sâmbătă, mai 18, 2024
Misterele umanitatii

Misterul lacului Shaitan din Siberia

Misterul lacului Shaitan, lacul diavolului din Siberia

Amplasat in regiunea Kirov, la 39 kilometri de orasul Urzhum, lacul Shaitan este invaluit in mistere si legende inedite. Un fenomen unic este si faptul ca pe suprafata lacului se formeaza insule ce plutesc in deriva, unde cresc tufe si arbusti pitici.

Shaitan face parte din Rezervatia naturala Bushkovsky. Lacul este inconjurat de padure pe trei laturi. Este un lac carstic care are in subteran, la doi metri adancime ape arteziene sub presiune.

misterul lacului shaitan

Uneori pe suprafata lacului apar fantani arteziene inalte de 10-15 metri avand si 4 metri ca diametru.

Este cunoscut si  ca Lacul Diavolului.

Legenda spune ca acolo au locuit candva 2 triburi. Unii i se inchinau lui Dumnezeu iar ceilalti lui Satan.

In locul apei de astazi a fost candva o poienita unde cele 2 familii rivale s-au luptat. Datorita mortilor in padure a ramas un duh rau si lacrimile femeilor s-a amestecat cu sangele formand lacul. Shaitan este intunecat dar daca iei apa in mana este curata ca lacrima. Duhul lui Satan a disparut in lac si atunci cand este furios apa incepe sa fiarba tasnind in aer ca niste stalpi uriasi.

Anual la Okunevo, orasul cel mai apropiat de lac, vin numeroase expeditii, unii turisti, dar si multi cercetatori. Exista si o teorie conform careia in apele lacului se ascunde un templu al divinitatii hinduse Hanuman, construit cu mii de ani in urma.

Hanuman este mentionat in poemul epic Ramayana, el ajutandu-l pe Rama sa lupte cu fortele raului. Multi dintre cei care viziteaza zona spun ca Shaitan este un remediu pentru multe boli printre care ciroza si diverse tipuri de cancer. Apa scoasa din lac se pastreaza curata ani de zile.

misterele lacului shaintan ,lacul diavolului din Siberia

Ca in mai toate zonele cu anomalii si la Okunevo exista distorsiuni spatiu – timp.

Un grup de pelerini s-as ratacit cateva ore desi urmareau cu strictete drumul aratat de busola. Desi au ratacit peste 3 ore, odata ajunsi in locul de plecare au descoperit ca trecusera numai 20 de minute.

Localnicii stiu aceste intamplari si atunci cand exista nori in nuante de mov nu pleaca in padure deoarece in astfel de momente dispar vanatorii si nu se mai intorc niciodata.

Locuitorii din zona povestesc ca deseori vad pe cerul noptii bile stralucitoare si atunci animalele fug sa se ascunda.

In 1943 o expeditie de la Moscova a ajuns la Okunevo. Conducatorul grupului era Alexandr Zaitsev care s-a vindecat acolo de … tuberculoza.

El si-a descoperit boala in 1941 si nu avea de unde sa ia medicamente si nici o alimentatie adecvata nu isi putea permite. A stat intr-o coliba, nu departe de padure timp de 8 luni. Intors la Moscova in 1944 medicii au ramas uimiti deoarece nu mai existau semne de boala. Doctorii au recunoscut ca este un miracol.

Exista numeroase marturii despre incidentele ce se petrec inregiunea lacului Shaitan. Copii care se joaca la marginea padurii povestesc ca vad uneori fete care danseaza pe malurile raului Tara, contururi de femei translucide cu inaltimi de aproape trei metri. Satenii au observat la un moment dat si un calaret imbracat in uniforma militara aparut de niciunde si disparut inexplicabil. Pe la mijlocul anilor ’60 in preajma lacului a disparut un mic grup de soldati.

misterele lacului shaitan,lacul diavolului din Rusia

Localnicii sunt familiarizati cu aceste locuri ciudate si ii avertizeaza pe vizitatori despre pericolele ce ii pandesc.

Oamenii de stiinta explica anomaliile datorita unor fenomene de intersectare a doua falii crustale ce contribuie la deschiderea unor canale spatiu – timp care este o poarta de acces spre lumi paralele.

Noaptea, langa lacul Shaitan, in lumina reflectoarele se pot vedea sfere de plasma care explica bulgarii de lumina vazuti de localnici. In 1997 un dom alb a fost observat timp de 40 de minute pentru ca apoi sa se dizolve intr-un nor transparent.

Conform previziunilor unui guru indian, Sai Baba, si a lui Edgar Cayce in Siberia de Vest va fi cel mai sigur loc de pe Terra dupa o serie de cataclisme.

Dr. Zaitsev este de parere ca in aceste locuri este un camp electromagnetic foarte puternic datorat tectonicii zonei si exista acolo 2 centri energetici. Frecventa electrica masurata acolo este de 127 Hz. Multi dintre participantii la conferintele de presa au spus ca astfel de frecvente sunt masurate in timpul ceremoniilor magilor indieni cand au cazut in extaz. Potrivit lui Zatsev acest lucru revitalizeaza omul si duce la o recuperare rapida a celor bolnavi.

In vara anului 1963 copii din Okunevo au gasit doua placi de culoare gri deschis, lustruite ca niste oglinzi. S-a sugerat atunci ca ele ar face parte dintr-un templu antic scufundat in adancul lacului. Timpul a trecut si descoperirea a fost data uitarii.

Dupa 30 de ani, un grup de muncitori care lucrau la niste tevi au descoperit o necropola uriasa. Arheologii au sosit imediat la fata locului si au ramas nedumeriti deoarece cladirea religioasa contrazicea tot ce se stia despre istoria zonei. Specialistii au estimat vechimea structurilor care nu apartin niciunei culturi stiute pana acum la… 300.000 de ani! Se pare ca acolo a existat o civilizatie foarte dezvoltata care a stat la baza multor religii ale lumii.

shaitan

O clarvazatoare din Rusia, Olga Gurbanovici a spus in 1993 ca la o adancime de 8-15 metri sub luciul apei se afla un templu antic. Principalul punct de atractie al templului lui Hanuman este un cristal al gandirii, un talisman magic in forma de octogon inalt de 1,2 metri. Din acest templu s-a efectuat mereu o comunicare cu Cosmosul.

Legenda spune ca a fost adus de pe planeta Satra . Cristalul urias functioneaza ca un computer si are o baza de date imensa despre trecutul Terrei si despre cum se poate salva omenirea. Martorii oculari au povestit ca au vazut si o coloana de lumina verzuie ce pare a cauta ceva pe cer pentru ca mai apoi sa straluceasca puternic si apoi sa dispara. Specialistii spun ca este vorba de plasma.

In jurul localitatii Okunevo sunt mai multe lacuri pline de mister – Linevo, Urman, Danilova, Shaitan etc… Toate sunt “vindecatoare”.

Exista o teorie cum ca aceste lacuri s-au format in urma caderii unui obiect cosmic, meteorit sau altceva. Apa are proprietati vindecatoare si acest lucru este dovedit. Diversi clarvazatori au indicat ca adancimea lacului este intre 15-17 metri dar undele sonar ale  cercetatorilor au descoperit ca in partea stanga a lacului Shaitan exista o depresiune adanca de 67 de metri.

Misterele Lacului Shaitan

Geologii sunt de parere ca acest lucru dovedeste caderea unui meteorit.

Specialistii au prelucrat datele obtinute si au calculat ca meteoritul avea in jur de 30 de metri in diametru si cantarea in jur de 30 de tone.

Cele 2 bucati de piatra extraterestra gasite de elevi au fost descoperite in partea de jos a lacului Danilov. Prima are aproximativ 1 metru in diametru si este grea de jumatate de tona. A doua  gasita in lac are 4 metri ca diametru cu o greutate de 3 tone. Potrivit cercetatorilor meteoritul s-a spart in 5 bucati formand lacurile. Trei dintre aceste lacuri din regiunea Ormsk sunt conectate printr-un rau iar apa din ele este declarata “sfiintita”, avand proprietati vindecatoare si nu se strica.

Expertii de la centrul epidemiologic au luate mostre de apa si nu au gasit nimic deosebit in materie de substante insa au ramas surprinsi de apa foarte curata din lacul Linevo.

Cel mai misterios lac este insa Shaitan, apa lui vindecand psoriazis, eczeme si multe alte boli. Conform unor legende tratamentul corect este sa se bea apa din toate cele 5 lacuri in mos constant. Exista si carti care relateaza pe larg metodele de tratament si bolile.

Fotografiile care surprind sfere de lumina au fost trimise profesionistilor de la Sankt Petersburg. Ei au spus ca nu sunt iluzii optice ci obiecte reale de origine necunoscuta. Culmea este ca apar atat ziua cat si noaptea.

Lacul ramane in continuare o enigma…

portal.tfm.ro

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum