Piramida gigantica, scufundata, descoperita langa insulele Azore

Agentiile portugheze de stiri au anuntat pe data de 19 septembrie 2013 descoperirea sub apa, pe teritoriul dintre insulele Sao Miguel si Terceira din Azorele portugheze, a unei piramide de dimensiuni foarte mari.

Baza piramidei este perfect patrata si vârfurile patratului sunt orientate catre cele patru puncte cardinale. Înaltimea a fost estimata la 60 de metri, iar aria bazei la 8000 de metri patrati, folosindu-se tehnologie digitala prin GPS.

Institutul Hidrografic al Marinei portugheze are misiunea de a analiza informatiile pentru a determina daca structura piramidala este construita de om sau nu. Sarcina pare simpla, însa este mai complicata decât ne-am putea imagina: acest mister nu a fost elucidat nici macar în cazul arhi-cunoscutelor piramide egiptene.Piramida gigantica, scufundata, descoperita langa insulele Azore

Structura a fost descoperita într-o zona din mijlocul Atlanticului acoperita de apa de aproximativ 20.000 de ani. Luând în considerare faptul ca în timpul acela trecusera 2000 de ani de la epoca glaciara precedenta si ultima glaciatiune era la apogeu, putea fi responsabila pentru construirea piramidei orice civilizatie, umana sau nu, care existase acolo dinaintea erei glaciare.

Marina portugheza nu a reusit sa determine originile piramidei, înca, dar multi îsi pun întrebarea de ce nu a fost raportata mai devreme de sfârsitul lui 2012 existenta acestei structuri. Cu siguranta ca NOAA, care studiaza activitatea vulcanica din jurul piramidei, ar fi trebuit sa o detecteze prin imagistica bazata pe sonar, din moment ce zona e studiata masiv din pricina activitatii vulcanice.

Fie NOAA nu a descoperit-o înca, fie ascunde ce a gasit sau piramida nu exista. Ultima varianta nu e posibila pentru ca descoperirea a fost autentificata.

În sprijinul ideii ca aceasta piramida a fost construita de alte civilizatii, arheologii Asociatiei Portugheze a Cercetatorilor Arheologi au descoperit recent, pe insula Pico, dovezi care sugereaza ca în regiunea insulelor Azore ar fi existat oameni cu mii de ani înaintea venirii portughezilor. Nici pâna azi nu s-a descoperit cine a creat arta în piatra de pe aceste insule.

Insulele Azore sunt un lant de 9 insule vulcanice, grupate în 3 zone principale, situate la aproximativ 1500 de kilometri vest de Lisabona. Toate sunt situate pe liniile active dintre placile tectonice ale Americii de Nord, Eurasia si Africa. Acesta reprezinta un loc foarte interesant pentru constructia unei piramide daca ne gândim la calitatile energetice asociate cu piramidele.

Coordonatele exacte ale locatiei constructiei nu au fost facute publice si se crede ca au mai fost descoperite înca 2 piramide în zona, imaginile sugerând ca modelul si asezarea ar putea fi similare cu cele ale piramidelor din Egipt.

Surse: Collective Evolution (http://www.collective-evolution.com/2014/01/10/underwater-pyramid-found-near-portugal-has-portuguese-navy-investigating-link-to-atlantis/)

Portuguese-American Journal (http://portuguese-american-journal.com/terceira-subaquatic-pyramidal-shaped-structure-found-azores/)

Azores Pyramid Website (http://www.azores-pyramid.org/)

InternationalBusinessTimes (http://www.ibtimes.co.uk/atlantis-discovered-pyramid-aozres-islands-sunken-509298)

http://epochtimes-romania.com/

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum

%d blogeri au apreciat: