marți, februarie 27, 2024
Enigmele istoriei

Misterioasa geoglifa „Mareea Man” din Australia

Desenul a fost descoperit de pilotul australian Trac Smith, în data de 26 iunie 1998. Desi a fost cercetata de arheologi de nenumarate ori, nimeni nu poate spune cu certitudine cine, când si mai ales cum a realizat acea figura vizibila si din spatiu. Astfel existenta sa reprezinta unul dintre cele mai mari mistere ale Australiei.misterioasa geoglifa mareea man din Australia

Gravata într-o zona arida din Australia, geoglifa denumita „Mareea Man” este cea mai mare din lume, întinzându-se pe o suprafata de circa 4 km, si la o distanta de circa 60 de km fata de asezarea Marree. Figura înfatiseaza un om ce pare a se afla la vânatoare, având în mâna un bumerang.

Totusi teoriile au curs în presa de la antipozi. Unii au sugerat ca geoglifa a fost realizata de mai multi operatori aerieni locali pentru a putea atrage turisti în zona, lucru ce s-a si întâmplat de altfel, orasul Marree devenind unul dintre destinatiile favorite ale celor pasionati de mistere. Alte teorii vorbesc ca omul Marree nu a fost creat de pamanteni…omul-marreea-2

O alta teorie este cea conform careia lucrarea i-ar apartine artistului australian Bardius Goldberg, decedat în 2002. Acesta si-a exprimat de mai multe ori, de-a lungul vietii, intentia de a crea o capodopera vizibila din spatiu. Când a fost întrebat daca el este autorul „Marreea Man”, nici nu a confirmat dar nici nu a infirmat acest lucru, adâncind si mai mult misterul.

Cert este faptul ca odata cu trecerea timpului, geoglifa este supusa unui proces continuu de eroziune naturala, ceea ce va face si mai dificila rezolvarea misterului din jurul ei.

 

cunoastelumea.ro

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum