joi, februarie 29, 2024
Fenomene stranii si paranormale

7 enigme care dau batai de cap cercetatorilor

Chiar daca stiinta a evoluat într-un ritm ametitor în ultimii 100 de ani, lumea continua sa fie un loc misterios care ascunde enigme greu de elucidat. Spre exemplu, sa urmarim aceste 7 mistere care le dau înca batai de cap cercetatorilor.

 1. Piatra Digthon

Este un bolovan de 40 de tone localizat pe malul râului Taunton din Massachusetts, SUA, acoperit de gravuri misterioase. Se presupune ca piatra dateaza din timpul erei glaciare (10.000-13.000 ani) . Pâna în anul 1963 a stat în apa, doar partea superioara fiind descoperita pentru o perioada scurta de timp. În anul 1680, un colonist britanic pe nume John Danforth a studiat desenele din partea superioara a Pietrei Dighton, iar 10 ani mai târziu a scris o carte intitulata „The Wonderful Works of God Commemorated”, în care a descrisa piatra.

piatra
Piatra Digthon

Antone Court Gebelin, un arheolog francez, care nu vazuse niciodata piatra propriu-zisa ci doar o parte din gravuri, a enuntat în anul 1781 o teorie conform careia gravurile ar apartine fenicienilor.

În anul 1837, Carl Christian Rafn a afirmat ca incrisptiile ar apartine de fapt vikingilor, însa nu a putut dovedi acest lucru.

La finele Primului Razboi Mondial, în 1918, Edmund Delaware, a initiat o noua teorie, potrivit careia inscriptiile au o provenienta portugheza. Totul a pornit de la cifra 1511 care a fost descoperita pe piatra. Delaware a studiat istoria Portugaliei si a descoperit ca Gaspar Corte Real a plecat în expedie spre America în anul 1502 si niciodata nu s-a mai întors în tara sa de origine. Fratele lui, Miguel Corte Real, a plecat sa-l caute la data de 10 mai 1502, dar nici el nu s-a mai întors acasa.

Gravurile de pe misterioasa piatra arata urmatoarele indicii: anul 1522, numele lui Miguel Corte Real si stema portugheza în forma de V. Se pare ca astfel misterul a fost dezlegat, însa mai sunt sceptici care contesta acesta teorie.

2. Copiii verzi din Woolpit

Povestea celor doi copii verzi dateaza din secolul al XII-lea când, potrivit cronicarilor medievali, au fost gasiti în comitatul Suffolk, din Anglia ratacind pe câmpie si plângând. Copiii au fost prinsi de satenii aflati la câmp si au fost dusi în satul cel mai apropiat, Woolpit. Aici, au fost tinuti captivi în casa lui Sir Richard de Calne. Potrivit lui William de Newburgh, ei erau îmbracati în „straie de culoare ciudata, confectionate dintr-un material necunoscut”.

Nu vorbeau englezeste si au refuzat mâncarea ce le-a fost oferita. Câteva zile mai târziu, când erau amenintati sa moara de foame, le-au fost aduse „pastai de fasole, cu vrej cu tot”, dupa cum scria staretul Ralph de la Coggeshall, care sustinea ca aflase lucrul acesta de la Calne în persoana. „Copiii au rupt vrejul în loc sa desfaca pastaile, socotind ca boabele se gaseau în golul din vrej. Negasindu-le în interiorul vrejului, au început sa plânga; dar oamenii din jur au desfacut pastaile si le-au aratat boabele pe care copiii le-au mâncat cu mare placere. Dar de alta mâncare nici macar nu s-au atins”.

Copiii au fost botezati. La scurt timp dupa aceea, baiatul a slabit si a murit. Fata s-a obisnuit sa manânce si alte alimente, iar pielea a dobândit culoarea normala. Apoi a învatat sa vorbeasca englezeste si s-a angajat în serviciu la familia unui nobil. Aceasta a povestit despre viata ei anterioara si a spus ca a venit de pe „tarâmul Sfântului Martin” unde era crepuscul continuu, iar locuitorii erau toti verzi. Într-o zi s-au ratacit si au intrat într-o pestera dupa care s-au trezit în aceasta realitate. Potrivit unor teorii, cei doi copii ar fi fiinte dintr-o alta dimensiune, copii ai pamântului sau chiar fiinte extraterestre.

3. Gemenele Pollock7 enigme care dau batai de cap cercetatorilor=

În anul 1951, surorile Joanna si Jacqueline Pollock, în vârsta de 11, respectiv 6 ani, au fost ucise într-un accident de masina în Northumberland, Anglia. Un an mai târziu, mama lor a dat nastere gemenelor Jennifer si Gillian. Jennifer, fata cea mai mica, prezenta semne din nastere exact în aceleasi locuri ca sora ei decedata Jacqueline.

Mai târziu, fetele au început sa ceara jucarii care au apartinut surorilor lor moarte, jucarii despre care nu aveau de unde sti. De asemenea, ele au cerut sa fie duse într-un parc în care nu mai fusesera niciodata, dar pe care Joanna si Jacqueline l-au vizitat de mai multe ori. Dr. Ian Stevenson, un cunoscut psiholog, a studiat în profunzime cazul si a concluzionat ca exista o legatura clara între gemenele Jennifer si Gillian si Joanna si Jacqueline.

4. Criminalul „Zodiac”

„Îmi place sa ucid pentru ca este extrem de amuzant”, asa începe una dintre numeroasele scrisori criptate primite de ziarele din San Francisco, de la un barbat care a terorizat zona San Fransisco Bay Area în perioada 1968-1969. Identificat cu pseudonimul de „Zodiac”, barbatul a fost suspectat ca a ucis cel putin cinci persoane.

Acesta nu a fost prins niciodata, în ciuda faptului ca politia a reusit sa adune mai multe indicii. Modul în care actiona criminalul era unul destul de ciudat. El le trimitea în mod regulat scrisori codate ziarelor locale si folosea linia de urgente a politiei pentru a anunta crima pe care urmeaza sa o comita. În epistole el a pretins ca a ucis în total 37 de persoane.

”Politia nu ma va prinde niciodata, pentru ca sunt prea inteligent pentru ei”, spunea el într-o scrisoare adresata ziarului San Francisco Chronicle. Victimele sale aveau vârsta cuprinsa între 16 si 29 de ani si erau fie împuscate, fie înjunghiate.7 enigme care dau batai de cap cercetatorilor-criminalul zodiac

Lyndon Lafferty, un ofiter de politie pensionat din SUA care a facut parte din echipa de anchetatori care a condus investigatiile în cazul ucigasului în seriea, a scris în 2012 o carte, intitulata ”The Zodiac Killer Cover-Up”. Acesta a afirmat ca identitatera ucigasului a fost descoperita înca din anul 1971 de un grup format din ofiteri de politie pensionati, agenti federali si judecatori, denumit ”Mandamus Seven”.

Desi îl identificasera, acestia nu l-au arestat, din cauza presiunilor politice si a coruptiei din interiorul politiei, afirma Lafferty. Potrivit lui Lafferty, ucigasul banuit de moartea a cel putin cinci persoane, avea, la vremea respectiva, 91 de ani si traia în Solano County, California.

Se pare ca motivul principal pentru care criminalul Zodiac a început sa ucida a fost adulterul, dupa ce sotia sa a avut o aventura cu un judecator de la Curtea Superioara din Solano.

5. Cicada3301

7 enigme care dau batai de cap cercetatorilor-cicada 3301

De aproape trei ani, în luna ianuarie, un joc de tip puzzle este organizat de o persoana/grupare misterioasa care îsi spune „3301” si care foloseste drept simbol o cicada. „3301” se foloseste de elemente de criptologie, matematica, literatura, filosofie etc. pentru a crea un „joc complex” care îsi propune sa descopere indivizi inteligenti. Primul puzzle Cicada 3301 a fost publicat la data de 5 ianuarie 2012, pe site-ul 4Chan, alaturi de un mesaj scurt: „Cautam indivizi foarte inteligenti. Pentru a-i gasi, am conceput un test…”. Doar cei care se pricep la criptologie hexadecimala, la poezie medievala si la muzica clasica au sanse sa dezlege marea enigma cunoscuta sub numele de Cicada 3301. Multi cred ca testul este conceptu de organizatii sau servicii secrete care cauta sa recruteze noi membrii.

6. Babushka

În anul 1963 presedintele american John F. Kennedy a fost asasinat la Dallas, moartea lui ramânând pâna în acest moment învaluita în mister. Analizând imaginile de la acea data, anchetatorii au descoperit în apropierea masinii prezidentiale o femeie care purta un palton si un batic pe cap.7 enigme care dau batai de cap cercetatorilor-babuska Aceasta tinea ceva în fata fetei sale, posibil un aparat de fotografiat. Ea a aparut în numeroase fotografii, dar niciuna nu i-a surprins chipul. Femeia a ramas la locul incidentului chiar si dupa ce ceilalti oameni au plecat de la fata locului. La un moment dat ea a disparut pe o straduta si nu a mai fost gasita niciodata, chiar daca FBI a cerut public ca aceasta sa predea autoritatilor imaginile pe care le-a surprins cu aparatul foto. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar femeia a devenit o enigma cunoscuta sub numele de „Babuska Lady”.

7. „Calcâiul” de la Aiud

În 1973, muncitori care lucrau la o balastiera pe malul Muresului au descoperit un obiect misterios, despre care unii spun ca ar fi de origine extraterestra.

Lucratorii au scos din pamânt, de la peste 10 metri adâncime, trei corpuri, dintre care doua erau asemanatoare, iar unul diferit. Chemat la fata locului, un specialist a identificat ca cele doua corpuri asemanatoare erau fosile de mamut, iar al treilea semana cu un topor din metal.

7 enigme care dau batai de cap cercetatorilor-calcaiul de la aiud

Obiectele au fost duse la Cluj-Napoca pentru a fi analizate amanuntit. Specialistii au identificat doua fragmente de os din scheletul unui rinocer paros, animal care a trait într-o perioada cuprinsa între 10.000 de ani si 80.000 de ani în urma, însa nu au reusit sa dateze obiectul misterios, în greutate de aproximativ 2 kilograme.

„Obiectul, lung de circa 20 de centimetri, lat de circa 12,5 cm si gros de 7 cm, prezenta doua goluri cilindrice, de diametre diferite, practicate astfel încât golul cu sectiunea mai redusa penetra catre baza celuilalt, perpendicular. Golul cu diametrul mai mare prezenta în plus o ovalizare a partii sale inferioare, efect ce parea a fi produs de un ax cu capul rotunjit, cu care s-ar fi asamblat.

Pe suprafata sa inferioara cât si lateral, obiectul prezenta urme ale unor lovituri repetate, dintre care unele au fost puternice. Toate detaliile remarcate sugerau faptul ca piesa a facut parte cândva dintr-un ansamblu functional si ca a fost pierduta dintr-un motiv oarecare, în albia de atunci a râului”, scria în 1983 inginerul Florin Gheorghita, în cartea „Enigme în Galaxie”.

Obiectul misterios este realizat dintr-un aliaj de aluminiu, lucru extrem de ciudat, având în vedere ca aluminiul a fost descoperit abia în 1808 de catre Humphry Davy si produs pentru prima oara în laborator, în 1825, de catre chimistul danez Hans Christian Orsted. Un aspect cu totul neobisnuit este si existenta unui strat anormal de oxid de aluminiu pe întrega suprafata a obiectului. Deoarece aluminiul se oxideaza foarte greu în profunzime, se presupune ca obiectul gasit la Aiud are o vechime extrem de mare. Unii specialistii au spus ca ar avea o vechime de 250.000 de ani. Rezultatele unor analize indica faptul ca obiectul ar avea între 400 de ani si 80.000 de ani, motiv pentru care unele persoane sustin ca acesta ar avea origini extraterestre. „Calcâiul” de la Aiud se afla si astazi în custodia Muzeului de Istorie din Cluj-Napoca.

 http://www.ziarulring.ro/

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum