Noe,primul hibrid reusit al umanitatii ?

Vom vorbi azi ,din nou , despre paradoxurile „Cartii lui Enoh”. Informatiile gasite acolo nu contrazic Biblia;vin ,insa, ca o completare la ceea ce se prezinta in mod oficial de sute de ani incoace . Aceasta carte merita rasfoita …

 In Biblie scrie ca fiii lui Dumnezeu, vazand ca fiicele oamenilor sunt frumoase si-au luat dintre ele sotii, care pe cine si-a ales, iar fiii lor au fost oamenii cei vestiti din vechime. Cartea lui Enoh adauga la aceasta ca îngerii dedati la fiicele pamantenilor au fost aspru pedepsiti, iar uriasii au fost nimiciti prin Potop, împreuna cu toti oamenii, în afara lui Noe si a descendentilor lui. De ce?

Noe ,primul hibird reusit al umanitatii

In Cartea Facerii (numita si Geneza) din Biblie nu se vorbeste de pedepsirea îngerilor pentru acest pacat; iar despre Potop se spune doar ca „rautatea oamenilor s-a marit pe Pamant si ca toata închipuirea din gandul inimii lor era fara’ncetare numai spre rau. Si S-a cait Dumnezeu ca l-a facut pe om pe Pamant… Si a zis Domnul «sterge-voi de pe fata Pamantului pe omul pe care l-am facut, de la om pan’ la dobitoc si de la taratoare pan’ la pasarile cerului, caci Ma caiesc ca le-am facut» (Facerea 6; 5-8). Cartea lui Enoh pune însa într-o lumina complet diferita atat cauzele Potopului, cat si motivul pentru care Noe si descendentii sai au fost singurii care au aflat har în fata Domnului Dumnezeu si au fost crutati. Pasajul este reprodus de doua ori în carte, semn al importantei care i s-a acordat (CV; 2-6 si 10-19).

Lui Lameh – fiul lui Matusalem, care era fiul lui Enoh – i s-a nascut primul baiat, pe care-l va numi Noe. Numai ca, spre surprinderea generala, Noe era atat de diferit de orice alt copil încat Lameh, disperat, i-a spus tatalui sau Matusalem ca: „acesta este înger din Cer, fara îndoiala, el nu este din neamul nostru”, întrucat „avea pielea alba ca zapada si roza ca un trandafir”. Ne putem întreba, consternati, care era culoarea pielii parintilor si stramosilor sai daca acest fapt i-a uimit atat de mult?

Apoi aflam, din Cartea lui Enoh, ca Noe avea „un par alb si lung ca lana” iar ochii, cand  i-a deschis, „au inundat cu lumina toata casa, ca stralucirea soarelui”. În plus, copilul vorbea. Nu cumva Noe era un hibrid blond de rasa alba, primul din istoria speciei umane? Tatal sau este bulversat si cere ajutorul lui Matusalem. Acesta merge si el sa se sfatuiasca cu tatal sau Enoh spunandu-i ca s-a petrecut „o minune greu de înteles”, ca „Lameh are un fiu care nu-i seamana de loc si care nu pare sa tina de neamul omenesc” si ca el crede ca „acest copil nu este al lui, ci ca este nascut dintr-un înger din cer”.

La Qumran, langa Marea Moarta, a fost gasit în 1947 asa numitul „pergament Lameh”, datand din secolul II înainte de Hristos, care da si alte amanunte. În el se povesteste ca Lameh fusese departe de casa mai mult de noua luni, iar cand s-a întors, sotia sa tocmai îl nascuse pe Noe, care arata foarte diferit de parintii sai. Au urmat, pe buna dreptate, reprosuri amare. Nevasta lui s-a dezvinovatit spunand: „Doamne al meu s…t îti jur s…t ca samanta aceasta a fost a ta, aceasta conceptie de la tine si sadirea fructului de catre tine, nicidecum de la vreun strain, de la vreun strajer ori de la vreun fiu al Cerului…”.

Remarcam, în treacat, fapul ca oamenilor din acele vremuri nu li se parea nefiresc ca uneori o femeie sa aiba copii cu „un fiu al Cerului”. Si în pergamentul mentionat, se spune cum Lameh, evident nemultumit de juramintele sotiei, cere sfatul tatalui sau Matusalem, iar acesta, nefiind în stare sa gaseasca o explicatie, se decide sa se adreseze si el tatalui sau Enoh.

potopul-lui-noe

Patriarhul Enoh, cel care „a umblat cu Dumnezeu trei sute de ani”, nu este mirat de loc de înfatisarea lui Noe. El stie deja nu doar ce s-a întamplat ci si care vor fi consecintele. Deci îi raspunde lui Matusalem: „Domnul este pe cale sa faca o noua lucrare pe Pamant”, anuntandu-l despre venirea Potopului care urma sa nimiceasca toti pamantenii, crutand doar pe Noe si pe descendentii sai. La momentul acela Noe nu apucase sa fie nici virtuos nici pacatos; totusi se stia ca el va fi singurul crutat.

De ce? Nu cumva „lucrarea” Domnului sta în faptul ca, dupa repetate experimente genetice, Noe reprezenta, în sfarsit, hibridul reusit, cel dorit de Inteligenta Superioara? Nu cumva Noe era specimenul uman ideal care trebuia pastrat si raspandit pe Pamant? Aceasta înseamna ca Divinitatea însasi era implicata în experimente de îmbunatatire a speciei umane (si nu doar îngerii rebeli), urmasii imediati ai lui Adam si Eva nefiind înca gasiti corespunzatori.

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum

%d blogeri au apreciat: