miercuri, noiembrie 29, 2023
Fenomenul OZN

Clarvazatorii militari americani si fenomenul OZN

Investigatorul OZN care semneaza cu pseudonimul Isaac Koi a depus un efort considerabil pentru a examina literatura si documentele oficiale privind studiile guvernamentale de vizualizare la distanta, prin clarvazatori militari (remote viewing), studii care au conexiuni importante cu cercetarea OZN. În urma acestui efort, pe 9 iulie 2015, el anunta ca a pus la punct o seama de instrumente informatice pe care le pune acum la dispozitia celor interesati. Între altele, aceste instrumente includ o arhiva (numita generic Stargate) de 92010 pagini PDF, desecretizate de CIA prin 2004, privind utilizarile militare ale clarviziunii (proiectele oficiale americane „Stargate”, „Gondola wish”, „Grill flame”, „Center Lane”, „Sun Streak” etc.), precum si o versiune cu hyperlink-uri a indexului CIA al acestei imense arhive.

 El sublinia ca, pentru a întelege anumite elemente ale ufologiei, ca si rolul jucat de unele personaje implicate, este de o mare utilitate sa examinam materialele privind proiectele de vizualizare la distanta efectuate de CIA, NSA, DIA si armata SUA, începând din anii ’70 ai secolului trecut. Un loc special în acest peisaj îl ocupa un grup poreclit „The Aviary” (aproximativ „pasaretul”), întrucât componentii sai, în anumite situatii, adoptasera nume de cod cum ar fi: „Condor”, „Falcon” etc.

 S-au emis teorii ale conspiratiei extrem de variate si de contradictorii relativ la grupul „Aviary”. În esenta, acestea afirmau ca grupul (cel putin cei din US Air Force) se ocupa cu dezinformarea în domeniul OZN, inclusiv cu fabricarea de documente si filme despre presupuse întâlniri si întelegeri secrete între oficialitati americane si extraterestrii, materiale pe care le plasau unor ufologi creduli, în scop de derutare si ridiculizare.

Operatiuni subterane

 S-a mai spus ca ei au participat si la operatiuni MILABS – proiecte negre ale informatiilor militare, de urmarire, hartuire, terorizare si rapire a unor civili nevinovati, implicând droguri, hipnoza, controlul mintii etc. pentru a implanta, post-hipnotic, false amintiri, pe care respectivul le va considera traite aievea, între care chiar episoade de „rapire extraterestra”. Alti cercetatori au sugerat ca „Aviary” a fost un grup de oameni, parte militari, parte civili, care aveau doar un interes periferic în cercetarea OZN, contribuind totusi, prin documente false, cum au fost cele privind presupusul grup ultrasecret MJ-12, la crearea unor perdele de ceata în calea aflarii adevarului.

 Dincolo de interesul pentru „Aviary”, documentele de vizualizare la distanta eliberate de CIA includ materiale referitoare la o seama de incidente faimoase OZN, cum ar fi cel de la padurea Rendlesham, incidentul Cash-Landrum etc.

 Arhiva „Stargate” include si o copie a raportului facut, în 29 septembrie 1995, de catre Institutele americane de cercetare, raport care ofera o imagine de ansamblu si face o evaluare a proiectelor de vizualizare la distanta. Evaluarea a fost realizata de un colectiv care a inclus pe Dr. Jessica Utts, profesor de Statistica al Universitatii din California de la Davis, si pe Dr. Raymond Hyman, un profesor de psihologie al Universitatii din Oregon. În plus fata de competentele lor extinse, ei au fost selectati si ca sa reprezinte ambele parti ale controversei privind fenomenele paranormale: Dr. Utts publicase articole în care trata interpretarile paranormale în mod pozitiv, în timp ce Dr. Hyman a fost selectat sa reprezinte pozitia sceptica.

 În rezumatul raportului Institutelor americane de cercetare se preciza ca într-un experiment de laborator tipic de vizualizare la distanta, unui subiect i se cerea sa vada cu ochii mintii si sa descrie, un loc sau un obiect, care în paralel era vazut si de o persoana de control. În experimente mai recente de laborator, s-au folosit si fotografii facute tintei de National Geographic. Clarvazatorii, evident, nu stiau dinainte ce tinta a fost aleasa, iar acestea erau selectate aleatoriu. Un judecator examina raportul clarvazatorului si stabilea daca acesta se potriveste cu tinta sau nu, acordând un punctaj pozitiv sau negativ. Exista si un scor de acuratete, masurând gradul de similitudine al raportului de vizualizare la distanta.

 În evaluarea diferitelor experimente, realizate pâna în momentul raportului, recenzentii au ajuns la urmatoarele concluzii: (1) Pe un esantion semnificativ de cazuri s-a demonstrat ca identificarile corecte apar mai des decât prin pura sansa. (2) Nu este totusi clar daca aceste reusite se datoreaza exclusiv însusirilor clarvazatorilor sau si altor factori: judecatorii, obiectivul, alte caracteristici ale metodei. (3) Nu au fost furnizate dovezi clare ca reusitele se datoreaza functionarii unor fenomene paranormale si nu s-au identificat originile sau natura fenomenului de vizualizare de la distanta, în cazul în care acesta exista.

 S-a mai reprosat ca, precizia nefiind de 100% si neexistând posibilitatea unui control al corectitudinii, desi unele observatii au fost precise, altele au fost inconsecvente, inexacte si necesitau interpretari subiective substantiale. În consecinta, informatiile furnizate nu au fost folosite pentru ghidarea unor operatiuni. Toate aceste neajunsuri recomandau oprirea programului în cadrul comunitatii de informatii ale armatei, ceea ce s-a si realizat în 1995.

 Desigur, cele mai multe documente din arhiva „Stargate” nu se refera la OZN-uri, ci la cu totul alte subiecte, cum ar fi: încercarile de a localiza: avioane prabusite, transporturi de droguri, ostatici etc. Arhiva Stargate contine, de asemenea, o multime de materiale despre cercetarile de clarviziune efectuate în alte tari, în special în URSS.

 Dr. Paul Smith, un clarvazator si autorul unei carti despre vizualizarea la distanta, carte intitulata „Citind mintea dusmanului” (Reading the Enemy’s Mind), a obtinut un doctorat în filosofie la Universitatea din Texas, din Austin, în 2009. Teza sa de doctorat afirma ca perceptia extrasenzoriala este o dovada ca mintea este mai mult decât materie pur si simplu. El argumenteaza aceasta referindu-se la diverse aspecte legate de parapsihologie si vizualizarea la distanta. O copie PDF a acestei disertatii poate fi descarcata gratuit de pe site-ul Universitatii din Texas.

 Exista si o revista consacrata vizualizarii la distanta (editata de Daz Smith), numita „Eight Martinis”, din care au aparut deja 12 numere, disponibile si pe site-ul revistei. Numele ciudat este un termen intern folosit de comunitatea de informatii care practica vizualizarea la distanta. Ingo Swann, un personaj cheie al acestei comunitati îl explica spunând ca termenul se refera la rezultate de clarviziune atât de bune încât „sparg realitatea oricui” si dupa care nu-ti revii decât daca bei „opt Martini”. Revista contine nu putine referiri la fenomenul OZN. Interviurile lui Daz Smith cu clarvazatorii includ, de obicei, cel putin o întrebare, daca cel în cauza a observat vreun OZN.

Paranormalul din noi

 Un clarvazator militar descria vizionarea la distanta ca „proiectarea constiintei departe de corp, ca într-un spatiu paralel, dar unul care se împleteste cu cel pe care-l experimentam prin cele 5 simturi”. Clarvazatorii efectueaza o calatorie prin spatiu, pot simti ceva în jurul lor, sau pe terenul la care au ajuns, dar probabil „într-un spectru de lumina diferit” întrucât ei nu sunt vazuti de cei aflati acolo… Uneori este ca si cum ai privi printr-un ochi de geam. Doar observi; nu interactionezi cu cele de acolo… Vizualizarea la distanta trebuie realizata într-o stare echilibrata, foarte stabila si concentrata a mintii si a corpului, ca si în conditii specifice.

 Un capitol masiv în fisierele eliberate de CIA priveste conexiunea dintre vizualizarea la distanta si fenomenul OZN: materiale privind cazuri OZN, actiuni de ufologie ale clarvazatorilor, alte persoane implicate atât în ufologie cât si în vizualizarea la distanta. Pe lânga cazurile Rendlesham si Cash-Landrum, deja amintite, în aceste documente sunt trimiteri la cazul de rapire de la Pascagoula, la mutilarile de animale, la o tentativa de a vedea planeta Marte acum un milion de ani, o deplasare la „Sediul Federatiei Galactice”, OZN-uri subacvatice, baze ET pe Pamânt si altele. Toate acestea au fost „tinte” în timpul unor sesiuni de antrenare a clarvazatorilor militari. Isaac Koi nota ca unele dintre aceste titluri „nu sunt chiar tipice pentru CIA”. A existat chiar si un program de instruire pentru contracararea activitatii extraterestrilor pe Terra…

 Conexiunea dintre clarvazatori si ufologie este mai profunda decât ar parea la o examinare superficiala. Ajunge sa mentionam doar câteva nume regasite în documentele CIA: astrofizicianul Jacques Vallee, cercetatorii Hal Puthoff si Russell Targ, de la Institutul Stanford, generalul maior Albert N. Stubblebine III, Robert Wood, de la McDonnell Douglas, astronautul Edgar Mitchell, miliardarul Robert Bigelow, scriitorii Jim Marrs si Jim Schnabel. Multi dintre oamenii pentru care exista informatii detaliate în aceste fisiere sunt membri ai asa-numitului „Aviary”: Kit Green si Ron Pandolfi de la CIA, colonelul John Alexander (armata SUA), Dale Graff (DIA), C. B. Scott Jones (US Navy).

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum

%d blogeri au apreciat: