duminică, aprilie 14, 2024
Astronomie

Steaua misterioasa cu posibila activitate extraterestra

Oamenii de stiinta au identificat recent anumite obiecte neregulate ce orbiteaza în jurul unei stele îndepartate din galaxia noastra. Aceste obiecte sfideaza cele mai rationale explicatii pe care cercetatorii le au în momentul actual, una dintre ele fiind activitatea extraterestra.

Steaua misterioasa cu posibila activitate extraterestra

Amplasata între constelatiile Cygnus si Lyra, steaua este una dintre cele mai misterioase din galaxia noastra. Aceasta stea, denumita CCI 8462852, nu este deosebita prin forma ci prin dezordinea obiectelor ce graviteaza într-un mod ciudat în jurul ei.

„Nu am mai vazut o asemenea stea”, a spus Tabetha Boyajian, un postdoctorand la Yale. „A fost foarte ciudata. La început ne-am gândit ca ar putea fi unele distorisionari ale imaginilor dar aceasta ipoteza a fost ulterior infirmata”, a mai spus el.

Oamenii de stiinta au mai luat în calcul si alte scenarii, de la defectiunea camerelor cu care s-a monitorizat steaua la posibilitatea unor planete care se ciocnesc. Dar, în acest moment, lista de posibile explicatii a fost redusa la doua.

În primul rând, este posibil ca stratul ce înconjoara steaua sa fie o mare de comete, trase spre interiorul sistemului solar de gravitatea unei alte stele ce trece prin apropiere. Acest lucru ar fi o coincidenta rar întalnita, dar este posibil.

Steaua misterioasa cu posibila activitate extraterestra (2)

A doua posibilitate este una pe care oamenii de stiinta nu o pot prezenta  cu usurinta. Este posibil ca stratul care înconjoara CCI 8462852 sa fie reprezentat de obiecte extraterestre.

„Când mi-au fost aratate primele imagini cu aceasta stea, am fost fascinat de forma neobisnuita”, a explicat Jason Wright, un astronom de la Universitatea Penn State, Pennsylvania. „Extraterestii ar trebui sa fie întotdeauna ultima ipoteza pe care care o luam în considerare, dar descoperirea facuta arata ca un lucru pe care doar o civilizatie extraterestra ar fi capabila sa-l construiasca”, a mai spus astronomul.

Steaua CCI 8462852 a fost semnalata pentru prima data de niste astronomi amatori în anul 2011, aceasta fiind remarcata pentru forma sa atipica prin intermediul telescopului spatial Kepler.

Sursa: Mother Nature Network

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum