Limbajul din Valea Indusului a fost descifrat

Civilizatii dinaintea erei glaciare ies din nou la iveala. Istoria oficiala trebuie rescrisa in totalitate.

Oamenii de stiinta s-au straduit sa dezlege limbajul Vaii Indusului. Acum, se pare, ca au facut progrese remarcabile, subliniind totodata faptul ca autorul si cercetatorul în domeniul istoriei alternative, Graham Hancock, a avut dreptate când a spus ca multe din cartile noastre de istorie ar trebui sa fie rescrise!

Limbajul Vaii Indusului

Limbajul din Valea Indusului este unul dintre cele mai vechi din lume. El a fost folosit cu cel putin 4.000 ani in urma în nord-vestul Indiei si partea de est a Pakistanului.

Timp de 130 de ani cercetatorii au facut cel putin 100 de încercari esuate în a-l decoda, fara succes, insa. Unii au sugerat chiar ca acesta nu ar reprezenta chiar un limbaj.

Conform unei stiri aparute pe India Today, istoricii Mahesh Keshavam, Gangadhar Yadav si Akbar Patel au anuntat ca au reusit sa descifreze limbajul din valea Indusului.

Sarcina lor a fost facilitata de descoperirea echivalentului indian al  “Pietrei de la  Rosetta”(celebra “Piatra de la Rosetta”, un vechi document din Egipt, descoperit în secolul al 18-lea, a ajutat la descifrarea hieroglifelor egiptene).

Aceasta, numita “Piatra Naga” de cei 3 cercetatori, are un mesaj de la un rege care a trait cu mii de ani în urma, mesaj tradus în trei limbaje diferite. Unul dintre acesta este vechiul limbaj Brahmi, care a fost deja descifrat.

Limbajul Indus (care este un limbaj hieroglific) a fost folosit pe sigiliile mici, utilizate în domeniul comertului si în citate inspirationale. Iata ce-a declarat cercetatorul Akbar Patel:

“Ceea ce am descoperit este ca nu a existat un limbaj uniform pe Valea Indusului. Au existat mai multe, fiecare diferind între ele intr-un anumit grad, chiar daca unele dintre simboluri au fost similare. De fapt, unul dintre limbaje are o scriere de la dreapta la stânga!”.

 Aceste descoperiri ridica multe semne de intrebare cu privire la istoria oficiala. Ni s-a spus ca oamenii din Valea Indusului au fost dravidieni, adica indieni indigeni.

Ei au fost invadati de arieni (vorbitori de limba sanscrita) si împinsi catre sud.

“Daca cititi mesajul de pe Piatra Naga, îndoielile vi se vor spulbera. Nu a fost nicio invazie ariana. Istoricii s-au mirat întotdeauna cu privire la aceasta dihotomie ciudata din istoria antica indiana: civilizatia Vaii Indusului, cea mai mare si mai bogata civilizatie urbana din timpurile sale, nu a lasat nicio urma în literatura si cultura, si asa-numitii invadatori arieni din Asia Centrala, care nu au construit orase si care au fost, aparent, razboinici barbari, au lasat cea mai mare literatura din istoria lumii antice. Singura explicatie logica este aceea ca civilizatia Vaii Indusului si civilizatia vedica (numita eronat ariana) au fost unul si acelasi lucru”. Din pacate, cei mai multi dintre istorici au adoptat aceasta teorie eronata a invaziei ariene.naga_kanya_the_snake_woman_zf52

Mesajul de pe “Piatra Naga” vorbeste de la sine. Conducatorul local din acea vreme, Vasuki, spunea ca vechea sarbatoare Naga de la Panchami trebuie sa fie praznuita, deoarece vine de la poporul sau (pe care îl numeste popor vedic), fiind o traditie veche de 10.000 de ani de la Sangam si Dwarka.

Având în vedere ca piatra în sine are cel putin 3.000 de ani vechime, acest lucru face “culturile-mama” Sangam si Dwarka vechi de 13.000 de ani, adica de la sfârsitul ultimei ere glaciare. Sangam se refera la vechea civilizatie antica Tamil, iar Dwarka la civilizatia Gujarati.

Astfel, s-ar parea ca scriitorul britanic Graham Hancock a avut dreptate. El a postulat faptul ca au existat mai multe civilizatii antice raspândite în întreaga lume, înainte de sfârsitul ultimei ere glaciare, când nivelurile marii erau mult mai mici. Doua dintre aceste civilizatii s-au format în India – Tamil si Gujarat.

Aceste civilizatii au fost distruse atunci când era glaciara s-a încheiat si nivelul marii a crescut. Supravietuitorii  au scapat în nord si au nascut ceea ce numim “civilizatia vedica”.

În mod evident, cartile noastre de istorie trebuie sa fie rescrise!