vineri, iulie 19, 2024
Psihologie

Tipuri de oameni de care sa te feresti

Din pacate, unii oameni sunt obisnuiti sa vada doar lucrurile negative din jur si practic, pentru ei, nu exista ceva bun pe lumea asta.  

Din pacate, acesti oameni sunt printre prietenii nostri, prin familia noastra, la munca sau în cercurile sociale. Doar prezenta lor alaturi ne epuizeaza emotional, iar viziunea lor negativa despre viata pot fi chiar molipsitoare. Prin urmare, atunci când mintea noastra este inundata doar de negativitate si pesimism, fericirea pleaca tot mai departe si mai departe.

Poate ca este mai bine sa uiti de aceste persoane si sa mergi mai departe?

 Gaseste putere sa spui „nu”! Alungând oamenii de acest gen din viata ta nu înseamna sa îi urasti, ci înseamna ca îti pasa de tine. Pentru ca odata ce ai alungat raul din viata ta, faci loc pentru ce este mai bine.

Iata lista celor 7 tipuri de oameni care trebuie uitati:

1. Regina (sau regele) scandalurilor

Sunt unele persoane (inclusiv barbati) carora le place sa faca isterie si scandaluri fara motive evidente. Nu le intra în voie. Nu te implica în scandaluri straine si nu crea altele noi.

Nu raspunde cuvintelor provocatoare care îti sunt adresate. Pastreaza-ti calmul si rabdarea. Cu cât mai tare urla oponentul tau, cu atât mai mult vrea sa amplifice scandalul, iar tu trebuie sa ramâi calm(a) si sa vorbesti cu încredere. Nu le permite sa te raneasca.

Devin-o un exemplu de stapânire de sine pentru cei din jur – ignora-le starile impulsive si isterice. Comunica si exprima-ti gândurile calm, cu respect si fara intentii ascunse. Vocea ta trebuie sa emane caldura – ai grija ca ea sa inspire, sa impresioneze si sa ofere celor din jur încredere si întelegere.

Dar daca totusi cineva nu se poate linisti, pur si simplu întoarce-te si pleaca.

2. Mereu nemultumitul(a)

Unii oameni sunt aproape imposibil de multumit – nu reusesti sa gasesti limbaj comun cu ei în niciun chip. Trebuie sa accepti acest lucru.

Toti am întâlnit în viata noastra oameni care ne-au privit de sus, ne-au înjosit si si-au aratat superioritatea fata de noi fara niciun motiv. Nu-ti pierde timpul încercând sa afli care este motivul, încercând sa-i convingi sa îsi schimbe comportamentul sau sa le obtii binecuvântarea. Pur si simplu ignora-i si mergi mai departe.

3. Pesimistul(a) care taie aripile viselor tale

Înceteaza sa mai comunici cu cei care râd si îsi bat joc de visele tale. Acesti oameni îti distrug potentialul si în acelasi timp îti sting flacara interioara prin comentarii agresive si asteptari înjosite. Ei(Ele) pur si simplu au orgasm de la faptul ca îti taie aripile viselor tale. Si asta deoarece ei sunt lipsiti de speranta.

Daca le vei permite sa te tina în marea de negativism, în cele din urma vei fi distrus. În loc sa fii tu însuti, vei fi un om cu vise invalide, incapabil sa lupte pentru viitorul sau. Ei îti vor fura viata. Hotarul dintre ideile si deciziile tale si ideile si deciziile lor va disparea. Iar prostul pe care ei îl „construiau” vei deveni… tu.

Tine minte: capacitatile tale nu se masoara în parerile celor din jur. Fii optimist, ignora parerile si aprecierile celor din jur si încearca sa vezi în tine mai mult decât ceea ce vad ei. Caci doar de TINE depinde daca îti vei realiza PROPRIILE VISE.

4. Manipulatorul(Manipulatoarea)

Pazeste-te de manipulatori, cei care îsi impun parerile si care încearca sa-ti domine gândurile. Poti sa scapi de ei într-un mod foarte usor – ei sunt prea mândri de sine.  Altfel spus, oamenii din jurul lor sunt parte a vietii lor doar în masura în care pot fi utilizati pentru a obtine ceea ce îsi doresc.

Dorintele, sentimentele si necesitatile lor vor fi mai presus de toate. Ei vor cere de la tine sa faci tot posibilul si imposibilul doar ca ei sa îsi rezolve problemele. Însa daca tu vei avea nevoie de ajutor – ei vor fi „foarte ocupati” sau pur si simplu vei primi un refuz direct.

Atunci când cineva încearca cumva sa te oblige sa faci ceva, priveste-l în ochi si spune-i: „Sunt problemele tale, nu ale mele!” Însa daca dupa asta va începe marea isterie, stii ce trebuie sa faci. Corect: nu te implica în conflict si pur si simplu pleaca.

5.  Încapatânatul(a) care este de parere ca tu trebuie sa fii altfel

Sa stii ca este mai bine sa fii urât pentru ceea ce esti decât sa fii respectat pentru ceea ce nu esti. Cele mai bune relatii sunt cele construite cu oamenii care te fac sa fii mai bun, fara sa încerce sa te schimbe, însa care nu iti impun sa fii altceva decât esti.

Din pacate, unele persoane, prieteni sau membri ai familiei, nu vad cât de mult te-ai schimbat si ai crescut în ultimii ani. Ei au tendinta sa îti puna etichete, bazate pe personalitatea pe care ai avut-o odata – iar acest lucru este foarte periculos. Poti sa accepti asemenea etichetari pentru ca îti dai bine seama ca ai fost cândva o astfel de persoana.

Însa doar tu stii ce se petrece în capul tau, acum. Când le vei ignora parerile si vei întelege ce îti doresti cu adevarat atunci vei întâlni adevarata iubire, fericirea si succesul. Nu trebuie sa îti pui masca. Nu trebuie sa te dai drept altcineva.

Da, nu poti sa influentezi parerile celor din jur, însa daca tu le accepti sau nu, doar tu decizi. Nu te schimba doar ca sa faci cuiva pe plac. Lasa-i pe oameni sa te iubeasca asa cum esti, nu asa cum vor ei sa te vada. 

6. Prietenul(a) pretentios (pretentioasa) care nu ne iarta greselile

Cine este o persoana de onoare? Nu este cel care nu face greseli, ci cel care le face, dar le recunoaste, apoi face tot posibilul pentru a le corecta.

Trebuie sa învatam din greselile pe care le facem.

Daca cineva refuza sa te ajute sa îti repari greselile – sa stii ca este o mare greseala a acelei persoane. Tinând cu toata puterea de trecutul care nu mai poate fi schimbat iti pierzi energia zadarnic, energie care ti-ar fi de folos sa îti construiesti un viitor frumos. Daca cineva te condamna pentru trecutul tau, te condamna pentru greselile facute si refuza sa ti le ierte – de ce nu ai lasa aceasta persoana în trecut?

7. Criticul din interiorul nostru

 Sunt sigur ca nu te-ai asteptat la una ca asta! Da!  Acel critic care sta în capul nostru.

Critica permanenta te va face nefericit. De ce sa te critici cu atâta ardoare, certându-te pentru fiecare gând pe care îl ai? Tot de ce ai nevoie cu adevarat este curajul de a fi tu însuti. 

Toti savârsim greseli. Tu esti diferit de ceilalti. Niciodata nu vei fi ca ei, iar ei nu vor fi ca tine. Acesta este un lucru normal.  De fapt, criticul tau interior nu are ce sa critice. Nu are dreptul sa te critice pentru asta. Ai venit pe aceasta lume ca sa te bucuri de fiecare moment trait, fara sa te compari cu cei din jur.

Sa stii ca…

… atunci când oamenii îti desconsidera visurile, îti prezic esecul si nu vor sa te accepte asa cum esti – ei nu vorbesc despre tine, ci despre propria lor personalitate. Tot ceea ce spun despre tine, ei spun despre ei. Pur si simplu Ignora-i!

Încearca, macar pentru o zi, sa renunti la toate îndoielile si gândurile care te cutremura. Vei vedea cât de repede se va schimba viata ta. Nu ai nevoie de gânduri negative.

Sursa

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum