Legatura dintre creier si boala

Legatura dintre creier si boala

În urma unor experiente personale, doctorul german Ryke Hamer a descoperit ca exista o legatura strânsa între starea mintala si boala. Felul în care gândim, în care percepem realitatea si în care ne raportam la ea ne poate îmbolnavi sau, dimpotriva, ne poate ajuta sa depasim o situatie dificila din viata noastra. Se pare ca totul este în mintea noastra si în puterea gândului.legatura dintre creier si boala

Ce declanseaza boala?

Conform doctorului Hamer, bolile si mai ales orice tip de cancer ar fi declansate în urma unui soc emotional puternic. Un aspect foarte important si interesant este faptul ca ”un conflict emotional nu este determinat direct de evenimentci de modul în care persoana resimte la nivel psihic evenimentul declansator. În functie de aceasta dimensiune interioara a evenimentului poate sa apara sau nu un conflict emotional, iar intensitatea si localizarea efectelor acestuia vor depinde de intensitatea si tipul trairii interioare.”

Noua medicina a doctorului Hamer se bazeaza pe concluziile trase în urma experimentelor practice facute pe oameni si animale. Iar în urma acestora, doctoral german a trasat Regula de Fier a Cancerului:

  1. Exista mai întâi un conflict care declanseaza socul emotional – DHS (Sindromul Drik Hamer). Acest soc îmbolnaveste mai întâi omul la nivel mental.

  2. Dereglarile ce se produc în creier se rasfrâng apoi asupra unui anumit organ, îmbolnavindu-l. Genul de conflict da nastere la vibratii anormale într-o anumita zona a creierului, iar aceasta zona va determina organul ce va fi afectat.

  3. Un conflict de durata creste gradul de îmbolnavire a organului.

Dr. Hamer a ajuns la concluzia ca fiecare tip de cancer are o zona corespondenta în creier. Iata legaturile dintre conflictele emotionale si organele afectate, gasite de doctorul german:

Conflict ce nu poate fi nicicum depasit – boli la colon

Lipsa stimei de sine, inferioritate – boli ale oaselor

Ura care nu poate fi ”digerata” – boli ale intestinului subtire

Sentiment de inferioritate sexuala – boli ale uterului

Conflict pe latura sexualitatii la barbati – prostata

Te simti neputincios, fara control – afecteaza tiroida

Frica puternica fata de alta persoana – boli ale plamânilor

Lipsa integritatii, om ”fara coloana vertebrala” – boli ale pielii

Pierdere valoroasa ce nu poate fi recuperata – afecteaza ovarele/ testiculele

Conflict cu membrii familiei – afecteaza pancreasul

Sentimentul de imposibilitate de a afla ce vrei cu adevarat – afecteaza urechea interna

Situatie care ameninta, pune în pericol copilul,casa,familia – afecteaza sânul stâng

Conflict cu partenerul sau cu persoanele rivale – afecteaza sânul drept

Frica de a fi inutil – rectul

Nu poti suporta o situatie – probleme ale gurii

Conflict teritorial (nesiguranta caminului) – are consecinte asupra cailor respiratorii

Frica, îngrijorare pentu un eveniment, o situatie – laringe

Ai ”înghitit” prea multe împotriva vointei tale, compromisuri – probleme ale stomacului

Dorinta acuta de a refuza,de a nu ”înghiti” – afecteaza esofagul

Frustrari legate de copii – afecteaza inima

Frustrare adânca si persistenta – cervixul

Te îndrepti într-o directie în care refuzi sa mergi – afecteaza glandele suprarenale

Frica inconstienta de a ramâne fara mancare (fara bani pentru a procura mâncare) sau pericol de moarte – afecteaza ficatul.

Cele doua faze ale bolii

În Noua Medicina, orice boala are doua faze:

  1. Faza de Conflict Activ (de îmbolnavire): apare stresul, nelinistea continua în cautarea raspunsurilor (de ce s-a întâmplat lucrul acesta?), persoana respectiva nu mai poate dormi si îsi pierde pofta de mâncare. În aceasta faza, mâinile si picioarele devin reci, pielea, sensibila si exista o permanenta stare de tensiune. În momentul în care persoana constientizeaza conflictul si porneste spre rezolvarea lui se intra în cea de-a doua faza :

  2. Faza de Conflict Rezolvat (de autovindecare): primul semn ca vindecarea a început este ca mâinile si picioarele sunt din nou calde. În aceasta etapa pot aparea stari de epuizare sau de oboseala prelungita. Este modalitatea în care organismul cauta sa se refaca, sa se vindece, sa se reechilibreze. E bine ca acum bolnavul sa manânce bine si sa se odihneasca cât mai mult. Aceasta faza e însotita de febra sau hipertensiune. O alta concluzie interesanta pe care doctorul a tras-o este ca în aceasta etapa pot aparea anumite afectiuni – febra, infectii – care, desi oamenii vor crede ca sunt consecinte sau agravari ale bolii si vor cauta sa le trateze, sunt de fapt mecanisme de aparare ale organismului. Ciupercile, bacteriile sau virusii care se dezvolta acum au rolul de a ataca si distruge tumorile si celulele bolnave si de a ajuta la vindecarea tesuturilor, de aceea e de preferat sa nu fie tratate sau sa fie tratate minor, pacientul fiind în tot acest timp sub observatie.

Vindecarea sta în puterea ta!legatura dintre creier si boala

Pentru ca vindecarea sa aiba loc, dr. Hamer traseaza câteva principii clare:

  1. Pacientul este stapânul absolut al tratamentului. Pentru a se putea vindeca, trebuie sa se bazeze numai pe el si pe nimeni altcineva.

  2. Pacientul trebuie sa analizeze cauza, sa înteleaga conflictul care sta la baza îmbolnavirii lui si felul în care a reactionat fata de acest conflict, atitudinea lui. E important sa înteleaga ce s-a întâmplat si cum  l-a afectat pe el acest lucru. E esential ca pacientul sa vrea sa se vindece, sa fie motivat, pe cât posibil sa aiba o atitudine pozitiva si sa îndeparteze complet gândurile negative.

  3. La final, va gasi împreuna cu medicul cel mai bun plan care sa îl ajute sa rezolve conflictul.

Prin urmare, sentimentele si atitudinea pozitiva, pofta de viata, optimismul, un stil de viata sanatos – cu alimentatie sanatoasa, odihna, relaxare, miscare – toate te vor ajuta sa depasesti mult mai usor conflictele din viata ta si chiar sa le înlaturi înainte ca acestea sa te afecteze.

Surse:

Noua Medicina. Legatura creier-boala, Dr. Ryke Geerd Hammer