Misterioasa viata a lui Kaspar Hauser

Pe 26 mai 1828, cetatenii din Nuremberg, Germania, au avut parte de o surpriza neobisnuita în persoana unui adolescent care se plimba pierdut prin oras, mormaind propozitii fara sens.

La început nu a fost prea comunicativ, repetând ca tatal sau fusese ofiter de cavalerie, meserie pe care si-ar dori sa o urmeze si el.

La sectia de politie, tânarul a reusit sa le spuna autoritatilor ca se numeste Kaspar Hauser, precum si câteva detalii despre trecutul sau. Hauser a povestit ca a fost rapit si tinut captiv de o persoana pe care nu o cunostea. Aceasta i-a dat apa si pâine, o patura din lâna si câteva jucarii: doi cai de lemn si un câine.

Învatatorul Georg Daumer l-a luat pe Hauser la el acasa unde l-a ajutat sa recupereze la capitolele citit, scris si desenat – disciplina catre care adolescentul avea o înclinatie. Dupa un an si jumatate, povestea lui Hauser a devenit si mai ciudata.

El s-a plâns ca ar fi fost atacat din nou, în casa lui Daumer, de aceiasi persoana care l-ar fi tinut captiv si care de data aceasta l-ar fi taiat cu o lama, spunându-i ”tot trebuie sa mori înainte de a parasi orasul Nuremberg”. Câteva luni mai târziu, Hauser s-a împuscat, din greseala cu un pistol. Ambele incidente au survenit dupa ce a fost acuzat ca minte, ceea ce i-a facut pe unii sa creada ca s-a ranit intentionat, pentru a stârni simpatia celor din jur.

Pe 14 decembrie 1833, Hauser a venit acasa cu o rana serioasa la piept, spunând ca un strain i-ar fi dat o punga, dupa care l-ar fi înjunghiat si ar fi fugit. În punga se afla un bilet scris în oglinda.

”Hauser va// putea sa va spuna cu precizie cum// arat si de unde sunt.// Pentru a-l scuti pe Hauser de acest efort// vreau sa va spun eu de unde// vin// Vin…// Vin din din… // de la granita bavareza… // De pe raul… // Va voi // spune chiar si numele: M.L.O”, scria pe bilet.

Hauser a murit trei zile mai târziu din cauza ranii. Multi au crezut ca el ar fi fost responsabil, dar ca de data aceasta nu a stiu când sa se opreasca. Mai mult, biletul era pliat într-o forma triunghiulara ciudata, forma pe care Hauser o folosea si avea, de asemenea, anumite greseli de scriere pe care Hauser le facea uneori.

Pâna la aceasta ora, originile lui au ramas un mister. La un moment dat s-a speculat ca ar fi fost fiul unui duce, înlaturat din cauza unor dispute legate de o mostenire, însa dovezile ADN au infirmat aceasta teorie.

”Aici se odihneste Kaspar Hauser, o enigma în timpul vietii… misterios si la moarte”, sta scris pe mormântul sau.

ancient-origins.net

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum

perfect-tour.ro%20 perfect-tour.ro%20 perfect-tour.ro%20
%d blogeri au apreciat: