Pe urmele misterioasei planete Nibiru

Pana acum, aveam cateva idei despre mitica sau inexistenta Planeta X sau Nibiru, sau a 9-a sau a 12-a planeta a Sistemului nostru Solar. Acum ar exista unele dovezi indirecte, dar pana la certitudine e cale lunga. Daca ar fi sa stabilim momentul in care s-a nascut mitul misterioasei Planete X, atunci trebuie sa spunem ca povestea a inceput in 1976 cand Zecharia Sitchin a scris cartea „A douasprezecea Planeta” in care, dupa o traducere personala dintr-o scriere sumeriana, ea a identificat o planeta, Nibiru care face inconjurul Soarelui o data la 3.600 de ani. Problema cu autoarea era ca se declara o persoana „contactata” de extraterestri care ii comunicasera pe un canal special, avertizand-o ca Nibiru se va ciocni cu Pamantul in anul 2003, amanata apoi pentru 2012.

Pe urmele misterioasei planete Nibiru

 Un frison a existat insa in 2011 atunci cand cometa Elenin a fost considerata de unii un Nibiru deghizat, care se apropia de Pamant, in ciuda faptului ca pe un telescop oricine poate face diferenta dintre o planeta si o cometa, fie si doar pentru ca aceasta din urma are coada! Dar cometa, in loc sa se ciocneasca de Pamant s-a sfaramat in bucati atunci cand a trecut pe langa Soare. Si cu toate acestea, discutiile despre Planeta X, sau Nibiru, continua si azi. In ciuda faptului ca o planeta cu o orbita atat de excentrica careia ii ia 3.600 de ani sa orbiteze in jurul Soarelui ar crea o mare instabilitate in interiorul Sistemului nostru solar, in varsta de 4,5 miliarde de ani.

 Dupa numai cateva ture in jurul Soarelui, gravitatia Planetei X ar fi perturbat semnificativ orbitele celorlalte planete, lucru care, pana acum nu s-a intamplat. Dar unii cred (sunt mii de site-uri pe Internet care imprastie aceste informatii) ca Planeta X exista si ca NASA stie ca ea exista si ascunde adevarul! Altii nu au renuntat la ideea cataclismului produs de Nibiru, prin ciocnirea cu Pamantul. Cataclismul (respins de toate dovezile stiintifice), considerat de astronomi o farsa de Internet, este pomenit in Retea din 1995, de cand Nancy Lieder a fondat site-ul ZetaTalk.

 Si el se considera un „contactat” de extraterestri care-i transmit mesaje de pe sistemul solar Zeta Reticuli. Datele transmise lui Lieder coincideau cu anul 2003, comunicat si „contactatei” Zecharia Sitchin in anii 70. Si chiar daca nimic nu s-a intamplat pana azi, grupurile afiliate ideii de sfarsit al lumii sunt numeroase pe Internet.

O ciorba reincalzita „stiintific”

 Interesant este ca desi astrofizicienii sustin ca prezenta unei asemenea planete, cum ar fi Planeta X, ar fi afectat semnificativ orbitele planetelor din Sistemul nostru solar „dupa numai cateva ture in jurul Soarelui”, aflam acum ca „Planeta X ar putea fi responsabila de micile devieri ale traiectoriei sondei Cassini!”

 Asa a pornit o vanatoare pentru descoperirea… misterioasei „Planete 9”, denumita si Planeta X sau Nibiru, o planeta cu o orbita foarte eliptica, aflata dincolo de orbita lui Neptun si care ar fi de aproximativ 10 ori mai masiva decat Terra. Dar exista Planeta X ca sa pornesti o vanatoare pentru descoperirea ei? Deocamdata exista doar dovezi „indirecte”. Asta este concluzia unui studiu publicat in ianuarie de Konstantin Batygin si Mike Brown, doi planetologi de la Institutul Tehnologic din California. „Stafeta celor doi a fost preluata in scurt timp de mai multe echipe de astronomi convinsi de coerenta argumentelor aduse de cei doi, iar in prezent cautarile continua cu ajutorul unor telescoape puternice in incercarea de a o observa direct”, dupa cum noteaza Agerpres.

 Care e ideea? Au fost observate recent mici variatii ale sondei Cassini, aflata pe orbita planetei Saturn, si de la acest amanunt cei doi planetologi au tras concluzia ca Planeta X exista! Brusc, din ce in ce mai multi astronomi „sunt convinsi ca in cel mult un an aceasta lume nemaivazuta va fi, in sfarsit, observata direct, o descoperire monumentala care are potentialul de a modifica modul in care ne raportam la sistemul nostru solar si la locul nostru in Univers”. Nici mai mult nici mai putin, „se aduna din ce in ce mai multe dovezi ca exista ceva acolo, departe”, crede David Gerdes, cosmolog la Universitatea din Michigan.

 In studiul lui Konstantin Batygin si Mike Brown se spune ca autorii isi bazeaza concluziile „pe simularile computerizate ce au tinut cont de orbitele circumsolare neobisnuite pe care le au cateva dintre obiectele mari din Centura Kuiper, centura de asteroizi, comete si planetoizi ce se intinde dincolo de orbita planetei Neptun”. Asadar doar niste simulari computerizate au fost derulate pentru verificarea acestei ipoteze si doar ele au confirmat posibilitatea existentei misterioasei Planete X!

 In plus, conform calculelor celor doi planetologi, Planeta X ar realiza o rotatie completa in jurul Soarelui intr-un interval de timp de pana la 20.000 de ani si nu 3.600 cum se vehicula in cartea din 1976 scrisa de Zecharia Sitchin. Dar, totusi, unde e Planeta X? Nimeni nu stie, dar toti ar dori s-o cunoasca: „Vreau neaparat sa o vad cum arata”, a sustinut Batygin. „Toti cei care s-au suparat pentru ca Pluto nu mai este considerata planeta se pot bucura ca ar putea exista o planeta adevarata acolo, departe, care asteapta sa fie descoperita si astfel sistemul nostru solar ar ajunge din nou la 9 planete”, a declarat Brown. Asadar, doar supozitii si ipoteze extrase din banuieli. Convingerea noastra e ca nu exista nicio „Planeta 9” sau X si e greu de imaginat cum o simulare pe calculator poate conduce la concluzii contrare in lipsa oricarei probe.Pe urmele misterioasei planete Nibiru (2)

Iata si reactia recenta a expertilor de la NASA: cei de la Jet Propulsion Laboratory (JPL) „au contrazis categoric alegatiile referitoare la sonda Cassini”, subliniind ca miscarea acesteia nu a suferit modificari neasteptate din 2004, cand s-a apropiat de Saturn.

 „O planeta necunoscuta in afara orbitei lui Neptun, cu o masa de zece ori mai mare decat a Terrei, ar afecta orbita lui Saturn, nu a sondei Cassini”, a fost de parere William Folkner, cercetator de la JPL. Sa amintim ca misiunea sondei Cassini se va incheia la sfarsitul anului 2017, cand aceasta va ramane fara combustibil si va disparea in atmosfera planetei Saturn.

Revista Magazin

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum

%d blogeri au apreciat: