duminică, aprilie 14, 2024
Fenomenul OZN

Aparitii misterioase

Aparitiile misterioase ce dovedesc ca fenomenul OZN este omniprezent

Tanara cercetatoare turca Esen Sekerkarar a prezentat, la un recent simpozion OZN, cazul „Extraterestrului din Esme”. Incidentul avut loc in 2001. Trei sateni: Fevzi Can, sotia lui, Selma Can, si vecinul lor Aysel Topaloglu, din satul Narli, din districtul Esme al orasului Usak, mergeau cu tractorul, pe la ora 7 dimineata, spre plantatia lor de tutun. La un moment dat, trecand pe langa o alta ferma, au vazut „ceva” plutind la 30 de centimetri deasupra solului, la aproximativ 15 metri distanta de ei. La inceput, nu i-au dat importanta, continuandu-si drumul. Dar, in timp ce conduceau, obiectul a inceput sa ii urmareasca in aceeasi directie, pastrand distanta de 15 metri. Aceasta l-a facut pe Fevzi Can sa opreasca tractorul si sa coboare, pentru a vedea aparitia mai de aproape.

aparitii misterioase

Obiectul a inceput sa se inalte in aer si sa se apropie de ei. S-a oprit la aproximativ 2 metri de domnul Can, plutind la aproximativ 2,5 metri deasupra solului. Nu parea sa aiba aripi sau elice. Nu se auzea niciun zgomot de motor. Fevzi Can a fost uimit si confuz de ceea ce vedea, asa ca s-a gandit sa arunce o piatra in el, crezand ca aparitia va cadea si o va putea examina mai de aproape. Indata ce a avut aceasta idee, obiectul a inceput sa se ridice spre cer. Domnul Can a aruncat totusi cateva pietre spre el, ratandu-si insa tinta. Obiectul s-a inaltat la aproximativ 5 metri, apoi a inceput zboare in directia opusa celei in care mergeau ei, aratandu-si tot timpul fata catre martori si disparand in cele din urma.

 Satenii au spus ca aparitia avea infatisarea unei fiinte, inalta de aproximativ 60-70 cm, purtand un costum luminos, cu aspect gelatinos si avand o lumina stralucitoare portocaliu-rosiatica pe abdomen. Avea un cap elipsoidal, lipsit de urechi, nas, sau gura. Nu avea brate, iar picioarele, de culoare rosie, aratau ca si cand ar fi fost atasate unul de altul, formand un fel de V. Conform martorilor, singurul detaliu facial observat au fost ochii migdalati, care pareau sa fie lipiti pe costum.

O intalnire ciudata

 Imediat dupa intalnire, satenii s-au dus la Mehmet Yildirim, seful districtului, si i-au spus despre strania intalnire. Domnul Yildirim l-a anuntat imediat pe guvernatorul Ayhan Cevik. A avut loc o reuniune de securitate, dupa care s-a multiplicat un buletin, continand o schita a intrusului, care a fost distribuit catre oficialii districtului, catre responsabilii cu securitatea si catre comandantii de jandarmi. Combinatia OZN – entitatea nu a mai fost vazuta ulterior, fapt remarcabil, tinand cont de reactia prompta a oficialitatilor.

 Comentatorii au asemanat intrucatva acest incident cu unul mult mai vechi, numit „Monstrul din comitatul Braxton”. Cazul este foarte bine documentat intr-o carte publicata in 2012 de Frank C. Feschino Jr., pe baza unei investigatii desfasurate timp de 21 de ani. Se afirma acolo ca in aceasta zona din Virginia de Vest, SUA, in data de 12 septembrie 1952 ar fi avut loc o invazie de extraterestri gigantici…

 Povestea incepe cu niste baieti care se jucau pe un teren de fotbal in mica localitate Flatwoods. Pe la ora 19:15, o lumina rosie stralucitoare, a trecut peste vale, a parut sa planeze deasupra unui deal, prentu ca apoi sa cada in spatele dealului. Trei dintre baieti, urmati apoi si de alte persoane, au apucat-o in directia respectiva. Luminile, care deveneau periodic mai intense sau mai slabe, le aratau calea. Un caine mare, care alergase inainte, a inceput sa latre si sa urle, fugind apoi in jos pe deal, speriat in mod evident. Cand baietii au ajuns mai aproape de partea de sus a dealului, au simtit un miros neplacut, iar ochii lor au inceput sa lacrimeze.

 Unii dintre ei au raportat ulterior ca au vazut in fata lor, pe pamant, o minge mare de foc, cu dimensiunile descrise ca fiind intre 2 si 6 metri. Pulsa portocaliu spre rosu. Interesant e faptul ca, desi era mare si luminoasa, nu toata lumea din micul grup isi amintea ulterior ca ar fi vazut-o.

 Una dintre persoane a zarit, intr-un copac din apropiere, ceva ce pareau ochii unei bufnite sau ai unui alt animal. Intorcand lanterna intr-acolo, martorii au vazut, cel putin in perceptia lor, un fel de creatura, descrisa ca fiind cam de marimea unui adult. Nu se vedeau nici brate, nici picioare, iar capul avea forma unui as de pica. Nu a fost clar ulterior daca ochii erau pe creatura, sau oarecum in spatele ei…

 Vazand aratarea, unul dintre baieti a lesinat. Ingroziti, ceilalti l-au luat pe sus si au fugit inapoi. Ajunsi la prima casa, cel lesinat si-a revenit; apoi au fost chemati mai multi barbati, care, inarmati cu pusti si lanterne, dar fara tragere de inima, au fost condusi inapoi, in sus, pe deal, pentru a cauta creatura ciudata. In mai putin de o jumatate de ora, erau deja inapoi, sustinand ca nu au gasit nimic. Seriful, care a sosit si el intre timp, a refuzat orice alta investigatie inainte de a vorbi cu martorii. Interesant este insa ca si seriful era in cautarea unui mic avion, care s-a spus ca ar fi cazut in zona, dar care s-a dovedit ulterior inexistent. Doi reporteri, se pare ca de la ziare rivale, au mers si ei pe deal, dar nu au gasit nimic. Cu toate acestea, au mentionat mirosul greu, metalic, descris si de primii martori.

 A doua zi, au existat si alte investigatii. Unii oameni au raportat ca au gasit o zona in care iarba era zdrobita intr-un model circular. Ufologul si biologul Ivan T. Sanderson, care a vizitat locul o saptamana mai tarziu, a declarat ca el si colegii sai anchetatori au vazut iarba tasata si o usoara depresiune in pamant. Nimeni nu s-a deranjat sa fotografieze aceste dovezi fizice. Sanderson a opinat ca alte dovezi fizice raportate – anumite urme pe sol, o substanta uleioasa pe iarba, un miros special – ar fi fost o parte fireasca a mediului.

 Gray Barker, un alt cercetator OZN, sosit in aceeasi zi ca si Sanderson, a intervievat mai multi martori, intre care pe bunicul unuia dintre baieti, care i-a spus ca vazuse un obiect alungit deasupra capului, ejectand din spate bile rosii ca de foc. Obiectul parea ca se oprise pentru cateva clipe, inainte sa cada dupa deal. Investigatiile se opreau aici, fara a fi prea convingatoare. O aparenta marturie independenta a aparut cativa ani mai tarziu, intr-un articol dintr-o revista pentru barbati. Se scria acolo ca si George Snitowski, in timp ce isi conducea masina in zona Flatwoods, s-a intalnit cu aratarea. El nu a vorbit despre incident decat dupa 2 sau 3 ani, unui membru al Institutului de Cercetare a Farfuriilor Zburatoare, care a publicat apoi cazul in revista.

 Snitowski spune ca se intorcea acasa cu sotia si copilul lor, atunci cand, in apropiere de Sutton, Virginia de Vest, nu departe de Flatwoods, motorul masinii sale s-a oprit. Oricat a incercat, nu a putut sa-l mai porneasca. Era intuneric si, deoarece nu voia sa-si lase sotia si copilul singuri pe soseaua semi-pustie, si-a zis ca va astepta pana dimineata si apoi va merge pe jos 10 sau 12 mile, pana la cea mai apropiata localitate, daca cineva nu va trece intre timp sa le dea o mana de ajutor.

 La un moment dat, au simtit un miros de sulf. Apoi, o lumina stralucitoare a fulgerat deasupra capetelor. Erau cu totii ingroziti, iar copilul tipa. In cele din urma Snitowski a iesit din masina si, in padurea din apropiere, a vazut pe sol o sfera luminoasa. Picioarele au inceput sa-l furnice. Mirosul era sufocant. Cand a inceput sa se retraga spre automobil, si-a auzit sotia tipand. Atunci, Snitowski a zarit, rezemata de capota masinii, o creatura ciudata, inalta de vreo 2,5 metri. Desi nu o vedea prea bine, din cauza intunericului, spune ca avea o forma de om, cu brate si un cap asezat pe un corp umflat.

Marturii socante

 Snitowski a intrat in automobil si s-a inarmat cu un cutit de bucatarie pe care il avea in torpedou. I-a spus sotiei sa se ghemuiasca la podea si si-a rugat copilul, care plangea, sa taca. Mirosul era acum coplesitor. Dar a vazut, cu coltul ochiului, ca sfera incepe sa urce haotic spre cer, iar creatura disparuse. Snitowski a mai incercat o data sa porneasca masina, care acum a pornit fara probleme. Au gasit un motel la care au innoptat. In dimineata urmatoare au auzit despre ce anume s-a intamplat in Flatwoods, dar au decis sa nu spuna autoritatilor ce au vazut, intrucat Snitowski nu a vrut ca prietenii si vecinii sai sa-l creada nebun, mai ales ca nu avea nicio dovada, in afara de marturia sotiei.

 Din pacate, dupa atata timp, nimeni nu mai putea fi sigur ca declaratia lui Snitowski sau al oricarei alte persoane, nu a fost influentata de povestile publicate ulterior in ziare sau comentate la televizor. A mai existat si o femeie in varsta de 21 de ani, care traia la aproximativ 11 mile de Flatwoods si care a declarat ca a vazut creatura cu acel miros oribil. Ea a fost atat de socata de intalnire, incat a trebuit sa fie spitalizata timp de trei saptamani.

 Versiunea oficiala este ca martorii au vazut un bolid, deci un meteorit foarte luminos, reactiile acestora tinand mai mult de factori psihologici de tipul contagiunii isterice. De altfel, si ziare ale altor comunitati din regiune au raportat un astfel de meteorit. P.M. Reese, de la Academia de Stiinte din Maryland, a sugerat ca mingea de foc de culoare rosie a avut o miscare relativ lenta, fiind la o altitudine de 60 pana la 70 de mile… Desigur, fiecare este liber sa creada ceea ce doreste…

Revista Magazin

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum