Cele 12 legi ale karmei

Ce este karma?

Cuvantul “karma” in limba sanscrita inseamna “actiune”.

Legea karmica este foarte asemanatoare cu legea lui Newton care sustine ca “orice actiune trebuie sa aiba si o reactie”. Atunci cand gandim, cand vorbim sau cand actionam vom initia o forta care va reactiona in consecinta. Aceasta reactie nu va putea fi  eradicata niciodata.

Aceasta lege a cauzei si a efectului nu trebuie sa o privim ca fiind o pedeapsa, menirea acestei legi fiind aceea de a ne ajuta sa ne dezvoltam. O persoana nu va putea niciodata sa scape de consecintele actiunilor sale de aceea este necesara o mai mare constientizare a acestor actiuni proprii si o cunoastere a acestor legi.

Credinta ne invata ca fiecare dintre noi suntem responsabili pentru propriile noastre actiuni, iar consecintele acestor actiuni se vor face simtite in aceasta viata sau intr-o viata viitoare.

Actiunile din trecutul tau sunt cele care determina evenimentele cu care te confrunti in prezent.

In budism se crede ca tot ceea ce simtim, tot ceea ce spunem si tot ceea ce facem, va aduce cu sine anumite concecinte, in concordanta cu intentiile noastre. In loc sa privim karma ca fiind o pedeapsa pentru greselile noastre din vietile anterioare, putem sa o privim ca fiind o lege care ne ajuta sa traim intr-o armonie, intr-o unitate cu tot ceea ce exista. Aplicarea acestei legi  in viata ta determina aparitia anumitor consecinte, fericite sau nu.

Iata deci cele 12 legi ale karmei care odata intelese si aplicate va vor aduce implinirea, pacea si fericirea.

1. Marea Lege sau Legea Cauzei si Efectului

„Asa cum semeni, asa vei culege”. Tot ceea ce emitem in Univers se intoarce la noi amplificat. Daca ceea ce ne dorim este fericire, pace, iubire, prietenie ar trebui sa oferim fericire, pace, iubire si prietenie altora.

2. Legea Crearii

Viata nu se intampla pur si simplu, este nevoie de participarea noastra.

Noi suntem una cu Universul, atat in interiorul cat si in afara noastra si suntem conectati in totalitate. Ceea ce este in afara noastra, in viata noastra, este o reflectare a interiorului nostru.

Fii tu insuti si inconjoara-te de ceea ce iti doresti sa ai in viata, de oameni buni, care te iubesc, te sustin, de relatii pline de armonie si iubire…de tot ce vrei sa traiesti.

3. Legea Umilintei

Ceea ce refuzi, va continua pentru tine. Cu alte cuvinte, acel lucru caruia tu te impotrivesti va fi si mai mult prezent in viata ta. Daca consideram ca cineva ne este dusman sau consideram ca gasim o trasatura de caracter negativa cuiva, atunci noi insine nu suntem focusati pe un nivel superior de existenta.

4. Legea Cresterii

”Oriunde te duci, acolo esti”

Pentru a ne dezvolta sufleteste, trebuie sa ne schimbam noi, nu oamenii din jurul nostru sau lucrurile si locurile din viata noastra. Singurul lucru pe care il putem controla in viata suntem noi insine. Cand ne vom schimba in interiorul nostru si vom tine cont de ceea ce ne spune inima atunci si viata noastra se va schimba.

5. Legea Responsabilitatii

Daca în viata mea ceva nu este ok, înseamna ca ceva nu este în regula cu mine. Suntem oglindirea a ceea ce ne înconjoara si invers, ceea ce ne înconjoara este reflexia noastra. Cu alte cuvinte absolut tot ce traim este doar responsabilitatea noastra, noi am atras prin cuvintele, gandurile si faptele noastre.

6. Legea Comunicarii

Orice lucru pe care îl facem, chiar daca noua ni se pare inutil, are scopul sau si este foarte important deoarece totul este legat in Univers. Fiecare pas facut ne obliga sa mai facem unul si înca unul si înca unul. Ca sa termini ceva, primul pas este sa te apuci de el. Nici primul pas, nici ultimul nu sunt cei mai importanti.
Prezentul,Trecutul si Viitorul sunt toate conectate…

7. Legea Focusarii

Nu te poti gândi la doua lucruri în acelasi timp. Cand ne focusam pe valorile spirituale nu mai putem avea ganduri cu vibratie joasa care genereaza manie sau furie.

8. Legea Daruirii si Ospitalitatii

Atunci cand crezi ca ceva este adevarat acel ceva se va manifesta ca adevar pentru tine.
Ceea ce ne asumam din invataturi se va vedea in practica de zi cu zi .

9. Legea Aici si Acum

Privind in urma la ceea ce a fost ne impiedica sa traim in AICI SI ACUM.
Vechile ganduri, credinte si iluzii ale trecutului trebuiesc eliberate pentru ca ne impiedica sa avem altele noi.

10. Legea Schimbarii

Istoria se va repeta pâna când ne vom învata lectiile de viata.

11. Legea Rabdarii si Recompensei

Ca sa fii recompensat pt ceva trebuie sa trudesti. Recompensele de valoare necesita rabdare si munca persistenta.

Poate bucuria nu vine imediat dar sigur va veni la momentul cel mai bun. Anticipeaza acest lucru!

12. Legea Cunostintei si Inspiratiei

Primesti intotdeauna inapoi ceea ce tu ai oferit. Valoarea adevarata a unui lucru este rezultatul direct al intentiei si energiei investite. Fiecare contributie de-a ta este pentru intreaga creatie. Ceea ce faci are un impact asupra tuturor. Contributiile pline de iubire aduc viata si inspiratie Intregului.

sursa

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum

%d blogeri au apreciat: