duminică, aprilie 21, 2024
Enigmele istoriei

Ollantaytambo,misterul cetatii construita de „Fii Soarelui”

Ollantaytambo este o cetate imensa situata la 50 de kilometri de Machu Picchu. Cetatea a servit atat ca templu cat si ca o cetate. La un moment necunoscut si pentru motive necunoscute, lucrul la acest proiect imens s-a oprit in mod misterios.In timpul Imperiului Inca, Ollantaytambo a fost proprietatea regala a imparatului Pachacuti care a cucerit regiunea, construind orasul si un centru ceremonial. In perioada cuceririi spaniole din Peru cetatea a servit ca un bastion pentru Mango Inca Yupanqui, lider al rezistentei Inca.

ollntaytambo

Ollantaytambo este o minune de inginerie si arhitectura, este o cetate si un oras complex si multe intrebari care s-au pus pana acum sunt cele legate de constructia acestui sit vechi. Cum au reusit anticii sa taie aceste pietre de pe munte, apoi sa le transporte peste campii, sa aduca aceste pietre grele peste rau si apoi sa le aduca si sa le pozitioneze pe munte?

Misterul cel mai mare este modul in care constructorii antici de la Ollantaytambo au reusit sa uneasca toate aceste roci dupa taierea, transportul si modelarea lor. Pietrele de la Ollantaytambo sunt atat de bine puse, incat nu se poate introduce o bucata de hartie intre ele. Acestea sunt fixate in loc intr-un mod care sfideaza pur si simplu orice explicatie logica, este pur si simplu uimitor modul in care au reusit sa faca acest lucru. Cand te uiti mai atent la felul in care sunt plasate pietrele de la Ollantaytambo, acestea par sa fie fixate cu ajutorul unei surse de caldura extrema, care a fost capabila sa inmoaie pietrele si apoi sa le permita sa se adapteze si sa se potriveasca perfect in acel loc.ollantaytambo,misterul cetatii construita de fii soarelui

Este foarte greu de crezut ca constructorii de la Ollantaytambo nu au avut nici un fel de tehnologie la dispozitia acestora atunci cand s-au taiat si s-au transportat aceste pietre.

In miturile stramosilor din Muntii Anzi se vorbea despre ”Children of the sun” (Copiii Soarelui). Trimisi de ”Sun God” (Zeul Soare), aceste fiinte misteriose au sosit pe Pamant cu ceva descris ca o ”pana de aur”. Ceea ce avem aici, in aceste povesti este, de fapt, o descriere a unor vizitatori extraterestrii cu ajutorul carora aceste realizari au fost posibile.

Este greu de crezut ca Ollantaytambo a fost construit fara nici un fel de tehnologie, deoarece la un moment dat era nevoie de unelte puternice si mai mari pentru a obtine taieri precise, scoaterea andezitului si transportul rocilor care cantaresc mai mult de 50 tone.

Ollantaytambo este una din dovezile evidente ale faptului ca popoarele antice au primit ajutorul unor fiinte venite din alte lumi ,pentru a construi aceste lucruri extraordinare …

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum