joi, mai 30, 2024
Fenomene stranii si paranormale

O schimbare de viziune

As dori sa va prezint un caz mai aparte. Cornel Buta (C.B.) din Brasov a relatat in diverse scrisori si casete audio despre contacte stranii cu fiinte pe care le-a calificat drept extraterestre. Sa aflam povestea lui…

 S-a nascut în 1937, în localitatea Bogata Olteana, judetul Brasov. Are o stare materiala buna, este însurat si are un baiat, Mircea, nascut în 1969. La vârsta de trei ani, C.B. fost înfiat de familia unei matusi, sora mamei. Si ei aveau o gospodarie mare, dar nu aveau copii si-si doreau si un ajutor. Din acest moment si pâna la vârsta de 26 de ani, C.B. a locuit cu ei, într-un teritoriu numit „Turzun”, o peninsula, de circa 7 kilometri patrati, închisa aproape complet de un cot de 9 kilometri al râului Olt. La 26 de ani, s-a mutat la Brasov. Aici a ajuns sa lucreze ca maistru într-o întreprindere militara, dupa ce si-a completat studiile la cursurile serale. Din 1997 a iesit la pensie.o-schimbare-de-viziune

 C.B. spune ca la vârsta de 14 ani si jumatate, a avut o întâlnire cu fiinte nepamântene. Era la Turzun.

În zorii zilei de 19 martie 1952, s-a trezit pe la ora 2:00 si a iesit în curte pentru câteva minute. A revenit apoi în casa, s-a culcat linistit si a adormit. Imediat dupa aceea s-a vazut într-o alta lume, cu constructii si fiinte total diferite de tot ce cunostea pe Pamânt.

Era o lume stranie, monotona si pustie. Nu exista pic de vegetatie. Solul era plan si negru ca bitumul… În jurul sau, pe o raza de circa un kilometru, vedea totul ca într-o zi întunecoasa, dar mai departe si deasupra era înconjurat de nori grosi si negri ca fumul de pacura… „Pareau încremeniti, nederanjati de nicio adiere de vânt”.

Fiinta energetica

 În tot acest peisaj se zareau doua cladiri. Una era asemanatoare cumva cu cele de pe Pamânt si parea turnata dintr-o masa plastica, „cum ar fi bachelita neagra”. Cealalta era de culoare crem deschis, aproape lamâi, cu acoperisul rosu, si construita din materiale cum martorul nu vazuse pe Pamânt.

 În fata sa, la circa 25-30 de metri, se afla o „vietate cosmica”, „o fiinta energetica informa pe care mintea omeneasca, oricât s-ar stradui, nu si-o poate imagina”, de o maretie pe care n-ar putea s-o descrie în cuvinte, care „îsi schimba forma si culoarea dupa voie, de la alb stralucitor, mai puternic ca lumina soarelui, pâna la rosu, culoarea sângelui, fara nicio stralucire”. Era „o fiinta care nu era materie fixa ci numai energie vie ca flacara de foc, o materie vie total deosebita de noi”.

 Au avut o conversatie. I s-a spus ca a fost ales dintr-un mare numar de oameni si ca îl cunosteau dinainte de a se naste. Fiinta luminoasa i-a propus un „plan”, o colaborare care însa implica sa renunte la libertatea sa. C.B. spune ca a cerut un timp de gândire. Aparitia a fost de acord, cu conditia ca el sa respecte trei principii de comportament, pe care le-a acceptat si le respecta si azi. I-a fixat o perioada de proba, dupa care urma sa revina. Pe atunci nu stia ca nu va fi vorba de câteva zile sau saptamâni, ci de 14 ani si jumatate, în care va fi supravegheat permanent. Din pacate, i s-a interzis sa spuna ce i s-a mai comunicat. I s-a permis sa spuna doar idei „de la el”.

 La un moment dat, faptura de lumina a plecat. Atunci a vazut mai clar, la circa 10 metri în dreapta sa, un negru atletic, perfect gol, înalt de circa 1,90 metri, cu parul scurt. Avea o privire crunta si miscari feline. A avut o conversatie si cu acesta. Parea claustrat în acea lume întunecata si se bucura ca are un interlocutor.

 C.B. a stat acolo vreo 20 de minute. Cât a fost acolo, în acea lume stranie, nu si-a adus aminte de nimic de pe Pamânt, de parca memoria i-ar fi fost anulata. Dupa aceasta întâlnire, s-a trezit în patul sau, foarte de dimineata, înainte de rasaritul soarelui. Lânga patul sau, la distanta de circa un metru, statea în picioare, cu fata spre el, un omulet înalt de circa 0,9-1,1 metri.

Avea o înfatisare nordica europeana (de „arian”…), semanând cu un baiat de 10-12 ani. Avea fata alba rozalie, ochi albastri si parul blond tuns scurt. Purta o salopeta mulata pe corp, de un rosu aprins si curat, dintr-un material subtire, foarte fin, aparent sintetic si elastic. Pe mijloc era încins cu un brâu lat de circa 4-5 centimetri, pe care, în locul cataramei, se gasea un buton rosu. Purta cizmulite scurte, de culoare albastra, fixe pe picior, elastice, cu talpa subtire.

 Statea nemiscat, ca o statuie, cu bratele încrucisate pe piept, cu palmele lipite… Când C.B. s-a ridicat, a facut un gest linistitor, a zâmbit prietenos si a spus cu blândete: „nu-ti fie frica, nu-ti fac niciun rau”… A urmat o conversatie de circa 15 minute (sau chiar mai mult). divinI-a spus ca cele întâmplate în noaptea trecuta reprezinta un experiment; l-a sfatuit sa nu asculte tot ce îi va cere negroidul si sa nu-i fie frica de el. I-a mai spus sa aiba grija de corpul sau, ca de ceva sfânt, sa duca o viata curata si echilibrata, sa evite viciile, sa-si foloseasca mintea cât mai intens si sa evolueze continuu prin cunoastere. C.B. a avut sentimentul ca mesagerul „parea independent de ceilalti doi, dar cunostea situatia”.

 L-a întrebat pe omuletul blond cine-i si de unde vine? Acesta i-a raspuns, ridicând un deget, ca de sus, din spatiu. C.B. i-a pus si alte întrebari, la unele nu a primit raspuns, despre altele este obligat sa taca. Omuletul i-a ordonat apoi sa doarma, iar C.B. a adormit. Când s-a trezit, era lumina, cei trei câini îl priveau din afara, din fata usii întredeschise spre curte, iar „arianul” nu mai era acolo.

 Dupa noaptea aceea, timp de aproape 15 ani, zi si noapte, C.B. spune ca a devenit un adevarat cobai. Fiinta cosmica l-a lasat, aparent, pe mâna „umanoidului” negru, care, în continuare l-a supravegheat si l-a supus continuu la presiuni psihice si fizice. Îl contacta mintal de câte ori avea chef, zi si noapte. A vorbit cu el de vreo 10-12 ori, dar numai în anumite circumstante: niciodata în casa sau sub un acoperis, niciodata de fata cu cineva, niciodata iarna sau când era frig, nu în locuri zgomotoase, niciodata când era bolnav, obosit, nervos, suparat, agitat, surmenat sau într-o stare anormala de orice forma, niciodata noaptea, totdeauna pe timp caldut (mai – septembrie) sub cerul liber, senin sau cu nori rari, atunci când era relaxat, „când gândurile taceau”.

 Negroidul dorea ca C.B. sa se poarte în societate cum voia el. Întrucât C.B. se opunea, îl ataca si îl tortura fizic, cu cruzime. Îl imobiliza, de nu-si mai putea misca nici limba, dupa care C.B. era scuturat, ca si când ar fi fost electrocutat. Dupa ce îl lasa în pace, nu mai avea nicio problema, nu simtea nici oboseala, nici durere. De altfel, în toata acea perioada a avut o sanatate buna.

 La un moment dat, spune C.B., „negroidul se încarnase în corpul meu… Simteam o mare greutate si corpul îmi era foarte greoi. Tremuram continuu si vorbeam cu voce stinsa… Am avut noroc ca am gasit metoda eficace de l-am scos afara din mine. Dupa aceea nu am mai avut nimic”. Dupa aceasta tentativa entitatea neagra nu a mai reusit sa-l ia în stapânire; îl simtea din timp si îl bloca.

Negroid insistent

 C.B. a dedus ulterior ca negroidul n-ar fi avut voie sa se comporte astfel, dar era chinuit de singuratate în mediul sau ostil si, daca l-ar fi luat în stapânire, s-ar fi transpus, prin el, în lumea pamânteana, care i se parea un rai, ceva cu totul diferit de lumea lui.

În momentul în care C.B. s-a mutat la Brasov, în ambianta aglomerata a unui oras mare si în mediul zgomotos al unei întreprinderi, negroidul parea ca încearca sa-l convinga sa se întoarca acasa.

 Entitatea luminoasa întâlnita în acea noapte nu s-a manifestat în toata aceasta perioada, pâna în septembrie 1966, când C.B a fost „readus fulgerator”, pentru vreo zece minute, în aceeasi lume neagra. Din nou i s-a facut aceeasi propunere ca la prima întâlnire, iar el a refuzat si acum. Entitatea a întrebat de ce, iar el a raspuns ca „lumea nu e pregatita pentru asa ceva; poate peste 2-300 de ani”. Discutia s-a terminat si dupa aceasta a scapat definitiv si de negroid. Ar mai fi vrut sa revada entitatea luminoasa „pentru iubirea pe care i-o purta”, dar aceasta a fost ultima întâlnire.

 C.B. spune ca, în contactele sale, „le-am pus o multime de întrebari; la unele au refuzat sa-mi raspunda”. „Nu mi-au comunicat nimic mai mult despre lumea lor sau despre ei. De unde vin ei, ramâne un mister”. „Am vorbit mult despre noi, chiar în contradictoriu, dar nu mi-au vorbit despre ceea ce se întâmpla cu noi”. „Mi-au dat sfaturi cu caracter educativ si m-au încurajat, dar deviza categorica a fost «te descurci singur»”. „Cu toate insistentele mele, atât vietatea cosmica supercivilizata, cât si tânarul blond cu ochii albastri, au refuzat categoric sa-mi promita orice ajutor”. „Nu mi s-a spus sa uit, ci sa nu uit nimic. Mi s-a spus ca pot vorbi cu oricine tot ce vreau, numai sa fie real si obiectiv; dar despre ce au vorbit ei cu mine niciun cuvânt; de la mine orice dar nu pe seama lor”.

 În urma acestor contacte, nu a ramas cu niciun fel de urme fizice, cu exceptia faptului ca în cei 15 ani, cât a fost urmarit, si-a pastrat aspectul juvenil. Spune ca la 28 de ani arata ca de 17 ani. Apoi, a început sa îmbatrâneasca normal, dar diferenta se observa si azi.

 Primul contact l-a transformat mult. Vedea lumea cu totul altfel. A devenit interesat si a citit multa literatura din domeniu de exemplu despre yoga, OZN-uri ori extraterestri.

Cautand explicatii la ce i s-a intamplat, chiar C.B. a trecut in revista mai multe ipoteze pe care un sceptic i le putea oferi pentru experientele sale. o-schimbare-de-viziune-2Putea fi acuzat ca a inventat totul, fiind singurul martor al celor petrecute. Dar un sarlatan are totdeauna un scop cum ar fi: publicitatea, banii etc., iar el nu dorea nici astea, nici alte avantaje, voia doar ca oamenii sa stie adevarul. In plus, „unui adolescent de 14 ani jumatate, care a trait doar in pustietate nu i-ar fi trecut prin cap sa formuleze idei atat de complexe”.

 Nu a fost nici un vis, asa cum ar crede unii. S-a trezit acolo… dar nu a fost o trezire brusca ci ca o readucere la viata, asistat de niste aparate, ca dupa o moarte clinica. Ceva identic a fost si cand a revenit la viata aici pe Pamant. Deci nu a fost un vis, ci cu totul altceva.

 S-a pus problema daca starile prin care a trecut nu erau cumva „halucinatii, vedenii sau alte bazaconii”, care puteau fi puse si pe seama unor plante halucinogene din zona.

La Brasov nu sunt niciun fel de astfel de ierburi, iar contactele au continuat si aici, timp de patru ani. In plus, el spune ca stie sa faca diferenta intre realitatea traita si un vis, o halucinatie, ori alte fenomene ireale. A existat si ipoteza unor atacuri epileptice. Dar el a fost tot timpul si a si ramas pana azi un om perfect sanatos, iar dupa a doua intalnire cu fiinta luminoasa, in 1966, intalnirile au incetat cu desavarsire. Nu crede nici ca a fost posedat. Posedatul este, intre altele, dominat si dirijat, ceea ce in cazul sau nu s-a intamplat.

Doua corpuri, aici si acolo

 El se delimiteaza si de clasicele „intalniri de gradul IV”. Desi a avut un contact, fizic si verbal, cu entitati nepamantene, C.B. spune ca nu a fost teleportat nici rapit de OZN-uri, nu a existat un OZN, nu a vazut niciun fel de instrumente tehnice, nu a fost examinat fizic, medical etc. Dar el ii scuza pe sceptici spunand: „Cel ce a trait pe viu o asemenea experienta intelege perfect incapacitatea semenilor sai pamanteni de a-l intelege”.

 C.B. avanseaza, ca explicatie pentru transpunerea sa in acea lume bizara, existenta a doua corpuri, aici si acolo, avand creierii interconectati. Doar unul dintre aceste corpuri se poate afla in stare de constienta la un moment dat. Asa cum spune: „Existam in doua lumi… dar niciodata n-am fost treaz (constient) in acelasi timp in ambele lumi, ci, de fiecare data, ori aici ori acolo”.

In toti acesti ani de supraveghere, el n-ar fi putut deveni complet independent decat daca ar fi fost deconectat de dublura de acolo. C.B. crede ca numai printr-o astfel de tehnica „se poate ajunge pe alte corpuri ceresti si comunica cu fiinte din alte lumi indepartate”. Dar „ar putea fi si o capcana blestemata”, intrucat, prin aceeasi tehnica, orice subiect pamantean ar putea fi interceptat si urmarit discret, multa vreme, chiar contactat „de acolo, de acasa, de la bazele lor”.

 Reproducem mai jos elemente si citate din viziunea pe care el afirma ca a capatat-o in urma experientei si discutiilor cu cei cu care a intrat in contact, o viziune remarcabila prin prisma pregatirii si ocupatiilor sale, desi vizibil influentata si de lecturile in domeniul OZN si cele conexe acestuia.

 C.B. considera ca cei pe care i-a intalnit, sunt reprezentantii „unei civilizatii cosmice stralucite”… „mai avansati ca noi cu sute de mii sau milioane de ani”.

fiintaEntitatile cu care s-a intalnit ar putea veni, crede el, dintr-o realitate paralela cu a noastra sau sa detina legi pe care noi nu le cunoastem si care fac ca marile distante sa li se para nule. El mai crede si ca „in civilizatiile din… spatiu nu exista egalitate. si acolo sunt caste si clase privilegiate … la un nivel de subordonare inca mult mai autoritar decat pe Pamant”.

 C.B. crede ca extraterestrii ne studiaza „de zeci de mii de ani”. „Terra e pentru ei un fel de parc biologic”. S-ar putea sa ne urmareasca pe fiecare si nu le este prea greu, daca tinem seama ca „si noi avem deja tehnica si calculatoarele prin care ne apropiem de aceasta putere”. „Ne cunosc pe fiecare, si de bun si de nebun”. C.B. spune ca miturile populare, inclusiv cele romanesti sunt si ele o marturie a acestei monitorizari. Dar, spre deosebire de oamenii care au trait cu mii de ani in urma, la ora actuala nu mai suntem constienti de aceasta monitorizare.

Suntem „o generatie de amnezici”. „De mii de ani, fiecare a pus de la el cate ceva si asa s-a pierdut adevarul si a devenit fictiune”…

 Discutand despre ipoteza ca negroidul si blondul pe care i-a intalnit ar putea fi bioroboti, el comenta ca, totusi, erau fiinte vii, foarte inteligente si civilizate, care zambeau prietenos, puneau intrebari si dadeau raspunsuri inteligente, isi sustineau punctul de vedere, pasionat, receptiv si lucid. El se mai intreba de unde vine asemanarea fizica izbitoare a celor doi cu pamantenii? „Nu cumva noi suntem niste cópii, identici cu ei, sau ei sunt pamanteni rapiti si transformati? … Nu cumva planeta noastra este o pepiniera experimentala a acelor fiinte supercivilizate?”.

 Omenirea este – conform lui C.B. – o „precivilizatie extrem de tanara”. Oamenii inca nu s-au desprins de primitivism si salbaticie, sunt stapaniti de instincte animalice, pun pe prim plan necesitatile vietii si interesele personale (bogatie, functii, putere, sex, sanatate etc.). Oamenii gandesc extrem de rudimentar si nu au pasiune pentru cunoastere…

 Daca ar vrea, extraterestrii ne-ar putea ucide pe toti. Totusi, ei „ne iubesc, ne supravegheaza, ne urmaresc evolutia, si chiar ne cred mai capabili decat suntem. Le place sa ne priveasca de aproape si ar vrea sa ne vada altfel decat suntem, pentru binele nostru”. Dar „nu-s asa buni cu noi cum cred unii”.

„Ei stiu de noi de mii de ani dar nu se amesteca direct (fatis) in treburile noastre. Considera ca «oamenii stiu ce au de facut si pot sa-si rezolve singuri treburile» si ca «stiu ce e bine si ce e rau».” „Ne lasa in pace, sa ne omoram, sa facem ce vrem”... „La ei timpul nu prea conteaza”… „Deocamdata par sa se limiteze la un numar de teste, cu scop experimental”.

„Daca vom fi evoluat spre o civilizatie pasnica avansata la un nivel superior, ne vor contacta oficial si ne vor impartasi din experienta si cunostintele lor. Si, daca pamantenii vor voi, ne vor incadra in comunitatea lor”.

indexIntentiile extraterestrilor au fost si sunt comunicate, inca din vechime, unor contactati. Ei „lasa la liberul consimtamant al subiectului daca vrea si poate sa indeplineasca misiunea propusa de ei… Ei nu favorizeaza cu nimic pe cei alesi, din contra, le impun conditii severe”… „La cei contactati, dispare animalicul si vor fi dominati de ratiune. Acestia vor pune cunoasterea pe prim plan, iar necesitatile vietii pe planul al doilea. Extraterestrii asa ar vrea sa fie toti pamantenii”.

Mesajul primit de el avea si o componenta ecologica: „Daca oamenii ar cunoaste ce stiu eu, ar avea grija de planeta noastra ca de ochii lor”.

 C.B. nu se simte deosebit de alti oameni. Singura deosebire este cunoasterea unor lucruri pe care altii nu le cunosc. Asa cum spune: „Eu am primit o audienta scurta, ca musafir al unei vietati cosmice supercivilizate, la o baza (a lor, din Cosmos), dupa care am fost urmarit un timp”.

Dumnezeu, ca fiinta fizica

 C.B. este religios, fara a fi bigot. El a interpretat, fireste, experienta sa in cheia traditiei crestine ortodoxe, in care a fost crescut. El afirma astfel: „Din tot ce mi s-a intamplat in anii 1952-1966 am ajuns la concluzia ferma ca atat Dumnezeu, cat si diavolul exista, ca fiinte fizice reale, dar sunt foarte departe de ceea ce gandesc si cum vorbesc oamenii despre ei”. El adauga ca daca fiinta luminoasa sau omuletul blond l-ar mai contacta, „ar fi cel mai frumos eveniment din viata mea”.

 C.B. mai considera ca fiinta luminoasa cu care s-a intalnit „nu era Creatorul ci o creatura a Creatorului”. Poate era un reprezentant care avea ca misiune sa urmareasca viata pe Pamant. Dar „chiar daca fiinta respectiva n-a fost cea atotputernica… cea mai inalta, din varful piramidei la nivel cosmic… m-a convins ca intr-adevar exista o superinteligenta atotputernica, inimaginabila pentru mintea omeneasca”.

El crede ca si cei din vechime, oamenii in general, nu au luat legatura niciodata nemijlocit cu aceasta „superinteligenta”, ci doar cu reprezentantii sai. C.B. mai crede ca extraterestrii sunt cei „fara de trupuri, stapani ai puterii” amintiti de textele biblice.

 El nu crede ca experienta sa a fost ispita repetata a unor demoni si, in general, spune ca nu crede intr-un imperiu al demonilor. Nu exista asa ceva si el nu se poate „limita, ca un automat lipsit de ratiune, la niste teorii religioase rudimentare”.

 C.B. mai crede ca astfel de contacte li s-au intamplat si altora in decursul timpului. „Cred ca aceasta tehnica fantastica i-a derutat si debusolat pe oameni, de au devenit atat de religiosi, superstitiosi si fricosi”.

El adauga ca Biblia, Cartea lui Enoh, alte texte vechi, ca si miturile din credinta populara, toate atesta faptul ca cei vechi nu au fost straini de existenta unor fiinte de origine cosmica. „Ceea ce exprima anumite texte biblice, ca «Dumnezeu vede tot», ca «Dumnezeu stie tot» si altele, arata ca au existat oameni foarte inteligenti care au fost contactati si au constientizat niste realitati obiective, pe care altfel nu aveau cum sa le cunoasca”. Dar, intre timp, amintirile contactelor „au devenit mit si religie”. La un moment dat, trage chiar concluzia: „Religia pare a fi doar o ramasita fosilizata a unei imense intelepciuni, transmisa de extraterestrii, cu mii de ani in urma”.

revistamagazin.ro

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum