joi, februarie 29, 2024
Enigmele istoriei

Misterioasa piramida din China

Pamântul este plin de mistere. În diferite zone ale globului s-au descoperit numeroase artefacte care nu doar ca ridica numeroase semne de întrebare, dar contrazic din toate punctele de vedere istoria antica pe care am învatat-o în scoala.

misterioasa piramida din china

Un asemenea loc este în provincia chinezeasca Qinghai. În apropierea Muntelui Baigong arheologii au descoperit o piramida la baza careia se regasesc numeroase tevi de alimentare si scurgere. Conductele variaza ca dimensiuni, cea mai mica are dimensiunea unei scobitori, în timp ce cea mai mare are câtiva toli. Cel mai interesant fapt este ca ele au o vechime de cel putin 150.000 de ani.Pentru a adanci si mai mult misterul, in zona au fost identificate numeroase pietre sculptate in forme ciudate si dispozitive de metal al caror scop nu a fost inca elucidat.

Bineînteles ca întrebarea la care nu poate sa raspunda cineva este: Cine a realizat aceste conducte? Istoria acceptata ne învata ca primii oameni care au strabatut zona respectiva au fost triburile nomade, în urma cu aproximativ 30.000 de ani. Se presupune ca înainte nu a fost locuita de nimeni pentru ca în conformitate cu teoriile actuale, omul, dezvoltat din punct de vedere tehnologic, nu ar fi avut cum sa existe în vremea în care conductele au fost construite.

Misterioasa piramida din China (2)

Piramida în cauza a fost descoperita în 2002, de catre un grup de arheologi chinezi. Mostre din tevile în cauza au fost prelevate si trimise catre un laborator specializat. Folosindu-se tehnica termoluminiscenta s-a determinat ca obiectele misterioase au o vechime de 150.000 de ani. Aceasta tehnica determina momentul exact când un obiect a fost expus pentru ultima data la lumina Soarelui sau chiar încalzit, motiv pentru care nu poate exista nicio marja de eroare.

Pentru ca istoria sa nu fie darmata din temelii, unii specialisti au încercat sa explice ca conductele în cauza s-au creat în mod natural. Aceasta ipoteza este de-a dreptul hilara în conditiile în care o piramida nu se construieste singura si cu atât mai putin numeroase tevi de scurgere îmbinate perfect între ele.

Specialistul chinez Yang Ji a declarat presei ca este ferm convins ca atât piramida, cât si conductele sunt opera unor fiinte inteligente, venite de pe o alta planeta, care din anumite motive au venit pe Terra. Aceasta teorie pare sa prinda contur pentru ca alimentarea cu apa a piramidei s-a facut dintr-un lac cu apa dulce din apropiere, iar scurgerea se realiza într-unul cu apa sarata.

misterioasa piramida

„Teoria care sustine ca piramida si grotele de pe muntele Baigong sunt opera extraterestrilor poate fi inteleasa la un anumit nivel. Pregatirea noastra profesionala ne obliga totusi sa dovedim daca o astfel de afirmatie este veridica sau nu”, declara Yang Ji, cercetator in cadrul Academiei Chineze de Stiinte.

Mai mult de atât, rezultatele laboratorului au fost si mai socante pentru ca 8% din materialul din care au fost realizate nu a putut fi identificat. În acest sens, specialistii sunt de parere ca materialul provine de pe o alta planeta pentru ca pe Terra nu exista.

Zheng Jiandong, un alt specialist care a analizat conductele misterioase, a descoperit ca ele sunt extrem de radioactive. Acest fapt poate fi considerat un aspect hotarâtor cu privire la originea acestor tevi.

Chiar daca aceasta teorie exista doar la nivel speculativ, nu exista prea multi specialisti care o sustin din cauza ca istoria antica a planetei ar trebui schimbata din temelii si atunci prapastia care ne separa de adevar s-ar surpa pentru totdeauna.

Sursa : WeirdAsiaNews

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum