marți, iulie 16, 2024
"Parfumuri" orientale

„Orasul Leului” din China, o adevarata Atlantida

Un labirint de temple albe, monumente memoriale, drumuri pavate si case, toate ascunse la 40 de metri sub apa formeaza o adevarata Atlantida în China.

orasul-leului-1

Supranumit „Orasul Leului”, Shi Cheng se afla ascuns pe fundul unui lac din zona Muntelui celor Cinci Lei. Asezarea a fost centrul politico-economic al provinciei Zhejiang, din estul Chinei, aminteste dailymail.co.uk.

Orasul a fost sacrificat în 1959, dupa ce guvernul chinez a decis constructia unei hidrocentrale. Orasul Leului a disparut încet sub apele lacului Qiandao. Adâncimea lacului variaza între 25 si 40 de metri.

În urmatoarea jumatate de veac, peste stravechea metropola s-a asternut uitarea.

Filosoful grec Platon descria Atlantida, în urma cu peste 2.600 de ani, ca fiind o insula situata dincolo de Coloanele lui Hercule. El spunea ca insula a disparut în adâncurile marii într-o singura zi.

orasul-leului-2

Fascinantul tarâm este cautat în continuare în Marea Mediterana, mai ales în jurul strâmtorii Gibraltar.

Dar versiunea chineza a Atlantidei, de aceasta data palpabila, va deveni în curând o veritabila atractie turistica.

Oficialii locali intentioneaza sa foloseasca orasul scufundat Shi Cheng pentru a atrage amatorii de scufundari. O echipa de scafandri se va asigura, în prealabil, ca obiectivul poate fi deschis publicului.

Protejat de soare, vânturi si ploi, întregul oras a fost conservat într-un fel de capsula a timpului, aproape toate constructiile sale ramânând intacte, inclusiv grinzile si scarile din lemn.

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum