duminică, septembrie 8, 2024
Mituri si mitologii

Miturile tibetane: legenda pietrei Chintamani

Dupa ce au anexat Tibetul, chinezii au populat teritoriul cu populatie din randul lor. Dificil pentru ei de a se adapta la conditiile din Tibet.

Chinezoaicele nu puteau naste aici, în timp ce femeile tibetane nasteau si îsi cresteau copiii fara probleme. Populatia chineza are si acum probleme legate de sanatate si de boli incurabile. Pamântul tibetan nu a fost primitor cu strainii. Specialistii sustin ca tibetanii au gene de atleti. Bagajul lor genetic este deosebit, iar mutatiile genetice care s-au produs asupra ADN-ului, sunt mult mai puternice la tibetani, în comparatie cu chinezii.

Miturile tibetane legenda pietrei Chintamani

Cum s-a produs acest lucru, tinând cont ca tibetanii si chinezii au aceleasi origini? 

Sunt acelasi popor, cu aceleasi origini si totusi evolutia se face diferit. Mostenirea genetica a tibetanilor le confera performante de mari atleti. Legendele tibetane spun ca un cufar imens a cazut din cer, având patru obiecte sacre. În primul rând, este vorba despre piatra Chintamani, foarte sensibila la vibratiile mentale. Legendele spun ca împaratul Atlantidei a primit în dar o bucata din aceasta piatra. Caldura pe care o emana aceasta piatra este foarte puternica. Este mai puternica decât radiu.

Piatra este conservata în Turnul din Shambhala, dar bucati mici din ea au fost duse în mai multe colturi din lume, respectiv, într-o manastire din Tibet si la un muzeu din New York. Tibetanii sustin ca poporul Agartha va iesi din subteran la suprafata. Credinta lor este aceea ca în caverne, în subteran, exista o populatie care va salva omenirea. Vechile texte sumeriene, babiloniene, chiar si Epopeea lui Ghilgames, descriu existenta unei populatii care traieste în subteran.

Regele Arthur, atunci când a fost ranit mortal, a cerut sa fie dus la capatul pamântului, acolo unde nu se moare niciodata. El dorea sa ajunga în Agartha, locul unde nu se moare niciodata, inima culturii budhiste.

Legende despre astfel de pietre miraculoase sunt în mai multe culturi. De exemplu, arabii sustin ca piatra de la Mecca este de origine celesta. Ea a fost alba, dar cu timpul s-a înnegrit din cauza gândurilor rele ale oamenilor.

Miturile tibetane legenda pietrei Chintamani (2)

Revenind la piatra Chintamani, tibetanii sustin ca radiatiile ei influenteaza lumea întreaga. Tibetul este un vortex cuantic. Aceasta energie se rasfrânge asupra populatiei. Tibetanii sunt longevivi, rezistenti la boli si la conditii climatice deosebite. Meditatia si relaxarea absoluta sunt metode obisnuite, cu ajutorul carora corpul si mentalul se revigoreaza. În ceea ce priveste alimentatia, aceasta este simpla si fara sa ridice probleme de sanatate tibetanilor. Tibetanii sunt convinsi ca la granita dintre China si Tibet exista o retea de tuneluri, în care se afla opt entitati nemuritoare.

Ei detin piatra Chintamani si de aici nemurirea lor. Exista în Tibet persoane care au depasit cu mult suta de ani si arata cu 50 de ani mai tinere. Sa ne aducem aminte ca statisticile arata ca în România, populatia este mai longeviva, în anumite zone. Se cunoaste faptul ca locuitorii din proximitatea Sfinxului, din muntii Bucegi, sunt mai longevivi decât alti locuitori.

Trebuie sa acceptam faptul ca pietrele nu sunt o masa amorfa. Pietrele sunt purtatoare de energie, iar noi oamenii ne hranim cu diferite forme de energie. Daca am acceptat ca trovantii din Vâlcea cresc si se misca, ar trebui sa acceptam ca pietrele pot avea influente vitale asupra sanatatii si , de ce nu, a longevitatii, prin energia pe care o emana.

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum