OZN-uri urmarite de NORAD (Comandamentul Nord-American de Aparare Aerospatiala)

Pe 25 iunie 2016 la Alien Cosmic Expo în Brantford Ontario, Canada, a avut loc o reuniune nationala canadiana pentru cautarea adevarului privind OZN-urile si extraterestrii, considerata cel mai important eveniment de acest gen din acest an. Între expertii participanti s-au numarat: Paul Hellyer, fost ministru al apararii în Canada, ca si autori si investigatori OZN cum ar fi: Richard Dolan, Steve Bassett, Nick Pope, Grant Cameron, Stanton Friedman, ori Travis Walton.

 La întrunire a participat si Victor Viggiani, director la Zland Communications, un serviciu independent de stiri, dedicat compilarii, distribuirii si analizei informatiilor privind implicatiile geopolitice si de securitate nationala ale dezvaluirii prezentei extraterestre pe Pamânt, confruntata cu specia umana. Cu aceasta ocazie, Viggiani a facut publice mai multe documente secrete din arhiva NORAD prin care a adus înca o dovada ca rapoartele privind fenomenele aeriene neidentificate au fost discutate, analizate, evaluate si secretizate la cele mai înalte niveluri civile si militare. Roger Marsh, directorul de comunicatii al asociatiei ufologice MUFON, preciza ca documentele în cauza fusesera eliberate lui Viggiani pe baza legii accesului la informatii din Canada, dar aceasta actiune se pare ca nu a fost bine primita în SUA.ozn-uri-urmarite-de-norad-comandamentul-nord-american-de-aparare-aerospatiala

 NORAD (North American Aerospace Defense Command), pe româneste Comandamentul Nord-American de Aparare Aerospatiala, este un sistem de control aerospatial si de avertizare aerospatiala comun  si Canadei. El consta dintr-o retea de radare, avioane si nave, ca si din comanda si controlul acestui masiv sistem.

Cereri de desecretizare

 Viggiani are o experienta de peste 30 de ani în anchetarea rapoartelor privind observatii OZN, jurnalism academic si de radio, cu un accent special asupra fenomenului OZN si extraterestrilor. El a activat în mass-media în Sydney si Brisbane, Australia, în Washington DC, la Clubul National de Presa, la programe ale televiziune de stiri CBC si CTV Toronto, ca si la Universitatea din Toronto. Viggiani facuse o cerere de a se desecretiza – în baza legii accesului la informatii – documentele referitoare la OZN-urile urmarite sau interceptate de NORAD. Desigur, nimeni de la NORAD nu vorbeste de OZN-uri. În loc de „obiecte neidentificate” ei folosesc termeni cum ar fi: „trasee de interes” sau „trasee necunoscute”. Prin urmare, cererea lui Viggiani a fost formulata folosind acesti termeni.

 Ca raspuns, el a primit o scrisoare de la centrul de operatii NORAD. Aceasta preciza ca solicitarile de informatii cu privire la „traseele necunoscute” nu pot fi eliberate din cauza caracterului lor sensibil, din ratiuni de securitate nationala. S-a spus ca a fost luata în considerare „exceptia 15 «afacerile internationale si apararea» care protejeaza informatiile de securitate nationala, de aparare nationala si de politica externa. Desecretizarea oricaror detalii privind rapoartele de trasee neidentificate si trasee de interes ar afecta apararea nationala a SUA si Canadei, iar dezvaluirea improprie sau neautorizata a acestor informatii reprezinta o încalcare a legii securitatii informatiilor”.

 În raspuns se mai arata ca aceste rapoarte contin date de aparare nationala care pot intra sub incidenta legilor de spionaj ale SUA… „Legea interzice transmiterea sau dezvaluirea, pe orice cale, catre o persoana neautorizata, a oricaror informatii, continute în orice înregistrare, privind un raport de traseu neidentificat… «Tabelul traseelor de interes» are clasificarea «doar pentru uz oficial»; el trebuie controlat, stocat, mânuit, transmis, distribuit si eliminat doar în concordanta cu politica Departamentului Apararii si nu poate fi pus la dispozitia publicului, mediei, sau altor persoane care nu au o autorizare valida tip «obligatoriu sa cunoasca», înainte de autorizarea prealabila a unui oficial NORAD. În acest caz se aplica de asemenea exceptia 15”

ozn-uri-urmarite-de-norad-comandamentul-nord-american-de-aparare-aerospatiala-2

  „Cu toate acestea” – continua scrisoarea – „comandantul NORAD a aprobat eliberarea urmatoarei informatii referitoare la traseele de interes si traseele necunoscute: media anuala în ultimii cinci ani a fost de 1.800 de trasee de interes si 75 de interceptari”.

 O interceptare înseamna ca piloti de avioane de vânatoare sunt ridicati si reusesc sa se apropie suficient pentru a stabili nu numai un contact vizual cu OZN-ul, dar si sa obtina blocarea tintei pe radarul de bord. Asa ceva s-a petrecut deci de circa 75 de ori, în fiecare din ultimii ani, în zona controlata de NORAD… Desigur, în aceste întâlniri nu trebuie sa suspectam în primul rând nave extraterestre, dar cifra reprezinta un argument suficient pentru a ne gândi serios ca ar putea fi si asa ceva. Si – precum sublinia un comentator cârcotas – acesta este doar numarul de „traseele de interes” pe care functionarii NORAD au fost dispusi sa îl dezvaluie. Numarul real ar putea fi mult mai mare.

 Pe lânga aceasta scrisoare, Viggiani a primit, de asemenea, si un document de sase pagini ca un exemplu de „traseu de interes”. Documentul este un „raport de stare NORAD”, care utilizeaza o abordare pe rubrici de completat, în masura în care detaliile respective sunt disponibile pentru a fi raportate. Într-o zona a acestui document se arata o interceptare ordonata pentru trei obiecte vazute pe radar. Dar pe foile desecretizate unele dintre linii sunt „redactate” sau blocate complet, astfel încât anumite date nu pot fi vazute. Roger Marsh l-a vizitat pe Viggiani în casa lui din Toronto si au discutat acest aspect. Viggiani a spus ca documentul primit este special si foarte revelator, dar lasa în acelasi timp, deocamdata, o serie de întrebari fara raspuns. Dupa cum sublinia Viggiani, „Lipsesc în mod evident informatiile care sa ne spuna ce anume au vazut cei în cauza când au facut interceptarea.”

 În fata unei audiente de peste 350 de persoane, Viggiani a citat demonstrativ din documentul NORAD pasajul care spune ca „orice distribuire a acestui tip de informatii ameninta securitatea nationala, pe lânga faptul ca încalca legea spionajului din Statele Unite ale Americii”. Apoi el a împartit, sfidator, catre membrii presei care au participat la reuniunea OZN, cópii dupa un numar de 11 documente NORAD, care se aflau în posesia sa, însumând 15 pagini. Iar dupa ce a mai afirmat ca fusese amenintat cu punerea sub acuzare, în cazul în care va face publice documentele în cauza, a adaugat ca-si asuma acest risc. „Va distribui aici aceste documente si provoc guvernul SUA sa ma dea în judecata”, a spus el în mijlocul aplauzelor celor prezenti.

Contacte cu vehicule spatiale?

 Viggiani a continuat: „Am, de asemenea, documente referitoare la OZN-uri care au fost gasite de RCMP politia nationala canadiana. Am si un raport de control al traficului aerian care face referire la dl Hellyer. El indica faptul ca doua avioane CF-18 au urmarit trei OZN-uri, în 2001, la baza militara aeriana Comox, la 35.000 de picioare (10.660 metri) altitudine si au realizat un contact cu aceste OZN-uri.”

 Un alt document, din 14 noiembrie, 2008, face referire la descoperirea unui fragment de metal care „a facut probabil parte dintr-un vehicul care a calatorit în spatiul cosmic.” Fragmentul a fost gasit de catre un pilot anonim din zona localitatii Wollaston Lake, provincia Saskatchewan, si a fost predat la Consiliul National de Cercetare din Ottawa.

ozn-uri-urmarite-de-norad-comandamentul-nord-american-de-aparare-aerospatiala

 Paul Hellyer, la care Viggiani facea trimitere mai sus, a fost ministrul apararii al Canadei, în 1963-1967, are acum 93 de ani si a devenit de vreo zece ani un partizan important al dezvaluirii OZN. El a declarat, între altele, ca: „Într-unul dintre cazuri, în timpul razboiului rece, în 1961, au existat aproximativ 50 de OZN-uri zburând în formatie, spre sud, venind din Rusia, dupa ce trecusera peste Europa. Comandantul suprem aliat a fost foarte preocupat si era gata sa apese butonul de panica atunci când OZN-urile s-au întors si au luat-o peste Polul Nord. S-a investigat timp de trei ani. S-a ajuns, cu o certitudine absoluta, la concluzia ca cel putin patru specii diferite au vizitat aceasta planeta, de-a lungul a mii de ani. A fost mult mai multa activitate în ultimele decenii, mai ales de când am inventat bomba atomica. Ei sunt foarte preocupati de faptul ca am putea sa o folosim din nou. Aceasta ne-ar afecta nu numai pe noi, ci si pe alti oameni din Cosmos pentru ca întregul Cosmos se gaseste într-o unitate. Pe ei îi înfricoseaza foarte mult ca am putea folosi din nou armele atomice; acest lucru ar fi foarte rau atât pentru noi, cât si, de asemenea, pentru ei.”

Revista Magazin

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum

bijuteriidinargint.ro perfect-tour.eu%20
%d blogeri au apreciat: