Suntem sclavii propriilor noastre iluzii
Pentru un magician a pacali publicul este meseria sa si pentru asta trebuie sa distraga atentia de la realitate. În timp ce publicul este fascinat, actul înselator este comis si pentru un prost realitatea apoi devine inexplicabil construita pe o minciuna. Asta este, pâna ce prostul se trezeste si recunoaste adevarul prin faptul ca a fost pacalit.
Mentinerea suspendarii neîncrederii în iluzie este de multe ori mai confortabila decât recunoasterea secretelor magicianului.
Traim într-o lume a iluziei. Astfel, multe dintre preocuparile care ne ocupa mintea si sarcinile care ne umplu calendarul rezulta din impulsuri plantate pentru a deveni cineva sau ceva ce nu suntem.
Acesta nu este un accident. Asa cum suntem îndoctrinati în aceasta cultura autoritara corporatista de consumatori care domina în prezent rasa umana, suntem pregatiti ca anumite aspecte ale societatii noastre sa fie adevaruri intangibile, si sunt de preferat ca modalitati specifice de a fi si de a ne comporta.
Acesti psihopasi priveaza de putere oamenii în acest fel. Ei ne orbesc cu baraje si nu înceteaza cu sugestii absolute care au ca scop spargerea încrederii în sine si a încrederii în viitor.
Publicitatea este doar vârful ghetarului. Când privim mai departe, vedem ca organizarea generala a vietii este centrata în jurul desfasurarii iluziei si supunerea automata fata de institutii si idei care nu sunt deloc ceea ce par.
Suntem într-un sens foarte real înrobiti. Multi au acest sentiment oarecum intangibil de opresiune a “matricei”, un sistem de control total care ne invadeaza mintea, indivizii sunt programati dupa un model, în conformitate cu o versiune conformista de masa a realitatii, indiferent de cât de rea devine.
Cele mai grandioase din iluziile care ne tin acaparati de matrice, cele de care atât de multi dintre noi sunt înca fermecati, sunt prezentate mai jos.
1. Iluzia domniei Legii, Ordinii si Autoritatii
Pentru multi dintre noi, respectarea legii este considerata o obligatie morala, si multi dintre noi fac cu bucurie acest lucru, chiar daca coruptia, scandalul si rautatea demonstreaza în mod repetat ca legile sunt lucruri flexibile pentru cei care au ,,muschi” sa le-ndoaie.
Brutalitatea si criminalitatea politiei este agresiva, mai ales în SUA, instantele favorizeaza pe cei bogati, si nu ne mai putem duce chiar viata noastra privata datorita patrunderii supravegherii statului. Si în tot acest timp de razboi ilegal si imoral permanent orwellian, exista o furie în fundalul vietii pentru uciderea si distrugerea întregii natiuni si culturi.
Ordinea sociala nu este ceea ce pare, pentru ca este bazata în întregime pe supunere si acceptare, ce este pusa în aplicare prin teama de consecinte.
Istoria ne învata din nou si din nou ca legea nu trebuie folosita ca un instrument de opresiune, control social, jaf individual si national, astfel orice asa-numita autoritate în aceasta privinta este falsa, ipocrita si nedreapta.
2. Iluzia Prosperitatii si Fericirii
Împodobirea cu haine scumpe si bijuterii, colectii, acumulând bunuri materiale care ar invidia pe orice monarh al secolului 19 a devenit un substitut pentru prosperitatea autentica.
Mentinerea iluziei de prosperitate este critica pentru economia noastra, pentru ca de la înfiintarea sa este construita pe consum, frauda, credit si datorii.
Sistemul bancar în sine a fost proiectat de sus în jos pentru a crea bogatie nelimitata pentru unii, prin impozitarea eterna a noastra a celorlalti.
Adevarata prosperitate este un mediu vibrant si o abundenta de sanatate, fericire, dragoste si relatii. Asa cum multi oameni percep bunurile materiale ca pe o forma de auto-identificare în aceasta cultura, am alunecat tot mai departe de experienta adevaratei prosperitati.
Prosperitate înseamna sa ai ceea ce ai nevoie atunci când ai nevoie, fara acumulare sau risipa.
3. Iluzia Alegerii si Libertatii
Citeste printre rânduri si uita-te la amprenta fina, nu suntem liberi, nu prin orice standard inteligent.
Libertatea înseamna a putea alege, dar în lumea de astazi, alegerea a ajuns sa însemne o selectie între optiunile disponibile, întotdeauna în limitele unui sistem juridic si fiscal corupt si în limitele normelor cultural acceptate si aplicate.
Priviti doar falsa institutie a democratiei moderne pentru a gasi un exemplu stralucit de alegeri false care apar reale. Câteva partide înradacinate, corupte, arhaice politic, defileaza cu mândrie si speranta natiunii, dar terte parti si vocile independente sunt blocate în mod intentionat, ridiculizate si anihilate.
Iluzia alegerii si libertatea este un opresor puternic, pentru ca ne face prosti în acceptarea lanturilor si lesei scurte ca si cum acestea sunt semnele distinctive ale libertatii.
4. Iluzia Adevarului
Adevarul a devenit un subiect sensibil în cultura noastra si am fost programati sa credem ca adevarul vine de la ,,semizeii” din mass-media, celebritati si guverne.
Daca televizorul declara ceva a fi adevarat, atunci suntem eretici sa credem altfel.
În scopul de a mentine ordinea actuala, puterile care depind de acceptarea noastra au versiunea lor de adevar.
În timp ce gânditori independenti si jurnalisti arunca în aer continuu versiunile oficiale ale realitatii, iluzia adevarului este atât de puternica încât este nevoie de o rasturnare completa a viziunii individuale pentru a evita disonanta cognitiva necesara pentru a functiona într-o societate care urmareste în mod deschis realitati false.
5. Iluzia Timpului
Ei spun ca timpul înseamna bani. Este o minciuna.
Timpul este viata ta. Viata ta este o manifestare continua a evolutiei în acum.
Privind dincolo de lumea celor cinci simturi, unde am fost instruiti sa ne miscam în conformitate cu ceasul si calendarul, gasim ca spiritul este etern si ca fiecare suflet individual este parte a acestei eternitati.
Marea înselaciune aici este consolidarea ideii ca momentul prezent este de foarte mica valoare, ca trecutul este ceva ce nu putem anula sau vreodata uita, si ca viitorul este intrinsec mai important atât decât trecutul cât si decât prezentul.
Aceasta poarta atentia de la ceea ce se întâmpla de fapt chiar acum si ne directioneaza spre viitor.
Odata complet concentrat pe ceea ce va veni, mai degraba decât ceea ce este, suntem o prada usoara pentru agentii de publicitate si proxenetii temerilor care tulbura viziunea noastra asupra viitorului cu fiecare grija posibila si îngrijorari imaginabile.
Suntem cei mai fericiti atunci când viata nu ne baga într-o cutie, când spontaneitatea si aleatoriul ne ofera sansa de a afla mai multe despre noi însine.
Pierzând prezentul în scopul fanteziilor despre viitor este o capcana. Cele mai intense momente atemporale de bucurie spirituala se gasesc într-o meditatie linistita si sunt dovada ca timpul este o constructie a mintii omenirii si nu este neaparat obligatoriu pentru experienta umana. Daca timpul înseamna bani, atunci viata poate fi masurata în bani.
6. Iluzia Separarii
La nivel strategic, tactica ,,dezbina si cucereste” este procedura standard de operare pentru autoritari si armatele invadatoare, dar iluzia separarii ruleaza chiar mai adânc decât atât.
Suntem programati sa credem ca indivizi, ca suntem în competitie cu toata lumea si cu tot ce ne înconjoara, inclusiv cu vecinii nostri si chiar cu mama natura.
Noi versus ei la extrem!
Aceasta neaga categoric adevarul ca viata pe aceasta planeta este infinit interconectata. Fara aer curat, apa curata, sol sanatos, precum si un sentiment global vibrant al comunitatii si iubirii nu putem supravietui aici.
Deci…
Marile iluzii mentionate aici au fost puse în scena în fata noastra ca o campanie pentru a încuraja acceptarea oarba a masinatiunilor Matricei.
Într-o încercare de a ne dezimputernici, ei ne cer conformarea si ascultarea noastra, dar noi nu trebuie sa uitam ca toate acestea sunt doar un pas elaborat de vânzare.
Ei nu pot vinde ceva ce nu vreau sa cumpar. Fiti voi însiva, nu aveti nevoie de nimic din exterior, voi nu trebuie sa deveniti, voi sunteti deja!