Din nou despre incidentul Roswell

Generalul Nathan Twining a fost un personaj central în începuturile implicarii fortelor aeriene ale SUA în investigarea fenomenului OZN. Nascut într-o familie care a fost mult timp asociata cu armata si absolvent al Academiei Militare West Point, Twining a ajuns, la sfârsitul carierei sale, presedinte al Statelor Majore Reunite, cea mai înalta functie militara în fortele armate ale SUA, ca si consilier militar principal al unui presedinte al SUA. Înainte de retragerea sa, dupa patru decenii de serviciu, el era eligibil sa poarte peste 30 de medalii militare, ceva rar în America.

Generalul Nathan Twining
Generalul Nathan Twining

 În vara anului 1947, când observarile de OZN-uri au explodat în media si când a avut loc si presupusa prabusire OZN de la Roswell (în New Mexico), Twining avea sediul la baza Wright Field (ulterior Wright-Patterson, locul unde se presupune ca au fost transportate, cu avionul, resturile accidentului), în calitate de comandant al Air Materiel Command (AMC), care avea drept misiune: cercetarea, dezvoltarea, achizitia si testarea în zbor a aeronavelor si armelor noi, prototip sau straine.

 Twining a fost cel care, preocupat de cresterea numarului de rapoarte OZN, a recomandat initierea, în subordinea sa, a unui studiu oficial al fenomenului misterios. Cunoscut sub numele de Proiectul Sign, acest studiu oficial timpuriu OZN a fost autorizat în decembrie 1947 de catre generalul Laurence Craige (sef al cercetarii si dezvoltarii fortelor aeriene, implicat si el în incidentul Roswell).

Real sau vedenie?

 Într-o scrisoare (cunoscuta sub numele de „Twining Memo”), anterior clasificata, adresata generalului George Schulgen, adjunctul sefului serviciilor de informatii ale Air Force, de la Pentagon, Twining scrie ca fenomenul discurilor zburatoare raportate „este ceva real si nu o vedenie sau o fictiune”. Ca posibile explicatii, el a luat în considerare fenomene naturale, dar si obiecte tehnice controlate.

 În pozitia în care era, Twining a stiut cu siguranta ce anume s-a întâmplat cu adevarat în accidentul de la Roswell si pare evident ca el stia mult mai bine ce anume reprezenta de fapt fenomenul. Sub conducerea sa a fost lansat, în 1954, si Regulamentul Air Force AFR 200-2, privind procedurile de raportare a OZN-urilor de catre piloti.

 Generalul Twining a murit în martie 1982, în Texas, la vârsta de 84 de ani, si a fost înmormântat la Cimitirul National Arlington cu onoruri militare complete. Fiul generalului, purtând acelasi nume de Nathan Twining, a declarat, la un moment dat, anchetatorilor OZN (între care lui Tom Carey) ca tatal sau i-a marturisit, cu sase saptamâni înainte de deces, ca accidentul de la Roswell a fost un eveniment extraterestru. Chiar mai surprinzator, el ar fi dezvaluit ca unul dintre extraterestrii a supravietuit. Fiul îsi mai amintea ca, la începutul anilor cincizeci, tatal sau a pomenit ca era foarte preocupat de numarul tot mai mare de piloti, care au fost „pierduti”, în timp ce se straduiau sa urmareasca evazivele obiecte zburatoare.Din nou despre incidentul Roswell

 Pe 24 septembrie 2013 a fost facut public, pe internet, un film în care apar alte dovezi indirecte ca generalul Twining si fiul sau stiau mult mai multe despre adevarata natura a accidentului de la Roswell decât au declarat vreodata public. Filmul este un interviu înregistrat de catre Joanne Summerscales, în cadrul unui proiect numit „AMMACH”. În film este intervievata o englezoaica de 85 de ani, care spune ca, în anii 1997-1998, l-a întâlnit pe Nathan Twining Jr., care i-a spus, despre tatal sau, niste lucruri care au lasat-o marcata pentru tot restul vietii.

 În perioada aceea, Jo, împreuna cu doi prieteni, îsi faceau planuri sa se retraga în Statele Unite, într-o comunitate de coreligionari. S-a întâmplat ca unul dintre prietenii ei îl cunostea pe Nathan Twining Jr., care era membru al aceleiasi credinte, în SUA, si care exploata o suprafata mare de teren în zona Roswell. Prietenul l-a contactat pe Twining Jr., pentru a discuta cu el despre instalarea unei comunitati religioase pe una dintre întinsele sale ferme din New Mexico. Spre marea lor încântare, proprietarul i-a invitat, pe Jo Walters si pe acel prieten, sa-si petreaca ceva timp la locuintele de oaspeti de la ferma lui. Asa cum povestea ea: „El ne-a invitat, generos, sa ramânem câteva zile si sa vizitam proprietatea pe care traia în stil mare, asa ca ne-am bucurat, câteva zile minunate, sa experimentam modul în care o duce cealalta jumatate”.

 Mai târziu, în timpul vizitei, Nathan Jr. i-a explicat lui Jo ca el este fiul faimosului general de aviatie. Având în vedere faptul ca ea era interesata de mai mult timp de fenomenul OZN, ca si amplasarea în New Mexico a fermei si perioada de serviciu a generalului, discutiile au ajuns repede în jurul accidentului de la Roswell, dupa care au urmat una sau doua lungi conversatii despre acest subiect, în cadrul carora, asa cum relata Jo, „el mi-a spus ca i-a fost greu sa accepte versiunea oficiala privind evenimentele si l-a tot întrebat pe tatal sau, dar acesta a ramas rezervat”. Dar, pentru ca generalul a considerat ca a fost întotdeauna „drept” cu baiatul sau, la sfârsitul vietii sale, a decis sa-i dezvaluie adevarata natura a evenimentului Roswell.

 Cu sase saptamâni înainte sa moara, l-a chemat pe fiul sau si i-a spus ca nu a vrut sa moara cu o înselaciune pe constiinta. Prin urmare i-a confirmat validitatea „incidentului Roswell”. I-a spus ca a fost, într-adevar, un accident al unui vehicul extraterestru, ca s-au recuperat resturile unui OZN, ca si trei fiinte, dintre care una a supravietuit si a fost transferata în niste laboratoare ultrasecrete din New Mexico. Acolo, aceasta si-a revenit si a trait timp de cincisprezece ani. Generalul Twining a descris creatura ca fiind foarte inteligenta, si a spus ca, pe masura trecerii timpului, au reusit sa comunice cumva. Jo credea ca Nathan Jr. i-a vorbit de o legatura telepatica, dar nu era sigura. În cele din urma, generalul ar fi ajuns sa considere aceasta persoana ca prieten.

Inselaciune sau adevar?

 Jo a povestit ca, fireste, ea ar fi dorit sa afle mai multe detalii, însa, asa cum spunea „întrucât prietenii mei nu aveau niciun interes fata de OZN-uri si parea sa ne respinga ca pe niste fantezisti excentrici, gazda noastra a discutat despre aceasta informatie doar cu mine. El se temea de repercusiuni si maniera în care a vorbit despre acest lucru sugera o teama certa”.

 „Gazda noastra avea si un manager al domeniului, pe care l-am cunoscut în treacat. El îsi petrecea o mare parte din timpul sau pe teren si a pretins ca a vazut si a încercat sa vorbeasca cu un numar de extraterestrii, unii prietenosi, dar nu toti”. „De asemenea, am vorbit pe scurt despre rapiri, si o data, în timp ce statea în picioare, în fata ferestrei sale din fata, el mi-a aratat o femeie care trecea, si mi-a spus ca fusese rapita, si are si un implant”.

 Jo a adaugat ca, pâna în momentul înregistrarii pe film, nu mai spusese nimanui despre toate acestea, temându-se ca publicitatea ar putea dauna fiului generalului Twining, adaugând: „Daca este viu am încredere în voi ca veti respecta aceasta rugaminte… În cazul în care doriti sa folositi aceste informatii si, prin urmare, sa indicati sursa acesteia, va rog sa aflati daca el mai este înca în viata, iar daca este, va rog sa-i aflati adresa, pentru mine, ca sa-i scriu eu mai întâi”.320px-RoswellDailyRecordJuly8,1947

 Ea a adaugat ca s-a decis sa faca publice aceste informatii întrucât e în vârsta, are sanatatea fragila si crede ca si cei mai tineri ar trebui sa afle despre ele, înainte ca ea sa moara.

 În cazul în care ceea ce Nathan Jr. spune despre tatal sau este adevarat, aceasta ar reprezenta confirmarea, la cel mai înalt nivel oficial, din partea unuia dintre cei mai decorati militari din istorie, ca incidentul Roswell a fost cu adevarat extraterestru.

 Cercetatorul ufolog veteran Ted Oliphant a mentionat pe Facebook ca si el a auzit, de la Nathan Twining Jr., ca tatal sau a vazut la Roswell un extraterestru si ca a folosit mijloace telepatice pentru a comunica. Nathan Jr. a adaugat acest element important: tatal sau i-ar fi spus ca extraterestrii „nu doreau niciun contact cu noi”.

Revista Magazin

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum

bijuteriidinargint.ro perfect-tour.eu%20
%d blogeri au apreciat: