vineri, aprilie 12, 2024
Teoria Conspiratiei

Incalzirea globala-un eveniment al secolului XX sau o teorie a conspiratiei?

Incalzirea globala-problema secolului XXI

Din cauza cresterii nivelului de gaze cu efect de sera produse de consumul de combustibili-fosili si neglijentei fata de mediu, Pamantul a inceput sa se supraincalzeasca periculos. Lumea este ingrijorata. Dar nu este aceasta cumva doar una dintre cele mai mari pacaleli din istorie?

Unii asa ar spune…incalzirea globala -un eveniment al secolului XXI sau o teorie a conspirtiei

Numerosi sceptici in problema incalzirii globale sugereaza ca nu exista dovezi care sa indice ca Pamantul se incalzeste intr-o maniera considerabil mai intensa si ca fenomenele pe care le resimte omenirea reprezinta doar o fluctuatie normala de temperatura. Acesti oameni afirma ca in spatele campaniilor stiintifice si ecologice se afla motive sinistre.

Conform unei teorii, propagarea conceptului de „incalzire globala” face parte dintr-un plan  sponsorizat de ONU de a redistribui bogatia, impiedicand dezvoltarea industriala in Occident si, in special, in SUA in favoarea extinderii unor piete mondiale emergente majore precum China, Brazilia si India. Acesti adepti ai conspiratiilor pretind ca Planul pentru Schimbari Climatice al ONU este doar o fatada creata pentru a facilita acest transfer din lumea finantelor globale si ca Protocolul de la Kyoto reprezinta un atac aproape fatis impotriva SUA si a bazei sale de putere.incalzirea globala

Altii considera ca o noua ordine mondiala de tipul Illuminati este cea care se afla in spatele falsei alarme privind incalzirea globala. Dar de ce ar crea acest grup o iluzie atat de inspaimantatoare? Se crede ca au facut acest lucru cu scopul de a destabiliza economia SUA si a o face vulnerabila in fata unui atac care face parte dintr-un presupus complot de a pune pe picioare o guvernare fascista pentru controlul lumii.

Daca Statele Unite s-ar angaja sa respecte limitele de emisii stabilite in protocoale precum cel de la Kyoto, nu s-ar ajunge ca industria americana sa se confrunte cu costurile masive ale restructurarii si cu pierderi ale locurilor de munca la scara catastrofala?

Nu s-ar ajunge ca investitiile guvernamentale necesare sa duca la realocarea a milioane de dolari luati din bugetul pentru aparare, slabind tara si protectia ei impotriva unei eventuale amenintari militare?incalzirea globala -un eveniment al secolului XX sau o teorie a conspiratiei

Altii afirma ca incalzirea globala este un adevar convenabil de care se folosesc cercetatorii si cei implicati in protectia mediului pentru a obtine mai multa finantare, complot la care participa si mass-media, pentru a-si asigura stiri care garanteaza continuarea vanzarilor si veniturilor din publicitate.

Se spune chiar ca si unele guverne sunt implicate de bunavoie in conspiratie, deoarece le ofera un vehicul popular prin intermediul caruia isi pot sustine alte planuri de actiune.

O alta abordare provind incalzirea globala sustine ca este o minciuna creata de guvern pentru a putea impune taxe mai mari companiilor si indivizilor mai docili.

Cum se face ca vocile preocupate de mediu se aud cel mai tare intr-un moment in care multe dintre guvernele lumii administreaza tari aproape falimentare si cu resurse putine pentru reconstructie?

Desigur, teoria conspirationista poate fi interpretata in doua sensuri.

Unii sugereaza ca societatile americane de energie au creat o conspiratie prin care sa convinga omenirea ca incalzirea globala este o farsa cu scopul de a impiedica introducerea unei reforme in reglementare, care ar duce la o scadere masiva a profitului lor.

Se sustine ca firmele producatoare de petrol si carbune, tematoare, sunt cele care au cel mai mult de pierdut din cooperarea SUA cu Planul pentru Schimbari Climatice al ONU si cu Protocolul de la Kyoto si ca ele se afla in spatele celei mai inversunate opozitii.

Jamie King – Conspiracy Theories 

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum