti lumineze Calea

cand eu nu voi mai fi aici.

Vino in camera de sub templul meu.

Nu manca timp de trei zile.

Acolo iti voi oferi esenta intelepciunii 

Astfel incat cu putere sa stralucesti intre oameni.

Acolo iti voi impartasi secretele astfel incat

Si tu sa te ridici catre Ceruri

Om-Zeu in Adevar ca si in esenta sa fii.

Pleaca acum si lasa-ma sa-i chem pe cei pe care

Ii stii dar totusi nu ii cunosti. 

Tablita XV -Secretul Secretelor 

Adunati-va acum, copiii mei, 

Si ascultati Secretul Secretelor 

Care v? va da puterea de a descoperi omul-Zeu din voi 

Care va va oferi calea spre viata Vesnica. 

Deschis vorbi-voi despre Secretele Dezvaluite. 

Nu va voi oferi vorbe cu mai multe intelesuri. 

Ascultati cu atentie acum, copiii mei. 

Ascultati si urmati cuvintele pe care vi le ofer. 

Mai intai voi vorbi despre lanturile intunericului 

Care va leaga de sfera Pamantului. 

Intunericul si lumina sunt de acelasi fel, difera doar in aparenta. 

Caci amandoua provin din sursa primordiala. 

Intunericul inseamna dezordine. 

Lumina inseamna Ordine. 

Intunericul transformat e lumina Luminii. 

Acesta este, copiii mei, scopul vostru ca fiinte: 

Transformarea intunericului in lumina. 

Ascultati acum secretele naturii, 

Relatiile pe care le stabileste viata cu Pamantul unde locuieste. 

Aflati ca in stare normala sunteti tripartiti, 

Fizic, astral si mental la un loc. 

Trei sunt calitatile fiecarei stari; 

Noua cu totul, precum sus asa si jos. 

In partea fizica sunt aceste canale, 

Sangele care se misca sub forma de vartej, 

Obligand inima sa bata continuu. 

Magnetismul care se deplaseaza prin nervi 

Poarta energiile catre toate celulele si tesuturile. 

Akasa ce curge prin canale, 

Subtila dar totusi fizica, completeaza canalele. 

Fiecare din cele trei stari este in acord cu celelalte 

Fiecare in parte influentand viata corpului. 

Ele formeaza cadrul scheletal prin care curge eterul subtil. 

A le stapani inseamna sa detii Secretul Vietii din corp. 

Corp care poate fi parasit doar prin vointa detinatorului 

Atunci cand scopul sau in viata a fost atins. 

Trei sunt starile Astralului, 

Mijlocitor intre sus si jos; 

Nu tine de fizic, nu tine de Spiritual, 

Dar capabil sa se deplaseze in sus si in jos. 

Trei sunt starile Mintii, 

Purtatoare a Vointei Celui Maret. 

Judecator al Cauzei si Efectului in viata ta. 

Astfel este alcatuita fiinta tripartita 

Condusa de sus de catre puterea lui patru. 

Deasupra si dincolo de starea tripartita a omului 

Se afla taramul Sinelui Spiritual. 

Patru sunt starile lui 

Stralucind in fiecare plan de existenta, 

Dar treisprezece cu totul, 

Numarul mistic. 

Pe baza calitatilor omului sunt Fratii: 

Fiecare dirijeaza dezvoltarea fiintei, 

Fiecare e un canal al Celui Maret. 

Pe Pamant omul este sclav, 

Legat de spatiul si timpul planului pamantesc. 

Inconjurand fiecare planeta, o unda vibratorie, 

Il leaga de planul sau de existenta. 

Cu toate acestea in interiorul sau se afla cheia eliberarii, 

In el poate fi descoperita libertatea. 

Dupa ce ti-ai eliberat sinele din corp, 

Ridica-te spre cele mai indepartate margini ale planului tau pamantesc. 

Rosteste cuvantul Dor-E-Lil-La. 

Apoi, pentru o vreme, Lumina ta va fi ridicata, 

liber vei fi ca sa treci de barierele spatiului. 

Timp de jumatate de soare (6 ore), 

Liber vei putea trece de barierele planului pamantesc, 

Vei putea vedea si afla pe cei ce se afla dincolo de tine. 

Intr-adevar spre lumi superioare vei putea trece. 

Descopera-ti propriile posibilitati de dezvoltare, 

Afla toate vietile viitoare ale Sufletului pe Pamant. 

Incatusat esti in corpul tau dar prin putere poti fi liber. 

Acesta este Secretul prin care sclavia 

Va fi inlocuita de libertatea ta. 

Linisteste-ti mintea, 

Relaxeaza-ti corpul: 

Constientizeaza doar eliberarea din carne. 

Centreaza-ti fiinta catre scopul spre care tanjesti. 

Gandeste tot timpul ca vei fi liber. 

Gandeste acest cuvant La-Um-I-L-Ganoover 

Si permite-i sa-ti rasune in minte. 

Lasa-te purtat de sunet spre locul unde tanjesti sa ajungi. 

Elibereaza-te din incatusarea carnii dupa propria vointa. 

Ascultati cel mai mare dintre secrete: 

Cum puteti intra in Salile din Amenti, 

In locul unde sunt cei nemuritori, 

Asa cum am facut si eu, si sa stati in fata Maestrilor. 

Intindeti-va corpul la orizontala, 

Calmati-va mintea astfel incat nici un gand sa nu va deranjeze. 

Puri trebuie sa fiti in minte 

Cat si in scop caci altfel veti da gres. 

Aduceti in minte imaginea Salilor din Amenti 

Asa cum am descris-o in Tablitele mele. 

Doriti-va din tot sufletul sa fiti acolo. 

Vizualizati-va stand in fata Maestrilor. 

Pronuntati, mental, urmatoarele cuvinte pline de putere: 

Mekut-El-Shab-El Hale-Sur-Ben-El-Zabrut Zin-Efrim-Quar-El. 

Relaxati-va mintea si corpul, 

Apoi fiti siguri ca sufletul vostru va fi chemat. 

Acum va voi da Cheia spre Shamballa, 

Locul unde Fratii mei locuiesc in intuneric: 

Dar un intuneric plin cu Lumina Soarelui, 

Intunericul Pamantului dar Lumina a Spiritului, 

Calauze pentru voi dupa ce eu voi pleca. 

Asezati-va corpul asa cum v-am invatat. 

Indreptati-va spre barierele locului ascuns si indepartat. 

Stati in fata portilor si a paznicilor lor. 

Ridicati barierele pronuntand aceste cuvinte: 

Eu sunt Lumina. Intuneric nu e deloc in mine, 

Eliberat sunt din sclavia noptii. 

Deschideti-mi calea celor Doisprezece si Unu, 

Ca sa pot trece catre

taramul intelepciunii. 

Iar cand va vor refuza, caci cu siguranta va vor refuza, 

Porunciti-le sa va deschida calea rostind cuvintele: 

Eu sunt Lumina. Pentru mine nu exista bariere. 

Deschideti, va poruncesc, prin Secretul Secretelor 

Edom-El-Ahim-Sabbert-Zur Adom. 

Atunci, daca ale voastre cuvinte au fost numai si numai Adevarul, 

Barierele vor cadea in fata voastra. 

Acum va las, copiii mei. 

In jos, si totusi in sus, spre Salile din Amenti voi merge. 

Straduiti-va sa gasiti calea catre mine, copiii mei 

Si cu adevarat fratii mei veti deveni. 

Astfel imi inchei scrierile. 

Chei fie ele pentru cei ce vor veni dupa mine. 

Dar doar pentru cei ce cauta intelepciunea mea, 

Caci doar pentru acestia mi-s Cheia si Calea. 

 

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum