duminică, aprilie 14, 2024
Teoria Conspiratiei

Viata pe Marte, o enigma sau o teorie a conspiratiei?

Exista sau a existat viata pe Marte ? 

Dupa Pamant, Marte este planeta cea mai locuibila din sistemul   nostru solar si,   in    pofida   faptului   ca   are  temperaturi extreme    de aproximativ -50 º,cercetarile au aratat ca, la un anumit moment dat, planeta a avut un climat asemanator Terrei. Studiile   sugereaza  ca toate   sansele  ca Marte sa fie locuita au fost distruse de un val violent de comete si asteroizi. Suprafata planetei este acoperita cu cratere care probeaza catastrofa.

viata pe marte

Au fost date la iveala fotografii cu posibile fosile mocroscopice ale unor organisme similare bacteriilor, gasite in meteoritii martieni, ceea ce a declansat speculatii conform carora   ar   fi   existat   candva viata  pe Marte. Dovezi uimitoare au aratat ca e posibil ca, la  un   anumit moment dat, sa fi existat viata inteligenta pe Marte. Au fost receptionate de pe planeta de la sondele martiene de cercetari fotografii cu structuri piramidale remarcabile care, pe langa faptul ca par a fi construite artificial, au un „aspect” similar cu Marele Sfinx de la Giseh. Implicatiile acestui fapt sunt destul de tulburatoare.

piramidele de pe Marte
Piramidele de pe Marte

Daca „piramidele” de pe Marte sunt ceea ce par a fi, ar parea destul de sigur ca au o oarecare legatura cu cele de pe Pamant. Sa fi existat o civilizatie antica, mult superioara civilizatiei noastre, care a ajuns pe Marte si a construit piramidele? Sau, si mai tulburator, a venit pe Pamant o civilizatie antica de pe Marte si a construit piramidele de la Giseh? Sau poate ca piramidele au fost, de fapt, create de o civilizatie dintr-un alt sistem solar, ale carei origini nici nu putem spera sa le intelegem.

O intrebare raspandita printre adeptii conspiratiilor este ca s-au efectuat si pe Pamant cercetari similare celor pe care le efectuam noi pe Marte. Pe termen lung se crede ca savantii planuiesc o serie de experimente in urma  carora, prin transportarea unor bacterii simple pe Marte, s-ar putea duce viata pe aceasta planeta. Nimeni nu poate contesta teoria ca viata pe Pamant ar fi inceput in acelasi fel. E posibil ca o civilizatie mai avansata si mai veche decat a noastra sa fi creat intentionat modul nostru de viata. Daca asa stau lucrurile, par legitime intrebarile legate de scopul martienilor sau de soarta care ne asteapta. Suntem oare doar marionete intr-o imensa conspiratie intergalactica?

Amatorii de conspiratii isi exprima si ingrijorarea ca exista aici pe Pamant cativa oameni alesi care stiu mai multe decat sunt dispusi sa spuna. Sonda spatiala Mars Observer, lansata spre Marte in 1993, a disparut in mod misterios cu trei zile inainte de a se apropia de orbita Planetei Rosii. Pentru un observator cinic, aceasta disparitie era foarte convenabila -ce metoda mai buna de a musamaliza ceea ce se descoperise acolo daca nu era pe placul NASA? E posibil ca sonda sa fi fost lansata cu trei zile inainte de data anuntata public, permitandu-le astfel oficialilor sa cantareasca informatiile pe care le descoperea. Daca avea sa gaseasca dovezi deranjante privind forme de viata extraterestra, afirmatia ca sonda disparuse ar fi redus considerabil nelinistea publicului.viata pe marte ,o enigma Insa au existat si incercari reusite de a trimite sonde pe Marte, inclusiv Mars Express si Spirit. Dar acestea au fost compromise de problemele de comunicare, astfel incat controlorii de la sol au primit putine  informatii    sau deloc. Exista scoli de gandire care sugereaza ca fotografiile care apar in cele din urma in presa nu sunt decat falsuri create pe Pamant sau, si mai ingrijorator, ca martienii au preluat controlul asupra sondelor si ne trimit doar imaginile pe care vor ei sa le vedem.

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum