joi, mai 30, 2024
Fenomenul OZN

OZN-urile in fata autoritatilor germane

Timp de mai multe decenii, autoritatile din Germania au declarat, in mod repetat, ca guvernele si armata germana nu au avut niciodata vreun interes privind investigarea sau studierea obiectelor zburatoare neidentificate (OZN-uri) si nu s-au efectuat niciodata cercetari privind acest fenomen. De pilda, in 2008, Dr. Wolfgang Schäuble, pe atunci ministrul federal german de interne, a reafirmat si el ca: „Nu am cunostinta de nicio agentie, institutie sau corp oficial care se ocupa sau investigheaza observatiile de obiecte zburatoare necunoscute, asa-numitele OZN-uri. Mai mult, nu am niciun fel de cunostinte cu privire la vreun proiect in acest sens al unor oficiali”.

OZN-urile in fata autoritatilor germane

 In luna martie 2014 editorul unui blog german de stiri pe fenomene paranormale si stiinte de frontiera, Andreas Müller, a anuntat ca a reusit sa acceseze fisiere anterior secrete despre OZN-uri, compilate de agentia secreta germana pentru informatii externe BND (Bundesnachrichtendienst), cu documente care spun acum o poveste complet diferita.

 Este vorba de un set de fisiere cu 67 de pagini, intitulat „UFO”. Dosarul contine „Observarea de obiecte zburatoare neidentificate de-a lungul zonelor de granita dintre Germania de Vest si Republica  Democrata Germana (RDG) si Cehoslovacia (CSSR)”. Fisierele pot fi gasite in Arhivele Federale Germane (Bundesarchiv), cu sediul in orasul Koblenz. In mod automat, documentele din aceste arhive sunt secrete, conform legii, timp de 30 de ani. Dar daca cineva a cerut si a obtinut ca un anumit dosar sa fie facut public inainte de termenul prevazut, acel dosar va deveni accesibil si pentru alti solicitanti. Fisierul de care vorbim continea si alte informatii, privind fosta granita RFG-RDG, informatii care au fost desecretizate si, prin urmare, a devenit accesibil automat si un vast capitol despre OZN-uri, care poate fi deci vazut acum de oricine.

Obiect zburator

 In mod evident, motivul crearii fisierelor, purtand numarul de cod „B 206/1914 – Bestand B 206 des Bundesnachrichtendienstes”, nu a fost ca agentia secreta BND ar fi fost interesata de obiectele zburatoare neidentificate, din cauza naturii lor exotice sau chiar posibil extraterestre, ci faptul ca in cursul Razboiului Rece se considera ca astfel de aparitii pot revela activitati dusmanoase sau actiuni de spionaj din partea statelor Pactului de la Varsovia si a trupelor sovietice stationate in RDG si Cehoslovacia. Desi exista cateva observatii care au fost raportate de catre civili, cele mai multe cazuri din dosar au fost raportate de catre membri ai unitatilor de paza si protectie a frontierei.

 In timp ce, intr-adevar, majoritatea cazurilor descrise pot fi lamurite usor ca fiind drone sovietice, baloane-sonda etc., exista un mic numar de cazuri care desfid astfel de explicatii, nu numai din cauza naturii exotice a caracteristicilor observate, dar si deoarece investigatiile militare sustinute nu au reusit sa afle ce au fost aparitiile – cel putin asa cum sunt ele descrise in aceste fisiere.

 Cazul cel mai interesant s-a intamplat in 1986 in insula Fehmarn, a treia ca marime a Germaniei din Marea Baltica. Aceasta insula era pe atunci una de frontiera intre RFG si RDG. Reproducem mai jos textul din dosarele BND.

 In dimineata zilei de 26 august 1986, intre orele 03:00 si 03.30, trei functionari publici de la Biroul de Graniceri din Puttgarden, care erau in schimbul de noapte, au observat prin fereastra biroului lor un obiect zburator care se deplasa lent spre statia de feribot de la Puttgarden. Acest obiect zburator a fost observat, in acelasi timp, si de ofiterul de la vama, din asa-numitul «parc auto» de la statia de feribot din Puttgarden, aflat la aproximativ 300 de metri distanta de cei trei graniceri. Dupa un amplu interviu si interogatoriu efectuat de catre semnatarul raportului, au fost confirmate urmatoarele situatii:

 1) Obiectul zburator neidentificat se apropia de statia de feribot din Puttgarden, la data mentionata, cu o viteza foarte lenta (deci nu putea fi un avion conventional) venind din directia vest.

 2) Obiectul zbura la o inaltime de aproximativ 50-60 de metri.

 3) Cand a ajuns deasupra statiei feribot din Puttgarden, el si-a redus viteza si mai mult si a ajuns sa se opreasca aproape complet deasupra ingraditurilor de pe chei.

 4) In acest moment al observarii, politistii de frontiera au auzit un sunet pe care l-au descris, in acord cu ofiterul de la vama, ca pe un „zumzet mai degraba tacut”, care ar putea fi comparat eventual cu sunetul departat al unei turbine.

 5) Niciunul dintre ofiteri nu a putut da vreo descriere privind marimea, forma sau culoarea obiectului zburator. Acest lucru a fost datorat mai ales urmatoarelor motive:

 –  In acea noapte era intuneric bezna.

 – Obiectul emitea o lumina radiala atat de orbitoare incat observatiile mentionate mai sus erau imposibil de realizat. Un ofiter specula chiar ca iluminarea aceasta putea fi facuta intentionat pentru a evita o identificare, intrucat nu erau nici lumini de pozitie, nici proiectoare, nici conuri de lumina indreptate in jos.

 6) Dupa ce aproape s-a oprit, chiar in fata statiei feribot de la Puttgarden, obiectul si-a continuat zborul plutind, la aceeasi altitudine, spre est, trecand de statia navala de coasta Marienleuchte de pe insula Fehmarn (aflata la o distanta de circa 600 metri).

 7) Incercarile facute de semnatar, in celelalte birouri si alt personal, pentru a obtine mai multe informatii cu privire la aceste observatii nu au dat rezultate.

 Cereri in acest sens au fost facute catre statiile pazei portuare si de coasta Westermarkelsdorf, Marienleuchte si Stabernuk (toate aflate pe insula Fehmarn), catre escadronul de zbor al comandei de graniceri (elicoptere), catre supravegherea operativa a statiei feribot de la Puttgarden, catre feriboturile germane „Deutschland” si „Karl Carstens” ca si catre politia daneza din Rodby.

 Desi martorii au exclus ca ar fi observat un avion, ca si posibilitatea unui elicopter, fisierul face mai tarziu mentiunea ca ar putea exista o conexiune cu presupusa reperare a unui elicopter sovietic deasupra orasului vestgerman Lübeck in aceeasi dimineata, dar la ora 07.00, deci cu 3-4 ore mai tarziu, caz raportat de un ziar local. Pe baza acestei noi presupuneri, au fost facute investigatii suplimentare, dar, din nou, cu rezultat negativ.

Vizite atent studiate

 Comentatorii fisierelor OZN iesite la iveala cred ca indiferent cum va fi evaluata fiecare observatie in parte, semnificatia si importanta acestor fisiere sunt de nepretuit pentru o intelegere adevarata a interesului guvernului german privind problematica OZN.

adevarul-despre-ozn-urile-observate-in-statele-unite-ce-scrie-un-raport-declasificat-recent-de-cia_size1

 Valoarea acestor dosare este data, in primul rand, de simpla lor existenta, intrucat ea contrazice pozitia oficiala a guvernelor germane, sustinuta timp de mai multe decenii, cum ca nu exista si nu a existat nici in trecut niciun interes oficial privind studiul obiectelor zburatoare neidentificate, nici din partea guvernelor si a organismelor sale: ministere, institutii, armata, si nici a serviciilor secrete sau a altor oficialitati.

 Existenta dosarelor OZN ale BND a stat la baza unei evaluari, facuta de catre Serviciul de cercetare stiintifica (Wissenschaftliche Dienste), organism independent politic al Parlamentului german (Bundestag). In ceea ce priveste pozitia guvernului german fata de OZN-uri si vizitatori extraterestri pe Pamant, aceasta evaluare conchide: „Faptul ca atat Regatul Unit, cat si Franta (si multe alte tari), au fost preocupate de problema existentei OZN-urilor si a formelor de viata extraterestre si au confirmat acest interes prin publicarea fisierelor lor anterior secrete, pe larg si chiar on-line, sugereaza ca si ministerele federale germane si agentiile lor sunt preocupate de aceasta problema”.

 Comentatorii considera drept semnificativ faptul ca evaluarea amintita a Serviciului de cercetare stiintifica a Parlamentului german este, la ora actuala, ea insasi obiectul unui proces in curs de desfasurare, in care administratia Parlamentului german incearca din rasputeri sa impiedice punerea la dispozitia marelui public a acestei evaluari, asa cum s-a cerut, pe baza legii germane a accesului liber la informatii.

 Multe fatete ale fisierelor BND comentate mai sus demonstreaza ca, cel putin la un moment dat, a existat un interes oficial fata de OZN-uri si nu este exclus ca acesta sa mai existe inca. Dosarele demonstreaza ca erau in vigoare proceduri si mecanisme de raportare si investigare a cazurilor de obiecte zburatoare neidentificate observate de civili, dar mai ales de membrii politiei si de militarii de la frontiera. Un fisier, de exemplu, este marcat cu un ordin scris de mana „va rugam sa creati o procedura OZN”, in timp ce altele arata in mod clar ca, in unele observatii OZN descrise, a fost solicitata asistenta juridica si administrativa pentru investigatii suplimentare, iar acest lucru nu numai de la alte unitati militare, ci si de la Ministerul de Interne in sine, acelasi minister care (ca si alte institutii) a pretins ani de zile ca nu are nici cunostinta, nici vreun interes in ceea ce priveste OZN-urile.

 multumim Revista Magazin si ,in special, domnului Dan D. Farcas

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum