Misterele de nepatruns ale Bibliei

Numele plin de taine al lui Dumnezeu

Conform traditiei evreiesti, exista mai multe moduri în care se face referire la Dumnezeu, dar cel corect este Tetragrammaton, un cuvânt cu patru litere. El a fost scris „YHVH“ – aceasta combinatie de litere este menita sa fie numele adevarat al lui Dumnezeu, însa nimeni nu stie cum se pronunta. Pronuntia corecta a disparut din istorie si tot ceea ce avem astazi sunt doar presupuneri. Variante de pronuntie si transcriere pot fi Iahwe, Iahve sau Iehova.

Codul secret al Bibliei
Numele de Yahweh in ebraica
Behemoth

În Biblie, în cartea lui Iov, se vorbeste despre o creatura gigantica si foarte puternica, numita Behemoth. Din descrierea ei, stim ca Behemoth este un animal terestru foarte mare. Însa în zilele noastre, nimeni nu are idee despre ce poate fi vorba. Unii cercetatori au sugerat ca acest animal ar putea fi un hipopotam, altii au spus ca ar fi un elefant sau chiar un dinozaur care a supravietuit în timpurile biblice. Dar Behemoth ramâne în continuare un mister total.

Anul real de nastere al lui Iisus

Cele mai multe evenimente care sunt descrise de Evanghelii nu sunt legate de o data exacta, iar nasterea lui Iisus nu face exceptie. În Evanghelia dupa Luca se spune ca Iisus s-a nascut în timpul domniei lui Irod, când a avut loc primul recensamânt. Ceea ce este imposibil, din datele istorice cunoscute pâna azi.

Desi Quirinius a efectuat un recensamânt în jurul anilor 6-7 d.Hr., acesta nu se suprapune cu domnia lui Irod. La momentul acestui recensamânt, Irod murise de aproape un deceniu. Ceea ce înseamna ca cele doua indicii despre nasterea lui Iisus se contrazic reciproc.

Locul exact unde se afla Arca lui Noe

Cel putin din vremea lui Eusebiu (275-339 d.Hr.) si pâna astazi, cautarea ramasitelor Arcei lui Noe a constituit un lucru fascinant pentru crestini, evrei si musulmani.

Multi considera ca locul în care s-ar afla Arca lui Noe ar fi muntele Ararat din Turcia. Desi în Geneza se mentioneaza ca Arca ar fi ajuns la Urartu, un vechi imperiu din estul Turciei, nu exista nicio dovada care sa indice existenta unui potop urias care sa fi afectat vreodata aceasta zona.

misterele de nepatruns ale Bibliei
Locul unde se presupune ca ar fi Arca lui Noe
Cartile ce sunt lipsa din Biblie

Biblia este una dintre cartile care contin cele mai multe cuvinte scrise vreodata. Dar ea a fost mult mai cuprinzatoare. Cel putin 17 carti lipsesc din versiunea moderna a Bibliei si nu se stie nimic despre ce s-a petrecut cu acestea.

În unele capitole din Biblie se fac referiri la scrieri care lipsesc. Spre exemplu,în Cronici 29, sunt mentionate „scrierile despre profetul Nathan si Gad“ si detalii despre domnia regelui David. Dar încercând sa cautam aceste capitole în Biblie, nu vom gasi nimic.

La fel este si cu Cartea Razboaielor Domnului, care ar contine un ciclu de poeme. Nimeni nu stie ce s-a petrecut cu aceste scrieri. La un moment dat în istorie, ele au fost pierdute sau cineva a decis sa le scoata din Cartea Sfânta.

Anii pierduti ai vietii lui Iisus

Viata nimanui nu a fost atât de analizata asa cum a fost cea a lui Iisus. Aproape fiecare moment al existentei lui Hristos a fost interpretat de catre oamenii de stiinta. Cu toate acestea, ramân goluri uriase în cunostintele noastre despre ce a facut Mântuitorul de la vârsta de 12 pâna la 30 de ani.

Nu se cunoaste cu certitudine ce a facut el în timpul adolescentei si în primii ani din tinerete. Lipsa de informatii despre aceasta perioada din viata lui Iisus a facut sa apara sute de carti pe aceasta tema, toate avansând diverse ipoteze.

Locul precis al crucificarii lui Iisus

Noul Testament  apreciaza Crucificarea lui Iisus drept evenimentul cel mai important din istoria omenirii. Dar unde a avut loc acest eveniment remarcabil? Nu se stie exact!

Biblia spune ca Rastignirea a avut loc pe Golgota, unul dintre dealurile din afara Ierusalimului. Este unul dintre foarte putinele detalii din cele patru Evanghelii care coincid. Învatatii contemporani considera ca Golgota ar putea fi zona denumita astazi „Gordon’s Calvary“, ce a fost descoperita de britanicul Charles Gordon în apropiere de Ierusalim, la sfârsitul secolului al XIX.

Unde sunt situate Sodoma si Gomora
Pentru pacatele locuitorilor lor, orasele Sodoma si Gomora au fost distruse „de pucioasa si focul venite de la Domnul din cer“. În crestinism si iudaism, numele acestor orase au devenit sinonime cu pacatul, iar distrugerea lor, cu o manifestare proverbiala a mâniei lui Dumnezeu.
misterele bibliei
Sodoma si Gomora

Existenta istorica a Sodomei si a Gomorei, constituie înca un subiect de disputa între arheologi. Biblia indica faptul ca acestea erau situate în apropierea Marii Moarte. Posibile locuri sunt siturile descoperite de Walter Rast (profesor în biologie la Texas State University) si Thomas Schaub în 1973, incluzând si Bab edh-Dhra, care a fost identificat de arheologul Paul Lapp. Alte asezari posibile ar fi Numeira, es-Safi, Feifeh si Khanazir.

Ce s-a petrecut cu triburile pierdute?
Cele „Zece triburi pierdute ale lui Israel“ se refera la vechile triburi care au disparut la sfârsitul Epocii de Bronz, dupa ce Regatul lui Israel a fost distrus, robit, iar evreii au fost trimisi în exil. Acesta este un subiect care se bazeaza partial pe fapte istorice autentice si documente si partial pe traditia religioasa. Au existat anumite teorii bizare despre cine ar putea fi descendentii acestor triburi pierdute. Unele se refera la irlandezi, nativii americani, britanici, japonezi si chinezi.
 
Biblia contine mesaje codate
Pe lânga mesajul spiritual evident, textul Bibliei contine informatii criptate despre orice eveniment care s-a produs în trecut sau care se va petrece în viitor.  Existenta misteriosului cod al Bibliei a fost dovedita de dr. Eliyahu Rips, unul dintre cei mai mari experti în teoria grupurilor. Studiul acestui cifru si rezultatele obtinute au fost popularizate de cartea The Bible Code, scrisa de jurnalistul Michael Drosnin.

Metoda principala prin care mesajele au fost extrase este „secventa echidistanta de litere“, folosindu-se de obicei textul Bibliei ebraice.

Utilizarea si publicarea „predictiilor“ bazate pe codurile Bibliei au reusit sa atraga atentia mai ales dupa asasinarea prim-ministrului israelian Yithak Rabin, din anul 1995, ce fusese prevazuta de Eliyahu Rips. Jurnalistul Michael Drosnin îl avertizase pe premierul israelian cu un an înainte, în 1994, de posibilitatea acestui eveniment tragic.

codul-secret-al-Bibliei1

Unde este Gradina Edenului?
Unii oameni cred ca Gradina Edenului a existat în realitate, dar majoritatea teologilor considera ca povestea este doar strict simbolica. Totusi, Biblia ne da anumite indicii despre locul unde s-ar fi gasit, ceea ce i-a determinat pe multi sa încerce sa o descopere.

Exista ipoteze care plaseaza Edenul la izvoarele râurilor Tigru si Eufrat, în Irak, în Africa sau în Golful Persic. Locul unde s-a aflat Gradina Edenului ramâne, însa, si astazi un mister.

Cine a fost faraonul din timpul Exodului?
Capitolele de început ale Cartii Exodului descriu povestea înrobirii fiilor lui Israel în Egipt, plagile prin care Dumnezeu a fortat eliberarea acestora si scaparea evreilor prin traversarea Marii Rosii.

Faraonul care a domnit în Egiptul antic în acea vreme nu este numit, fiind mentionat doar cu rangul sau. Problema identitatii lui a fost subiectul mai multor speculatii. Figura cel mai des mentionata în cultura populara este cea a lui Ramses cel Mare, dar nu exista nicio dovada scrisa sau arheologica în acest sens.

http://yogaesoteric.net/

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum

%d blogeri au apreciat: